Ο Πάπας Πέτρος ο 2ος θα είναι ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας

Το παρακάτω κείμενο είναι από το βιβλίο μας ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ ΝΟ2, ΑΠΟΛΩΛΥΙΑ που γράφτηκε το 2010, Εκδόσεις ΑΠΑΝΤΑ ΚΟΙΝΑ. Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης τα αναφερόμενα ονόματα είναι συμβολικά πλην ελαχίστων όπως ο Πάπας Βενέδικτος και ο διάδοχός του Πάπας Πέτρος ο επονομαζόμενος και Πέτρος ο 2ος. Είναι εκπληκτικό πόσο διορατικά ήταν αυτά που γράφονταν εκείνη την περίοδο και ευχόμαστε με την Ανατολή του Νέου Έτους 2023 να συμβούν και όλα όσα παρακάτω θα διαβάσετε: Πρώτη πρόβλεψη που επαληθεύτηκε σήμερα:

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο πρώην Πάπας Βενέδικτος

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο πρώην Πάπας Βενέδικτος

Τον θάνατο του πρώην Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ ανακοίνωσε  το Βατικανό.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

«Με λύπη σας πληροφορώ ότι ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ εκοιμήθη σήμερα στις 9:34 στην Μονή Mater Ecclesiae στο Βατικανό» δήλωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι θα δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Είχε γεννηθεί στις 16 Απριλίου του 1927 στο Μαρκτλ της Γερμανίας.

Το εν κόσμω όνομάτου ήταν Τζόζεφ Ράτζινγκερ.

 

 

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ σόκαρε την Καθολική Εκκλησία όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του το 2013, κάτι που είχε να συμβεί για πάνω από 600 χρόνια. 

Έκτοτε ζούσε σε πρώην μοναστήρι στο Βατικανό, όπου και διέμενε.  Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για 27 χρόνια.

Ο Βενέδικτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας. Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα και μετακινήθηκε προσωρινά στη θερινή παπική κατοικία, νότια της Ρώμης, ενώ καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να εκλέξουν τον διάδοχό του.

Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, εξελέγη διάδοχός του στις 13 Μαρτίου του 2013.

Η υγεία του επιδεινώθηκε αυτήν την εβδομάδα

Ο επίτιμος Πάπας ζούσε σε μοναστήρι στις εγκαταστάσεις του Βατικανού. Η υγεία του επιδεινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, με τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο να δηλώνει την Τετάρτη ότι «είναι πολύ άρρωστος», 

Έκτοτε, σε ανακοινώσεις που εξέδωσε το Βατικανό, έκανε λόγο για σοβαρή πλην όμως σταθερή κατάσταση, μέχρι σήμερα, οπότε και ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ποιος ήταν ο Πάπας Βενέδικτος

Κατά κόσμον Γιόζεφ Ράτινγκερ, ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος, Γιόζεφ Ράτσινγκερ, είχε γεννηθεί στις 27 Απριλίου του 1927 στο Πασάου της Γερμανίας. Ο πατέρας του προερχόταν από αγροτική οικογένεια και ήταν μέλος της τοπικής χωροφυλακής, ενώ η μητέρα του, πριν παντρευτεί, είχε δουλέψει ως μαγείρισσα σε διάφορα ξενοδοχεία.

Ο Ράτσινγκερ πέρασε τα εφηβικά του χρόνια σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Αυστρία, κοντά στο Σάλτζμπουργκ.

Όπως είχε πει ο ίδιος, γνώρισε την εχθρική στάση του ναζισμού προς την Καθολική Εκκλησία και ήταν αυτόπτης μάρτυρας την ημέρα που ο ιερέας της ενορίας του ξυλοκοπήθηκε από τους ναζί.

Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατετάγη στις εφεδρικές αντιαεροπορικές δυνάμεις και στην συνέχεια, από το 1946 μέχρι το 1951, σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Μόναχο.

