Ούτε στη χούντα των Συνταγματαρχών δεν αναγκάζονταν οι γιατροί να επιτάξουν το κορμί τους στις εντολές μιας κλίκας πληρωμένων ιατρών της κυβέρνησης

ΣΟΚ! Να παραιτηθούν και να κλείσουν τα ιατρεία τους οι ανεμβολίαστοι! Πυρά «μίσους» γιατρών κατά συναδέλφων τους

Η κοινωνία εναντίον της κοινωνίας με την εξουσία να «τρίβει» τα χέρια της…

Μαζί με τους ξενοδόχους, που ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων τους, πέντε ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, ζητούν, όπως διαβάσατε στο el.gr,  επίσημα για πρώτη φορά από την Πολιτεία να θεσμοθετήσει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς.

Πρόκειται για τους ιατρικούς Συλλόγους Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης οι οποίοι ζητούν την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζομένους (καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό κτλ.) σε δημόσιες, ιδιωτικές δομές υγείας και κλειστές δομές περίθαλψης ευπαθών ομάδων, στηρίζοντας την πολιτική της κυβλερνησης να επιβάλλει το εμβόλιο όπου μπορέσει.

Το νέο είναι πως η Δράμα πήγε ένα βήμα παραπέρα, εισάγοντας στην κουβέντα, το ενδεχόμενο κυρώσεων για όσους γιατρούς δεν εμβολιάζονται.

«Θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλους τους υγειονομικούς. Θα πρέπει το κράτος για να διευκολύνει τους ιατρικούς συλλόγους να εκδώσει απόφαση όπως και στην Ιταλία: Όποιος είναι υγειονομικός και εργάζεται στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα και έρχεται σε επαφή με ασθενή ακόμη και σε γηριατρικές μονάδες να είναι ο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Όποιος δεν θέλει να εμβολιασθεί, θα κλείσει το ιατρείο του ή θα παραιτηθεί από το δημόσιο ή δεν θα δουλεύει σε τέτοιες μονάδες» τονίζει μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Όλγα Βασιλείου και πρόσθεσε: «Αυτός που έχει ορκιστεί στον Ιπποκράτη ότι θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες, δεν θα βλάπτει τους ασθενείς του. Δεν μπορεί να είναι ανεμβολίαστος. Είμαστε κάθετοι σε αυτό».

ΠΗΓΗ:https://www.el.gr/ygeia/health-news/sok-na-paraitithoyn-kai-na-kleisoyn-ta-i/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.