Αν ο COVID-19 επηρεάζει τη σπερμογένεση μήπως προκαλέσει και τερατογενέσεις όπως ισχυρίζεται ο Δημήτρης Γάκης λόγω της δράσης της ανάστροφης τρανσκριπτάσης στο mRNA;[1]

Ο κορωνοϊός πιθανόν επηρεάζει την σπερματογένεση και γονιμότητα των ανδρών

Ο κορωνοϊός πιθανόν επηρεάζει την σπερματογένεση και γονιμότητα των ανδρών

Όταν ο κορωνοϊός εμφανίστηκε πριν ένα χρόνο πολλοί θεωρούσαν ότι η νόσος COVID-19 έπληττε κυρίως τους πνεύμονες.

Δυστυχώς γρήγορα μάθαμε ότι μπορούσε επίσης να πλήξει την καρδιά, τους νεφρούς, τον εγκέφαλο, το εντερικό σύστημα, τα μάτια και σε άλλα όργανα του σώματος. 

Τα ευρήματά νέας εργασίας παρέχουν άμεσες αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 μπορεί να μολύνει τόσο τους όρχεις όσο και τα γεννητικά κύτταρα (σπερματοζωάρια), υποδεικνύοντας τον πιθανό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στην σπερματογένεση και γονιμότητα των ανδρών.

Ο ιός μπορεί να εισβάλει στα γεννητικά κύτταρα, γιατί εκφράζονται σε αυτά τόσο το γονίδιο ACE2 (που καθορίζει τον κυτταρικό υποδοχέα), όσο και το γονίδιο TMPRSS2 (που καθορίζει πρωτεάση που συμμετέχει στην είσοδο του ιού στα κύτταρά μας).

Ωστόσο, η περαιτέρω μελέτη είναι απαραίτητη για να αποκαλυφθεί ο υποκείμενος μηχανισμός που ο ιός SARS-CoV-2 μολύνει τα κύτταρα των όρχεων και την πιθανή συσχέτιση της λοίμωξης των όρχεων με την κλινική πορεία της νόσου COVID-19.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι ήδη είναι γνωστή η είσοδος 27 διαφορετικών ιών (Ebola, HIV, γρίπης, ηπατίτιδα B), στα κύτταρά μας.

Μεταδίδεται και με την σεξουαλική επαφή; 

Μερικοί ισχυρίζονται ότι επειδή ο κορωνοϊός έχει ανευρεθεί στο σπέρμα ασθενών που πάσχουν ή αναρρώνουν από τη νόσο Covid-19, είναι πιθανό ο ιός να μεταδίδεται μέσω των σεξουαλικών πρακτικών  στη σύντροφο.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού, αλλά δεν μεταδίδεται από τη σεξουαλική οδό.

ΠΗΓΗ:https://www.ygeianews.gr/astheneies/epidimies/38198/o-koronoios-pithanon-epireazei-tin-spermatogenesi-kai-gonimotita-ton-andron/

[1]Ο χειρουργός μεταμοσχεύσεων και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Δημήτρης Γάκης, μιλά για το εμβόλιο του κορονοϊού στον Ρ/Σ focusfm 103,6. Ακούστε πολύ προσεκτικά, όσα λέει στο πιο κάτω βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.