Λαός πάντα ανώριμος κι ενστικτώδης, Κυβέρνηση υποταγής φτιαγμένη για δούλους κι αμαθείς. Μη διαμαρτύρεστε, αυτή σας ταιριάζει.

Σχέδιο Β: Η Νέα Δραχμή και η εθνικοποίηση της ΤτΕ

Τζέιμς Γκαλμπραίιθ και Γιάννης Βαρουφάκης. ρε Γιάννη πιστεύεις πως μπορούσε να εφαρμοστεί τέτοιο πρόγραμμα σε λαό που από το 1826 τον κάνανε οι Βαυαροί ό,τι θέλανε;

Τζέιμς Γκαλμπραίιθ και Γιάννης Βαρουφάκης. Ρε Γιάννη, πιστεύεις πως μπορούσε να εφαρμοστεί τέτοιο πρόγραμμα σε λαό που από το 1826 τον κάνανε οι Βαυαροί ό,τι θέλανε;

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης. Αυτό ήταν το Σχέδιο Β σύμφωνα με τον Γκάλμπρεϊθ

Χρήστος Δεμέτης

Ιούλιος 05 2016 10:07

Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα του 2015, ο Αμερικανός καθηγητής και συνεργάτης του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο “Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα” σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο Τζ. Γκάλμπρεϊθ ήταν στενός συνεργάτης του Γ. Βαρουφάκη και το νέο του συγγραφικό έργο είναι αφιερωμένο σε εκείνον και στη σύζυγο του, Δανάη Στράτου.

Ο κ. Γκάλμπρεϊθ είναι σήμερα καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων. Συγγραφέας εννέα βιβλίων οικονομικής επιστήμης και θεωρίας και εκατοντάδων επιστημονικών άρθρων και τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal.ο κ.Γκάλμπρεϊθ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους της γενιάς του.

Στο “Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα” αποκαλύπτει το περιβόητο Σχέδιο Β που είχε στο “συρτάρι” ο Γ. Βαρουφάκης και προετοιμάστηκε από τον Μάρτιο του 2015 υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας. Μάλιστα, ο σχεδιασμός περιελάμβανε και μυστικές συνομιλίες με κινητά τηλέφωνα που φυλάσσονταν σε ψυγεία ξενοδοχείων, όπως περιγράφει ο Αμερικανός καθηγητής.

Το Σχέδιο Β περιελάμβανε, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Καθημερινή”: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων. Θα έμπαινε σε εφαρμογή αν κατέρρεαν πλήρως οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Κατά το διάστημα της έκτακτης ανάγκης, η Τράπεζα της Ελλάδος θα έπρεπε να εθνικοποιηθεί είτε μέσω προεδρικού διατάγματος, είτε μέσω Γενικής Συνέλευσης. Για την εισαγωγή νέου νομίσματος, όμως, θα έπρεπε να τροποποιηθεί και το καταστατικό της ΤτΕ. Με βάση το σενάριο του Σχεδίου Β, για την αποτροπή συμψηφισμού των καταθέσεων με τον ELA, οι τράπεζες θα εθνικοποιούνταν αμέσως, θα ανακεφαλαιοποιούνταν σε Νέα Δραχμή και θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι τη μετατροπή του νομίσματος. Για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα έπρεπε να εκτυπωθούν άμεσα υποσχετικές.

Κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών. Θα ήταν αναγκαίο να υπάρξει έλεγχος και εξοικονόμηση στις προμήθειες καυσίμων, γράφει ο Γκάλμπρεϊθ, ενώ οι υπάλληλοι που στελεχώνουν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομία), θα έπρεπε να επιστρατευθούν. Κατόπιν θα έπρεπε να ακολουθήσει διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ανακοίνωνε τη μετάβαση στο νέο νόμισμα και εντολή για εκτύπωση νέων χαρτονομισμάτων.

“Πρωτεϊκή φωνή ο Βαρουφάκης”

 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή στο σημερινό της φύλλο, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Σχέδιο δεν εφαρμόστηκε. “Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα, ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ενημέρωση από μας και η εργασία επί του θέματος τερματίστηκε με την υποβολή ενός εκτενούς υπομνήματος στις αρχές Μαΐου”, σημειώνει.

