Παραδοχή (από τον ανυπόληπτο πλέον) ΠΟΥ: Το ποσοστό θανάτων από COVID-19 είναι ίδιο με τη γρίπη

Του Daniel Horowitz

Με μία και μόνο ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είχε σπείρει τον πανικό παγκοσμίως, πριν από μερικούς μήνες, για τον κορωνοϊό. Ήταν αρχές Μαρτίου, όταν ισχυρίστηκε, ότι το ποσοστό θανάτων από COVID- 19 ήταν 3,4%.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο Δρ. Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης υγείας του ΠΟΥ, είπε ότι «η καλύτερη εκτίμησή μας» είναι, ότι το 10% του κόσμου έχει μολυνθεί από τον ιό. Πρόκειται για περίπου 750 εκατομμύρια ανθρώπους. Παρά το γεγονός, ότι ήθελε να σπείρει περαιτέρω πανικό και να πιέσει για περισσότερα περιοριστικά μέτρα, άθελά του, αποκάλυψε το πραγματικό ποσοστό θανάτων από τον ιό.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό. Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που μολύνθηκαν με covid, δεν πέθαναν εξαιτίας του ιού, αλλά ούτως ή άλλως, επρόκειτο να πεθάνουν μέσα στο χρόνο. Κάνοντας χρήση λοιπόν, των επίσημων στοιχείων του ΠΟΥ, το ποσοστό θανάτων λόγω κορωνοϊού, είναι 0,13%.

Μαντέψτε τι άλλο έχει παρόμοιο ποσοστό θανάτων; Αν μαντέψατε την παλιά καλή γρίπη, κερδίσατε το τζάκποτ. Ακολουθούν τα εκτιμώμενα ποσοστά θανάτων στις ΗΠΑ των περασμένων δεκαετιών για τις περιόδους γρίπης, με βάση τα δεδομένα του CDC (Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων).

 

Παρατηρήστε πώς το ποσοστό θανάτων από COVID- 19, συνάδει µε το ποσοστό της εποχικής γρίπης. Η περίοδος γρίπης 2017/2018 θεωρήθηκε μάλιστα πανδημία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CDC, ο αριθμός των θανάτων ήταν «πάνω από 80.000». Αυτό, θα είχε ως αποτέλεσμα,  το ποσοστό θανάτων από γρίπη να είναι 0,18%. Ωστόσο, κανείς σε αυτήν τη χώρα, εκτός των επαγγελματιών υγείας, δεν το θυμάται καν.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε υπόψη σας, ότι οι δύο τελευταίες περίοδοι γρίπης, ήταν πολύ ήπιες, έτσι ο COVID- 19, πιθανότατα σκότωσε περισσότερους ανθρώπους που επρόκειτο να πεθάνουν από αναπνευστικές λοιμώξεις. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις για τη γρίπη της σεζόν 2019-20, κάνουν λόγο για 22.000 θανάτους. Επιπλέον, σύμφωνα με το CDC, η γρίπη, ουσιαστικά εξαφανίστηκε από το Νότιο Ημισφαίριο αυτό το καλοκαίρι και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι οι δύο αναπνευστικοί ιοί, δεν αναμειγνύονται ούτε στο Βόρειο Ημισφαίριο. Επομένως, πρέπει να αφαιρέσετε τον αριθμό των τυπικών θανάτων από γρίπη που μας λείπουν και να επικεντρωθείτε μόνο στο καθαρό αποτέλεσμα, το οποίο μειώνει περαιτέρω το υπερβολικό ποσοστό θανάτων αυτού του ιού. Ο αριθμός των θανάτων από γρίπη, πιθανότατα να παραμείνει χαμηλός για το επόμενο ένα με δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Φανταστείτε, ποιο θα ήταν το ποσοστό θνησιμότητας, εάν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δεν ακολουθούσε τη συμβουλή της Κίνας, να βάλει μαζικά τους ανθρώπους σε αναπνευστήρες, κατά τους πρώτους μήνες της επιδημίας; ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ.

Επίσης, καθώς περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κολλούν τον ιό, ωστόσο λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν σε σχέση με πριν. Για παράδειγμα, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων στην Ευρώπη, υπάρχουν πολύ λίγοι θάνατοι. Ένας γιατρός υπολόγισε το ποσοστό θανάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στο 0,76%.

