Μετά τον Ερντογάν έρχεται η ώρα να γίνει ορθόδοξη λειτουργία στην Αγιά Σοφιά; Άμποτε!

Άραγε θα ζήσουμε την μοναδική χαρά να δούμε ορθόδοξους ιερείς με τον Πατριάρχη, να συνεχίσουν την λειτουργία που στις 29 του Μάη του 1453 διεκόπη κι ας ήταν με το καθολικό δυστυχώς, τελετουργικό.

Πριν από πολλά χρόνια όταν ο αυτοκράτορας γονάτιζε εμπρός στο ιερό, όταν οι μητροπολίτες ντυμένοι στα μεγαλοπρεπή άμφια τους ευλογούσαν το ποίμνιο, όταν οι ψάλτες έψελναν με δέος τον Ακάθιστο Ύμνο σκορπώντας ανατριχίλες, όταν όλοι ανέβαιναν στα ουράνια, στην Βασιλίδα των Πόλεων, στην Αγία του Θεού Σοφία των Ρωμιών Ορθοδόξων.

Θα έρθει άραγε η ώρα και τα πουλιά θα πετάξουν ξανά ελεύθερα και ο Ακάθιστος Ύμνος θα τραντάξει και θα γκρεμίσει όλες τις Κερκόπορτες αυτή την φορά αντίστροφα για να μπει ο καβαλάρης ελευθερωτής Ιωάννης Βατάτζης, αναστημένος να προσκυνήσει ξανά στο Ιερό σου Βήμα. Τότε που θα σκορπίσουν κυνηγημένοι όλοι όσοι μόλυναν τον Οίκο του Παντοδύναμου.

Ας προσευχηθούμε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα! Αυτό πάντως που παραμένει σαν όνειρο και σκορπά ανατριχίλα είναι οι ψαλμωδίες που θα ακουσθούν στον ναό θα είναι περίπου όπως αυτές που θα ακούσετε με εξομοίωση που έχει γίνει με τα τελειότερα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ακούστε τες…

Η ανάρτηση αυτή οφείλεται σε ένα εμπνευσμένο άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη το οποίο αποτέλεσε αιτία για να γραφεί. 

Είναι πλέον γεγονός ότι οι κρυπτοχριστιανοί αλλά και γόνοι μουσουλμάνων Ελλήνων εξισλαμισθέντων βαπτίζονται όρθόδοξοι κάτω από την επίδραση της ιερότητας της Αγίας Σοφίας, το δαιδαλώδες των υπογείων κάτωθεν αυτής, αλλά και τα θαύματα που γίνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Τουρκίας. Δέστε το βίντεο αυτό:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.