Γεωργίου Κουρή παθημάτων συνέχεια σε μια ατμόσφαιρα διαπλοκής σαπίλας και απόλυτης παρακμής. Αποκαλύψεων μέρος 3ο

%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%cf%84%ce%b5%cf%81

Τα έβγαλε όλα στη φόρα ακόμη και τα δικά του σφάλματα, σπάνιο είδος ειλικρίνειας για την ελληνική πραγματικότητα

Τα έβγαλε όλα στη φόρα ακόμη και τα δικά του σφάλματα, σπάνιο είδος ειλικρίνειας για την ελληνική πραγματικότητα

Συνεχίζουμε την συνέχεια των αποκαλύψεων στην επιτροπή της Βουλής από τον εκδότη Γιώργο Κουρή.

«…Από ό,τι ξέρω δεν δόθηκε κανένα δάνειο σε κανένα κανάλι εκ μέρους των τραπεζών χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών και ο υπουργός Τύπου. Αλλά αυτό μην σας κάνει εντύπωση κι έξω εις τας Ευρώπας τα ίδια και χειρότερα γίνονται. Η εφημερίδα Liberation για παράδειγμα ανήκει στους Ρόθτσάϊλντ και η Figaro στην Ντασώ».

Ο Κουρής για πολλοστή φορά βεβαίωσε την επιτροπή της Βουλής  ότι οι τράπεζες επιχορηγούσαν με 767 εκατομμύρια το ΑLTER δεχόμενες σαν εγγύηση την ταινιοθήκη του καναλιού η οποία στην πραγματικότητα αποτελούνταν από ταινίες που οι Γιαννίκος Αθανασούλης αγόραζαν από τα καροτσάκια του Μπρόντγουαίη και  της 59ης λεωφόρου της Νέας Υόρκης.

«Πάντα έτσι γινότανε. Κάποτε πήγε ο Τζώρτζης Αθανασιάδης της ‘ΒΡΑΔΥΝΗΣ’ στον Κώστα Καραμανλή και του λέει: “Δεν βγαίνουμε πρόεδρε, άσε μας να αυξήσουμε την τιμή του φύλλου” και ο Καραμανλής το απέκλεισε γιατί θα είχε αντίκτυπο στο κόμμα της ΕΡΕ. “ΟΧΙ” απάντησε σθεναρά, “πάρτε δάνεια από τις τράπεζες”. Αυτά γίνονταν στην δεκαετία του 60».  

«Το 1984-85 πάει ο Χρήστος Λαμπράκης στον Ανδρέα και του λέει: “Θέλω να πουλήσω ΤΑ ΝΕΑ, δεν βγαίνω”, και πάλι οι τράπεζες του έδωσαν δάνεια. Το κράτος πλήρωνε τους μιντιάρχες με δάνεια και αυτοί τα έβαζαν στις τσέπες τους, δεν τα επένδυαν στα κανάλια. Έλεγξε ποτέ τα δημοσιογραφικά-εκτυπωτικά συγκροτήματα η εφορία; Τολμούσαν οι τράπεζες να ρωτήσουν τι γίνονται τα δάνεια που σας χορηγούμε; Επρόκειτο για πανίσχυρα συγκροτήματα. Μπορούσε να γίνει αγώνας ‘ανένδοτος’ χωρίς τον Λαμπράκη ή τον Πάνο Κόκα; Μέσα στα γραφεία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Βλάχου, του Χρήστου Λαμπράκη με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Πάνου Κόκα, σχηματίζονταν κυβερνήσεις και μοιράζονταν υπουργεία. Τολμούσε ένας διοικητής τράπεζας να φέρει αντίρρηση και να ρωτήσει τι έγιναν τα δάνεια που σας χορηγήσαμε; Την επόμενη ημέρα είχε χάσει τη θέση του».

«Όταν οι Γιαννίκος Αθανασούλης πήραν το κανάλι έδιναν μισθούς τεράστιους των 100.000 δρχ. το μήνα και 200.000 τα Χριστούγεννα. Ο Γιαννίκος το 2000 είχε φτιάξει εταιρείες φούσκες και με το που πήραν το ALTER το εισήγαγαν στο χρηματιστήριο. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν, εγώ ποτέ δεν ήξερα από λογιστικά και αριθμούς, ύστερα αυτοί είχαν τον έλεγχο του καναλιού, και μου λένε η ατομική σου περιουσία Κουρή είναι 30 δις. Μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις. Θες 100 400 εκατομμύρια; Πες μας το και εμείς θα αυξήσουμε την τιμή των μετοχών σου στο χρηματιστήριο και εσύ αγόρασε ό,τι θέλεις. Μετά θα μειώσουμε την τιμή των μετοχών και θα τις ξαναγοράσουμε φτηνά και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κι εγώ ο ηλίθιος δεν πούλησα ούτε μια μετοχή. Ούτε ο ΣΔΟΕ ούτε οι τράπεζες έκαναν ποτέ έλεγχο».