 

James Todaro, MD 

@JamesTodaroMD

I calculated the past 30-day Case Fatality Rate (CFR) for COVID-19 in Europe*

CFR = 0.76% (IFR is much lower)

There are currently <2 daily deaths per TEN MILLION persons from COVID-19……This is lower than Europe’s suicide rate.

*Spain, Italy, France, UK, Switzerland, Sweden

 

View image on Twitter

Τυπικά, το ποσοστό θνησιμότητας από λοιμώξεις, το οποίο αποτελεί στατιστικό παράγοντα σε όλες τις περιπτώσεις που δεν έχουν εντοπιστεί, είναι έως και 10 φορές χαμηλότερο, από το ποσοστό θνησιμότητας των γνωστών περιστατικών, τα οποία περιλαμβάνουν δυσανάλογα τα πιο κλινικά οξέα περιστατικά.

Πουθενά δεν είναι πιο εμφανής αυτή η δυναμική από ό,τι μεταξύ των φοιτητών. Σε αντίθεση με τα νεότερα παιδιά που έχουν δείξει πολύ μικρή ικανότητα να μεταδώσουν τον ιό, οι φοιτητές, μεταδίδουν τον ιό σαν πυρκαγιά. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον Dr. Andrew Bostom του Πανεπιστημίου Brown, ο οποίος κατέθεσε τα στοιχεία από 50 πανεπιστημιακά συστήματα, υπήρξαν μόνο τρεις νοσηλείες σε περίπου 70.000 υποθέσεις. Επίσης, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από COVID- 19 σε πανεπιστημιούπολη. (Σ.γ.: Εκτός από δύο απρόσεχτους φοιτητές που έπεσαν από μια στέγη βγάζοντας selfie).

 

Andrew Bostom@andrewbostom

While ZERO/ 488 Temple U students C19+ have been hospitalized https://twitter.com/andrewbostom/status/1313162488955973634  TWO likely drunk 19yo Temple U students were hospitalized with multiple trauma after falling from the roof of a 4-story building https://www.fox13memphis.com/news/trending/2-college-students-hospitalized-after-falling-rooftop-while-taking-selfie/TM4KA6VLVNENDOHFM7HUNQWUEY/ 

2 college students hospitalized after falling from rooftop while taking selfie

Two Temple University students were hospitalized early Saturday after falling from the rooftop of a row home in North Philadelphia while taking a selfie.

fox13memphis.com

Andrew Bostom@andrewbostom

1/ Campus C19 update, 10/5/20: Despite ~70K C19+ tests at 50 major universities, barely any reported hospitalizations (i.e., 3), & no deaths. (Tabulated below, with explanation, & more refs following tweet thread)

 

View image on Twitter
View image on Twitter

 

Έτσι, ενώ οι Δυτικοί ηγέτες μπορούν να στείλουν το «αγνό» (σ.γ.:τρομοκρατικό και πανικόβλητο δήθεν) μήνυμα της ανάγκης να μείνουμε στα σπίτια μας – απολαμβάνοντας παράλληλα τις χοντρές επιταγές πληρωμής τους και τις παραγγελίες τους μέσω του Amazon – εκείνοι στην Αφρική και σε άλλες υπανάπτυκτες περιοχές, θα πληρώσουν με τη ζωή τους. (Σ.γ.: Σιγά μην οι νεοταξίτες νοιάζονται γι’ αυτούς. Όσο νοιάζονται και για μας!)

Όλα αυτά, αφορούν σε έναν ιό, που έχει περίπου το ίδιο ποσοστό θανάτων με τη γρίπη, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν πιο ήπια συμπτώματα, συχνά, όπως αυτά των αλλεργιών της άνοιξης. Για να είμαστε δίκαιοι, περισσότεροι άνθρωποι θα κολλήσουν αυτόν τον ιό από ό,τι κατά τη διάρκεια μιας τυπικής περιόδου γρίπης, ο οποίος θα αυξήσει τον αριθμό των θανάτων, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία αποδεδειγμένη μέθοδος για το σταμάτημα της εξάπλωσης.

ΠΗΓΗ ανεξάρτητης ενημέρωσης:https://amazonios.net/paradochi-poy-to-pososto-thanaton-apo-covid-19-einai-idio-me-ti-gripi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.