Στις 29 Ιουνίου του 1951 χειροτονήθηκε ιερέας και άρχισε αμέσως να διδάσκει θεολογία, μαζί με γνωστούς καθηγητές της εποχής, στην Βόννη.

Πήρε μέρος, ως ειδήμων, στην Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού , από το 1962 μέχρι το 1965. Το 1977 ο πάπας Παύλος ο Έκτος τον διόρισε αρχιεπίσκοπο Μονάχου και, την ίδια χρονιά, ορίσθηκε καρδινάλιος από τον ίδιο ποντίφικα.

Το 1981, ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’  διόρισε τον Γιόζεφ Ράτσινγκερ επικεφαλής του «υπουργείου» του Βατικανού για την ορθότητα της πίστεως και όπως έχει υπογραμμίσει το ίδιο το Βατικανό «το συνολικό έργο του, ως συνεργάτη του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, ήταν διαρκές και πολύτιμο». Λίγο πριν από τον θάνατό του, του ζήτησε να γράψει τους στοχασμούς της Καθολικής Οδού του μαρτυρίου, (Via Crucis) για το Πάσχα του 2005, στο Κολοσσαίο.

Στις 19 Απριλίου του 2005, ο Βενέδικτος εξελέγη ποντίφικας από το Κονκλάβιο των καρδιναλίων. Κύριο σημείο αναφοράς του, η ανάγκη για επίτευξη της ειρήνης σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Παράλληλα, προσπάθησε να περιορίσει τη γραφειοκρατική ισχύ αρκετών ανώτατων υπηρεσιών του Βατικανού με επικεφαλής κληρικούς και έδωσε έμφαση και στον διαθρησκευτικό διάλογο, ιδίως με τους Ορθόδοξους.

Δεν έλειψαν οι αναλυτές που υπογράμμισαν ότι ο Βενέδικτος θέλησε να αναβιώσει κάποια τυπικά στοιχεία της παράδοσης, αρχίζοντας από τα ίδια του τα άμφια: για παράδειγμα, φόρεσε και πάλι κόκκινη κάπα και σκούφο, τα καρμάουρο και ταμπάρο και κόκκινα υποδήματα.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ήταν και ο πρώτος ποντίφικας ο οποίος ζήτησε «συγγνώμη» από τα θύματα παρενοχλήσεων και σεξουαλικών κακοποιήσεων για τις οποίες ευθύνονταν κληρικοί. Συνάντησε, δε πολλά από τα θύματα των καταδικαστέων και τραυματικών αυτών συμπεριφορών.

Για παράδειγμα, σε ότι αφορά την Ιρλανδία, το 2006 ο πάπας ζήτησε την παραίτηση επισκόπων της που δεν είχαν καταπολεμήσει με αρκετή αποφασιστικότητα κρούσματα παιδεραστίας μέσα στην Καθολική Εκκλησία.

Το 2011, όμως, κάποιοι από τους συνδέσμους θυμάτων κακοποιήσεων από κληρικούς προσέφυγαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατηγορώντας τον Γερμανό πάπα και άλλους υψηλόβαθμους κληρικούς του Βατικανού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συγκάλυψη των σεξουαλικών κακοποιήσεων. Το 2012, η προσφυγή και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν από τους ίδιους τους δικηγόρους των συνδέσμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, ο Βενέδικτος παραιτήθηκε επίσημα από ποντίφικας, προκαλώντας τεράστια έκπληξη στους καθολικούς και όχι μόνο. Αιτία της απόφασής του αυτής, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, τα προβλήματα υγείας του, που είχαν επιδεινωθεί. Μετά την εκλογή του Φραγκίσκου, ο Βενέδικτος ονομάσθηκε «επίτιμος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας».

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/thriskeia/vatikano/efyge-apo-ti-zoi-o-papas-venediktos/

Συνεχίζουμε την αφήγηση από το βιβλίο μας ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ Νο2, ΑΠΟΛΩΛΥΙΑ.

