Η Ανάσταση του Λαζάρου μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός προ του θείου Πάθους…

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Ανάσταση του Λαζάρου χαροποίησε όχι μόνο τους συγγενείς και φίλους του, αλλά κι ένα πλήθος κόσμου, Εβραίων αφελών και περιέργων κουτσομπόληδων, που έσπειραν την είδηση από τη Βηθανία στην πλησίον κειμένην Ιερουσαλήμ. 

Τόσο μεγάλος ήταν ο θαυμασμός, η αίσθηση του θαύματος που εποίησε ο Ιησούς, ώστε την επομένη να τον υποδεχθούν ως Βασιλέα του Ισραήλ, ως ευλογημένον ερχόμενο, θεόσταλτο Μεσσία. Βέβαια λίγες μέρες μετά την ξημερώνοντας Μ. Παρασκευή θα τον συλλάβουν και θα τον φέρουν προ του Πιλάτου ουρλιάζοντας “άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν”, “εμείς δεν έχουμε άλλον βασιλέα παρά τον Καίσαρα!”.

Σχόλιο: Αυτόν που ανασταίνει νεκρούς και δημιουργεί ψωμί και ψάρια από πέντε καρβέλια και δύο ιχθύες, τον θεωρούμε κίβδηλο απατεώνα, ελεεινό προδότη του Ισραήλ που θέλει να το παίξει Μεσσίας, ενώ είναι ένας απατεώνας ταχυδακτυλουργός, ένας φαντασιοκόπος (Illusionist) της ψευδαίσθησης και της αυταπάτης. Εμείς προτιμούμε το αιμοσταγές μαχαίρι του Ρωμαίου Αυτοκράτορα.

Όμως όλα αυτά τα δυσάρεστα που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα όσα φρικώδη και τρομακτικά συμβαίνουν στη  εποχή μας, εποχή βάρβαρη χωρίς αγάπη, ξερή από συναισθήματα και με το καλό να υπάρχει μόνο σαν εξαίρεση, θα μείνουμε στο παραλήρημα χαράς της Μάρθας και της Μαρίας, των συγγενών και φίλων του Λάζαρου.Γι’ αυτό θα δώσουμε προ της εβδομάδας των Παθών μια νότα ευθυμίας, και χιούμορ, εικονογραφημένου κι όλας.

Όταν έχεις φξει από την πολύ νηστεία επόμενο είναι να αναρωτιέσαι τα πιο πάνω

Τέτοιες ημέρες που είναι, φυσικό είναι να επαναλαμβάνεις καθημερινά το “άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, όπως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών”.

Τέτοιες ημέρες σαφώς και αναπτύσσουμε φιλόζωα συναισθήματα και καταργούμε κυβερνητικά νομοσχέδια

Οι εποχές αντιγράφουν η μια την άλλη… μετά βαϊων και κλάδων!

Τίποτα πιο φυσικό για τους Νεοδημοκράτες να περιμένουν κι αυτή ένα θαύμα! Ημέρα των θαυμάτων σήμερα.

Έτσι σας θέλουμε, να αμιλλάσθε σε καλές πράξεις

Η προηγούμενοι έκλεισαν της ΕΡΤ ο διάδοχός τους σκέπτεται το αντίθετο, να κλείσει τα  mastershef, survivor, power of love, turkish serials και να μας διδάξει την αρετή μέσω των χειραγωγούμενων καναλιών της ΕΡΤ. Α λα Ερντογάν να πούμε!

Το αγαπάτε αλλήλους των αναρχικών κι αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς για μας, οι ικανώτατοι ηγέτες μας λόγω της αθείας τους μπερδεύουν την εκκλκσιά με την καφετέρια

Γι’ αυτό με την ίδια διαύγεια πνεύματος μας μιλούν για αγορές και ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εξήλθεν ο σπείρων ΣΥΡΙΖΑ του σπείραι τον σπόρον

Και το Δημόσιο δουλεύει σαν καλολαδωμένη μηχανή

Η ελπίδα για ανεύρεση εργασίας αναπτερώθηκε

Η σωστή ιατρική περίθαλψη είναι γεγονός, τα ΤΟΜΥ και τα Κέντρα Υγείας  δουλεύουν τέλεια όπως τα νοσοκομεία, έστω και χωρίς αναλώσιμα υλικά και με περιορισμένα τα κρεβάτια στις εντατικές,

Η Παιδεία αγγίζει το τέλειο σε όλες τις βαθμίδες…

και με τις ευλογίες της Διοικούσας Εκκλησίας, όχι φυσικά της Εκκλησίας του Χριστού

Σκορπώντας χαμόγελα το ένα Κατεστημένο στο άλλο

γιατί πρέπει να ξεχωρίσουμε την Εκκλησία προ του Διατάγματος των Μεδιολάνων, όταν υπήρχε κοινό ταμείο και ήσαν ΑΠΑΝΤΑ ΚΟΙΝΑ από την σημερινή διοικούσα εκκλησία-Κατεστημένο. Να εξαιρέσουμε επίσης τον αγνό, σεβάσμιο, πολιό πατέρα του χωριού, της κοινότητας, τους απλούς λειτουργούς των πόλεων και της επαρχίας, από την πλειοψηφία των Αρχιερέων όπου ακόμη γι’ αυτούς τα ράσα, οι μήτρες και οι χρυσοποίκιλτοι σταυροί “κάνουν τον παπά”. Αλλά φυσικά υπάρχουν κι αρχιερείς όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης, ο Σισανίου Παύλος, ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης Ἀνδρέας Τρεμπέλας, κι άλλοι, πιθανώς και ο Μακαριώτατος να κρύβει στο βάθος μια γενναία καρδιά όπως κάποτε υπαινίχθηκε: “Κάτω από το πετραχήλι κρύβεται ένα καριοφύλι”.

Όμως κακά τα ψέματα, η μεγάλη πλειοψηφία ακολουθεί την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων και δίνει λαβές με τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς της, την ώρα που χανεται η Ελλάδα και οι Έλληνες, σε ποιητάδες όπως ο Βάρναλης κι ο Σούτσος και λοιπούς καλλιτέχνες, να την εξευτελίζουν και να την διασύρουν…

δίνουν λαβές εν γνώσει ή αγνοία τους στον κοσμάκη: “πεινάμε από έλλειψη δημοκρατίας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και αγάπης!” ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε ΟΛΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ Ευαγγελάτος Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.