Στο βιβλίο του, ο Γκάλμπρεϊθ περιγράφει τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως μια “πρωτεϊκή φωνή που μιλούσε με μοναδική δύναμη και σαφήνεια γι’ αυτά που συνέβαιναν στην πατρίδα του”.

Ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες που παρουσιάζει ο Γκάλμπρεϊθ για την επικοινωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, καθώς εμφανίζεται ως βασικός δίαυλος της κυβέρνησης με Αμερικανούς αξιωματούχους.

“Υπάρχει η αίσθηση εδώ ότι οι ΗΠΑ είναι οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι της Ελλάδας λόγω σύγκλισης συμφερόντων και ότι το ΔΝΤ είναι ενδεχομένως ο δεύτερος πολυτιμότερος σύμμαχος εν μέρει λόγω της επιρροής που ασκούν σ’ αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο”, έγραφε σε e-mail του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σάρα Ράσκιν στις 8 Φεβρουαρίου του 2015.

Στο ίδιο μήνυμα, ο συγγραφέας εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από την αποστολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ διαμαρτυρόταν για τη συνεργασία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, επικρίνοντάς τον ως “εχθρικό και τελείως εκτός γραμμής σε σχέση με τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα”.

Διευκρινίζεται πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής μιλάει για Plan B.

Ένα χρόνο πριν, σε άρθρο του στο περιοδικό Spiegel, έγραφε: “ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα έδινε στην οικονομία σταθερότητα και ανάκαμψη μετά την μεγάλη αποτυχία των τελευταίων πέντε ετών. Είναι απογοητευτικό ότι δεν υπήρχε καμία ευελιξία από τους δανειστές. Δεν ήταν να αναπτύξουμε ένα μυστικό σχέδιο, αλλά να αναγνωρίσουμε προβλήματα που μπορούσαν να παρουσιαστούν εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι έδιωχναν την Ελλάδα από το ευρώ. Δεν είχαμε εμπλοκή ούτε σε πολιτικές συζητήσεις ούτε σε αποφάσεις της κυβέρνησης”, τόνιζε, απορρίπτοντας τα τότε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για “πραξικόπημα”. Όπως σημείωνε τότε, ήταν μια “άσκηση” για να υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πράγμα που γράφει με τον ίδιο τρόπο και στο βιβλίο του.

“Οι συζητήσεις μας ξεκίνησαν περί το τέλος Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Κύριο μέλημά μας δεν ήταν η εκπόνηση ενός “μυστικού σχεδίου”, αλλά τα προβλήματα και οι προκλήσεις που θα προέκυπταν αν η Ελλάδα αναγκαζόταν να βγει από το ευρώ από τους Ευρωπαίους εταίρους. Πολλά από αυτά πάνω στα οποία εργαζόμασταν αφορούσαν στην ιστορική έρευνα σε οικονομικές κρίσεις του παρελθόντος, όπως, παράδειγμα, την κρίση στην Καλιφόρνια στις αρχές του 2000 και την κρίση χρέους στην Κύπρο”, ανέλυε ο Γκάλμπρεϊθ.

“Σέβομαι τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά οι πολιτικές του κατευθύνσεις και οι οικονομικές του υποχρεώσεις είναι ασύμβατες με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας”, συμπλήρωνε.

Για τον καθηγητή είχε αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης: “Το ότι είχα τον Τζέιµι Γκάλµπρεϊθ σύµβουλό µου στο Υπουργείο Οικονοµικών στη διάρκεια του επικού αγώνα εναντίον του απόλυτου οικονοµικού παραλογισµού στο αποκορύφωµα της εκδικητικότητάς του ήταν ευτύχηµα. Το ότι µπορώ να θεωρώ τον Τζέιµι Γκάλµπρεϊθ στενό φίλο µου είναι σκανδαλώδης εύνοια της τύχης”.

Σχόλια που δείχνουν το επίπεδο της αμάθειας, της ανωριμότητας, των σκλάβων του προτεκτοράτου που κάποτε ήταν Former Greek Republique.