Σε αυτή την διχαστική φάση, έγινε μια άλλη απίστευτη για τους λαούς, εντελώς απροσδόκητη αλλαγή. Πέθανε ο Πάπας της Ρώμης Βενέδικτος  και ο εκλεχθείς διάδοχός του, Πάπας Πέτρος ο 2ος ανήλθε στο θρόνο του Πάπα του Βατικανού. Ο Πάπας αυτός έμελλε να είναι και ο τελευταίος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Πως αυτό; Θα το δούμε στη συνέχεια.

Προ του θανάτου του προκατόχου του, όταν ήταν καρδινάλιος της Κουρίας, είχε συμμετάσχει στον διάλογο υπέρ της Ένωσης των Εκκλησιών με τους αντίστοιχους Ορθόδοξους επισκόπους και θεολόγους, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί με την Πανορθόδοξη Σύνοδο των Εκκλησιών της Ανατολής. Τώρα βέβαια είχε πολύ μεγαλύτερο κύρος η Ανατολική Εκκλησία. Στους κόλπους της συμπεριλαμβάνονταν τα 3/5 του πλανήτη. Πολλοί Ισλαμιστές είχαν εγκαταλείψει τον Μουσουλμανισμό και βαπτιστεί Χριστιανοί και άλλοι συμβάδιζαν σε μια θαυμαστή συναλληλία με τους Χριστιανούς εν ονόματι της αγάπης και της συναδέλφωσης όλων των λαών. Μέσα από τον διάλογο και την επαφή που είχε ο Καρδινάλιος Μπρόνζιο, (έτσι λεγόταν πριν γίνει Πάπας), με τους Ορθοδόξους Πατριάρχες και τον πρόεδρο της Νέας Ρώμης στην Μεγάλη Πόλη, παραδέχθηκε τα λάθη και το χάος που είχε προξενήσει η τυφλή και ανεξέλεγκτη αγάπη των Παπών για την εξουσία και το ονόρε, στην ανθρωπότητα. Ο Καρδινάλιος Μπρόνζιο ανακηρύχθηκε Πάπας όταν η σύγκρουση των δύο Συνασπισμών, του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ο συγρ. εννοεί το ΝΑΤΟ) και του Ευρωαφροασιατικού Συνασπισμού ήταν στο κορύφωμά της.

Ο εν μετανοία ευρισκόμενος στο θρόνο του Βατικανού, προειδοποίησε τους συμμάχους του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να σταματήσουν οποιεσδήποτε εχθροπραξίες διότι αρκετές εκατόμβες αθώων θυμάτων έχουν προκαλέσει οι στείροι ανταγωνισμοί, οι φιλοδοξίες, τα οικονομικά συμφέροντα και οι καπιταλιστικές θεωρητικές φανφάρες. Οι επί χρόνια θριαμβολογίες για το οικονομικό θαύμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, (σ.γ.: δηλαδή, «το σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»), για ελεύθερο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων (σ.γ.: βλέπε αλληλοφάγωμα), για ελεύθερη αγορά (σ.γ.: βλέπε, ασυδοσία της αγοράς), αποδείχτηκαν καταστροφή για το περιβάλλον, τη Φύση, τον άνθρωπο.

Πρόκειται για την οικονομία της πτώσης, του αμαρτωλού ανθρώπου ο οποίος κρύβει την αγάπη του για το χρήμα πίσω από εύσχημους τρόπους και ωραιοποιημένες λεκτικές διατυπώσεις και τακτικές που στην πράξη οδηγούν στο φόνο, τον πόλεμο, το έγκλημα, την καταστροφή της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Μόνο μια οικονομία λαμβάνει υπόψη της τον ανθρώπινο παράγοντα, σέβεται και υπηρετεί τον άνθρωπο, η χριστιανική οικονομία, η οικονομία των κοινών τραπεζών, όπου κανείς δεν υπάρχει φτωχός και πλούσιος, αλλά οι πάντες ζουν σε μια αγαστή συναλληλία και αγαπητική σχέση. Όπως η μάνα με το παιδί της, ο πατέρας με την οικογένεια. Ποιος πατέρας αφήνει τα παιδιά του να πεινάσουν; Ποια μάνα αποστρέφει το πρόσωπο από τα παιδιά της όταν αυτά κείτονται ρακένδυτα και πληγιασμένα;

