Τις προάλλες που περπατούσα στη πόλη συνάντησα πολλούς κινητάκιδες. Οι κινητάκιδες κοιτάνε το κινητό τους και περπατάνε. Τι κοιτάνε; Δεν ξέρω. Μάλλον tiktok ή reels. Δεν τους καταλαβαίνω. Ένας δυο πήγαν να πέσουν πάνω μου. Θα τους έδινα δυνατό σπρωξίδι αν πέφταν πάνω μου μήπως συνερχόντουσαν. Οι κινητάκιδες είναι προβληματισμένοι άνθρωποι· δεν μπορούν να συζητήσουν για κάτι πιο ουσιαστικό από τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς τους. Τουλάχιστον έτσι τους έχω ζήσει εγώ.
Πολλές φορές με απασχολούν πράγματα όπως η ελευθερία του ανθρώπινου γένους και άλλες σημαντικές υποθέσεις και συνομωσιολογίες, και ποτέ δεν μπορώ να μεταφέρω αυτές τις ανησυχίες μου σε κάποιον από αυτούς· επειδή δεν τους ενδιαφέρουν ουδέποτε τέτοια θέματα, μόνο ποια ζαχαροπλαστεία κάνουν τα καλύτερα τσουρέκια. Άσε που δεν μπορούν να κάνουν μια συζήτηση πάνω σε ένα θέμα. Αν πιάσετε συζήτηση με κάποιο κινητάκια θα δείτε πως παρεκκλίνει συνεχώς από το θέμα —που πολλές φορές αυτός έχει ξεκινήσει— σαν να μην μπορεί να βάλει δυο σκέψεις με συνοχή την μια μετά την άλλη. Ακόμα και η συζήτηση με τα ζαχαροπλαστεία παρεκκλίνει σύντομα σε κάποια άλλη ανούσια συζήτηση όπως οι μάρκες των κινητών τους ή κάτι τέτοιο.
Δεν ξέρω πως να νιώσω τώρα που ζω ανάμεσα σε τόσους κινητάκιδες. Από την μια τους λυπάμαι, από την άλλη νιώθω σαν μια μεγαλοφυΐα μεταξύ τους που μπορώ να δώσω προσοχή σε κάτι για παραπάνω από ένα λεπτό. Δεν μπορούν να δώσουν προσοχή σε κάτι παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα. Είναι ευερέθιστοι, υπερκινητικοί με δυσκολία συγκέντρωσης. Δεν μπορούν να κάνουν δυο συνεχόμενες σκέψεις με συνοχή.
Στην ουσία δυσκολεύονται να διεξάγουν βασικές λειτουργίες που αφορούν τη ζωή τους. Δεν μπορούν να διαβάσουν δυο συνεχόμενες προτάσεις, πόσο μάλλον να διαβάσουν παράγραφο, πόσο μάλλον να διαβάσουν βιβλίο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα νιώσουν ποτέ πόσο ικανοποιητικό είναι να διαβάζουν ένα βιβλίο. Δεν θα νιώσουν ποτέ πως είναι να είναι διαβασμένοι. Όσο είναι κινητάκιδες και δεν διορθώνονται, είναι βεβαιότητα πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναι διαβασμένοι. Δεν λέω να γίνουν σαν και εμένα που είμαι ο πιο διαβασμένος του κοινωνικού μου περίγυρου. Αλλά θα ήταν ωραίο να τους έλεγα να διαβάσουν κάποιο βιβλίο και αυτοί όντως να το έκαναν. Ή να διάβαζαν κάποιο άλλο έστω αντί για αυτό που θα τους πρότεινα. Να διάβαζαν κάτι έστω.
Το πρόβλημα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι είναι χαμένοι από χέρι. Δεν υπάρχει σχεδόν καμιά ελπίδα αυτοί να έχουν κάποιου είδους διανοητικής αφύπνισης. Δεν μπορούν να σκεφτούν στην ουσία. Οπότε οι πλάνες που έχουν δεχτεί, η προπαγάνδα που έχουν δεχτεί, είναι βαθιά φυτεμένες μέσα τους και αυτοί έχουν χάσει πλήρως την ικανότητα να τις ξεριζώσουν. Άρα αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι χρήσιμοι για κανέναν πέρα από τους γκλομπαλιστές (παγκοσμιοποιητές). Είναι χαμένοι στη μοίρα που τους έχουν προκαθορίσει οι γκλομπαλιστές με το tiktok, τις πανδημίες, και τα εμβόλια. Μπορεί εμείς κάποτε να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από όλη αυτή τη πλεκτάνη της κεντρικής εξουσίας, αλλά αυτοί ποτέ δεν θα μπορέσουν· είναι καταδικασμένοι.