Troll Station9 ώρες πριν

“Κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών”

Δηλαδή καμένη χώρα με Καμένο υπεύθυνο για τη δημόσια τάξη

James Steed Troll Station8 ώρες πριν

Δε σε είχε υποψιάσει όταν ανέφερε εντελώς αναίτια και ανόητα πώς “αν χρειαστεί, ο στρατός είναι διαθέσιμος για να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία του κράτους”;

Ο άλλος από κάτω που δεν έχει δουλέψει ποτέ ή/και δεν έχει ιδέα του τι θα σήμαινε αυτό, γυρνάει και λέει ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει. Σωραίος. Απόλυτος μηδενισμός κάθε ιδιωτικής περιουσίας, καταθέσεων, ανεργία και επικροτούν κιόλας από πάνω. Με πρωτοστάτη το Μπαρούφ που φωτογραφιζόταν για περιοδικά σε πολυτελείς βίλλες και εστιατόρια και με τα λεφτά του σωσμένα κάπου έξω. Όπως και όλοι οι υποκριτές που κυβερνούσαν και είχαν από πίσω τέτοιο σχέδιο.

Αλλά αν δεν υπάρχει εισαγγελία σε αυτή τη χώρα…6 μήνες περαντζάδα ενώ εξαρχής μηχανοραφούσαν εις βάρος της χώρας. Δημοψήφισμα γελοίο και ακόμη γελοιότερα τα πανηγύρια.

rnwsperr James Steed6 ώρες πριν

Ενώ τώρα η ιδιωτική περιουσία,οι καταθέσεις είναι ασφαλείς;Ή μήπως η ανεργία είναι οκ;Απλά επέλεξες τον αργό θάνατο,το ξεζούμισμα και το τζάμπα ξεπούλημα κάθε δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αντί μιας απότομης αλλαγής που μπορεί με σωστούς χειρισμούς να σε

Linkgr rnwsperr5 ώρες πριν

Οπότε αφού έχουμε κρίση δε μας χαλάει το πραξικόπημα….
Ωραίος ο συλλογισμος σου

Alx Morpheus Linkgr19 λεπτά πριν

Το “πραξικοπημα” που αναμασας απο που σου προκυπτει;

Akis Papas rnwsperr5 ώρες πριν

Λογικό βρίσκομαι κολλημένος στον πέμπτο έπεσα στον τέταρτο και θέλω ν’ανέβω στον εβδόμο οπότε ας πηδήξω απ’το μπαλκόνι και θ’ανέβω απ’την αρχή, θ’ανεβαίνω σίγουρα αν υπάρχει δίχτυ κάτω αλλιώς το μόνο σίγουρο οτι δε θ’ανέβω ούτε στον πρώτο…

Δημήτρης James Steed5 ώρες πριν

Ενώ ο Σαμαράς ε; Πιτσαδόρος στην αρχή, στο λιμάνι φορτοεκφορτωτής στη συνέχεια, ήξερε καλά την αξία του τίμιου ιδρώτα. Και ο Κούλης τώρα, παιδί της αργατειάς είναι κι΄αυτός και ξέρει τον πόνο του φτωχού. Θέλεις και τα λες ή σου φεύγουν ρε φίλε, επειδή έχασες τη μάσα; Νομίζεις ότι η μνήμη σβήνει στους 18 μήνες;

Alx Morpheus James Steed20 λεπτά πριν

Μ αρεσει που επικαλεισαι εισαγγελεις αποκλειστικα για συγκεκριμενες περιπτωσεις. Εις βαρος της χωρας ηταν και η συμφωνια με το ΔΝΤ και μαλιστα γνωριζουμε οτι ο γαπ ειχε ξεκινησει ηδη συζητησεις κρυφα ενω παρουσιαζε μια εντελως διαφορετικη εικονα στους ελληνες… δεν σε ειδα να επικαλεισαι εισαγγελεις εκει.. Εις βαρος της χωρας ηταν και η πολιτικη μπατσοκ και νουδου που οδηγησε τη χωρα στο ΔΝΤ… ουτε εκει σε ειδα να καιγεσαι για εισαγγελεις.
Μηδενισμος ιδιωτικης περιουσιας επιτυγχανεται και με δανειακες συμβασεις με το ΔΝΤ εσενα σε απασχολει λοιπον οχι το αποτελεσμα αλλα το πως θα φτασεις εκει και με ποιους.

Embraced Troll Station8 ώρες πριν

Εμένα μου φαίνεται καλτίλα πάντως

Melinik Troll Station7 ώρες πριν

Ισως το ΜΟΝΟ απο ολα αυτα που εχει οντως νοημα!!

Ποιος καλυτερος απο τον.. Καμενο;
Ισως επρεπε να επαναφερουμε και τον κ. Πικραμενο ως πρωθυπουργο!!

