Τι δηλώνει ο Δήμαρχος της Πόλης Ιμαμόγλου : «Η Αγία Σοφία είναι ένα τζαμί απο το 1453»

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ ğmamoğlu, ο οποίος είναι περίεργο για το τι να πει για  τη μετατροπή του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δήλωσε : «Εάν προσθέσει υλικό και ηθικό πλούτο, θα δημιουργήσει μια ευκαιρία εργασίας, είμαι πίσω από την απόφαση της Αγίας Σοφίας μέχρι το τέλος.»

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, σχετικά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στη λατρεία του Ισλάμ :

«Εάν αυτή η αλλαγή στην Αγία Σοφία θα προσθέσει υλικό και ηθικό πλούτο στη χώρα μου, θα δημιουργήσει μια ευκαιρία εργασίας για εκατομμύρια άνεργους, πτυχιούχους πανεπιστημίου και εκατομμύρια νέους στον κόσμο, Αν κερδίσει, είμαι πίσω από αυτήν την απόφαση μέχρι το τέλος».

«HAGIA SOPHIA, IN MY MIND, ΜΟΣΧΑ ΑΠΟ 1453″

Ο Ιμαμόγλου είπε, «Η Αγία Σοφία είναι ένα τζαμί στο μυαλό και τη συνείδησή μου από το 1453. Είναι επίσης μια παγκοσμίως γνωστή αξία του πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης. Η δήλωσή μου σε όλες τις ομιλίες μου είναι το» Τζαμί της Αγίας Σοφίας.

» Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Πολιτείας της Αγίας Σοφίας, έχουμε δει ότι όσοι ενεργούν σαν να ενδιαφέρονται πολύ για αυτό το ζήτημα δεν γνωρίζουν την κατάσταση του Τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Τα τηλεοπτικά κανάλια που αυτοαποκαλούνται συντηρητικά λένε, «Η πρώτη προσευχή διαβάστηκε», «Η πρώτη προσευχή θα γίνει στις 24 Ιουλίου».

Το Azan διαβάζεται σε 5 φορές, η προσευχή γίνεται στο Masjid Abdulmecit σε αυτό. Υπάρχει μια πινακίδα στην πόρτα από το 1991. Εάν είστε ευαίσθητοι σε αυτό και λέτε «Η πρώτη προσευχή διαβάστηκε», «Η πρώτη προσευχή είναι στις 24 Ιουλίου». Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να εξετάσουμε πολύ. είπε.
Μιλώντας στον İpek Özbey από την εφημερίδα Cumhuriyet, ο İmamoğlu είπε, «Αντί να αμφισβητεί εάν η απόφαση της Αγίας Σοφίας είναι καλή ή κακή, αυτό που πρέπει να αμφισβητηθεί είναι πριν από ένα χρόνο,» Ποιο είναι το όφελος αυτής της απόφασης;

Δεν θα ήταν σωστό να το εξηγήσουμε εδώ. Υπάρχει μια χρέωση για αυτό. Έχουμε χιλιάδες τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Μήπως αυτοί που το λένε (ανοίγοντας την Αγία Σοφία για να λατρεύουν) τι πιστεύουν για αυτά τα τζαμιά;

Όσοι το λένε αυτό δεν γνωρίζουν τον κόσμο, δεν γνωρίζουν τους συνομιλητές τους. Ως πολιτικός ηγέτης, δεν έχω χάσει την κατεύθυνση μου σε αυτό το παιχνίδι. «Τι έχει αλλάξει σε ένα χρόνο; Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω: Τα τζαμιά μας σε διάφορα μέρη του κόσμου βρίσκονται σε μια επικίνδυνη κατάσταση με αυτήν την απόφαση;

Αν οι ηγέτες αυτών των χωρών κάνουν ένα τέτοιο βήμα και λένε: «Οι κατηγορίες κατά της απόφασής μας για τα τζαμιά Τι γίνεται αν λέει, μετράμε άμεσα τις επιθέσεις μας στα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Δεν θα κρίνουμε τους λόγους αυτής της αντίθεσης, που γεννήθηκαν μόνο ένα χρόνο, αλλά θα ονομάσουμε την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε μαύρο ή άσπρο.

Αυτό δεν συμβαίνει, θα κριθεί λογικά από το έθνος μας. Θέλω πραγματικά οι άνθρωποι να το ζυγίσουν και θα το ζυγίσουν.

Εάν αυτή η αλλαγή στην Αγία Σοφία θα προσθέσει τόσο υλικό όσο και ηθικό πλούτο στη χώρα μου, στο έθνος μου, θα προκαλέσει ανησυχία σε εκατομμύρια ανέργων, εάν οι απόφοιτοι πανεπιστημίου θα δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης για εκατομμύρια νέους και θα είμαι πίσω από αυτό μέχρι το τέλος αυτής της απόφασης», δήλωσε.

ΠΗΓΗ:https://veteranos.gr/ti-diloni-o-dimarchos-tis-polis-imamoglou-agia-sofia-ine-ena-tzami-apo-1453/