Το άγουρο παιδάκι του Κώστα που το παίζει πρωθυπουργός όπως κι ο αριστερός πιτσιρίκος που με «ένα άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια», τα κάνει μια χαψιά ο Ρετζίπ και η Μέρκελ

Τους φτύνουν Ευρώπη και Τουρκία και υποκρίνονται πως βρέχει και έχουν δροσιά στο μεσοκαλόκαιρο ώστε δεν χρειάζονται να βάζουν αιρκοντίσιον και να σπαταλούν ρεύμα της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ.

Κρατούν τα προσχήματα πως δήθεν συζητούν για τις προκλήσεις των Τούρκων και συνομιλούν με τους μαφιόζους της Μέρκελ που θέλουν να ονομάζονται Ευρωβουλή, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στην ουσία πρόκειται για γερμανικό, ναζιστικό κομιτάτο.

Είναι η πρώτη φορά που συμφωνούμε με τον διφορούμενο και αντιφατικό Γιάννη Πρετεντέρη.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Ας δούμε το άρθρο του στα ΝΕΑ:

Καρφιά Πρετεντέρη για Μητσοτάκη: Όταν ο Ερντογάν σε φτύνει την Παρασκευή γιατί τρέχεις να συζητήσεις τη Δευτέρα; «Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αντιμετωπίζει το κεφάλαιο ‘Τουρκία του Ερντογάν’ με αστάθεια, μεταπτώσεις και αντιφάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την άποψη πως η συνάντηση του Βερολίνου ήταν λάθος από κάθε άποψη.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Πρετεντέρης γράφει στο άρθρο του:

«Η μυστική (που δεν έμεινε μυστική) συνάντηση στο Βερολίνο δεν ήταν ένα λάθος. Ήταν πολλά λάθη σε κοινό περιτύλιγμα.

Λάθος πολιτικό. Όταν υποστηρίζεις ότι τα προβλήματα με την Τουρκία είναι ευρωτουρκικά και όχι ελληνοτουρκικά, τι νόημα έχει να πηγαίνεις σε μυστική συνάντηση με την Τουρκία;

Λάθος διπλωματικό. Με τι αξιοπιστία θα ζητήσεις την Τρίτη στις Βρυξέλλες κυρώσεις κατά της Τουρκίας όταν έχεις πιάσει κουβεντούλα με την Τουρκία τη Δευτέρα στο Βερολίνο; Είτε επιδιώκεις κυρώσεις. Είτε κάνεις διάλογο».

Επιπλέον, «λάθος ψυχολογικό. Όταν ο Ερντογάν κάνει επίδειξη τσαμπουκά και σε φτύνει την Παρασκευή μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί, για ποιον λόγο να τρέξεις τη Δευτέρα να συζητήσετε σαν να μη συνέβη τίποτα;».

Κι ακόμη, «λάθος επικοινωνιακό. Για ποιον λόγο να κρατήσει μυστική μια συνάντηση που τελικά δεν θα μείνει μυστική;».

Αλλά και «λάθος ακατανόητο. Όταν αποδίδεις την ένταση και τις προκλήσεις σε τουρκική επιλογή, τι νόημα έχει να συζητήσεις με την Τουρκία την ένταση και τις προκλήσεις; (…) Άκουσα τις εξηγήσεις των δικών μας πως από τη συνάντηση προέκυψε ότι ‘οι ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές’. Από ποιον; Από το Λουξεμβούργο; Διότι από την Τουρκία τίποτα τέτοιο δεν προκύπτει».

Ως «μόνο ελαφρυντικό» ο αρθρογράφος σημειώνει ότι μπορεί να φαντασθεί, είναι ότι «για τη συνάντηση ασκήθηκε πίεση από τη Γερμανία». Όμως, «εξ όσων γνωρίζω», επισημαίνει, «δεν είμαστε γερμανική αποικία και εξωτερική πολιτική κάνουμε μόνοι μας. Δεν χρειαζόμαστε ούτε προτροπές, ούτε πιέσεις, ούτε παραινέσεις άλλων».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης καταλήγει στο συμπέρασμα, περί ασταθούς και αντιφατικής εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π., για να καταλήξει: «Εξωτερική πολιτική χωρίς σταθερότητα και σαφήνεια δεν υπάρχει. Όσο για το διάλογο, καλοδεχούμενος. Αλλά και άλλοι διάλογο έκαναν με τον Χίτλερ το 1938 όταν τους πήρε το κεφάλι. Στο Μόναχο. Όχι στο Βερολίνο».

https://tvxs.gr/news/ellada/karfia-pretenteri-gia-mitsotaki-otan-o-erntogan-se-ftynei-tin-paraskeyi-giati-trexeis-na

Leave a Reply

Your email address will not be published.