Οπότε δεν μπορώ να πω πως δεν είναι απολύτως χρήσιμο για τους γκλομπαλιστές να είμαστε κινητάκιδες. Τους βολεύει πολύ που η τεχνολογία έχει αυτή την επίδραση πάνω μας. Ή μάλλον θα έλεγα πως το έχουν προκαλέσει, δεν ξέρω· άλλη συζήτηση. Τους είναι απολύτως χρήσιμο να ζαλιζόμαστε όταν διαβάζουμε δυο προτάσεις στη σειρά, επειδή ποτέ δεν θα διευρύνουμε τους διανοητικούς μας ορίζοντες, κάτι που είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε επανάσταση. Είναι χρήσιμο για αυτούς που υπάρχουν ντουγάνια που δεν θα μπορέσουν να διαβάσουν πότε ένα ολόκληρο άρθρο του Μίτσιγκαν Αματέρ. Τους είναι χρήσιμο που δεν θα ξορκίσουν ποτέ τις πλάνες τους, ίσα ίσα θα τις διατηρούν σα κειμήλια για όλη τους τη ζωή. Αλλά δεν χάνω εγώ· αυτοί χάνουν άκρως ψυχαγωγικό ξόρκισμα πλανών.
Φανταστείτε να ήσασταν κινητάκιδες —σίγουρα δεν θα είσαστε σε θέση να διαβάσατε μέχρι εδώ. Φανταστείτε να μην μπορούσατε να βάλετε δυο σκέψεις με συνοχή τη μια μετά την άλλη. Φανταστείτε να διαβάζατε δυο προτάσεις και να ζαλιζόσασταν. Μέσα σε αυτή τη σύγχυση φανταστείτε να βλέπετε ένα βίντεο με έναν σε μια στάση να μιλάει σε συνέδριο και να πέφτει κάτω. Σας λένε είναι από κάποιον καινούριο ιό. Δεν σας κόβει και το πιστεύετε. Πιστεύετε όλο το αφήγημα. Και κάνετε και καραγκιοζιές συγχρόνως επειδή δεν σας κόβει· χειροκροτάτε τον ουρανό για τις νοσοκόμες που είδατε στο tiktok, φοράτε μάσκες ως και στην εκκλησία, και κάνετε τεστ.
Με αυτά και με τα άλλα καταλήξατε να έχετε ζήσει ένα χρόνο παρασυρμένοι από μια παράνοια. Μια παράνοια που εμείς οι υπόλοιποι την βλέπουμε και δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να σας λυπηθούμε ή να γελάσουμε μαζί σας. Μετά κάνετε ένα θρομβόλιο, βγάζετε προβλήματα υγείας, και ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι σας γίνεται. Ακούτε τους άλλους κινητάκιδες τους γιατρούς, που σας λένε πως ωφελούν τα θρομβόλια και σώζουν. Ένα αντικειμενικό ιατρικό άρθρο που να λέει την αλήθεια δεν θα το διαβάσετε ποτέ. Βρίσκεστε σε άγνοια. Βρίσκεστε σε σύγχυση. Και είστε και περίγελος λίγο-πολύ.
Αυτό φαντάζονται και οι γκλομπαλιστές και βρέχουν τα βρακιά τους· μας φαντάζονται τόσο ανίκανους να έχουμε δικές μας σκέψεις που θα καταλήξουμε να κάνουμε πολλές καραγκιοζιές. Και εκεί θέλω να καταλήξω όσο να ‘ναι. Δεν με νοιάζει πόσο σύγχυση βιώνουν οι κινητάκιδες. Τους λυπάμαι λίγο, αλλά αποδέχομαι πως έτσι θέλουν να ζουν. Το θέμα είναι πως εγώ με τίποτα δεν θα ήθελα να είμαι κινητάκιας και να καταλήγω να κάνω χαζά εμβόλια και να βγάζω προβλήματα ξαφνικίτηδες, εγκεφαλικά, θρομβώσεις, αυτοάνοσα, που δεν μπορώ καν να καταλάβω γιατί συμβαίνουν. Οπότε δεν είμαι κινητάκιας.
Δεν περπατάω και κοιτάω το κινητό· δεν ξέρω καν για ποιο λόγο να το έκαναν. Εγώ ακολουθάω μια αρχή που πολλοί δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι· αυτή είναι η αρχή που ονομάζω υγιεινή του μυαλού. Καταλαβαίνω ότι το μυαλό μου δεν είναι καθαρό με τα scroll, τις ροές, και τα βίντεο, οπότε δεν τα καταναλώνω ποτέ τέτοια πράγματα. Γενικά μειώνω την χρήση οθονών P/C, tablets στην μια φορά τη μέρα, και μπαίνω στο Ίντερνετ για λιγότερο από μια ώρα την ημέρα. Περιορίζω την κοινωνικότητα μου σε δια ζεύξης συναντήσεις, τετατέτ, και δεν έχω λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα.
Το αποτέλεσμα είναι πως μπορώ να διαβάσω βιβλία, και να κάνω άλλες διάφορες ψυχωφελείς δραστηριότητες. Το να διαβάζω βιβλία είναι κάτι που θεωρώ πως οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει πλέον θα έπρεπε να είναι πολύ περήφανος. Και τελικά αφού διαβάσω βιβλία ξορκίζω πλάνες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που δεν είμαι κινητάκιας.
| Μοιράσου το μήπως και πάψει κάποιος ν΄α είναι κινητάκιας! |
ΠΗΓΗ:<mitsiganamateur@substack.com>

Πρόσφατα Σχόλια