Παρ’ όλο το κήρυγμα αλήθειας και ειλικρινούς μετανοίας που έκανε ο Πάπας Πέτρος οι Σύμμαχοι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν ησύχασαν. Έφερναν βαρέως την ήττα τους στη σύγκρουση με τους Ουράλιους (ο συγρφ. εννοεί του Ρώσους), τη διάλυση της Φασιστολίας (Ιταλίας), την υπερανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο της Απολωλυίας που την είχαν «για κλωτσοσκούφι τους». Πολύ περισσότερο μάλιστα το φυσούσαν και δεν κρύωνε επειδή η Απολωλυία είχε φύγει από την επιρροή τους και είχε συμμαχήσει με τους Ουραλούς (Ρώσους) και τους Σινέζους (Κινέζους). Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι μυστικές τους υπηρεσίες τους προειδοποιούσαν ότι στο Μπιράκ (Ιράκ), και στη γειτονική χώρα, το Ισπαχάν (Ιράν), οι Πέρσες είχαν τοποθετήσει πυραύλους SS300  με πυρηνικές κεφαλές στραμμένες προς τη Δύση. Απαίτησαν αμέσως την απόσυρσή τους πράγμα που δεν έγινε δεκτό και τότε εξαπέλυσαν αιφνιδιαστικά την πολεμική τους μηχανή ενάντια στο Ισπαχάν (Ιράν). Εξαπέλυσαν και μερικούς από τους αγριότερους βομβαρδισμούς ενάντια στις περσικές πόλεις με εκατόμβες θυμάτων. Η Ουραλία (Ρωσία) και η Σίνα (Κίνα) δεν έμειναν αμέτοχες. Εισέβαλαν στην Πολεννία (Πολωνία) και στην Τευτονία (Γερμανία) και τις κατέλαβαν σε ένα εικοσιτετράωρο, έφθασαν μέχρι το Παρίσι. Οι Βεσπουτσιανοί (Αμερικανοί) αναλογίσθηκαν αν έπρεπε να βάλλουν τον πρόεδρό τους και τον αντιπρόεδρό τους στα δύο ιπτάμενα κινητά φρούρια Air Force One & Air Force Τwo και να εξαπολύσουν αιφνιδιαστική πυρηνική επίθεση κατά των Δύο Υπερδυνάμεων και της Απολωλυίας. Όμως τους πρόλαβε ο Πάπας Πέτρος ο 2ος.

Παραμονές της τελικής επίθεσης ή καλλίτερα του ολοκληρωτικού πυρηνικού ολοκαυτώματος, ο Πάπας μετέδωσε μέσω του Ράδιο Βατικάνα και της Βατικάνειας Τηλεόρασης ότι:

»Αγαπητό ποίμνιο όπου γης και προ του κινδύνου να καταστραφεί η ανθρωπότητα, έχω να κάνω σε όλους και όλες όσους πιστεύουν στην Αγία του Χριστού Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την κάτωθι έκκληση-δήλωση:

»Θεωρώ πως το Βατικανό και ο Καθολικισμός από την εποχή του Καρλομάγνου και του σχίσματος των Εκκλησιών, είναι η αιτία του στρεβλού δρόμου που ακολούθησε η ανθρωπότητα. Ο Καθολικισμός έγινε η αιτία να χωριστεί η ανθρωπότητα σε Ανατολή και Δύση, σε Δυτική Ρώμη και Ανατολική ή Νέα Ρώμη. Η κατάληψη της Μεγάλης Πόλης, (Κωνσταντινούπολης) το 1204 από τους Σταυροφόρους οδήγησε στην κατάλυση του Βυζαντινού Πολιτισμού και την υποταγή τους στους Φασιστόλους (Σταυροφόρους) «προς χαράν και αγαλλίασιν» δυστυχώς, της Δύσης και των προκατόχων μου.

