Επίκειται τεμαχισμός της Ελλάδας. Μέρος 6ο

Ο Κοτζιάς είχε το θράσος και δεν το διόρθωσε, ακόμη κι αν ήτανε εκ παραδρομής, να αποκαλέσει τη Βόρεια Μακεδονία… σκέτη Μακεδονία

Νίκος Κοντζιάς ή αλλιώς κατά την Πηνελόπη Δέλτα, Πανουργάκος όνομα και πράγμα

Απορίες και έκπληξη προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που αν και είναι ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία… σκέτη Μακεδονία.

Το βίντεο με τον πρώην υπουργό κυκλοφόρησε η Ομάδα Αλήθειας, και εμφανίζει τον Νίκο Κοτζιά να αναφέρεται στη γείτονα χώρα ως σκέτο Μακεδονία:

Λέει ο Νίκος Κοτζιάς: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε μια μικρομεσαία χώρα. Και λίγο μικρή και λίγο μεσαία. Αλλά στα Βαλκάνια είμαστε μια πολύ ισχυρή χώρα. Αυτή είναι η παραδοξολογία της ισχύος. Παράδειγμα. Η Βουλγαρία έχει 42 δις ΑΕΠ. Η Αλβανία έχει 11. Η Μακεδονία τότε είχε 8 στα 9, τώρα πάει στα 10-11. Εμείς παρά την κρίση έχουμε 190, πάμε τώρα… Δηλαδή πολλαπλάσιο απ’ ότι είχαν όλοι μαζί.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που έδωσε στον καθηγητή Πλατιά, στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, είπε ότι τους έλεγε Βόρεια Μακεδονία στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης και πριν από τις Πρέσπες.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε ακόμα και στο παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης: «Έβαλα έναν όρο, να μην ανακατευτεί κανείς. Καμία χώρα, κανένας Πρέσβης δεν άσκησε πίεση». Για να προσθέσει: «Αν από αυτή τη λύση ήταν και οι Αμερικανοί χαρούμενοι, αυτό είναι σύμπτωση συμφερόντων. Δεν είναι καθοδήγηση».

Όπως είπε ο πρώην ΥΠΕΞ «στο μακεδονικό το δικό μας συμφέρον ήταν να λυθεί γιατί σπαταλούσε δυνάμεις της διπλωματίας. Γιατί βγαίνοντας από την κρίση θα πρέπει να συμπαρασύρουμε τα Βαλκάνια στην έξοδο από την κρίση. Γιατί η χώρα μας είναι μικρή σε παγκόσμιο επίπεδο, στην Ευρώπη μεσαία χώρα αλλά στα Βαλκάνια είμαστε μία μεγάλη χώρα».

«Οι Αμερικάνοι ήθελαν μια σταθερότητα στην περιοχή, στο τρίγωνο της αστάθειας. Και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα ήταν να λύσουμε τα προβλήματα. Είμαι οπαδός της ενεργούς εξωτερικής πολιτικής» συμπλήρωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Στη νέα ερώτηση του κ. Πλατιά «μα είναι δυνατόν να μην άσκησαν πιέσεις οι Αμερικανοί;» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «όταν φτάναμε σε αδιέξοδο έβγαζα έξω από τις διαπραγματεύσεις τον Νίμιτς, τον διαμεσολαβητή». https://www.tilegrafima.gr/nea/o-kotzias-apokalei-ti-voreia-makedonia-sketi-makedonia-vinteo/

Ο λαός, αντιστάθηκε με τα συλλαλητήρια… τον έγραψαν οι αριστεροί δημοκράτες-τύραννοι. Από αθέους μαρξιστές της δεκάρας τι να περιμένεις να τον σεβαστούν;
Οι κυβερνώντες, αυτοί που ο ίδιος ο λαός εξέλεξε, γιατί τον παραπλάνησαν, τον άφησαν να … βγάλει την οργή του και μετά… επιστροφή στους καναπέδες και … μετά τα κομματίδια του Καμμένου, του Θοδωράκη έκαναν τη δουλειά τους όπως αυτό το κουρεμένο κοκόρι ο Σπύρος Δανέλης…

Αυτή την “αθώα” φάτσα μην την ξεχάσετε ποτέ, ιδιαίτερα στις εκλογές που έρχονται

ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ  ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Τούτο γιατί δεν έχουμε Δημοκρατία και ελευθερία σαν λαός να αποφασίζουμε πλην του δημοψηφίσματος το οποίο οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) όποτε τους συμφέρει το ζητούν κι όχι όποτε εμείς το θέλουμε ή είναι αναγκαίο για την πατρίδα.

Ο ασκός του Αιόλου, άνοιξε… τις τραγωδίες που θα έλθουν ούτε καν τις φανταζόμαστε… 

Εμείς όμως, επιστρέφοντας στους καναπέδες μας, μετά τους… “αγώνες στα συλλαλητήρια”… έχουμε την “συνείδησή μας” ήσυχη; Πράξαμε το καθήκον μας; Να λοιπόν που έρχεται ένας Ούγγρος να απευθυνθεί σε όλους μας, προκειμένου να μας αφυπνίσει από τον λήθαργό μας…

Ο Ούγγρος αυτός σκέφτεται σαν Έλληνας γιατί είναι παθός, η πατρίδα του διαμελίστηκε από τη συνθήκη του Τριανόν.

