Αν και δεν πιστεύουν στον Χριστό η ΜέΡΑ 25 κι ο Βαρουφάκης λένε αλήθειες που ξεπερνούν τους χριστιανούς της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού!

Οι Ευρωεκλογές του 2024 είναι η επιτομή του φασισμού, του ναζισμού, του σιωνισμού και της ανθρώπινης καραστροφικότητας. Όλα τα νεκρόφιλα και κτηνώδη ένστικτα των ανθρώπων αντιπαλεύουν και προσπαθούν να καταπιούν κάθε δίκαιο, κάθε προσπάθεια για ισότητα, ισονομία, δημοκρατία για Πνεύμα, για Φως και αλήθεια. Η Ευρώπη επιστρέφει πίσω εκεί όπου ξεκίνησε, στον παγανισμό, τη βαρβαρότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτοπόρα τη Γερμανία, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Μια ασφυκτική ισοπεδωτική κοινωνία που κάθε μέρα θα γίνεται αυταρχικότερη προετοιμάζοντας το έδαφος για την εγκατάσταση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ. ιδιαίτερα αυτή η χώρα που από την εποχή του Καρλομάγνου έχει την ευλογία του Εωσφόρου…

Γ.Ε.

Η εκδήλωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ανέδειξε τον  ρόλο της ΕΕ στην γενοκτονία της Παλαιστίνης.

▪  Ιρις Χέφετς: «Η καταπάτηση των νόμων στη Γερμανία ενισχύει την ακροδεξιά»
▪  Γιάνης Βαρoυφάκης: «Θα πάρει θέση ο κ. Μητσοτάκης για την μήνυση που υπέβαλα στο γερμανικό κράτος;» Σ.γ.: ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑΝΗ! Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠ¨Ο ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΜΕ!

Με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικά μηνύματα για Λευτεριά και Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στον κινηματογράφο Τριανόν, την Τετάρτη 15 Μαΐου, επέτειο της Νάκμπα (καταστροφή), 76 χρόνια μετά την έναρξη των διώξεων εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Είχε προηγηθεί η μαζικότατη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς την Ισραηλινή και την Αμερικανική πρεσβεία, στην οποία συμμετείχε δυναμικό το μπλοκ της ενωτικής πρωτοβουλίας μαζί με τους προσκεκλημένους για την εκδήλωση της ίδιας μέρας.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, η Μαριάνα Τσίχλη, συν-Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά, τόνισε τη σημασία της χρονικής συγκυρίας, την ώρα που συντελείται μια γενοκτονία αλλά  και κορυφώνεται ένα παγκόσμιο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα καταδίκης της πολιτικής των ΗΠΑ και της ΕΕ που υποθάλπουν τα εγκλήματα του Ισραήλ. «Οι φωνές μας ενοχλούν γιατί πάνε κόντρα σε αυτή την πολιτική και είμαστε εδώ για να ενοχλήσουμε» ανέφερε η ίδια.

Xαιρετισμό απέστειλε ο Παλαιστίνιος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, Φαΐσαλ Ζαχαρία Ελ Μασρί, τονίζοντας πως στην ηγεσία της σημερινής ΕΕ κυριαρχούν δυνάμεις υποταγμένες στα αμερικανικά και νατοϊκά συμφέροντα. «H γενοκτονία του λαού μας είναι η τελευταία από μια σειρά αιματοβαμμένες θυσίες της Δύσης για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της στη Μέση ανατολή» ανέφερε ο ίδιος.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, η  Ιρις  Χέφετς, γερμανοεβραία ακτιβίστρια που έχει κατ’ επανάληψη συλληφθεί στο Βερολίνο για την αντίδρασή της εναντίον της γενοκτονίας, επεσήμανε τον απόλυτο παραλογισμό που επικρατεί στη Γερμανία, να κατηγορούνται δηλαδή ακόμα και Εβραίοι, όπως η ίδια για αντισημιτισμό: «Όταν με συνέλαβαν ήξεραν ότι παραβιάζουν τον νόμο, όταν απαγόρευαν την είσοδο στον Γιάνη Βαρουφάκη ήξεραν πως παραβιάζουν το γερμανικό Σύνταγμα αλλά δεν τους ένοιαζε. Οι ίδιοι καταπατούν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο διάπλατα την πόρτα στην ακροδεξιά».

Εκ μέρους του MERA25 Ιταλίας ο Φεντερίκο Ντόλτσε, επικεφαλής του ιταλικού ευρωψηφοδελτίου, μίλησε για τον αυταρχισμό που βιώνουν όσοι μιλούν για την Παλαιστίνη, ωστόσο απέδωσε την σκληρότητα των κατασταλτικών μηχανισμών στο γεγονός ότι όλο και περισσότερο χάνουν μάχες, δεν κερδίζουν τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων που όλο και περισσότερο δυναμώνει η φωνή τους. Η Ηλέκτρα Στραβούλη, επίσης υποψήφια ευρωβουλεύτρια του MERA25 Ιταλίας, περιέγραψε τις εικόνες που έχει δει η ίδια στις επισκέψεις της στη Γάζα, ενώ επεσήμανε πως ήρθε η ώρα ο λαός αυτός να πάρει «το μερτικό του απ’ τη χαρά» και να αρχίσει να μετρά νίκες.