JOHN REESE9 ώρες πριν

Οταν θα τα ελεγαν ολα αυτα στον Ελληνικο λαο,θα εβαζαν και την Περιστερα με το κοκκινο νεγκλιζε του Πεκινου να καθεται διπλα τους για να ειναι ολοκληρωμενη η εικονα !!

Mικροασβός JOHN REESE7 ώρες πριν

Συμφωνεις με το ξεπουλημα των ασημικών και ασχολεισαι με τα ρούχα των πωλητών
Δεν εισαι υποκριτής ,όχι

Chris9 ώρες πριν

Ακόμα θυμάμαι τον Ντινόπουλο να αποκαλεί τον Βαρουφάκη “μπαρουφάκη”, ποιος, ο Ντινόπουλος, ο Άρχων των οικονομικών γνώσεων…

Δε γνωρίζω τι θα συνέβαινε αν κατέρρεαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Βαρουφάκη οτι δεν μας είχε προειδοποιήσει για δύσκολες μέρες. Απο κει και πέρα, σημασία έχει το πόσο έτοιμος και διατεθειμένος ήταν ο καθένας απο εμάς να κολυμπήσει σε τόσο βαθειά και αχαρτογράφητα νερά…

Ένας λόγος για τον οποίο βγάζω το καπέλο στον Βαρουφάκη είναι πως ο Βαρουφάκης φάνηκε ξεκάθαρα πως είχε έναν στόχο και δεν κοίταξε ποτέ την καρέκλα, σε αντίθεση με το 99% των πολιτικών μας…

lilipoutios Chris7 ώρες πριν

1) Πότε μας προειδοποίησε ο Βαρουφάκης ότι έρχονται δύσκολες μέρες; Έχεις κάποιο βίντεο ή κάποιο γραπτό στο οποίο ο Βαρουφάκης να λεέι κάτι τέτοιο; Ακόμα και τη μέρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και μόλις 1 ώρα πριν ανακοινωθούν τα capital controls, έλεγε ότι όλα είναι καλά και ότι είναι καταστροφολόγοι όσοι μιλάνε για έλεγχο κεφαλαίων!

2) Κανένας δεν κατηγόρησε το Βαρουφάκη ότι κοίταξε την καρέκλα, αλλά ότι κοίταξε τη σταδιοδρομία του. Επί της ουσίας, το πέρασμά του από τη θέση του Υπ. Οικονομικών το χρησιμοποίησε για να διαφημίσει τον εαυτό του και να εξελίξει περαιτέρω την καριέρα του ως συγγραφέας, ομιλητής σε συνέδρια κλπ.

Υ.Γ.: Εννοείται ότι ο Ντινόπουλος είναι πιο σούργελο κι από το Βαρουφάκη!

Chris lilipoutios2 ώρες πριν

Σε ταξίδι του στην Κρήτη αν θυμάμαι καλά ζήτησε απο τους πολίτες να είναι μαζί τους στα καλά, αλλά να παραμείνουν μαζί και στα δύσκολα και τότε είχαν πέσει όλοι οι δημοσιογράφοι για να αναλύσουν τη δήλωση αυτή. Όποιος ήταν έξυπνος κατάλαβε τι εννοούσε ο Βαρουφάκης. Δε θα κάτσω να ψάξω όλες τις δηλώσεις Βαρουφάκη, αλλά ναι, υπάρχουν δηλώσεις όπου δίνει στον κόσμο να καταλάβει πως δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Και δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις πως δε θα ήταν εύκολα τα πράγματα. Τον άκουσες ποτέ να λέει οτι θα έρθουμε σε ρήξη με την ΕΕ, αλλά όλα θα κυλίσουν ομαλά και εύκολα; Αν ναι, τότε δώσε μου εσύ βίντεο…

Ή μήπως ξέχασες το συρφετό εκείνων που ήθελαν το Ναι…; Δεν ήταν καταστροφολογία αυτό που έκαναν;

Όποιος πιστεύει οτι ο Βαρουφάκης είχε ανάγκη ένα βουλευτιλίκι για να μπουστάρει την καριέρα του, τότε είναι τουλάχιστον αφελής… Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες και είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο. Το να ασχοληθεί με την πολιτική για να διαφημίσει τον εαυτό του, τη στιγμή που ήταν ήδη γνωστος στον κύκλο του, ε αυτό ξεπερνάει κάθε ιστορία φαντασίας…

