Τι χωρίς συναίσθηση μιλά ο Φίλης Δέσποτα; Χωρίς συναίσθημα, χωρίς ενσυναίσθηση, σαν ψυχρό, μονοδιάστατο, ρομπότ μιλά, όπως όλοι οι ορθολογιστές αριστεροί του προτεκτοράτου.

Ιερώνυμος: Χωρίς συναίσθηση μιλά για την Εκκλησία ο Φίλης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απαντά στον υπουργό Παιδείας που αναρωτήθηκε «πού ήταν η Εκκλησία στην Κατοχή και στη Χούντα» 

Επιφανειακές χαιρετούρες χωρίς ουσία και βάθος.  ουσία.

Επιφανειακές χαιρετούρες χωρίς ουσία και βάθος. Τυπικά χαμόγελα ανάμεσα σε δυο εξουσίες οι οποίες δεν συγχρώνται ούτε από μακριά.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. (Τώρα μάλιστα βρήκε το κοντόχοντρο ανθρωπάκι με τα μουστάκια για να πει τα παράπονά του. Έλεος!)

Ηχηρή απάντηση δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τον ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές. Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra αναρωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες, όπως είπε, ιστορικές στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πού ήταν η Εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».

Είπε βέβαια και πολλά άλλα εύθυμα, επιπόλαια και ανόητα που μόνο οι υλιστές της αριστεράς τα λένε. “Πουταν η χούντα η εκκλησία; Πουταν στην κατοχή;”

Μπράβο Φίλη, έφτασε η ώρα να βγάλετε το άχτι σας με την Εκκλησία. Ούτε που καταλαβαίνεις βέβαια αν και είσαι υπουργός Παιδείας μιας άσχετης στα πνευματικά υλιστικής κυβέρνησης, ότι άλλο Διοικούσα Εκκλησία, άλλο ποίμνιο και άλλο πίστη και ορθοπραξία με βάση τη διδασκαλία των φωτισμένων από το Πνεύμα το Άγιο Πατέρων της Εκκλησίας τα οποία εσείς τα έχετε από τα γεννοφάσκια σας απαξιώσει, δεν τα αναγνωρίζετε και πολύ περισσότερο, δεν τα έχετε βιώσει. 

Σε επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αποστέλλεται τόμος που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή», ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

Ένα δωράκι για τη Βουλή που ούτε ο βούτσης δεν πρόκειται να το διαβάσει!

Ένα δωράκι για τη Βουλή που ούτε ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης δεν πρόκειται να το διαβάσει! Οι αριστεροί απεχθάνονται τέτοια βιβλία.

Στην ίδια επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για ανιστόρητες  συμπλεγματικές και προσβλητικές απόψεις για την κοινωνία που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται. Διαβάστε τη:

Αυτή είναι η επιστολή του Ιερωνύμου

Αυτή είναι η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Β΄

Για την περίοδο της χούντας κουβέντα. Για τον πατέρα Γεώργιο Πυρουνάκη, για τον Νικόλα Ψαρουδάκη, για την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ που ούρλιαζε “Για ποια Δημοκρατία μιλάτε κε Παπαδόπουλε;” για την ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ που την κατάσχεσε η χούντα, μιλιά ο Ιερώνυμος, ενώ τα ξέρει και πολύ καλά μάλιστα. Γιατί; Μήπως για να μην παροργίσει τον Φίλη και το ΣΥΡΙΖΑ; Ή από τον φόβο ότι θα βγει για μια ακόμη φορά στη φόρα ότι η Διοικούσα Εκκλησία ευλογούσε την και προσευχόταν υπέρ της χούντας στη δικτατορία; Ότι καμάρωνε για το “ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ”.

Ίσως έφθασε η ώρα Μακαριότατε να παραδεχθούμε και τη συμβολή της Εκκλησίας στο σημερινό κατάντημα και την παρακμή του προτεκτοράτου. Μια συμβολή εντελώς αρνητική που αργά ή γρήγορα περιμέναμε ότι θα οδηγήσει τις υλόφρονες κυβερνήσεις του χρεοκοπημένου (failed State) κράτους – προτεκτοράτου σε ρήξη και σε νέες επιπλέον επικίνδυνες περιπέτειες, αυτόν τον δύστυχο λαό πολύ πιο πέρα από την οικονομική του καταβύθιση. αυτό άλλωστε και σεις ο ίδος υπονοείτε στη πιο κάτω συνέντευξή σας, δεν είναι έτσι;

Ιδιαίτερα η αποδοχή της διαφορετικότητας του Κουράκη και των νέων βιβλίων σας ενοχλεί δεν είναι έτσι Δέσποτα; Πεστε τα ξεκάθαρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.