Η Κάριν Ντε Ρίγκο, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του MERA25 Γερμανίας, περιέγραψε τις πρωτοφανείς συνθήκες καταστολής που βίωσαν οι διοργανωτές του Παλαιστινιακού Συνεδρίου στο Βερολίνο χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία ως μια χώρα με σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας: «Αν πω στη Γερμανία το σύνθημα που φώναξα σήμερα στην Αθήνα (Από το ποτάμι ως τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη) θα συλληφθώ από την αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

Η Κλερ Ντέιλι τόνισε πως η γενοκτονία συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και παρά την καταδίκη από τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Γιατί άραγε γίνεται αυτό, αναρωτήθηκε, απαντώντας πως συμβαίνει μόνο επειδή υπάρχει η στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Λένε όλοι πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Όχι δεν είναι έτσι, το Ισραήλ είναι μια χώρα που κατέχει παράνομα τα παλαιστινιακά εδάφη, είναι μια χώρα εισβολής» είπε η ίδια τονίζοντας πως «όταν η φον ντερ Λάιεν δήλωνε πως το Ισραήλ έχει… καθήκον να αντιδράσει, ήξερε τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η ΕΕ εξοπλίζει και δίνει φτερά στο Ισραήλ για να συνεχίζει και φτάσαμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να κάνει συνέδριο κατά του ρατσισμού και να καλεί ως κεντρικό ομιλητή τον υπουργό εξωτερικών του Ισραήλ, εκεί έχουν φτάσει».

Η Κλερ Ντέιλι τόνισε πως αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη Γάζα. «Η Γάζα είναι ένα τεστ. Το Ισραήλ είναι το κύριο όπλο για την επίθεση εναντίον των διεθνών συμβάσεων που ισχύουν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Είναι μια  δοκιμή για την στρατιωτικοποίηση, για τα σκληρά σύνορα, για την επίθεση στα δικαιώματα των απλών ανθρώπων. Στην ουσία, με όχημα το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέρχεται στις παλιές της αξίες που δεν είναι άλλες από τις αρχές της αποικιοκρατίας».

Τέλος η ίδια τόνισε πως όπως έγινε στο Απαρτχάιντ στη Νότα Αφρική, έτσι και τώρα, έστω και με τεράστιο κόστος για τους Παλαιστίνιους, τελικά θα επικρατήσει η λογική αλλά χρειάζεται καθημερινός αγώνας. Να ακουστεί η φωνή μας. πηγαίνοντας σε κάθε γειτονιά με αυτό το μήνυμα, στηρίζοντας το κίνημα BDS για μποϊκοτάζ στο Ισραήλ αλλά και ενόψει ευρωεκλογών θα είναι πολύ σημαντικό βήμα να εκλεγεί ο Γιάνης Βαρουφάκης στο ευρωκοινοβούλιο, Φανταστείτε πόσο δυνατότερη θα ήταν η φωνή μας αν είναι και ο Γιάνης στο ευρωκοινοβούλιο» ανέφερε η ίδια.

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέτρεψε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της προπαγάνδας της Δύσης παρουσιάζοντας και απαντώντας στα ερωτήματα που του θέτουν συνήθως στα συστημικά ΜΜΕ για το θέμα της Παλαιστίνης. Μίλησε για το αν έχει το Ισραήλ δικαίωμα στην αυτοάμυνα, για το αν προσπάθησαν οι Παλαιστίνιοι με ειρηνικά μέσα να κερδίσουν την αυτονομία τους, για το αν ο ίδιος καταδικάζει τη Χαμάς αλλά  και για το πώς τεκμηριώνεται ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία».  Επίσης περιέγραψε το γιατί η Ευρώπη ευθύνεται για τη γενοκτονία αυτή, για το αν θα υπερασπιζόταν ομοίως και τα δικαιώματα των Ισραηλινών θυμάτων αλλά και για το αν ζωντανεύει ξανά ο αντισημιτισμός παγκοσμίως.  «Πόσο ποτάμια αίματος Παλαιστινίων χρειάζεστε για να ξεπλύνετε από τα χέρια σας την ενοχή για το Ολοκαύτωμα;» ρώτησε απευθυνόμενος κυρίως προς το γερμανικό κράτος ο Γιάνης Βαρουφάκης  επισημαίνοντας πως τη γενοκτονία δεν την διαπράττει ο εβραϊκός λαός αλλά το κράτος του Ισραήλ ενώ έθεσε το εύλογο ερώτημα αν οι εικόνες από τις σφαγές στη Γάζα που βλέπει όλος ο πλανήτης συμβάλλουν στο να μειωθεί ή αντίθετα στο να διευρυνθεί ο αντισημιτισμός.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε μήνυση εναντίον του γερμανικού κράτους, για την απαγόρευση εισόδου που του επέβαλε. Αν συμβαίνει αυτό σε εμένα, έναν πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχω και δημόσιο βήμα, φανταστείτε τι καταπίεση υφίστανται οι σύντροφοί μας σε όλο τον κόσμο, φανταστείτε τι καταπίεση υφίστανται οι Παλαιστίνιοι αλλά και οι εβραίοι σύντροφοί μας, ανέφερε μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας μάλιστα και την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς εδώ και ένα μήνα αποφεύγουν να πάρουν θέση για μία τόσο εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της ΕΕ, όπως η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και προσώπων.