Dionisarass . Chris8 ώρες πριν

Για πολλά μπορείς να τον χαρακτηρίσεις χαζό! Για αυτό ομως οχι. Την εκανε με ελαφρά (Αφου τα εκανε τανα ολα) , πέτυχε και τον σκοπό του. Λίγη δημοσιότητα, να πουλήσουμε κανα βιβλιο να δώσουμε και καμια ομιλία… Τωρα απολαμβάνει την ζωη του μακρια απο αυτές τις ευθύνες…

Chris Dionisarass .2 ώρες πριν

Δηλαδή θες να πεις οτι αυτούς τους έξι μήνες που ήταν υπουργός, κατάφερε να γίνει πολύ γνωστός και κατάφερε να πουλήσει παραπάνω βιβλία κλπ κλπ κλπ… Αυτός ήταν ο σκοπός του. Η δημοσιότητα και το οικονομικό όφελος…. Το λες αυτό για κάποιον που ήδη είναι πλούσιος (και αν συμπεριλάβουμε τη γυναίκα του, τότε έιναι ζάμπλουτος) και που ήδη είναι γνωστός (το αν εσύ δεν τον ήξερες, αυτό δε σημαίνει πως δεν τον ξέρει κανείς).

Την έκανε με ελαφρά γιατί άλλα σχεδίαζε να κάνει μαζί με τον Τσιπραλέξ και τελικά άλλα βγήκαν στην πορεία. Τι πιο αντρίκιο να σηκωθείς και να φύγεις απο τη στιγμή που έπαψε η κυβέρνηση να ακολουθεί την τακτική που είχε συμφωνηθεί; Ανάφερέ μου έναν πολιτικό που έκανε κάτι τέτοιο εντός λίγων μηνών απο τότε που ανέλαβε υπουργιλίκι…

Byte me Dionisarass .5 ώρες πριν

Aφού ενδιαφέρεται μόνο για να αποκτήσει αναγνωσιμότητα και να πουλήσει βιβλία γιατί δημιούργησε το Diem25 μετά που παραιτήθηκε; Γιατί ακόμα πηγαίνει σε ξένα πανεπιστήμια, σε εκδηλώσεις και σε σεμινάρια προσπαθώντας να εξηγήσει στους Ευρωπαίους τα προβλήματα της ευρωζώνης και τις καταστροφικές συνέπειες της δικτατορίας της Γερμανίας απέναντι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

John Argyros Byte me38 λεπτά πριν

Το αλλο με τον Georgaki το ξερεις? 100.000 euro ανα σεμιναριο…

iknoweverything77 Byte me4 ώρες πριν

Γιατί έτσι βγάζει λεφτά φίλε μου και με αυτό την βρίσκει…

Marios Chris7 ώρες πριν

A, και εγώ πολύ εύκολα θα προειδοποιούσα για “δύσκολες μέρες” αν ήξερα ότι θα τις παρακολουθούσα σε ζωντανή μετάδοση από το BBC στο διαμέρισμά μου στο Λονδίνο.

Φυσικά και ο Βαρουφάκης ήταν πολύ χαλαρός στο θέμα της πολιτικής καρέκλας, γιατί πολύ απλά δεν είναι πολιτικός. Αντίθετα το ολοκαύτωμα που ετοίμαζε για την Ελλάδα θα αποτελούσε πολύ καλό υλικό για τις επί αδρά πληρωμή διαλέξεις του ως ακαδημαικός ανά τον κόσμο. Εδώ το πράττει και μόνο με την υπόθεση του τι θα είχε συμβεί.

Chris Marios4 ώρες πριν

Κοίτα να δεις. Η ιστορία γράφει και το αποτέλεσμα θα το δούμε στην πορεία. Το παράδειγμα της Βενεζουέλας είναι τουλάχιστον ατυχές μιας και οι παράμετροι που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση είναι πολλές. Μην ξεχνάς οτι ένα απο τα προβλήματα που μαστίζουν τη Βενεζουέλα είναι αυτό της εκτεταμένης διαφθοράς (σου θυμίζει κάτι;)…

Πολύ εύκολα λες οτι κάποιος θα παρακολουθούσε τις εξελίξεις απο το Λονδίνο. Είχες την ευκαιρία να δεις τι θα γινόταν, αλλά επέλεξες να έχεις τους κλασσικούς πολιτικάντιδες να παρακολουθούν τις σημερινές εξελίξεις απο την Εκάλη και τα Β.Π. (ακόμα και απο το Λονδίνο)…

