Μάθημα Οικονομίας. Μέρος 3ο. Να πληρώνει φόρους ο πολίτης όχι όμως για να πηγαίνουν στα δάνεια που έπαιρναν και παίρνουν οι απάτριδες και ανάξιοι πολιτικοί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: «Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη.»

. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ – ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Σαφώς αναφέρεται στο άρθρο 120 του Συντάγματος δικαιολογώντας ότι η στάση πληρωμών είναι μια πράξη δικαιολογημένη σαν αντίσταση εκ μέρους του ελληνικού λαού για τους παράνομους (βλέπε ΕΝΦΙΑ) και υπερβολικούς φόρους που επιβάλλουν οι θεσμοί, τρόϊκα τετραόϊκα και όλοι αυτοί που έχουν κάνει τη χώρα από κυρίαρχο κράτος Κοτρογουάη…

Και συνχίζει:

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ – ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, εν ήδη άρθρου, κείμενο με την υπογραφή του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιου Κασιμάτη.


Κατόπιν επικοινωνίας μαζί του για την επιβεβαίωση της ”πατρότητας” του κειμένου διευκρινίζεται ότι το κείμενο αποτελεί απομαγνητοφώνηση από κάποια ομιλία του.


Σε συνεργασία μαζί του γίνανε κάποιες καίριες διορθώσεις και πλέον μπορεί να αναδημοσιευτεί.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά κείμενα τόσο του Γ. Κασιμάτη όσο και του Μίκη Θεοδωράκη, η Σπίθα τα επικοινωνεί εδώ και 6 χρόνια.


Η φίμωση που γίνεται από τα ΜΜΕ  σε τέτοιου περιεχομένου δηλώσεις δεν επιτρέπουν στο σύνολο των πολιτών να γίνουν κοινωνοί. 


Είναι ελπιδοφόρο να διαπιστώνεται ότι η ”σπορά” που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης με την Σπίθα και το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. δεν πήγε χαμένη, παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος.


Εμείς θα επιμένουμε ότι μόνο με ένα Παλλαϊκό Πατριωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο μπορεί να ανατραπεί το σάπιο καθεστώς και σε αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε.


Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες.


Για το σχόλιο,


Πατσίκας Μιχαήλ


ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

«Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται.

Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο, και αναμένεται να αυξηθεί με τα νέα απάνθρωπα μέτρα της τελευταίας υπογραφής του μνημονίου.


Αυτό που πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους τους φορολογούμενους είναι ότι το καθεστώς του φόρου, δεν σχετίζεται με των τραπεζών, και οι νόμοι περί κατασχέσεων ή παρακράτησης μισθών, δεν αφορούν τα χρέη προς την εφορία.

Συνταγματικά, ο φόρος για κάθε φορολογούμενο είναι το το ποσό που προκύπτει από το εισόδημα, για την λειτουργία του δημοσίου και των δημόσιων έργων.


Σήμερα ο φόρος αυτός δεν χρησιμοποιείται για την λειτουργία του κράτους, αλλά για την αποπληρωμή του παράνομου χρέους προς τους δανειστές. Το δημόσιο λειτουργεί με νέα δάνεια τα οποία φορτώνονται οι πολίτες και συνεπώς βλέπουμε συνεχώς αυξήσεις με νέους φόρους και μειώσεις μισθών.


Επειδή αυτό το καθεστώς είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, το κράτος δεν μπορεί να δεσμεύσει ή να πραγματοποιήσει αναγκαστικές πληρωμές. Αρκείται στο να στέλνει τελεσίγραφα των οφειλών που λήγουν σε 15 μέρες.


Από το 2010 έχουν λάβει (σ.γ.:οι πολίτες) πάνω από 10 τέτοια τελεσίγραφα, τα οποία στοχεύουν στην δημιουργία φόβου, και πολλοί υποχωρούν με ρυθμίσεις δόσεων και ελαφρύνσεων που κατά καιρούς εξαγγέλλονται.


Από την άλλη δεν τολμούν να προχωρήσουν δια μέσου της δικαστικής οδού, διότι θα καταρρεύσει όλο το σύστημα της απάτης του υπ. Οικονομικών και ενδέχεται πολλοί υπάλληλοι να μπουν φυλακή.

Αυτός ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα σε 2 μεγάλα όπλα. Το ένα από πλευράς κυβέρνησης είναι τα ΜΜΕ που διασπείρουν τον φόβο, και το άλλο η ευσυνειδησία των πολιτών που θεωρούν ότι οι πλατείες και οι απεργίες δεν αποτελούν επαρκές φάρμακο αντιμετώπισης του καρκίνου της υποτέλειας και της εξαφάνισης του κράτους.

Όσο χρόνο κι αν διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, νικητής θα είναι ο λαός, διότι το δίκαιο πηγάζει από τις αποφάσεις του λαού.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο στίχος του Σολομού που λέει: …μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και μετά προς την δόξα τραβά.»
Από ομιλία του Καθηγητή Γ. Κασιμάτη

http://diktioellada.blogspot.gr/2016/05/blog-post_31.html

Επιμελήθηκε ο Μιχαήλ Πατσίκας

31 Μάη 2016 Σ.γ.:με λίγα λόγια μας τονίζει ότι η πληρωμή φόρων εκ μ’έρους των πολιτών μόνο όταν πηγαίνουν για την λειτουργία του κράτους επιβάλλεται να πληρώνονται. ‘Οταν πηγαίνουν για τα δάνεια που συνήψε το άχρηστο, εθνικό κηφηναριό κι οι εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού μια είναι η λύση. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. κι αν σας κατασχ’έσουν τα σπίτια, τις καταθέσεις με την αλλαγή του καθεστώτος, θα σας αποδοθούν πίσω με τη μορφή της Σεισάχθειας, όπως ακριβώς έγινε και στις χώρες των Σοβιέτ, μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού. Όλα τα σπίτια που οι κομμουνιστές κατάσχεσαν δια της βίας, αποδόθηκαν πάραυτα πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Έτσι για παράδειγμα έγινε στην Τσεχία.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να παραμένετε παθητικά κι άβουλα όντα ή να κλαίτε τη μοίρα σας. οργανωθείτε σε ομάδες όπως το δίκτυο Ελλάδα, προβαίνετε σε Στάση πληρωμών οργανωμένα, ΕΝΩΘΕΙΤΕ σε ένα πατριωτικό μέτωπο. Ο καιρός τους είναι λίγος. ά;λλωστε αργά ή γρήγορα με όλες τις ανακουφιστικές ενέσεις δεν θα υπάρξει αστός Έλληνας που θα μπορεί να πληρώνει τους φόρους του αφού τα έσοδά του, πλην των μονοπωλίων του εξωτερικού, και τα σούπερμάρκετ τροφίμων, κανείς δεν θα εργάζεται και φυσικά δεν θα εισπράττει, λόγω μη υπάρχοντος ρευστού. Ήδη πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται με μισθό φιλοδώρημα και πολλοί άλλοι δωρεάν. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.