«Με την ψήφο μας και με την δράση μας να χτίσουμε οδοφράγματα για να σταματήσουμε τους πολεμοκάπηλους, τους ολιγάρχες, τα τσιράκια τους […]  Μέσα σε αυτό το Τσίρκο της Ευρώπης, η ελπίδα είσαι εσύ. Κι είναι δυνατή όταν παίρνεις θέση. Με τη δική σου ψήφο, μαζί μας, στις 9 Ιουνίου παίρνεις κι εσύ θέση – απέναντί τους» κατέληξε κλείνοντας την εκδήλωση ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση: 

Αναλυτικά η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη

Είναι μεγάλο το προνόμιο, να ανεβαίνω στο βήμα μετά την Clare Daly – την πασιονάρια της Αδέσμευτης, της Ανυπάκουης Ιρλανδίας που 5 χρόνια τώρα, μαζί με τον σύντροφο μας Mick Wallace, μας δείχνουν τι μπορεί να πετύχουν υπεύθυνα ανυπάκουες φωνές στις Βρυξέλλες.

Υπέρ των πολλών.

Υπέρ της λογικής.

Υπέρ της Ειρήνης.

Υπέρ όλων εκείνων που η Ευρωπαϊκή Ένωση ποδοπατά στο όνομα αρχών που η ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση καταστρατηγεί. Σχόλιο: Πολύ φυσικό και αναμενόμενο καθώς ο ουροβόρος όφις του Σιωνισμού πλησιάζει να κλείσει τον κύκλο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπω στην ίδια αίθουσα τους συνοδοιπόρους του ελληνικού μας ενωτικού ευρωψηφοδέλτιου του «ΜέΡΑ25 | Ανυπότακτη Οικολογική Αριστερά» να γνωρίζονται από κοντά, να γινόμαστε ένα κίνημα, μια γροθιά με τους επί κεφαλής του MERA25 Ιταλίας και Γερμανίας – με την Clare Daly και την ομάδα της από την Ιρλανδία – με συντρόφους από την Παλαιστίνη. Αυτό σημαίνει διεθνισμός-στην-πράξη!

Κι είναι, βέβαια, τεράστια η τιμή να μοιράζομαι το βήμα τούτο με την συνοδοιπόρο Ίρις Χέφετζ που τον περασμένο Οκτώβρη βγήκε μόνη της στους δρόμους του Βερολίνου, μ’ ένα πλακάτ που είχε φτιάξει η ίδια το οποίο έλεγε «Ως Ισραηλινή και Εβραία, σταματήστε τη Γενοκτονία στην Γάζα…»

…ένα μήνυμα ανθρωπιάς που έστειλε το γερμανικό κράτος σε σκοτοδίνη μίσους, με αποτέλεσμα να την συλλάβουν χωρίς καν να κατανοούν τον συμβολισμό γερμανοί αστυνομικοί να συλλαμβάνουν στο Βερολίνο Εβραία γυναίκα επειδή είναι κατά της… γενοκτονίας.

Χωρίς να συνειδητοποιούν ότι, έτσι, δήλωναν ότι στη Γερμανία μπορείς να μιλάς για γενοκτονία μόνο όταν την υποστηρίζεις! Σχόλιο: Δυστυχώς η βαρβαρότητα και ο πρωτογονισμός των Γότθων, Βησιγότθων εξακολουθεί να υπάρχει μέσα στα γονίδιά τους!!!

Φίλες και φίλοι. Συνοδοιπόροι,

Σαν σήμερα πριν 76 χρόνια, πάνω από 800 χιλιάδες άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, πήραν το δρόμο είτε της ξενιτειάς (στο Λίβανο, στην Ιορδανία, στα πέρατα της Γης) είτε του εγκλεισμού στην ανοικτή φυλακή της Λωρίδας της Γάζας.

76 χρόνια αργότερα, τα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα τους που μεγάλωσαν και ζουν πίσω από το σύρμα στην  ανοικτή φυλακή της Γάζας δολοφονούνται μαζικά την ώρα που η Καταστροφή, η Νάκμπα, συνεχίζεται στην Δυτική Όχθη και στα Ιεροσόλυμα.

Με ρωτούν οι δημοσιογράφοι ενός Δυτικού συστήματος εξουσίας που βάζει πλάτη καθημερινά στη γενοκτονία: Καλά, τον πόλεμο δεν τον ξεκίνησε η Χαμάς; Tο Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα;

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Εάν κάποιος επιτεθεί στους δικούς μου, έχω υποχρέωση να χρησιμοποιήσω εύλογη βία για να τους προστατεύσω. Αλλά, δεν έχω το δικαίωμα να ξεκληρίσω την οικογένεια του δράστη, να δολοφονήσω τα παιδιά των γειτόνων του, να ισοπεδώσω την γειτονιά του, το νοσοκομείο, τα σχολειά και τις εκκλησιές της πόλης του. Όποιος τολμά να εκλογικεύσει τη συμπεριφορά του Ισραήλ ως αυτοάμυνα είναι συνένοχος σε μαζική δολοφονία.

