Ο Βόρακας ένα ξεχασμένο ορυκτό βοηθά την ρευματοειδή αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες

Με την πρώτη ματιά φαίνεται συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο βόρακας – γνωστό συστατικό των απορρυπαντικών και ισχυρό εντομοκτόνο – μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία.

Αλλά μπορεί, και έχει επιβεβαιωθεί από πολυάριθμα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες παγκοσμίως.

Εάν ναι, το ερώτημα είναι γιατί δεν το γνωρίζουμε αυτό;

Η απάντηση είναι προφανής, βγαίνει από μόνη της – δεν είναι προς το συμφέρον της φαρμακευτικής βιομηχανίας η οποία μαζί με τις πετρελαϊκές και τις πολεμικές βιομηχανίες και τις τράπεζες, διεκδικούν την απόλυτη εξουσία στον πλανήτη..

Για το λόγο αυτό, ο βόρακας χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο δηλητήριο. Ό,τι δεν μας συμφέρει το εξοντώνουμε ή το δυσφημούμε.


Δεν είναι τοξικό καθώς δηλώνεται ότι είναι

Ωστόσο, αν θεωρήσουμε ότι χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά, ως συστατικό σε κρέμες, λοσιόν, σαμπουάν, πηκτώματα, άλατα μπάνιου κλπ., είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ο βόρακας δεν είναι δηλητήριο με καταστροφικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Στα καλλυντικά, ο βόρακας χρησιμοποιείται επειδή έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικός για τον καθαρισμό του δέρματος, έτσι το διατηρεί υγιές.

Επίσης, σε ορισμένες χώρες χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων (με την ετικέτα E285).

Παραδείγματος χάριν, είναι διαθέσιμο σε μερικά είδη χαβιαριού, κινέζικα τρόφιμα (ζυμαρικά και μπάλες ρυζιού), όπως και σε παραδοσιακές ινδονησιακές συνταγές.

Η ομοιοπαθητική ιατρική έχει από μακρού γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα του βόρακα, ιδιαίτερα στη θεραπεία του έρπητα, των ελκών του δέρματος και των προβλημάτων που οφείλονται σε ερεθισμό αυτού.


Αβλαβές φυσικό ορυκτό

Ο Borax είναι στην ουσία ένα φυσικό μεταλλικό άλας του βορικού οξέος, μια λευκή κρυσταλλική σκόνη διαλυτή στο νερό.

Ιζήματα βόρακα βρίσκονται σε αποξηραμένα ποτάμια και λίμνες, κυρίως στην Τουρκία και την Καλιφόρνια.

Το βόριο – ένα χημικό στοιχείο είναι ένα βασικό συστατικό όλων των φυτών, απαραίτητο για την ορθή ανάπτυξή τους και την ανάπτυξη, και μπορεί επίσης να εισέλθει στο σώμα μας μέσω τροφής.

Δυστυχώς, η πρόσληψη βορίου είναι συχνά ανεπαρκής, είτε επειδή το χημικό λίπασμα εμποδίζει τα φυτά να πάρουν βόριο από το έδαφος είτε επειδή οι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά. 
Αλλά ευτυχώς, μπορείτε να καταναλώσετε βόριο χωρίς κίνδυνο ως μια μορφή συμπληρώματος διατροφής και να το χρησιμοποιήσετε για θεραπευτικούς σκοπούς.


Βοηθάει σε πολλές ασθένειες

Παρά τις πολύτιμες ιδιότητές του, η συμβατική ιατρική δεν το θεωρεί απαραίτητο για το σώμα μας.

Αλλά οι μελέτες λένε το αντίθετο, και με βάση αρκετές μελέτες έχει ανακαλυφθεί ότι ο βόρακας έχει πολύ αποτελεσματικές αντιμυκητιακές, αντι-ιικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με μια έρευνα του γερμανικού ογκολόγου Δρ Paul-Gerhard Seeger, η ανεπάρκεια βορίου στο σώμα είναι ένας από τους παράγοντες για την ανάπτυξη των όγκων.

Το Borax μπορεί να θεραπεύσει μια σειρά ασθενειών. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και έχει δημοσιευθεί αρκετές εργασίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Παρόλα αυτά, η λαϊκή ιατρική γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η τσουκνίδα – χάρη στο βόριο που εμπεριέχει – είναι εξαιρετική για τη θεραπεία του δέρματος και της αρθρίτιδας .

Οι αρθρώσεις που επηρεάζονται από την αρθρίτιδα έχουν δείξει ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη βόρακα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί αυτό.

Επίσης, το βόριο, όπως το μαγνήσιο, είναι απαραίτητο για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης , και είναι πιο σημαντικό να καταναλώνουμε βόριο από το φημισμένο ασβέστιο, το οποίο – εάν ληφθεί χωρίς την προσθήκη βορίου και μαγνησίου – κάνει τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας μιας ανισορροπίας στοιχείων.