Πάντως με ενοχλεί πολύ να αναφέρεται κάποιος για τον κακό Βαρουφάκη που θα οδηγούσε την Ελλάδα στον όλεθρο, ενώ την ίδια στιγμή ανέχεται τον μόνο υπαρκτό όλεθρο (ο άλλος όλεθρος υπήρξε μόνο στα χαρτιά και ποτέ δεν πήρες το ρίσκο να δεις αν θα τον ζήσεις) που έχει προκληθεί απο χρόνια ακυβερνησίας, διαφθοράς και ατιμωρισίας. Και το τραγικό ξέρεις ποιο είναι; Οτι ετοιμάζεσαι να ξαναφέρεις στην εξουσία εκείνους που σε έδερναν όταν τολούσες να σηκώσεις κεφάλι και εκείνους που είναι οι πραγματικοί υπάιτιοι της σημερινής κατάστασης.

Linkgr Chris5 ώρες πριν

Στόχος ήταν η έξοδος από το νόμισμα και η μετάβαση σε κάτι άλλο πραξικοπηματικα?
Με το στρατό στο δρόμο να διαφυλασει την τάξη?
Και εσύ του βγάζεις το καπέλο γιατί είχε και σχέδιο?
Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται κρυφά.
Εφόσον βέβαια η διατήρηση της δημοκρατίας είναι μέσα στους στόχους….

Chris Linkgr4 ώρες πριν

Ποιο πραξικόπημα καημένε; Μάσα κι εσύ την καραμέλα σαν όλους τους άλλους… Όταν ο κόσμος ψήφιζε να μη δεχτεί άλλα μέτρα, ήξερε οτι αυτό πιθανόν να οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη για την σύγχρονη Ελλάδα κατάσταση. Όταν αναλαμβάνεις ένα πρότζεκτ, βάζεις κάτω τις πιθανές επιπτώσεις, τα ρίσκα, τα αποτελέσματα. Πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για πρότζεκτ αλλά για το μέλλον της χώρας.

Εσύ προφανώς πιστεύεις οτι αν ερχόμασταν σε ρήξη με τους δανειστές, την επόμενη μέρα όλα θα συνέχιζαν σε ομαλούς ρυθμούς, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Απλά δεν θα πληρώναμε, ε;

Αντί να πούμε ευχαριστώ που κάποιος ασχολήθηκε και είχε ένα σχέδιο για την περίπτωση που υπήρχε ρήξη με τους δανειστές, εμείς καταριόμαστε τον Βαρουφάκη επειδή είχε στο μυαλό του ένα δεύτερο πλάνο.

Αλλά ώπα, για στάκα. Μπορείς να μοας πεις για ποιο λόγο θεωρείς πως ό,τι γινόταν θα γινόταν πραξικοπηματικά; Επειδή ήταν κρυφό; Έχεις ένα σχέδιο που θεωρείς οτι θα σε βγάλει απο τα προβλήματα ύστερα απο κάποιο χρονικό διάστημα και θες να το δημοσιεύσεις για να το μάθουν όσοι θέλουν να σε “εξαφανίσουν” απο προσώπου γης…; Είναι σοβαρό αυτό το επιχείρημα ε;

Για πες μας λοιπόν, έτσι για να δούμε αν καταλαβαινόμαστε κιόλας. Γιατί θα ήταν πραξικόπημα;

Το οτι βγαίνουν κάποιοι τώρα και λένε κακώς που δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο Βαρουφάκη σου λέει κάτι…;

Troll Station9 ώρες πριν

Όαση θα ήταν η Βενεζουέλα μπροστά στην Ελλάδα. Και όλα αυτά από εναν ανεκδιήγητο τυχοδιώκτη που έχει όλα τα λεφτα του στο εξωτερικό όπως και ολα τα σημερινά πρωτοκλασάτα στελέχη του τσίρκου.

Δημήτρης Troll Station5 ώρες πριν

Ναι στις λίστες Λαγκάρντ και Φαλτσιανί όλα τα ονόματα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και πάνω-πάνω το όνομα του Βαρουφάκη…

kostas7 ώρες πριν

Και στρατο στους δρομους, για να μην μαζευτει κανας οργισμενος οχλος και σε λιντσαρει.