Με ρωτούν: Γιατί δεν προωθούν οι Παλαιστίνιοι τους στόχους τους με ειρηνικά μέσα;

Το έκαναν! Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με τον Αραφάτ, αναγνώρισε το Ισραήλ και απαρνήθηκε τον ένοπλο αγώνα – χωρίς καν να απαιτήσει δέσμευση του Ισραήλ ότι θα αναγνωρίσει κι αυτό την Παλαιστίνη, ότι θα σταματήσει την εθνοκάθαρση. Και τι κέρδισαν; Απόλυτη ταπείνωση και συστηματική εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 • Έτσι, ο Σαρόν πρώτα κι ύστερα ο Νετανιάχου, δολοφόνησαν την ειρηνευτική διαδικασία για να μην προχωρήσει ποτέ η λύση των Δύο Κρατών.
 • Έτσι το Ισραήλ ανέδειξε την Χαμάς στα μάτια πολλών Παλαιστινίων ως τη μόνη εναλλακτική λύση στην αργή γενοκτονία υπό το ισραηλινό Απαρτχάιντ.

Με ρωτούν: Πως τεκμηριώνεται η κατηγορία της γενοκτονίας; Δεν τα παραλέτε;

Πρόκειται για κλασική περίπτωση γενοκτονίας όπως αυτή ορίζεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Πάρτε τρία άρθρα της Συνθήκης της Ρώμης που ίδρυσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Μαζί, αυτά τα τρία άρθρα, συνθέτουν τον ορισμό της γενοκτονίας.

Άρθρο 6(γ): Γενοκτονία είναι η σκόπιμη επιβολή σε μια ανθρώπινη ομάδα συνθηκών ζωής που υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της συνολικά ή εν μέρει.

 • Φωτογραφίζει ακριβώς αυτά που γίνονται στη Γάζα οκτώ μήνες τώρα αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες, από το 1948 ως σήμερα.

Άρθρο 25 παράγραφος 3γ): Όταν, με σκοπό τη διευκόλυνση της διάπραξης ενός τέτοιου εγκλήματος, υποθάλπει ή άλλως συνδράμει στην τέλεσή του ή στην απόπειρα τέλεσής του, συμπεριλαμβανομένης της παροχής των μέσων για την τέλεσή του.

 • Αυτό δεν έκανε το ισραηλινό κράτος διαθέτοντας 10.000 όπλα στους εποίκους που προχωρούν την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη;

Άρθρο 25 παράγραφος 3ε): Άμεση και δημόσια υποκίνηση άλλων στη διάπραξη γενοκτονίας

 • Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η φράση του Yoav Gallant, Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, «Πολεμάμε ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε αναλόγως»;
 • Ή η ρήση του Ισραηλινού Υπουργού Οικονομικών Smotrich όταν πρόσφατα απαίτησε «όχι ημίμετρα» αλλά «ολοκληρωτική εξόντωση» της Γάζας;

Με ρωτούν: Εάν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα είναι αθώοι, γιατί δεν παραδίδουν τους άνδρες της Χαμάς στο Ισραήλ να τελειώνουμε;

Σκεφτείτε τι μηνύουν αυτοί οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι στους κατοίκους της Γάζας. Τους λένε το εξής:

 • Τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν τον παππού σας το 1948 αφού του πήραν με τη βία τον ελαιώνα και το σπίτι σας, και καταδίωξαν την οικογένειά σας ως τη Γάζα όπου, από τότε, ζείτε φυλακισμένοι σε υπαίθρια φυλακή περιφραγμένη με συρματοπλέγματα.
 • Έκτοτε, οι βόμβες τους δολοφόνησαν τον αδελφό σας, τα ξαδέλφια σας, τη μητέρα και τους φίλους σας, ενώ στην υπαίθρια φυλακή σας τα παιδιά σας μεγάλωναν πριν την 7η Οκτωβρίου υποσιτισμένα, χωρίς προοπτική μόρφωσης, χωρίς πιθανότητα αξιοπρεπούς εργασίας, χωρίς δυνατότητα να ταξιδέψουν, χωρίς ελπίδα.
 • Κάθε λίγους μήνες, για δεκαετίες, βρέχει βόμβες και τα ισραηλινά στρατεύματα μπουκάρουν πυροβολώντας αδιακρίτως εσάς και τους γείτονές σας.
 • Τα παιδιά της γειτονιάς σας, μη έχοντας άλλη διέξοδο εντάσσονται στη Χαμάς ως νοσοκόμες, δάσκαλοι ή, ναι, ένοπλοι πρόθυμοι να ανταποδώσουν τα πυρά στους Ισραηλινούς.
 • Και, τώρα, εμείς οι «πολιτισμένοι» της Δύσης -που όλες αυτές τις δεκαετίες δεν κουνήσαμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι για να σας απελευθερώσουμε από αυτό τον ογδονταετή εφιάλτη – σας εγκαλούμε που δεν παραδίδετε αυτά τα παιδιά στο στρατό-δεσμώτη σας ο οποίος στοχεύει στην εξαφάνιση του λαού σας, και του οποίου αξιωματικοί και διοικητές λογοδοτούν σε κυβερνήσεις με βασικό τους στόχο να μην αποκτήσετε ποτέ ίσα πολιτικά δικαιώματα.

Ή όπως είπε πιο επιγραμματικά ο φίλος Νόαμ Τσόμσκι πολύ πριν την 7η Οκτωβρίου:

Μου παίρνεις το νερό

Μου κατεδαφίζεις το σπίτι

Με κάνεις άνεργο

Μου κλέβεις το χωράφι

Μου φυλακίζεις τον πατέρα

Μου σκοτώνεις την μάνα

Μου ακρωτηριάζεις τα αδέρφια μου

Με εξευτελίζεις καθημερινά

Αλλά φταίω… εγώ που σου έριξα μια πέτρα!