«Ο Γιαννίκος μέσα στο ALTER είχε φτιάξει μια εταιρεία με 100 άτομα για να γυρίσει εκπομπές με τα «ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ». Το εμπιστευόμουν γιατί είχε μεγάλη εμπειρία από τα κανάλια. Είχε ξεκινήσει από το MEGA μετά πήγε στο STAR Channel του Βαρδινογιάννη όπου όπως έμαθα του έφαγε 20 δις δρχ. πριν ήταν  στο SKYτου Αλαφούζου όπου και σ’ αυτόν έφαγε 29 δις και δεν τον ήθελαν. Σκέφθηκα θα τον βάλω στο κανάλι ό,τι έφαγε το έφαγε θα μου βάλει μια σειρά θα το οργανώσει όπως ξέρει. Τι να πάρει από εμένα που το αναστύλωσα με 10 εκατομμύρια. Που να ήξερα τι θα επακολουθούσε. Το ένα κανάλι παρακολουθεί το άλλο και όταν μια  τράπεζα δώσει ένα δάνειο τρέχουν οι άλλοι και ζητούν επίσης δάνειο. Σε μια φάση το ΑLTER πήρε 250.000.000 δάνειο και οι διαφημιστές μαζί με την οικονομική διαχείριση του καναλιού τους έδωσαν αντί του 9.9% που είναι το νόμιμο 20% γιατί τα βρήκαν μεταξύ τους. Ο Γιαννίκος με υπερτιμολογήσεις και άλλες απάτες έχει βγάλει ότι τοALTER του οφείλει 30 εκατομμύρια (σ.γ.: εδώ δεν ξεκαθαρίζει αν εννοεί ευρώ ή δραχμές). Ο Λιαρέλης δεν με άφηνε να μάθω τα στοιχεία. Ήξερε πως δεν ήξερα και από οικονομικά. Η βίλλα του στο νησί φαίνεται από μακριά. Ούτε οι τράπεζες με ειδοποίησαν ποτέ ότι έδιναν ριψοκίνδυνα δάνεια. Ο Θανάσης Αθανασούλης έχουν 1 τρις περιουσία. Σε ένα βαφτίσι εκεί κάπου στην Επίδαυρο πήγανε οι πολιτικοί και οι εκδότες με ελικόπτερα ακόμη και η θρησκευτική ηγεσία πήγε εκεί, οι εκδότες, οι εφοριακοί στο βαφτίσι του. Τι να κάνω εγώ πώς να συγκριθώ μ’ αυτούς ή να δυσπιστήσω εγώ που ήμουνα μεροδούλι μεροφάι;»

Τι να πω για τον Αθανασούλη του οποίου η περιουσία 1 τρις ήταν μια απάτη την οποία έστησε η οικονομική διευθύντρια. Από μια αποθήκη που ξεκίνησε απέναντι στη σχολή ευελπίδων έγινε δισεκατομμυριούχος. Οι μετοχές του είχαν φτάσει στο ύψος των 20 δισεκατομμυρίων. Αγόρασε μηχανήματα 6 δις από την Seasware στην άλλη εταιρεία και τα μεταπούλησε στο κανάλι. Τα είδε ο κόσμος και τρέξανε οι άλλοι να αγοράσουν μετοχές του ALTER. Εδώ με ξεγέλασε ο Ανδρέας Παπανδρέου που τον βοήθησα με το σκάνδαλο Κοσκωτά και αυτοί δεν θα με ξεγέλαγαν. «Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται».

«Από το 1958 και μετά όλοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα και μαφιόζικες διαδικασίες. Αν ξέρατε εσείς οι πολιτικοί από ποιους περιβαλλόσασταν όταν σας αγκάλιαζαν τα ΜΜΕ θα αυτοκτονούσατε. Μια φορά πήγα στην συγκέντρωση των μεγαλοεκδοτών και τους πήγα ένα ταψί μπομπότα και πέσανε σαν λιμασμένοι να την φάνε. Μια δεύτερη τους πήγα μια κατσαρόλα μακαρονάδα κι έγινε το ίδιο. Βρω έλεγα τι είναι τούτοι δω, όλα τα κατεβάζουν οι αρχιπεινάλες. Δεν ξαναπάτησα σε τέτοια σύναξη».

