Οι επανειλημμένες δόσεις βοηθούν στην εξάπλωση της Όμικρον και ανάπτυξη ανοχής στον εμβολιασθέντα

Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια βοηθούν στην εξάπλωση της Omicron: Μελέτη με αξιολόγηση από ομοτίμους

ΑΠΟ Jennifer Margulis και Joe Wang TIME 5 Αυγούστου 2022 PRINT

Μια ομάδα 19 επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε νέα έρευνα που εξηγεί γιατί οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παρουσιάζουν τους υψηλότερους αριθμούς από αυτό που αποκαλούν «επαναστατικές λοιμώξεις», καθώς και επαναμόλυνση με άλλες παραλλαγές του COVID-19.

Αυτό το ερευνητικό άρθρο , που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2022 στο περιοδικό Science με κριτές, έχει αναγνωσθεί  σχεδόν 277.500 φορές σε λιγότερο από δύο μήνες. Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο για μια πυκνά διατυπωμένη άκρως τεχνική επιστημονική μελέτη.

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε γιατί το διάβασαν τόσοι πολλοί. Αλλά αυτό που προτείνει αυτή η μελέτη – για το οποίο πολλοί κλινικοί γιατροί και ερευνητές έχουν εκφράσει ανησυχίες – είναι ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 καθώς και τα ενισχυτικά εμβόλια μπορεί να κάνουν την ανοσολογική μας απόκριση λιγότερο αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής του ιού Omicron.

Εάν αυτό είναι σωστό, σημαίνει ότι το ίδιο το εμβόλιο οδηγεί σε εκτεταμένη μόλυνση. Αντί να σταματήσει ο ιός, φαίνεται ότι τα προγράμματα εμβολιασμού mRNA σε όλο τον κόσμο μπορεί να έκαναν ακούσια τον ιό πιο πανταχού παρόν.

Η υψηλότερη πρόσληψη εμβολίου οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης

Όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί επιστήμονες, οι χώρες με υψηλότερα ποσοστά πρόσληψης εμβολίων αντιμετωπίζουν υψηλούς αριθμούς πρωτογενών λοιμώξεων και συχνές επαναμολύνσεις με SARS-CoV-2.

Αντίθετα, σε μέρη όπου οι εκστρατείες εμβολίων δεν έχουν εφαρμοστεί ευρέως – συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων χωρών στην ήπειρο της Αφρικής – οι άνθρωποι δεν μολύνονται.

Αναλύοντας γιατί οι πιο εμβολιασμένοι πληθυσμοί παθαίνουν τις περισσότερες λοιμώξεις Omicron, αυτή η μελέτη επικεντρώθηκε στους περισσότερο εμβολιασμένους επαγγελματίες: Το ιατρικό προσωπικό στο οποίο είχαν χορηγηθεί οι δύο δόσεις εμβολίων mRNA από νωρίς και στη συνέχεια έλαβαν αναμνηστικά εμβόλια δύο φορές ακόμη. Για να μάθουν τι συνέβαινε σε κυτταρικό επίπεδο με αυτούς τους εξαιρετικά εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι επιστήμονες παρακολουθούσαν στενά τους διαφορετικούς τύπους ανοσοσφαιρίνης στο αίμα των συμμετεχόντων.

Η ανοσοσφαιρίνη (Ig), επίσης γνωστή ως αντίσωμα (Ab), εντοπίζει ιούς, βακτήρια και άλλα τέτοια και οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα να ανταποκρίνεται κατάλληλα.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει διάφορους τύπους ανοσοσφαιρινών, καθένας από τους οποίους καθοδηγεί την ανοσολογική απόκριση με διαφορετικό τρόπο για διαφορετικές φάσεις και τύπους μόλυνσης.