Επιπλέον, η καντιντίαση – μία από τις μάστιγες της εποχής μας – μπορεί να αντιμετωπιστεί με βόρακα.

Η θεραπεία της καντιντίασης με βόρακα μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. 

Η θεραπεία με Borax μπορεί να σας βοηθήσει αν υποφέρετε από:

 • λύκο
 •  ρευματοειδή αρθρίτιδα και πολλά άλλα είδη ρευματισμών
 • οστεοπόρωση
 • γενικά στην αρθρίτιδα
 • candida
 • διαφορετικούς τύπους όγκων
 • ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων
 • προβλήματα όρασης
 • δερματίτιδα και ψωρίαση
 • μυϊκούς πόνους και δυσκαμψία
 • ισορροπίες
 • προβλήματα μνήμης
 • χρόνια πνευματική ή σωματική κόπωση
 • προβλήματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση και το PMS, το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο

Ο Walter Last, ο επιφανής βιοχημικός, τοξικολόγος, ερευνητής και συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικά με τη θεραπεία των φυσικών πόρων, αποτελεί βασικό υποστηρικτή της θεραπείας με βόρακα.

Όπως και με πολλές άλλες αρχές, ο Walter Last επιμένει ότι ο βόρακας είναι στην πραγματικότητα δύο φορές λιγότερο τοξικός από το επιτραπέζιο αλάτι που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

Σαφώς, καθώς και με όλες τις άλλες περιπτώσεις, η θεραπεία σε μικρές ποσότητες μπορεί να γίνει τοξική σε μεγάλες ποσότητες.

Όταν χρησιμοποιείτε το βόρακα είναι σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά το διάλυμα και να το πάρετε σωστά.


Η λύση του Borax από τον Walter Last

Ρίξτε ένα πλήρες κουταλάκι του γλυκού (5-6 γραμμάρια) βόρακα σε 1 λίτρο νερού και ανακατέψτε έτσι ώστε ο βόρακας να διαλύεται τελείως.

Συνιστάται να παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού αυτού του διαλύματος (5 ml) 1-2 φορές την ημέρα. Αυτή η ποσότητα προστίθεται σε ένα ποτήρι νερό που πίνετε κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Κατά τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, απαιτούνται υψηλότερες δόσεις. Βασικά, πρέπει να ξεκινήσετε με μικρές δόσεις – 3-5 ml κάθε μία ώρα.

Εάν παρουσιάσετε δυσάρεστες παρενέργειες (όπως ναυτία, διάρροια ή πυρετό), μειώστε τη δόση, αλλά επιμένετε επειδή τα αποτελέσματα θα είναι αξιόπιστα.

Επιπλέον, συνιστάται να αυξηθεί σημαντικά η πρόσληψη υγρών, ειδικά νερού που αναμιγνύεται με χυμό λεμονιού.

Για εξωτερική χρήση (για παράδειγμα, το πόδι του αθλητή athlete’s foot), κάντε μια πλύση βόρακα σε νερό και εφαρμόστε την πλύση συχνά στην οδυνηρή περιοχή. Αφήστε τον να στεγνώσει στο δέρμα, μην ξεπλύνετε. Εάν παρουσιάσετε ξηρότητα του δέρματος, εφαρμόστε πηκτή αλόης βέρα ή φυσικό έλαιο.

Μερικές φορές μια θεραπευτική εφαρμογή θα είναι αρκετή για την πλήρη θεραπεία του ποδιού του αθλητή.

Φυσικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον βόρακα σύμφωνα με την κοινή λογική και να είστε προσεκτικοί έτσι ώστε ο μη αραιωμένος βόρακας να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια ή τα τραύματα όπως τα κοψίματα και τα εγκαύματα.

Εκτός από αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείτε σωστά, ο βόρακας είναι απολύτως ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό.


1 σχόλιο

 1. Για τους δυο ελληνες στρατιωτικους που κρατουνται παρανομα απ’τους τουρκους στις φυλακες της ανδριανουπολης, πολυ φοβαμαι και νιωθω ότι δεν προκειται ποτέ να τους αφησουν ελευθερους οι τουρκοι. Θα τους κρατησουν για καμια δεκαρια χρονια στη φυλακη να σαπιζουν κι επειτα οι τουρκοι θα τους εξοντωσουν με τον πιο υπουλο τροπο. Κριμα για τα παιδια, καλυτερα να ανταλλασσαν ριπες με τα οπλα τους, την ωρα που τους περικυκλωσαν οι τουρκοι και να ειχαν εναν θανατο σαν του αλεξαντρου σταματιαδη, παρα να βασανιζονται και να εξευτελιζονται τωρα απο τα τουρκικα υπανθρωπα σκατα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.