Παρέμβαση κι εξέταση του μάρτυρα από το μέλος της επιτροπής της Βουλής και πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο:  «Όσα λέει ο κος Κουρής είναι γνωστά από το 2011». (Σ.γ.: Κι όμως αυτή η  ομολογία  είναι εναντίον του γιατί ουδέποτε έκανε κάτι γι’ αυτό το αρχιμαφιόζικο αλισβερίσι) .

 

Συνέχεια αποκαλύψεων Γεωργίου Κουρή: «Όλοι οι έλεγχοι που έκανε δήθεν η Τράπεζα της Ελλάδος στο ALTER  ήταν ψευδείς. Οι διαφημιστές με τον Γιαννίκο τα είχαν φτιάξει και ανέβασαν πλασματικά τον τζίρο. Οι ορκωτοί λογιστές έχουν τεράστια ευθύνη για την σπατάλη του Δημοσίου χρήματος και τα μαύρα του Γιαννίκου από τις κομπίνες του με τις παραγωγές. Κάπου είδα ότι ο Γιαννίκος θα πουλούσε για παράδειγμα την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα στην Ταγκανίκα… Όπως σας είπα οι μελλοντικές εισπράξεις των διαφημιστικών εταιρειών χρησιμοποιούνταν με μεταχρονολογημένες επιταγές και αποτελούσαν εγγύηση για τον δανεισμό από τις τράπεζες. Αν δεν είσαι στα κόλπα με τους διαφημιστές, όσο τίμιος και να είσαι δεν έχει καμία αξία. Το τι μέσον έχεις , ποιον φίλο ισχυρό έχεις παίζει ρόλο για τον δανεισμό».

Ανδρέας Λοβέρδος: «Αν έχεις σοβαρό παρελθόν παίζει για τον δανεισμό ρόλο. Οι τράπεζες πάντως ποτέ δεν βοήθησαν άνθρωπο που είχε μια καλή  ιδέα  πρωτοποριακή,  έναν τίμιο και σωστό πολίτη».

Κουρής: «Τώρα που οι τράπεζες είναι κρατικές είναι πιο δύσκολο για τους πολιτικούς να ευνοήσουν τους δικούς τους επιχειρηματίες και καναλάρχες.

Εμένα μ’ έβαλε ο Λαλιώτης να ιδρύσω κανάλι, για να ακουστεί το ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ. Κι εγώ το κορόιδο έβαλα 10 εκατομμύρια από την τσέπη μου για το ALTER. Ο Μάκης ο Γιομπαζολιάς έβαλε κι αυτός το χεράκι του, όπως αιφνιδιαστικά  κι απροειδοποίητα έμαθα ότι ο Μητσοτάκης και ο Βαρδινογιάννης ήταν συνεταίροι μου».

Ερώτηση από τον πρώην υπουργό και μέλος της επιτροπής Μάκη Βορίδη: «Έχετε μετανοήσει γι’ αυτά που κάνατε;»

Κουρής: «Βεβαίως κι έχω μετανοήσει. Έχω κάνει πολλά λάθη. Και ποιος άνθρωπος δεν έχει κάνει λάθη; Εσείς κε Βορίδη δεν έχετε μετανοήσει για τα τσεκούρια που κρατούσατε στα νιάτα σας;»

Σάλος στην αίθουσα και διακοπή.

Μάκης Βορίδης: «Δεν είναι αυτό το θέμα μας…»

Κουρής: «Φωνάξτε τον Γιαννίκο να σας πει ποιοι κλέψανε τα 10.000.000; Όλα τα δάνεια σε όλες τις εταιρίες καναλιών επαναλαμβάνω, προς τους μεγάλους επιχειρηματίες ποτέ δεν δόθηκαν χωρίς την εντολή του πρωθυπουργού. Για παράδειγμα, πως λέτε ότι δόθηκαν για την κινητή τηλεφωνία άδειες; Ο τότε πρωθυπουργός απέκλεισε τον ΟΤΕ, την μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση που απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους από τον διαγωνισμό για την κινητή τηλεφωνία».

Νίκος Θωμαΐδης:  «Εμείς συσχετίσαμε τα ευρήματά μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας…».