IgG4, μια Ανοσολογική Απόκριση Ανοχής

Το IgG4 είναι η μορφή ανοσοσφαιρίνης που ενεργοποιεί μια απόκριση ανοχής στο ανοσοποιητικό σύστημα, για πράγματα στα οποία έχετε εκτεθεί επανειλημμένα και δεν χρειάζεται να εμφανίσετε φλεγμονώδη απόκριση. Αυτό είναι καλό εάν προσπαθείτε να αποφύγετε την ευαισθησία του ανοσοποιητικού σε ένα τρόφιμο, για παράδειγμα. Αλλά δεν είναι το είδος της ανοσολογικής απόκρισης που σχεδιάστηκαν να δημιουργήσουν τα εμβόλια COVID-19.

Οι μελισσοκόμοι, όταν τσιμπούνται επανειλημμένα από μέλισσες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, δίνουν μια απάντηση IgG4 στην επίθεση στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Βασικά, το σώμα τους μαθαίνει ότι το δηλητήριο της μέλισσας δεν είναι επικίνδυνο και η ανοσολογική τους απόκριση στο δηλητήριο της μέλισσας γίνεται απόκριση IgG4, επομένως είναι σε θέση να ανέχονται πολύ καλά τα τσιμπήματα. Ενώ το ίδιο το δηλητήριο της μέλισσας δεν θα βλάψει το σώμα, η φλεγμονώδης απόκριση του ίδιου του σώματος μπορεί να είναι επικίνδυνη. Εάν το σώμα αντιδράσει υπερβολικά και αναπτύξει μια γενικευμένη απόκριση στην οποία η ίδια η φλεγμονή θέτει σε κίνδυνο την αναπνοή ενός ατόμου (αλλεργικό σοκ), έτσι η ανοσολογική απόκριση μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Περισσότερα εμβόλια οδηγούν σε περισσότερες λοιμώξεις COVID-19

Αυτή η μελέτη δείχνει ακριβώς πώς οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί κάνουν τους ανθρώπους να είναι πιο ευάλωτοι στον COVID-19. Οι αρχικές δόσεις του εμβολίου προκάλεσαν κλασικές φλεγμονώδεις ανοσοαποκρίσεις. Η φλεγμονή είναι ένα θεμελιώδες μέρος μιας ανοσολογικής απόκρισης (σε ένα εμβόλιο ή σε μια λοίμωξη) και είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα από αυτά που αισθάνεστε όταν είστε άρρωστοι: πυρετός, πόνοι, λήθαργος κ.λπ. Αυτή η φλεγμονή είναι ο λόγος που μπορεί να αισθανθείτε άρρωστοι εάν παίρνετε εμβόλιο κατά της γρίπης και γιατί το εμβόλιο κατά του COVID-19 έχει γίνει διάσημο επειδή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο άρρωστοι για λίγες μέρες. Το σώμα σας παράγει μια φλεγμονώδη απόκριση στις πρωτεΐνες COVID-19.

Τι συμβαίνει όμως στο σώμα αφού έχετε κάνει δύο εμβόλια και μετά σας χορηγηθεί ένα τρίτο; Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι διαδοχικές δόσεις των εμβολίων mRNA αρχίζουν να εξοικειώνουν ή να απευαισθητοποιούν τα άτομα στις πρωτεΐνες COVID-19, μειώνοντας την ανοσολογική τους απόκριση στην κυριαρχία της μορφής IgG4, η οποία ουσιαστικά διδάσκει το σώμα να ανέχεται τις πρωτεΐνες.

Διαφορετικό είδος προστασίας;

Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων στον COVID-19 είχε στην πραγματικότητα απενεργοποιηθεί, καθιστώντας τους ακόμη πιο ευάλωτους στη μόλυνση και λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν σε αυτήν από εκείνους που δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί.

Όταν εκτίθεστε επανειλημμένα σε ένα κρυολόγημα ή σε οποιονδήποτε άλλο ιό, σε διάστημα μιας ζωής, κάτι που συμβαίνει με τη φυσική έκθεση, δεν αναπτύσσετε ανοχή σε αυτό, το σώμα σας τον καταπολεμά χωρίς να το γνωρίζετε. Το σώμα σας χρησιμοποιεί την κανονική ανοσολογική απόκριση καταπολέμησης της νόσου, αλλά, εφόσον αναγνωρίζει τον μολυσματικό παράγοντα, δεν εμφανίζετε συμπτώματα φλεγμονής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν εκτίθεστε φυσικά σε πολλές ασθένειες, τότε έχετε ισόβια ανοσία.