Τι κερδίσαμε έκτοτε; Τι απολαύσαμε από τότε εμείς οι Δυτικοί; Πολέμους, φρίκη, αιματοχυσίες, προτεσταντικές παρεκκλίσεις από το αλώβητο, γνήσιο και ακραιφνές πνεύμα του Χριστιανισμού. Πολέμους Παγκόσμιους και εκατόμβες θυμάτων. Ενός κακού, του σχίσματος, μύρια έπονται. Έχω λοιπόν να σας ανακοινώσω ότι προς δόξαν Θεού και μόνο, θεωρώ ότι η μοναδική αλήθεια γύρω από την χριστιανική πίστη και τα δόγματα, ευρίσκεται στο πλευρό της Ορθοδοξίας, και της Ορθόδοξης Ιεράς Παράδοσης, της Παράδοσης των Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας πολύ πιο πέρα από τον Άγιο Αυγουστίνο και τον Θωμά των Ακιινάτο. Με τη βάση αυτή ανακοινώνω σε όλους τους Καθολικούς, όπου γης, πως αποφάσισα, μαζί με τη σύμφωνη γνώμη της Κουρίας, να γίνει η Ένωση των Εκκλησιών με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, εδώ και τώρα. Παραιτούμαι από το Πρωτείο του Πάπα. Η Αρχαία Ρώμη με τον Πάπα και η Νέα Ρώμη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι ισότιμες, όπως και με όλα τα άλλα Πατριαρχεία, του πρώτου τη τάξει Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ουραλίας (Ρωσίας) κ.λπ. Δεχόμαστε ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται ΜΟΝΟΝ εκ του Πατρός, και ότι η μόνη άσπορη σύλληψη που είναι αποδεκτή κατά τα ιερά κείμενα και την παράδοση, είναι αυτή που εγένετο από την Παρθένο Μαρία παρουσία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Δεν υπάρχει άσπορος σύλληψης της Μητέρας της Παρθένου, Άννης της Αγίας. Στο εξής δε η θεία κοινωνία των πιστών θα γίνεται όχι με όστια, άζυμον άρτον, αλλά με ένζυμον άρτον και οίνον, όπως δεν έγενετο μέχρις αυτής της στιγμής.

»Τεκνία αγαπητά, ως Καθολικός Ιεράρχης παραιτούμαι και απέρχομαι στο Μόντε Αβεντίνο για να περάσω τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου προσευχόμενος για μια ενωμένη με τα δεσμά της χριστιανικής αγάπης ανθρωπότητα. Χωρίς πολέμους, αιματοχυσίες, μίση, ορφάνια, δάκρυα και πόνο. Αιτούμαι εις τον Κύριον για μια ενωμένη ανθρωπότητα. Κρίνω δε σαν ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και ως απλός χριστιανός άνθρωπος, ότι το δίκαιο στις παρούσες χαλεπές στιγμές, ευρίσκεται με το μέρος της Νέας Ρώμης και της Ευροαφροασιατικής συμμαχίας. Δέομαι εις τον Ύψιστο όπως ο Βεσπουτσιανικός λαός, οι λαοί της ΔΗΕ (Ευρωπαϊκής Ένωσης) και των Λατινικών χωρών, αποδεχτούν την πρόταση ειρήνης της Νέας Ρώμης και να σταματήσουν αμέσως κάθε επιθετική ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε νέο φονικό πόλεμο, πιθανώς τον τελευταίο για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Χαίρετε εν Κυρίω τέκνα μου αγαπητά!

Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης.

Ο τέως Επίσκοπος Παλαιάς Ρώμης, Πέτρος ο Β΄.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ευαγγελάτος Γεώργιος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.