Η αρά του Θεού και των λαών, στα κεφάλια των τυράννων και των τέκνων τους, όταν αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και διαμελίζουν χώρες. Μέρος 12ο

Πάμε πακέτο μια εκπομπή ανθρωπιάς.

Την αιτία την έδωσε η εκπομπή του ALFA της 9/3/2019 Πάμε Πακέτο.  Επρόκειτο για τη Βούλα υιοθετημένη κοπελιά, η οποία χρόνια έψαχνε να βρει τους πραγματικούς της γονιούς. Πάνω από όλα, μέγα λάθος ότι οι θετοί της γονείς της απέκρυπταν την αλήθεια. «Από μικρή ένιωθα πως ανήκω κάπου αλλού. Έψαχνα να βρω φωτογραφίες της μάνας μου να είναι έγκυος και δεν βρήκα. Η ηλικία της ύστερα, όταν με υιοθέτησε ήταν ήδη μεγάλη». Ομολόγησαν την αλήθεια πως δεν ήταν δικό τους παιδί, όταν ήταν παντρεμένη και έγκυος. Γι’ αυτό και έκρυβε και ακόμη νιώθει, αφάνταστο θυμό για τους θετούς γονείς της οι οποίοι σημειωτέον την μεγάλωσαν μέσα στις ανέσεις και στις ευκολίες. Ουσιαστικά έχει απομακρυνθεί από κοντά τους και διακόψει κάθε επικοινωνία, το πιο τραυματικό πλήγμα και τιμωρία που μπορεί να καταφέρει κανείς στους γέρους έστω και θετούς γονείς. Το συγκλονιστικό όμως γεγονός που καταδεικνύει πόσο δίκιο έχουν οι ψυχολόγοι και οι παιδοψυχίατροι που συνιστούν σαν κανόνα την ενημέρωση του υιοθετημένου παιδιού από πολύ μικρή ηλικία, από 3 και 4 ετών, ήταν τα όνειρα της Βούλας. «Έβλεπα πολύ συχνά από μικρή το ίδιο όνειρο· πως αναζητούσα την πραγματική μου οικογένεια. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια είχα την αίσθηση ότι ένα από τα πιο στενά συγγενικά μου πρόσωπα δεν ζούσε. Πέθανε».

Τελικά στη διάρκεια της εκπομπής η παρουσιάστρια της αποκάλυψε ότι βρήκαν τους συγγενείς της, ζούσαν στην περιοχή Τράϊνε της Ρουμανίας, ήσαν πάμπτωχοι, λιμοκτονούσαν και μόλις γεννήθηκε η Βούλα, το 5ο τους κατά σειρά παιδί, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν 28 χρόνια πριν, ήταν να τη δώσουν για υιοθεσία.

Η συνάντηση όλης της ρημαγμένης οικογένειας μετά από 28 χρόνια αναζήτησης

 Όταν τελικά η Βούλα είδε τους συγγενείς της δεν έδειξε εντυπωσιασμένη ή ενθουσιασμένη. Είχε ήδη ενημερωθεί από την παρουσιάστρια ότι ορθά πρόβλεψε στα όνειρά της· η μάνα της είχε πεθάνει προ δεκαετίας από καρκίνο, εν ζωή ήταν ο πατέρας και τα 4 αδέρφια της. Ίσως, εικάζουμε, να κρατά στην ψυχή της ένα ποσό θυμού και μνησικακίας και προς τους γνήσιους γονείς της γιατί την εγκατέλειψαν τόσο μικρή και δεν έκαναν έκτοτε προσπάθειες να την αναζητήσουν.     

Συγκλονιστική ήταν η αντίδραση της μιας αδερφής της Βούλας, της Ιωάννας. Όταν πληροφορήθηκε από τη διερμηνέα πως ήρθε η στιγμή να δουν την χαμένη τους αδερφή. Ξέσπασε σε γοερούς λυγμούς, νόμιζε κανείς πως θα λιποθυμούσε στον καναπέ. Αποκάλυψε ότι κι αυτή έβλεπε στα όνειρά της πως αναζητούσε τη μικρότερη αδερφή της τη «Βιβή» όπως την αποκαλούσαν οι γονείς της.  Η συζήτηση για ντα περασμένα έδωσε το έναυσμα ώστε όλοι να παραδεχτούν πως η μάνα έσβησε μ’ αυτόν το καημό και την εντολή στα αδέρφια· «μην επαναπαυθείτε, ψάξετε να βρείτε την αδερφή σας!» Όταν ανοίχτηκαν οι αγκαλιές και έπεσε ο ένας στο στήθος του άλλου, περίσσεψαν τα δάκρυα και σπάνισαν τα χαμόγελα. Το πιο μεγάλο δράμα κατά τη γνώμη μας το βίωνε ο πατέρας.

Το βουβό δράμα-κλάμα του χαροκαμένου πατέρα

Αυτό αποδείκνυε το βουβό του κλάμα και τα ατέλειωτα δάκρυα καθώς ξεχείλιζαν από τα μάτια του. Ένας αγρότης, μεροκαματιάρης άνδρας, τσακισμένος από τη σκληρή δουλειά και την κακοπέραση. Άφωνο το κλάμα, συμβατό με την οδύνη του. Σίγουρα σκεπτόταν τη μακαρίτισσα και το πικρό «ἁχ και βαχ» που τόσα χρόνια ανάβλυζε από τα πονεμένα στήθια της. Ίσως αυτό να την οδήγησε και στο θάνατο· πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων.  Έζησε και πέθανε βυθισμένη στην πιο σκληρή οδύνη, να μην ξαναδεί το σπλάχνο της από τη μέρα που το γέννησε. Μπορεί να φανταστεί κανείς πιο αδυσώπητη τιμωρία για μια μάνα; Έτσι ξεπληρώνονται τέτοιες σκληρές αποφάσεις με πόνο, με ενοχές, με θάνατο και αίμα.