Με ρωτούν:  Καλά όλα αυτά. Την Χαμάς την καταδικάζεις;

Καταδικάζω κάθε πράξη βίας εναντίον αμάχων ως έγκλημα πολέμου ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο δράστης ή το θύμα: Οι Ισραηλινοί έποικοι, ο στρατός του Ισραήλ, η Χαμάς. Η Συνθήκη της Γενεύης ισχύει είτε για όλους είτε για κανέναν. Αυτό που όχι μόνο δεν καταδικάζω αλλά επικροτώ είναι την αντίσταση σ’ έναν κατακτητή, σ’ ένα σύστημα Απαρτχάιντ που σχεδιάστηκε ως μέρος ενός προγράμματος συστηματικής εθνοκάθαρσης.

Με ρωτούν οι ίδιοι δημοσιογράφοι: Γιατί όχι αλληλεγγύη με τους Ισραηλινούς που κι αυτοί υποφέρουν; Τους απαντώ:

 • Αν τα αμερικανικά και γερμανικά τανκς και αεροπλάνα βομβάρδιζαν την Χάιφα σκοτώνοντας εβραιόπουλα…
 • Αν το Τελ Αβίβ πολιορκείτο και Ισραηλινοί πολίτες λιμοκτονούσαν…
 • Αν η Δύση έκανε τα στραβά μάτια την ώρα που εξελισσόταν νέο πογκρόμ εναντίον Εβραίων στην Παλαιστίνη…
 • Αν ο,τιδήποτε από αυτά συνέβαινε,…

…όλες και όλοι μας απόψε, σε αυτή την αίθουσα, θα φοράγαμε το Άστρο του Δαυίδ στο πέτο και θα διαδηλώναμε υπέρ των Εβραίων συνανθρώπων μας στους δρόμους του Βερολίνου, της Ρώμης, του Δουβλίνου, της Αθήνας, παντού!

Με ρωτούν οι ίδιοι δημοσιογράφοι: Δεν υπάρχει αντισημιτισμός;

Φυσικά. Ο αντισημιτισμός είναι βαθιά ριζωμένος στη Δύση και στην Ανατολή και πρέπει να καταπολεμάται συνεχώς. Το ερώτημα είναι: Η γενοκτονία των Παλαιστινίων εξυπηρετεί ή εμποδίζει τον σκοπό της καταπολέμησης του αντισημιτισμού;

Ρωτάω τους γερμανούς φίλους και φίλες, κάθε ευρωπαίο και ευρωπαία που, λόγω της εύλογης συλλογικής ενοχής μας για το Ολοκαύτωμα, αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ: Πόσο ποτάμια αίματος Παλαιστινίων χρειάζεστε για να ξεπλύνετε από τα χέρια σας την ενοχή για το Ολοκαύτωμα;

Ας το δούμε κι αλλιώς. Όταν η νεολαία στην Αμερική, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, εδώ στην Αθήνα διαδηλώνει κατά της γενοκτονίας, κι οι συστημικοί κατηγορούν τη νεολαία ότι προσβάλει τους Εβραίους, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι ενισχύεται ο αντισημιτισμός; Ότι ο κόσμος, έστω και υποσυνείδητα, θα συνδέσει τους Εβραίους, όχι απλά το Ισραήλ, με τη γενοκτονία; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι γίνονται οι Μεγάλοι Χορηγοί του Αντισημιτισμού;

Εμείς, εδώ, απόψε – εμείς είμαστε οι Μεγάλοι Εχθροί του Αντισημιτισμού!

Εμείς, εδώ, απόψε βροντοφωνάζουμε ότι, ΟΧΙ, οι Εβραίοι δεν διαπράττουν γενοκτονία. Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία! Ένα Ισραήλ που δεν εκπροσωπεί το σύνολο του εβραϊκού λαού.

Να γιατί είναι σημαντικό που σήμερα, εδώ, απόψε, έχουμε δίπλα μας την Ίρις Χέφετζ να το θυμίζει ακριβώς αυτό σε όλες κι όλους που κάνουν το λάθος να χρεώνουν την γενοκτονία του Ισραηλινού κράτους σ’ έναν λαό, τον εβραϊκό, πολλές και πολλοί εκ των οποίων πρωτοστατούν στον αγώνα για τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων.

Με ρωτούν οι ίδιοι δημοσιογράφοι: Γιατί λες ότι η Ευρώπη ευθύνεται για την τραγωδία στην Παλαιστίνη;

Επειδή έτσι είναι! Όταν οι αποικιοκράτες Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί κατέφτασαν στην Κένυα, την Αυστραλία, την Αλγερία, την Ναμίμπια, την Νότια Αφρική, βάφτισαν τη γη που λιμπίστηκαν terra nullius – γη του κανενός, γη χωρίς ανθρώπους. Ουσιαστικά, δήλωναν πως οι γηγενείς πληθυσμοί δεν ήταν άνθρωποι αλλά ανθρωποειδή ζώα – το πρώτο βήμα αιτιολόγησης της γενοκτονίας τους.