Ποια είναι η συνθήκη του ΤΡΙΑΝΟΝ στην οποία αναφέρεται:

Η Συνθήκη του Τριανόν είναι η συνθήκη ειρήνης που υπογράφηκε στις 4 Ιουνίου του 1920 στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των συμμάχων Χωρών της Αντάντ καθώς και των ΗΠΑ (23 συνολικά Χωρών) αφενός, και της Ουγγαρίας η οποία όπως και η Αυστρία και η Γερμανία ηττήθηκε, και διαχωρίστηκε από την άλλοτε Αυστροουγγαρία.

Η Συνθήκη αυτή που επικυρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1920 περιελάμβανε 364 άρθρα και περιείχε ως εισαγωγή (προοίμιο) το Σύμφωνο της Κοινωνίας των Εθνών, (του Γουίντρου Ουίλσον) και διατάξεις των συνθηκών των Βερσαλλιών (28 Ιουνίου 1919) και Αγίου Γερμανού (10 Σεπτεμβρίου 1919). Με αυτή τη συνθήκη επαναπροσδιορίστηκαν τα σύνορά της Ουγγαρίας με της Αυστρίας, της Τσεχοσλοβακίας, της τότε Νοτιοσλαβίας και Ρουμανίας, καθώς και οι ρυθμίσεις για την διεθνή θέση της, (υποχρεώσεις του νέου κράτους, δικαιώματα μειονοτήτων κ.λπ.).

Η Ουγγαρία έχασε τα 3/4 του εδάφους της και το 65% του πληθυσμού της. Συγκεκριμένα η Ουγγαρία διαμελίστηκε, έχασε τα ακόλουθα εδάφη:

  1. την Κροατία και τη Σλοβενία που προσαρτήθηκαν στο νέο Βασίλειο των Σέρβων Κροατών και Σλοβένων.
  2. τη Σλοβακία και τη Ρουθηνία που παραχωρήθηκαν στη Τσεχοσλοβακία
  3. την Τρανσυλβανία και το Βανάτο του Τέμεσβαρ που παραχωρήθηκαν στη Ρουμανία, αν και το Βανάτο το διεκδικούσε η Σερβία.

Γενικά το μεγαλύτερο μέρος παραχωρήθηκε στη Ρουμανία, στη Γιουγκοσλαβία και στην Τσεχοσλοβακία.

Με τη συνθήκη αυτή διαιωνίστηκε για 20 ακόμη χρόνια, αλλά όπως φαίνεται από το βίντεο διαιωνίζεται ακόμη, το πρόβλημα των παραδουνάβιων χωρών προκαλώντας πολλές διαμάχες και συγκρούσεις εθνοτήτων, ζητήματα μειονοτήτων, αλυτρωτικές διεκδικήσεις, μέχρι και οικονομικές κρίσεις, μερικές των οποίων έφθασαν μέχρι τη σύγχρονη εποχή με το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Τσεχοσλοβακίας. Σύμφωνα μ΄ αυτή τη συνθήκη η Ουγγαρία αποκλείσθηκε πλέον της θαλάσσιας εξόδου καθώς και από τα πλούσια σε μεταλλεύματα και ξυλεία όρη της διατηρώντας μόνο τις εύφορες πεδιάδες της. Από την υπογραφή της συνθήκης αυτής η Ουγγαρία φέρεται στους διπλωματικούς κύκλους ως “η μεγάλη ανάπηρος της Ευρώπης“, λόγω ακριβώς της ευρείας έκτασης των χερσαίων ακρωτηριασμών που υπέστη εξ αυτής.

Συνέχεια αυτής της συνθήκης υπήρξαν η Συμφωνία Βελιγραδίου (1920), (μεταξύ Τσεχοσλοβακίας και Σερβίας), η Συμφωνία Βουκουρεστίου (1921), (μεταξύ Τσεχοσλοβακίας και Ρουμανίας), καθώς και η Συμφωνία Βελιγραδίου (1921), (μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και Ρουμανίας) που όλες αποτελούσαν διμερείς συμφωνίες των όμορων Χωρών της Ουγγαρίας που απέβλεπαν στη διατήρηση αφενός της παρούσας Συνθήκης του Τριανόν αλλά και της δημιουργίας εκ της εξέλιξης αυτών της λεγόμενης “Μικράς Συνεννόησης” ή περισσότερο γνωστή ως Μικρή Αντάντ.

Υπογράφηκε στο Παλάτι “Μεγάλο Τριανόν”, “Palais Grand Trianon“, στο άλσος των Βερσαλλιών της Γαλλίας, εξ ου και η ονομασία της. Εκεί οι Ισχυροί και νικητές έκαναν αυτό που ταίριαζε στα συμφέροντά τους για να το πληρώσουν ακριβά με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό. Τι μας περιμένει αν και εν χάσαμε τον πόλεμο με τα όπλα, χάσαμε όμως τον οικονομικό πόλεμο που μας κήρυξαν πολύ πιο πριν από το 2010. Από την ημέρα που ο Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντ Εστέν κι οι άλλοι υπέγραψαν την εισδοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ με την άθλια πολιτική νοοτροπία που είχαμε και διαιωνίζουμε ακόμη. Αυτή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο 1ος χαρακτήρισε “σαν θάλασσα βαθιά που σας έριξα για να κολυμπήσετε ή να πνιγείτε….“. ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ!

ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ… ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Ευαγγελάτος ΓεώργιοςLeave a Reply

Your email address will not be published.