Αντίθετα, αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι οι επαναλαμβανόμενες ενέσεις και ενισχυτές mRNA για τον COVID-19 παράγουν μια απόκριση ανοχής, σαν να ήταν εμβόλια κατά της αλλεργίας. Συνηθίζουν το σώμα στον ιό, έτσι ώστε να μην τον αναγνωρίζετε πλέον ως κάτι επικίνδυνο.

Μια άλλη μελέτη , που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από μια ομάδα περισσότερων από 20 Γερμανών επιστημόνων, επιβεβαίωσε ανεξάρτητα ότι οι διαδοχικές λήψεις και ενισχυτές COVID-19 μετέτρεπαν την ανοσολογική απόκριση από την προστατευτική κατηγορία της απόκρισης IgG στην κατηγορία ανοχής.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία αυτής της προκαλούμενης από το εμβόλιο ανοχής δεν σήμαινε ότι τα άτομα έμειναν απροστάτευτα.

Κρατώντας τους ανθρώπους άρρωστους

Έτσι, το εμβόλιο και το αναμνηστικό πρόγραμμα κατέληξαν να κάνουν το αντίθετο από αυτό που προοριζόταν να κάνει: να εμποδίσει τους ανθρώπους να αρρωστήσουν.

Ήταν όμως ποτέ αυτός ένας ρεαλιστικός στόχος; Το COVID-19 μοιάζει με σχετικούς ενδημικούς κοροναϊούς. Όπως και το κοινό κρυολόγημα, φαίνεται ότι ο SARS-CoV-2 δεν εξαφανίζεται, κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει επ’ αόριστον και ότι θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται .

Από τη μία πλευρά, αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι τα εμβόλια βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να μην αντιδρά υπερβολικά στον ιό. Ο ίδιος ο ιός δεν σκότωνε ανθρώπους – ήταν η αλληλεπίδραση του ιού με το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών που προκάλεσε σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις , καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα αντέδρασε υπερβολικά σε έναν νέο ιό.

Από την άλλη πλευρά, η φυσικά επίκτητη ανοσία φαίνεται να είναι ισχυρότερη από την επίκτητη ανοσία και οι κίνδυνοι των ίδιων των εμβολίων , ειδικά για τους νέους , υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι του εμβολιασμού υπερτερούν κατά πολύ των οφελών.

Εάν οι εμβολιασθέντες μολύνουν εύκολα τον ιό, αλλά έχουν μόνο ήπιες αντιδράσεις επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα τους λέει να τον ανέχονται, αυτό μπορεί να ήταν ένα όφελος από τον εμβολιασμό.

Αλλά οι αναμνηστικές δόσεις δεν ήταν ποτέ απαραίτητες για να προκληθεί ανοχή: η μελέτη έδειξε ότι τα άτομα άρχισαν να αναπτύσσουν ανοχή μετά από δύο μόνο δόσεις. Τα εμβόλια μπορεί να βοήθησαν στην απευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε επιβλαβείς φλεγμονώδεις ανοσολογικές αντιδράσεις στον COVID-19. Έχουν παίξει τον ρόλο τους. Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε με διαδοχικούς ενισχυτές επαναλαμβάνοντας τη μια δόση μετά την άλλη.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των The Epoch Times. Η Epoch Health καλωσορίζει την επαγγελματική συζήτηση και τη φιλική συζήτηση. Για να υποβάλετε ένα άρθρο γνώμης, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και υποβάλετε μέσω της φόρμας μας εδώ .

ΠΗΓΗ:https://www.theepochtimes.com/new-science-shows-vaccines-help-omicron-spread-peer-reviewed-study_4645812.html?utm_source=healthtop5noe&utm_campaign=htop5-2022-08-12&utm_medium=email&est=boxVW3IJvNWBKzfqiPVJRwIW6W%2B7OYrWd0YJq2l7%2BSNkGa5almnBBHH6wHNV1s1cDf4t

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.