Σχόλιο: Δυστυχώς αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι, παθητικοί και αδιάφοροι ακολουθούν την ουδέποτε εκλεγείσα Commission η οποία αποφασίζει ενώ το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίζει θέατρο και δεν έχει καμμία ισχύ στις αποφάσεις της η οποία είναι η πραγματική κυβέρνηση των λαών η οποιοι ουδέποτε την εξέλεξαν αλλά την ορίζουν οι σκοτεινοί ηγέτες των στοών, των αφανών, μυστικών και απόκρυφων οργανώσεων πίσω από τα παρασκήνια.

Ποιο ήταν το σύνθημα των Σιωνιστών που κατέφτασαν στην Παλαιστίνη όχι για να ζήσουν απλά εκεί αλλά για να στήσουν κράτος αποκλειστικά για Εβραίους; «Μια Γη Χωρίς Ανθρώπους για Ανθρώπους Χωρίς Γη». Με άλλα λόγια υιοθέτησαν την γενοκτονική ιδεολογία terra nullius των ευρωπαίων αποικιοκρατών – οι οποίοι, βαθιά αντισημίτες, θέλοντας να δουν τους Εβραίους να εγκαταλείπουν την Ευρώπη, στήριξαν και στηρίζουν τον εποικισμό και την γενοκτονία.

Κι έτσι, όπως στην Αλγερία επί γάλλων, στην Κένυα επί βρετανών, στην Ναμίμπια επί γερμανών, στην Ν. Αφρική επί ολλανδικού Απαρτχάιντ, έτσι και στην Παλαιστίνη, ξεκινάει ο Κύκλος της Απανθρωπιάς: Έχοντας δολοφονήσει και εκδιώξει από τη γη τους τους γηγενείς, οι έποικοι νιώθουν ανασφαλείς – σκεπτόμενοι σωστά ότι τα παιδιά των θυμάτων τους μπορεί να επιστρέψουν για αντίποινα. Έτσι, τους καταπιέζουν αδίστακτα, τους σκοτώνουν αβέρτα. Κάποια στιγμή, κάποιοι γηγενείς αποφασίζουν ότι μόνο με απάνθρωπη βία μπορεί να τα βγάλουν πέρα κόντρα στην απάνθρωπη βία των εποίκων. Και τότε, οι έποικοι λένε αυτό που ακούμε από τον Νετανιάχου και την παρέα του: Είδατε; «Εμείς σας τα λέγαμε ότι πρόκειται για ανθρωποειδή, όχι για ανθρώπους.»

Αυτός ο Κύκλος της Απανθρωπιάς πρέπει να κλείσει. Δεν θα πούμε εμείς στους Παλαιστίνιους, στους Ισραηλινούς, στους Βεδουίνους, σε μουσουλμάνους, εβραίους, χριστιανούς και άθεους πως θα οργανώσουν τη ζωή τους.

Αυτό που διατρανώνουμε σήμερα, Επέτειο της Νάκπμα, είναι ότι ο μόνος τρόπος να κλείσει ο Κύκλος της Απανθρωπιάς είναι με Διεθνή Κινητοποίηση που επιβάλει ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ από τον Ιορδάνη Ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο.

Φίλες, φίλοι, συνοδοιπόροι, απόψε, επιλέξαμε την Επέτειο της Νάκμπα ως την ιδανική αφετηρία του αγώνα των ευρωεκλογών. Γιατί; Είναι απλό.

Πέραν του ότι κανείς λαός δεν είναι λέφτερος αν έστω κι ένας άλλος λαός είναι στα κάτεργα, επιλέξαμε την Επέτειο της Νάκμπα ως την ιδανική αφετηρία του αγώνα των ευρωεκλογών επειδή

 • η χυδαία, μπρουτάλ συμπεριφορά της τρόικας σε Έλληνες και Ιρλανδούς
 • η εκμετάλλευση που ζουν στο πετσί του οι γερμανοί, ιρλανδοί και ιταλοί εργαζόμενοι
 • η απανθρωπιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους μετανάστες που είτε τους πνίγει στη Μεσόγειο είτε τους φυλακίζει στα στρατόπεδα της Λιβύης ή της Τυνησίας
 • η αποβιομηχάνιση της Γερμανίας
 • η ασφυξία λόγω της συστηματικής υποχώρησης των δικαιωμάτων ελευθεροτυπίας, έκφρασης, Κράτους-Δικαίου
 • η πλήρης παράδοση της Ευρώπης σ’ ένα ΝΑΤΟ που απεργάζεται τον μόνιμο πόλεμο στην Ουκρανία

…όλα αυτά έχουν ακριβώς την ίδια ρίζα: ένα εκμεταλλευτικό ευρωπαϊκό μοντέλο σε όλο και πιο βαθιά κρίση.

Αναρωτηθήκατε γιατί κανείς ευρωπαίος συστημικός πολιτικός σήμερα δεν έχει το ανάστημα να καταδικάσει το Ισραήλ, να εναντιωθεί στο πρότζεκτ του ατέρμονου μακελειού στην Ουκρανία, να πει κι ένα ΟΧΙ στην Ουάσιγκτον; Κάποτε υπήρχαν. Ο Ζακ Σιράκ, για παράδειγμα, δεξιότατος αλλά δεν φοβήθηκε να τα βάλει με το Ισραήλ. Ο Όλαφ Πάλμε. Ο Μπρούνο Κράισκι. Σήμερα; Κανείς. Γιατί;

Λόγω της γενικευμένης παρακμής της Ευρώπης που ήρθε επειδή το σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτούργησε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσει. Δεκαετίες τώρα οι ευρωπαίοι εξαγωγείς εξαρτώνται από το Αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα να τους γεμίζει με δολάρια. Μη μπορώντας όμως να ξοδέψουν τόσα δολάρια εδώ, στην Ευρώπη, τα στέλνουν πίσω στη Wall Street για να δανείσουν το αμερικανικό κράτος, να αγοράσουν μετοχές, και βέβαια ακίνητα στην Καλιφόρνια και το Μαϊάμι.