Κουρής συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. «Χωρίς άδεια Σημίτη δεν θα γινόταν το  ALTER. Εταιρείες φούσκες έβαλαν το ALTER στο χρηματιστήριο. Έτσι φτάσαμε ως εδώ…  Τράπεζες πολιτικοί και ΜΜΕ συμμετείχαν. Το 2003 για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων στήθηκε η δουλειά από φίλο του Γιωργάκη Παπανδρέου με την συμμετοχή του αμερικανού πρεσβευτή για 600.000.000. Η SIEMENS ήταν κι αυτή μέσα στα κόλπα. Κι όταν τα έγραψα αυτά στην εφημερίδα για πρώτη φορά στα χρονικά, τόσα χρόνια, 19 χρόνια που ήμουνα με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε είχε γίνει, μου έστειλαν τον Πάνο τον Κουκουλομάτη και τον Καραβοκύρη του ΣΔΟΕ να με ελέγξει και μου βάλανε 20.000.000 πρόστιμο. Τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας τον διόριζε ο Πρωθυπουργός. Όταν αρρώστησε ο Ανδρέας τα έκανε θάλασσα. Ο Σημίτης που τον διαδέχθηκε καταλήστεψε τον τόπο. Ο Σημίτης δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες έχει και ποινικές. Όταν του ζητούσαμε να παρέμβει μας έλεγε: ‘Τραβάτε στον εισαγγελέα’ και θυμηθείτε (24/7/1991)  200.000.000 δρχ. πρόστιμο στον Κουρή. Έχω 2000 δικογραφίες εναντίον μου. Σας λέγω πως η Τρόικα και οι Γερμανοί ετοιμαζόντουσαν χρόνια για να κατακτήσουν την Ελλάδα και ο γερμανοτραφής Σημίτης έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό».

«Όταν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται, έψαχνα να βρω ευκαιρία για να απαλλαγώ από τον Γιαννίκο. Τους πρότεινα να διορίσουν σαν λογίστρια ένα τίμιο κορίτσι τη Γιώτα Γερογιάννη την λογίστρια και στις 15 μέρες την έδιωξαν από το ALTER. Της είπαν ‘εσύ παιδί μου με τις ικανότητες σου δεν είσαι για δω πρέπει να αξιοποιηθείς κάπου αλλού’. Το ALTER σήμερα χρωστάει 220.000.000 στις τράπεζες. Όπως όλα τα κανάλια δεν είναι δημοκρατικά ούτε ελεύθερα, αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους εκδότες, καναλάρχες, τράπεζες και πολιτικοί, δεν θα φθάναμε εδώ.

Θανάσης-Αθανασούλης

Θανάσης-Αθανασούλης

Ο Αθανασούλης για να κάνει αυτά που έκανε είχε σχέσεις με Σημίτη και Ρέππα. Έτσι παίρνανε δάνεια και τα κόμματα. Πόσα δάνεια δίνονταν για περίπτερα κάθε υποψήφιου βουλευτή προεκλογικά είναι γνωστό. Οι εισφορές και τα  κουπόνια δε φτάνουν για τα έξοδα των κομμάτων με τίποτα. Προ των εκλογών πήγαινα οι εκπρόσωποι των κομμάτων σ’ επιχειρηματίες και μαζεύανε 15 με 29 δισεκατομμύρια για τις εκλογές. (Σ.γ.: Έτσι βγαίνανε τα μεγάλα κόμματα και μονοπωλούσαν την εξουσία και οι αφελείς πιστεύανε ότι έχουν δημοκρατία και συνέπεια στην ελεύθερη ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη ιδεολογία τους όπως το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ).  Αυτά τα χρήματα τα αντάλλασσαν οι επιχειρηματίες και οι καναλάρχες ιδιοκτήτες κατασκευαστριών εταιριών  με δουλειές που παίρνανε με υψηλό κόστος που τα πλήρωνε φυσικά ο λαός. Σε δημόσια έργα έγινε ποτέ δημοπρασία; Το λέτε στα σοβαρά; Εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ που κάτι προσπαθεί να κάνει τώρα;

Μόλις το συγκρότημα Λαμπράκη δεν πήρε δάνειο από το ΠΑΣΟΚ στράφηκε ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στον Παπανδρέου. Όπως σας είπα, από το 1958 πολιτικοί, εκδότες εφημερίδων, τράπεζες ήταν αναμειγμένοι μέσα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τα κανάλια βοήθησαν τους επιχειρηματίες να ανέρθουν. Όλα τα κανάλια και οι επιχειρηματίες που έπαιρναν δάνεια ήξεραν ότι τα δάνεια δεν θα επιστρέφονταν ποτέ. Την πτώχευση του ALTER την έκαναν οι εργαζόμενοι γιατί νόμιζαν ότι το ALTER και εγώ είχαμε χρήματα και δεν τα δίναμε.

