Μας προετοιμάζουν για το lockdown του φθινοπώρου οι “σωτήρες” του ελληνικού λαού!

Σταθερή η παρουσία κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σήμερα (Κυριακή) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Αττική και 5 στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως χθες (Σάββατο) ο αριθμός των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ήταν 9 και 3, αντίστοιχα (ενώ την Παρασκευή οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 7 και 8).

Επίσης, ανησυχία προκαλεί και η περίπτωση των ορφανών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές, με τις αρχές να καλούνται να λύσουν τους σχετικούς γρίφους, προκειμένου να εντοπίσουν τις πηγές μετάδοσης.

ΕΟΔΥ

Πάντως, στη βόρεια Ελλάδα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα, καθώς συνολικά υπάρχει υψηλός –σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας– αριθμός μολύνσεων. Σήμερα επίσης σήμανε «συναγερμός» σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, μετά τον εντοπισμό κρούσματος COVID-19. Πρόκειται για μια 15χρονη από τη Βέροια, με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης να απομονώνουν τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο σπιτάκι με το κορίτσι αυτό.

Την ίδια στιγμή, οι εισαγόμενες μολύνσεις παρουσιάστηκαν λιγότερες σήμερα, σε σύγκριση με προηγούμενες ημέρες, πέφτοντας σε μονοψήφιο αριθμό (4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 3 που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο). Ωστόσο υπενθυμίζεται πως παραμένει δειγματοληπτικός ο έλεγχος των επισκεπτών της χώρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων που εισέρχονται τελικά στην Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης ότι από την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται και το άνοιγμα στις απευθείας αεροπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σουηδία: τρεις χώρες όπου καταγράφεται μεγάλος αριθμός μολύνσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η νόσος COVID-19 δεν έχει εξαφανιστεί από τη χώρα, με τις αρχές να προειδοποιούν συνεχώς τους πολίτες, καλώντας τους να τηρούν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥ, σήμερα ανακοινώθηκαν συνολικά 31 κρούσματα στις παρακάτω περιοχές της χώρας:

 • 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
 • 3 κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
 • 6 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
 • 5 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
 • 5 στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
 • 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
 • 6 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
 • 1 στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

  Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

  Συνολικά 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Sars-Cov 2 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, όπου τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται σταθερά διψήφιος αριθμός κρουσμάτων, ειδικά μετά το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

  Με τα νέα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.803 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.5% αφορά άνδρες.

  Σημειώνεται ότι δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19 και έτσι τα θύματα της πανδημίας παραμένουν 193.

  Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη.

  Στο μεταξύ, 10 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (70.0% άνδρες).

  Από το σύνολο των 3.803 κρουσμάτων, 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

  Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης

  Την καταγραφή εννέα κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας.

  Τα νέα αυτά περιστατικά Covid-19 δείχνουν ότι υπάρχει αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ασθενείς, αλλά με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπνευστικής νόσου είναι ένας κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής.

  Κρούσμα σε κατασκήνωση

  Στο μεταξύ ένα 15χρονο κορίτσι που έκανε διακοπές σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό.

  Το κορίτσι είχε πάει στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και τέσσερις ημέρες μετά έκανε δέκατα, καθώς δεν υποχωρούσε ο πυρετός, ενημερώθηκε η οικογένειά της, που πήγε και πήρε το κορίτσι και ακολουθήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα.

  ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/251736_statheri-i-paroysia-kroysmaton-se-attiki-kai-thessaloniki και https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/251734_dipsifios-kai-simera-o-arithmos-ton-kroysmaton-koronoioy-stin-ellada

Leave a Reply

Your email address will not be published.