Akis Papas8 ώρες πριν

“Για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα έπρεπε να εκτυπωθούν άμεσα υποσχετικές.”

Τις οποίες δε θα δεχόταν κανένας γιατί δε θα είχαν καμία αξία, θα ανταλλαζόταν στην μαύρη αγορά για ευρώ όπως και οι δραχμές γιατί ούτε αυτές θα είχαν καμία αξία και με τη βούλα της αριστεράς οι μαυραγορίτες θα θησαύριζαν, να χαρώ εγώ επανάσταση…

Όλα τα παραπάνω τα θέλω στο καταστατικό και σε φυλλάδιο διαφημιστικού περιεχόμενου για όλα τα κόμματα που οραματίζονται σοσιαλιστικούς παραδείσους…Να πούνε ξεκάθαρα στο ΔΕΚΟτζη συνταξιούχο οτι θα του δώσουν υποσχετική

dortias Akis Papas4 ώρες πριν

Ο ΔΕΚΟτζης συνταξιούχος θα την πάρει αργά ή γρήγορα την υποσχετική, γιατί με τα κανόνια που πέφτουν κάθε μέρα στην αγορά λεφτά από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρόκειται να μαζέψουν. Απλά αυτά τα ακραία και τελικά μέτρα δε θα τα πάρει μόνος του ο Τσίπρας αλλά η μεγάλη συγκυβέρνηση που ετοιμάζεται. Γι΄αυτό καταργείται και η απλή αναλογική. Γιατί το κόμμα που θα έφερνε τα μέτρα που θα απαιτηθούν μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, την επόμενη μέρα θα είχε διαλυθεί.

bezier9 ώρες πριν

Κανείς δεν είχε αμφιβολία ότι θα παίρνονταν αυτά τα μέτρα σε μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, είτε δραχμικοί είτε ευρωπαϊστές με εξαίρεση τυχόν ψεκασμένους. Προς τι η έκπληξη; Το ερώτημα είναι αν αυτές οι προσωρινές (;) θυσίες θα έχουν αποτέλεσμα ή όχι.

cubas libre bezier3 ώρες πριν

σιγα το ερωτημα….οχι πιο μεγαλο κ απο αυτο που εισεπραξα απο τη στελιτσα

Marios7 ώρες πριν

Σύγχρονοι Νέρωνες διατεθημένοι να καταστρέψουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τις ψυχωσικές τους ιδεοληψίες.

Alx Morpheus Marios21 λεπτά πριν

Τι ακριβως αφησαν οι προηγουμενοι ορθιο για να το καταστρεψουν αυτοι;

H F 8 ώρες πριν

Πάλι καλά που ο Δραγασακης την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή αντιλήφθηκε την βιβλική καταστροφή που ερχόταν,και έπεισε τον Αλέξη να αλλάξει πορεία και να απαγκιστρωθεί από το σπιράλ θανάτου που τον οδηγούσαν ο βαρουφακης ,η Ζωή,ο Λαφαζανης,ο στρατουλης και τα υπόλοιπα αστέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θα γινόμασταν Βενεζουέλα και δεν θα ορμαγαν μόνο οι πολίτες στα σουπερμάρκετ, αλλά και οι Τούρκοι στη χώρα αφού αν μας βρίσκανε σε κατάσταση χάους δεν θα μας τη χαρίζανε

sketos H F 7 ώρες πριν

Πάλι καλά και τώρα πάμε βουρ για ανάπτυξη

alessandroj sketos6 ώρες πριν

Οπότε επειδή δεν περνάς καλά βάλε φωτιά στο σπίτι σου,πολύ ωραία λογική.

Drew H F 6 ώρες πριν

Λέτε να γίνει κανένα Grexit και αυτός που παίρνει 300 ευρώ να μην μπορεί να ζει άνετα όπως τώρα;

schill95 Drew5 ώρες πριν

Δεν θα παίρνει ούτε αυτά.
Καλό το χιουμοράκι, αλλά ουκ ολίγες φορές στην ιστορία εξαθλιώθηκε ο μέσος Μήτσος, επειδή κάτι μυστήριοι έκαναν κόλπα με τις ισοτιμίες των νομισμάτων, τις μετοχές κ.ο.κ.

