Η δικτατορία των ΜΜΕ συνεχίζεται επί ΣΥΡΙΖΑ όπως και με τους προηγούμενους κυβερνήτες του προτεκτοράτου

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με ημερομηνία 3/9/2016 αναφέρονται σταράτα πως ακριβώς έχουν τα πράγματα όσον αφορά τις δανειοδοτήσεις στον τομέα των καναλιών.

Για να έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας ποιοι θα κατέχουν τα σκήπτρα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού μαζί με την εθελοτύφλωση της ΕΡΤ η οποία εξακολουθεί να έχει το ΜΑΥΡΟ μπροστέλα της και καύχημά της, (γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει ακόμη η ΕΡΤopen) διαβάστε την ανακοίνωση:

ΕΠΑΜ

Ανακοίνωση

Νομιμοποιήθηκε το καθεστώς κατοχής και στην ενημέρωση

Με το τέλος της φαρσοκομωδίας της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, ακόμα μια μνημονιακή απαίτηση εκτελέστηκε από την ελληνόφωνη κυβέρνηση. Μνημονιακή απαίτηση, με την οποία αδειοδοτήθηκε και νομιμοποιήθηκε η απολυταρχία που επικρατούσε στον χώρο της ενημέρωσης, αυτή την φορά με νέους όρους. Νέους όρους που φιλοδοξούν να εδραιώσουν το καθεστώς κατοχής και να επιβάλλουν την ενίσχυση και   την αναδιανομή της πίττας των οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, και βέβαια της δημοκρατίας.

Με αντισυνταγματικό τρόπο, αρχιδιαπλοκέα τον μεγαλοκαναλάρχη υπουργό Επικρατείας και πρακτικές μαφίας υπό κυβερνητικό μανδύα, ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε την μονοπωλιακή κυριαρχία της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας στο μιντιακό χώρο. Απέδειξε πως το δημοκρατικό δικαίωμα αλλά και κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, δεν μπορεί μπορεί να λειτουργήσει  παρά μόνο μέσα από την εξαγορά και διαιώνιση της διαπλοκής ανάμεσα στην πιό παρασιτική και ληστρική τάξη των ολιγαρχών, με το κυβερνητικό και πολιτικοοικονομικό  κατεστημένο στην Ελλάδα.

Πίσω στο βρώμικο 1989 έχει την αφετηρία της η μονοπώληση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, όπου συμπρωταγωνιστές στη λεηλασία των  δημόσιων συχνοτήτων ήταν και οι ευρωπαϊστές, δήθεν αριστεροί του ενιαίου τότε Συνασπισμού στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Η κυρίαρχη ιδεολογία της ευρωπαϊκής αριστεράς, έφερνε από την πίσω πόρτα τις πολιτικές που εξέθρεψαν το νεοφιλελευθερισμό, και στον χώρο της τηλεόρασης βρήκαν από τα πιο εύφορα και προνομιακά πεδία για να δράσουν.

Σήμερα βιώνουμε την ολοκλήρωση εκείνου του εγκλήματος με νέους, μνημονιακούς όρους,  και βέβαια νέους παίκτες στον χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, γνωρίζοντας πολύ καλά, πόσο καταλυτικά  επιδρά και χειραγωγεί τις κοινωνίες και τους λαούς. Στην εποχή που πάση θυσία επιβάλλονται οι πολιτικές του εξανδραποδισμού, του κατακερματισμού του κοινωνικού ιστού, της βαθιάς διαίρεσης της κοινωνίας για να μην υπάρξει η παραμικρή αντίσταση στην διάλυση του κράτους δικαίου, στην παραβίαση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων του λαού, στην έννοια της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας, η απολυταρχία στον χώρο της ενημέρωσης και η μετατροπή της  ψυχαγωγίας  σε χείριστη διασκέδαση προς αποχαύνωση, διασφαλίζει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η ενημέρωση αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα για τον ελληνικό λαό, όπως και για κάθε λαό, και δεν μπορεί να είναι προϊόν επιχειρηματικότητας. Πόσο μάλλον, προϊόν κρατικομονοπωλιακής σχέσης με την ντόπια και ξένη ολιγαρχία. Και μάλιστα σε ένα κράτος που έχει περάσει πλέον εξ’ ολοκλήρου στα χέρια αλλότριων και ξένων δυνάμεων. Σήμερα αντί να δίνεται τουλάχιστον το 1/3 των δημόσιων συχνοτήτων σε κοινωνικούς φορείς, συλλογικότητες και στις τοπικές κοινωνίες για την απρόσκοπτη λειτουργία του πλουραλισμού στην ενημέρωση την αναλογικότητα με κοινωνικούς όρους και την ποιότητα στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό, η «αριστερά του Σύριζα», αναδιανέμει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εναρμονιζόμενη με τις μνημονιακές πολιτικές και τα συμφέροντα των νέων μιντιακών τραστ και των ολιγοπωλιακών ομίλων, φιλοδοξώντας να επωφεληθεί και η ίδια  με αμοιβαία εκατέρωθεν συνδιαλλαγή και ανταλλαγή πολιτικών και οικονομικών υπηρεσιών.

Η προσπάθεια να ελεγχθεί πλήρως η ενημέρωση και το μαύρο να επικρατήσει απ’ άκρο σε άκρο στην ελληνική επικράτεια, θα επεκταθεί και στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο. Εξ’ άλλου δεν μπορούμε να αυταπατόμαστε ότι διαθέτουμε δημόσια ενημέρωση ούτε από την κρατική ΕΡΤ η οποία αποδεικνύει καθημερινώς με την αισχρή κυβερνητική προπαγάνδα της κυβέρνησης, ότι το «μαύρο» στην συνταγματικά κατοχυρωμένη δημόσια τηλεόραση δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.

Η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, όσο δεν ανατρέπεται το μνημονιακό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, όσο δεν ξεμπερδεύουμε με το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε και βασιλεύει κάτω από την υποτέλεια και τον δοσιλογισμό των εναλλασσόμενων κυβερνητικών θιάσων.

Μόνο μία πραγματικά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να απεγκλωβίσει  την χώρα από τα δεσμά της δουλοπαροικίας του χρέους, η οποία με μπροστάρη τον ίδιο τον λαό θα επιβάλλει την δικαιοσύνη και την δημοκρατία σε αυτό τον τόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.