Έτσι η Αμερική κρατάει τους Ευρωπαίους καπιταλιστές πλούσιους. Για να συνεχίσουν όμως να πλουτίζουν σε δολάρια, οι ευρωπαίοι καπιταλιστές χρειάζονται μεν το ευρώ ώστε να λεηλατούν τους φτωχότερους Ευρωπαίους, αλλά δεν θέλουν ένα ευρώ που να υπονομεύσει την παντοδυναμία του δολάριου – αφού τα κέρδη τους εξαρτώνται από το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ η βιωσιμότητα του οποίου εξαρτάται πλήρως από την παντοδυναμία του δολάριου.

 • Για αυτό η άρχουσα τάξη της Ευρώπης υποστηρίζει κάθε πόλεμο που αποφασίζει το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.
 • Για αυτό η άρχουσα τάξη της Ευρώπης ανέχεται πράγματα που βλάπτουν τους ίδιους και τις χώρες τους. Όπως την ανατίναξη του από τους Αμερικανούς του αγωγού φυσικού αερίου Nordstream 1 που κόστισε δισεκατομμύρια στη γερμανική βιομηχανία.

Γιατί δεν είπαν κουβέντα; Επειδή τα ελλείμματα της Αμερικής γεμίζουν τις τσέπες των γερμανών βιομηχάνων με δολάρια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν βασικά για να συσσωρεύσουν πλούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με απλά λόγια, μας κυβερνά μια ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη της οποίας ο πλούτος συσσωρεύεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 • Να γιατί ο νους κι η ψυχή τους είναι δοσμένη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
 • Να γιατί σιγοντάρουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και την γενοκτονία στην Παλαιστίνη
 • Επειδή, έχοντας χάσει το τραίνο της 4ης, της Πράσινης, Τεχνολογικής Επανάστασης, η Ευρώπη από Πρότζεκτ Ειρήνης που υποτίθεται ότι ήταν, μετατρέπεται ξεδιάντροπα σε Νέα Πολεμική Ένωση, την ώρα που γλιστράει καθημερινά στον λάκκο του Ολοκληρωτισμού.

Η βουτιά τους στην άβυσσο του αυταρχισμού επιταχύνεται όλο και περισσότερο.

 • Συνέλαβαν την Ίρις για… αντισημιτισμό.
 • Εμπόδισαν τον Γασάν Αμπου Σιτά, τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου της Γλασκώβης, να καταθέσει στη γαλλική γερουσία τα όσα είδε στα νοσοκομεία στη Γάζα.
 • Μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Γερμανία ακόμα και μέσω Διαδικτύου! Κι όταν τους ρώτησα εγγράφως να μου πουν «Ποια αρχή εξέδωσε την απαγόρευση; Πότε; Με ποιο σκεπτικό;», μου απάντησαν εγγράφως ότι δεν θα μου απαντήσουν για λόγους… «εθνικής ασφάλειας».

Το συνειδητοποιείτε; Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, απαγόρευσαν σε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε πολιτική δραστηριότητα. Στιγμάτισαν πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εν δυνάμει απειλή της γερμανικής εθνικής ασφάλειας. Κατήργησαν το δικαίωμά μου στην ελεύθερη διακίνηση, για το οποίο υποτίθεται ότι καμαρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι όλα αυτά χωρίς κατηγορητήριο, χωρίς καν να μου δώσουν το δικαίωμα να απαντήσω.

Να γιατί τους πήγα στα γερμανικά δικαστήρια: Γιατί αν στερούν αναφαίρετα πολιτικά δικαιώματα σε μένα, που έχω διεθνές δημόσιο βήμα και άρα κάποια προστασία, φανταστείτε τι κάνουν στους Παλαιστίνιους, στους Εβραίους, στους γερμανούς συντρόφους μας;

Στο μεταξύ, εδώ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του υφέρποντος εγχώριου ολοκληρωτισμού φαίνεται να ενθουσιάστηκε που την συναγωνίζεται επάξια η γερμανική κυβέρνηση, τόσο που έπαθε αφωνία!

Κύριε Μητσοτάκη, έχει περάσει ένας μήνας από την απαγόρευσή μου και τηρείτε σιγή ιχθύος. Σας καλώ από τούτο το βήμα να πάρετε θέση: Θεωρείτε σύννομη την απαγόρευσή μου από τις γερμανικές αρχές;  Εγκρίνετε την άρνηση των γερμανικών αρχών να αιτιολογήσουν επίσημα την απαγόρευση πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Φίλες, φίλοι, συνοδοιπόροι, δεν πηγαίνω το γερμανικό κράτος στα γερμανικά δικαστήρια για πάρτη μου. Η μήνυση που κατέθεσα δεν είναι παρά ένα εργαλείο που θέτω στη διάθεσή των κινημάτων, των δημοκρατών για να υπερασπιστούμε μαζί τις ελευθερίες όλων – για να αντισταθούμε στη βουτιά τους στην άβυσσο του αυταρχισμού και των πολέμων.