Το 1990 ο Μητσοτάκης έβαλε δύο της ΚΥΠ να κάνουν παράσιτα με ένα Βαν από την 1η του Μάη. Τους πιάσαμε και ξεφτιλίστηκαν.

…Εγώ είχα 3-4 offshore εταιρείες για να προστατεύσω τα ακίνητα που έχω στην Ελλάδα την περιουσία μου από τις ενδεχόμενες μηνύσεις που θα μου έκαναν οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις εφορίες. Ναι έχω τα 50% του  ALTER με τον γιο μυ τον Ανδρέα και τα άλλα 50% οι Γιαννίκος Αθανασούλης από 25% έκαστος. Ο ελεγκτής των τραπεζών έπαιρνε σήμα από την εκάστοτε κυβέρνηση να μην ελέγξει τα οικονομικά των καναλιών.

Ερώτηση: «Πως ήσασταν βέβαιος ότι θα κερδίζατε από το χρηματιστήριο και τις υποσχέσεις Αθανασούλη;»

Κουρής: «Λοχαγός του Σημίτη ήταν. Τα ξεχάσατε τι έλεγε ο Σημίτης, παρότρυνε όλοι οι Έλληνες να παίζουν στο χρηματιστήριο! Ακόμη και ο Κλίντον όταν ήρθε στο Intercontinental θυμόσαστε τι είπε; ‘Μπράβο στο χρηματιστήριο που έχετε. Αγοράζετε μετοχές!’

Δεν υπάρχουν πλούσιοι στην Ελλάδα. Κι αυτοί που τα έχουν φοβούνται την κυβέρνηση και είναι με το ένα πόδι στη φυλακή. Εγώ είναι βλάκας με περικεφαλαία. Δίνω 10.000.000 προσωπικό κεφάλαιο για να σώσω το κανάλι σε ώρες κρίσεις. Ποιος το κάνει αυτό; Και οι 15 τράπεζες Σάλας, Βγενόπουλος, η Εθνική κ.λπ. έδιναν δάνεια αφειδώς. Αν ήξεραν ότι ερχόταν κρίση θα ήταν πιο προσεκτικές. Τα δάνεια πάντως που έδιναν οι τράπεζες χωρίς να ζητήσουν εγγυήσεις ήταν άυλα, δεν επρόκειτο ποτέ να πληρωθούν από όλα τα κανάλια. Το Κόντρα News δεν χρωστάει δραχμή. Οι τράπεζες δεν έχουν φράγκο τι να μου δώσουν; Να τσακωθώ μαζί τους; Έχει κανένα όφελος;

…Αν τα ΜΜΕ κάνανε σωστά τη δουλειά τους η Τρόικα θα ήταν πιο απαλή…

Εμένα με κορόιδεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ίδιο και οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί. Τώρα βλέπω με καλό μάτι τις προσπάθειες που κάνει για τα κανάλια κ.λπ. ο Αλέξης Τσίπρας. Αν με κοροϊδέψει κι αυτός θα του πιω το αίμα… Αυτό που έκανε με την αδειοδότηση είναι μοναδικό…»

Ερώτηση: «Κατά τη γνώμη σας πόσα κανάλια αντέχουν στην ελληνική αγορά;»

Κουρής: «Δυόμιση κανάλια αντέχουν και τα τέσσερα δεν θα επιβιώσουν αν δεν βάλλουν από την τσέπη τους. Αυτοδιαχείριση από τους εργαζόμενους θα ήταν μια λύση. Φταίνε και οι εργαζόμενοι που δεν αντιδρούν. Η ασυδοσία ήταν πλήρης προ του ΣΥΡΙΖΑ όσοι στήνανε πομπούς παίρνανε άδεια χωρίς να πληρώσουνε».

Συμπέρασμα: Ελλάδα το μεγαλείο σου. Αμπέλι ξέφραγο. Με όσα αποκαλύπτει εντελώς ωμά ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος παραδέχεται και τις δικές του αμαρτίες και λάθη, δεν είναι να απορεί κανείς για το πώς φτάσαμε στα έσχατ της παρακμής ως εδώ. Το ερώτημα που πλανάται πάνω από τα δεινά της χώρας είναι• μπορεί η χώρα να κάνει μια καινούργια αρχή χωρίς να γίνει λυτρωτική  κάθαρση στα κοινά με την αυστηρή τιμωρία όλων των ενόχων, αν θέλετε αρχής γενομένης από την κυβέρνηση Σημίτη και το τεράστιο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου αλλά και των Ολυμπιακών αγώνων;

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.