H F Drew3 ώρες πριν

Φίλτατε κύριε. Ποτε δεν είναι αργά για κάποιους ,να μάθουν να τρώνε ζωοτροφές ,όπως περήφανα δήλωσε ο Σύντροφος Μαδουρο αναφερόμενος στο ταλαίπωρο λαό του, η να τρώνε από τα σκουπίδια (ειδικά αν έχουν οικολογικές ευαισθησίες και θέλουν να στηριξουν την ανακύκλωση) η να ελπίζουν ότι οι “επενδυτές” του Μαρδα θα γλεντήσουν τις συντρόφους τους για 5 Ευρώ..Νούμερα να οδηγήσουν τη χώρα ακόμη πιο κάτω υπάρχουν πολλα,και ακόμη περισσότεροι αφελείς να τους ακολουθήσουν…..σε τελική ανάλυση ο ελληνικός λαός λατρεύει τους παραμυθάδες και τους ανεύθυνους ,γι’αυτο και χρεοκοπησαμε…….Αν νομίζεις ότι η παραγωγική βάση της Βενεζουέλας η της Αργεντινής ήταν μικρότερες από αυτή της Ελλάδας θα απογοητευτεις οικτρά . Ενώ το χρέος και των 2 χωρών μαζί είναι το 1/4 του δικού μας ……

emmanouil5 ώρες πριν

Ο Πρωθυπουργός που άφηνε τα συγκεκριμένα άτομα να αλωνίζουν για 6 μήνες στέλνοντάς μας στην ύφεση, στα capital control, στη στάση πληρωμών και σε εξτρά ενισχυμένο ντούμπλεξ Μνημόνιο είναι ικανοποιημένος μαζί με τους σανοφάγους.
UFO9 ώρες πριν

Από όλο το παραπάνω, μου άρεσε παρισσότερο το: ” επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων”

ypovalkanios_katimas UFO7 ώρες πριν

θα ηταν οι πρωτοι που θα παιρναν τα τσεκουρια. Ετσι ειναι οι σωστοι δημοκρατες. Μεχρι να τους θιξεις το συμφερον

Melinik UFO7 ώρες πριν

ΕΙναι ο μονος τροπος να δουλεψουν..

lilipoutios UFO7 ώρες πριν

Θα τελείωναν τα αποθέματα φραπέ της χώρας σε χρόνο dt!

kostas UFO5 ώρες πριν

Μολις μαθαιναν ομως οι ΔΥ οτι θα πληρωνονται με υποσχετικες θα τους περναν στο κυνηγι!

bill blizard8 ώρες πριν

Ετσι εξηγουνται οι δηλώσεις καμμενου για το στρατό … τον είχα περάσει για καμενο εντελώς όταν τις έλεγε.

Και έτσι καταλαβαίνω την ευκολία που παίρνουν καταστροφικά μετρα, και το μισος , χαιρεκακια που μας δειχνουν… ειχαν το σχεδιο – πραξικοπιμα στο μυαλλό τους, και το έχουν προφανώς ακομα.

ΥΓ
Τουλάχιστον στα ΜΜΕ προχωράνε σε πλήρη απαγόρευση κάθε σταθμου που δεν ειναι διαπλεκόμενος… θα επιβιώσουν μόνο τα 4 μεγαλυτερα λαμογια , που το ενα θα ανταγωνιζεται το άλλο στην διαπλοκη χωρις καμια “σπαστικη” φωνη πουθενα.

Βαγγέλης9 ώρες πριν

Γιάνη άρχοντα πάρε μας τα υπάρχοντα.

Giorgos Key9 ώρες πριν

Από το σαλόνι τους παρακαλάνε να παίρνουμε εμείς τρόφιμα και μισθούς με υποσχετικές. Ρε αν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά.

Linkgr Giorgos Key5 ώρες πριν

Όχι μόνο λέγονται σχεδιαζονταν κιόλας…

Tyler Durden9 ώρες πριν

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει, αλλά νομίζω ότι για άλλη μια φορά ακούμε ψέματα.

3 σχόλια

 1. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a
  blog that’s both educative and interesting, and without
  a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that not enough folks
  are speaking intelligently about. I’m very happy that I came across this in my search for something regarding this.

  1. This is unfortunetely the truth about Greek people.

 2. Heya i am for the first time here. I found this
  board and I find It really useful & it helped me out much.

  I hope to give something back and aid others like you helped me.

  Review my web-site :: shoe lifts

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.