Δοκιμασία αυτοεκτίμησης του βαθμού απιστίας και πνευματοκοινωνικής αθλιότητας ημών των χριστιανών.

Η κοινωνικοοικονομική κρίση αν μας επηρεάζει και μας αγχώνει, μας θλίβει ή μας συντρίβει, ενώ θεωρούμε ότι είμαστε χριστιανοί, είναι ένας δείκτης του πόσο χάλια είμαστε πνευματικά και το βαθμό παλινδρόμησης του πιστεύω μας, της πνευματικής μας υποδομής και θεμελίωσης.

Πιστεύω ή όχι μάλλον όχι απλώς συνήθεια είναι!

Πιστεύω ή όχι μάλλον όχι απλώς συνήθεια είναι! Ούτε στην Ανάσταση πιστεύει ο σύγχρονος Έλληνας ούτε έχει συνείδηση τι σημαίνει ελευθερία της πατρίδας κι ελευθερία από την σκλαβιά της αμαρτίας

Τι νόημα έχει να κερδίσεις τον κόσμο ολόκληρο και την ψυχή σου να ζημιωθείς; Ερωτά ο Ευαγγελιστής.

Τίποτα, εμείς κλαίμε, παραπονιόμαστε και οδυνόμαστε. Ο λόγος; Ότι όπως και στην προηγούμενη ανάρτησή μας με τη συνέντευξη του μητροπολίτη Ιερόθεου Βλάχου είμαστε αρχικαπιταλιστές και ΟΧΙ χριστιανοί  Ή καλλίτερα αστοχριστιανοί του κερατά με πρωτεύουσα σημασία στο πορτοφόλι και στο βόλεμά μας και όχι στην απλότητα της ζωής και την θεληματική φτώχια.

Θέλετε να αυτοεκτιμήσετε την απιστία σας; Να προσμετρήσετε την ακηδία, την φιλαργυρία, την φιληδονία πάσης μορφής που σας τσακίζει κι αρχίζει από τον καναπέ και τελειώνει στην σαρκολατρεία; Απαντείστε ειλικρινά στον εαυτό σας με βάση ένα πολύ απλό τεστάρισμα των 5 ηθμών ή κόσκινων. Με λίγα λόγια κοσκινείστε τον εαυτό σας, κι επιτέλους φερθείτε του ειλικρινά, δεν σας ακούει, δεν σας βλέπει κανείς, κοιτάξτε, τολμήσετε να κοιτάξετε τον εαυτό σας στα μάτια και απαντείστε κατά πόσο εφαρμόζετε ΝΑΙ ήυ ΟΧΙ τα παρακάτω:

Ηθμός Νο1: Εκκλησιάζεστε κάθε εβδομάδα;

Σχόλιο: Από στατιστικές που έχουν κατά καιρούς γίνει στους 100 χριστιανούς συνεχή εκκλησιασμό κάθε Κυριακή κάνουν μόνο το 2%.

Ηθμός Νο2: Προβαίνετε σε τακτική εξομολόγηση και θεία κοινωνία;

Σ.γ.:Από στατιστικές (του μακαρίτη επισκόπου Φλωρίνης) γνωρίζουμε ότι στους χίλιους χριστιανούς μόνο ένας κοινωνεί και εξομολογείται τακτικά, οι άλλοι περιπτωσιακά κοινωνούν κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα εξομολογούνται, (περισσότερο από συνήθεια και όχι από εσωτερική ανάγκη). Άστε που λέγουν συνήθως τα ίδια και τα ίδια με καταναγκαστικό τρόπο.

Οικογενειακή προσευχή

Οικογενειακή προσευχή

Ηθμός Νο3: Κάνετε καθημερινά ατομική ή οικογενειακή προσευχή ή και από κοινού προσευχή με άλλους αδερφούς σας όταν συγκεντρώνεστε σε διάφορες συνάξεις από εορταστικές μέχρι κοινωνικές;

Σ.γ.: Οι περισσότεροι κάνουν ατομική προσευχή στα γρήγορα και άντε να τελειώνουμε, και οικογενειακή σπάνια. Όσον αφορά τις κοινωνικές συνάξεις ντρέπονται να το κάνουν από κοινού. Γι’ αυτό το σαράκι του εγωισμού και της μοναξκιάς μας έχει καταφάει.

Ηθμός Νο4: Κάνετε συχνά εί δυνατόν καθημερινά, ανάγνωση ενός κομματιού από την Αγία Γραφή για να σας εμπνέει και να σας δίνει δύναμη και στόχους σε καθημερινή βάση ακόμη και με την μορφή του συνθήματος της ημέρας;

Ηθμός Νο5: Εφαρμόζετε το ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ;

Σ.γ.:Αυτό ας μην το πιάσουμε καθόλου. Είναι μεγάλο θέμα, αν ξέρουν οι σύγχρονοι χριστιανοί τι σημαίνει η λέξη αγάπη στην πράξη. Μάλλον χρειαζόμαστε σεμινάρια πρακτικής επί σεμιναρίων.

Τώρα μπορείτε να αξιολογήσετε τον εαυτό σας και να δείτε γιατί η πατρίδα μας έγινε προτεκτοράτο των ΔΥΤΙΚΩΝ και των Τούρκων και μεις σκλάβοι των τραπεζιτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ακόμη γιατί καταντήσαμε ως εδώ σ’ αυτό το χάλι και την παρακμή, γιατί ψηφίζουμε αυτά τα δεξιο-κεντρώο-αριστερά φρικιά, τότε λυπούμαστε, είστε ανεπίδεκτοι μάθησης. Καλά μας κάνουν και ακόμη χειρότερα, καλά παθαίνουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.