Το βλέπουμε όλοι πως έχουν τρελαθεί τελείως. Έχουν ξεφύγει από κάθε τροχιά λογικής.

 • Μας σέρνουν σε μια εκδοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τύπου… Eurovision.
 • Με 37 χώρες.
 • Με πρότυπο το Ισραήλ – μια Ευρώπη περιτριγυρισμένη από Θόλο Πυραύλων αμερικανικής κατασκευής – μια Ευρώπη που πνίγει στη Μεσόγειο όσους ξένους δεν φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τυνησία ή την Λιβύη – μια Ευρώπη που τα Predator αλωνίζουν κι ο Julian Assange σαπίζει στο Guantanamo της Βρετανίας.
 • Μια Ευρώπη με κοινή γλώσσα την αμερικανική διάλεκτο που ομιλούν στο Delaware και το Guantanamo.
 • Με nuls points για τον πολιτισμό, τον ανθρωπισμό, την λογική, την αλληλεγγύη, την προκοπή, το Περιβάλλον, την Ειρήνη.

Μέσα σε αυτή την Ευρώπη-Eurovision των 37 αποικιών της Ουάσιγκτον, υπό καθεστώς παρακμής και φόβου, όλοι θα θέλουν να απαγορεύσουν τους πάντες και τα πάντα. Οι μόνοι όμως που τελικά θα απαγορεύονται θα είμαστε εμείς που τολμάμε να ονειρευτούμε μια άλλη Ευρώπη.

Μια Ευρώπη ειρηνική, δίκαιη, αναπτυγμένη, φιλόξενη.

Λέω να μην τους αφήσουμε, τί λέτε;

Λέω να τους χαλάσουμε τα σχέδια, συμφωνείτε;

Λέω να παραμείνουμε ανυπάκουοι. Να τους ενοχλούμε. Την ώρα που προστατεύουμε Ανθρώπους και Φύση. Στην Ευρώπη Βόρεια και Νότια, Ανατολική, Κεντρική και Δυτική.

Στην Παλαιστίνη. Στην Ουκρανία. Στην Υεμένη. Στη Συρία. Στο Κασμίρ. Στην Ελλάδα.

 • Κόντρα στην υπερδραστήρια Ούρσουλα, την τρελαμένη υπέρμαχο της γενοκτονίας των Παλαιστίνιων – μιας αποτυχημένης πολιτικού που ποτέ δεν είδε έναν πόλεμο χωρίς να τον λατρέψει.
 • Κόντρα στους Κουίσλιγκ στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία.

Για αυτό είμαστε απόψε εδώ. Για να διατρανώσουμε πως

– Όλα πρέπει να είναι διαφορετικά.

– Όλα μπορούν να είναι διαφορετικά.

– Αλλά πως τίποτα δεν θα αλλάξει αν με την ψήφο μας και με την δράση μας δεν χτίσουμε οδοφράγματα για να σταματήσουμε τους πολεμοκάπηλους, τους ολιγάρχες, τα τσιράκια τους.

Με την ψήφο σου την Κυριακή 9η Ιουνίου να πέφτει στην ενωτική μας πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θα αδράξεις την ευκαιρία σου να προστατευτείς, να ακουστείς, να τους ενοχλήσεις.

Γιατί μέσα σε αυτό το Τσίρκο της Ευρώπης, η ελπίδα είσαι εσύ. Κι είναι δυνατή όταν παίρνεις θέση.

Με τη δική σου ψήφο, μαζί μας, παίρνεις κι εσύ θέση – απέναντί τους.

Για χάρη των Ανθρώπων, της Φύσης, της Λογικής και της Ειρήνης

Μην χάσεις την ευκαιρία να τους ενοχλήσεις.

ΠΗΓΗ:https://mera25.gr/kler-nteili-frontiste-na-einai-kai-o-varoufakis-stin-evrovouli-gia-na-dynamosei-i-foni-mas/

2 σχόλια

 1. Μην χάνουμε την ώρα μας με το να γράφουμε τα αυτονόητα… Ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας ίσον κατοχή από έξι δαιμόνια με αρχηγό τον δαίμονα της καταλαλιας… δαίμονας του ψεύδους και της μυθομανιας, δαίμονας της αλαζονείας και της μεγαλομανίας, δαίμονας του υπέρμετρου εγωισμού, δαίμονας παραδοχής του οποιαδήποτε λάθους.. δαίμονας της υποκρισία

  ς και της συκοφάντησης… δαίμονας της εκμετάλλευσης
  των πάντων…πρέπει πάντα να αποφεύγεται η πάση είδους συνεργασία είτε επαγγελματική είτε φιλική με τέτοια άτομα που έχουν ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας… Διότι κινδυνεύουν να βρεθούν μπλεγμένα αθώα άτομα από αφέλεια ακόμα και σε καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση, ακόμα και αντιμέτωποι με τον νόμο..δυστυχως,τα άτομα με Ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι καταδικασμένα να πάνε για πάντα στην κόλαση παρέα με τον έξω από δω, δεν υπάρχει καμία απολύτως σωτηρία της ψυχής τους…η Ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι τρεις φορές χειρότερη και από την οριακή διαταραχή προσωπικότητας…

  1. Το διάβασες; Από που βγάζεις τα περί ναρκισσισμού; Η ουσία ποια είναι στο άρθρο;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.