Είναι σίγουρο πως θ’ αναρωτηθούν πολλοί:

Τι σχέση μπορεί να έχει μια οικογενειακή περίπτωση φτώχιας, δυστυχίας και θανατηφόρας ασθένειας με τους τυράννους, τα παιδιά τους, τις δικτατορίες και τη συσσωρευμένη οργή από τις αδικίες και τους θανάτους των οποίων γίνονται αιτία.

Αρκεί να θυμηθούμε πως η Βούλα γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια, δηλαδή το 1991 ήτοι δύο χρόνια μετά την επανάσταση του Δεκέμβρη του 1989, που οδήγησε στην κατάρρευση του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Τι είχε συμβεί τότε; Το ζεύγος Τσαουσέσκου βρισκόταν σε  ταξίδι στο Ιράν όταν πληροφορήθηκαν την εξέγερση του ρουμάνικου λαού στην Τιμισοάρα. Επέστρεψαν άρον-άρον για να διαπιστώσουν ότι η εξέγερση είχε επεκταθεί και στην πρωτεύουσα. Διοργάνωσαν μια αντιδιαδήλωση στις 21 Δεκέμβρη όπου ο Νικολάι το έριξε στην παροχολογία.

Ο τελευταίος λόγος του τυράννου με την απίστευτη παροχολογία μερικών δεκάδων λέι. Προσπάθεια να τους κατευνάσει με δεκάρες ο γελοίος και τραγικός δολοφόνος του λαού του. Ήδη το πλήθος άρχιζε να κινείται απειλητικά εναντίον του από ότι φαίνεται στη διάρκεια της ομιλίας του

Υποσχέθηκε αύξηση του κατώτερου μισθού από 2000 λέι, εκείνη την εποχή (1989) αντιστοιχούσαν σε 100 δραχμές τον μήνα, σε 2200 δηλαδή και πάλι υποσχέθηκε μισθό πείνα 120 δραχμών. Στα παιδιά έδινε επίδομα, εξαρτώμενο από τον αριθμό των παιδιών και τον μισθό των εργαζομένων γονέων 30 με 50 λέι (1,5 με 3,5 δρχ.). Όσον αφορά τους συνταξιούχους από 800 λέι ο μισθός τους θα έφθανε τα 900 λέι. Κάπου 45 δραχμές το μήνα ίσα-ίσα για να μην πεθάνουν της πείνας.

Φυσικά αυτό δεν έφθανε για να απαλύνει την οργή ενός λαού που είχε φτάσει στα όριά του. Η αντιδιαδήλωση κατέληξε σε χάος και η εξέγερση γενικεύθηκε. Πολίτες και στρατός, στρατολαός πήραν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν τους εγκάθετους του καθεστώτος οι οποίοι από τους υπονόμους του παλατιού, των κυβερνητικών κτιρίων και τις στέγες, σημάδευαν και φόνευαν οποιονδήποτε ανύποπτο πολίτη έβλεπαν μπροστά τους. Όταν επισκεφθήκαμε το Βουκουρέστι το 1996 οι τοίχοι των κυβερνητικών κτιρίων ήταν ακόμη διάτρητοι από σφαίρες. Λίγες μέρες αργότερα, το ζεύγος Τσαουσέσκου μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγει, συνελήφθη και ύστερα από σύντομη δίκη όπως θα δούμε στο πιο κάτω βίντεο καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Ο εισαγγελέας κατήγγειλε τον Νικολάι κατηγορώντας τον ότι άφησε τον λαό να πεθαίνει από το κρύο λόγω έλλειψης θέρμανσης, με μερικές ώρες φωτισμού την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα κατασκεύαζε το προσωπικό του παλάτι και ζούσε με σκανδαλώδη πολυτέλεια ενώ ο λαός πεινούσε. Ας μην λησμονούμε ότι είχε και το φιλόδοξο σχέδιο να κτίσει ένα νέο, σύγχρονο Βουκουρέστι. Για χάρη δε αυτής της έμπνευσης ισοπέδωσε το κέντρο της πόλης, τα μουσεία της και παλιές ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας εκκλησίες, ενώ ταυτόχρονα για να καλύψει τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα της χώρας δανείστηκε από ξένες τράπεζες της Δύσης. Προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος του δανείου καταδίκασε τον λαό σε αυστηρά μέτρα λιτότητας που τον εξαθλίωσαν οικονομικά. Σ.γ.: Μας θυμίζει τίποτα αυτό;

Τέτοιες δραματικές ώρες γεγονότα σαν εκείνο, την υιοθεσία της Βούλας από Έλληνες γονείς, θάνατοι από τους ελεύθερους σκοπευτές της Securitat, βιαιότητες και κάθε είδους τρομοκρατικές πράξεις είναι αναμενόμενες. Γονείς χάνανε τα παιδιά τους και τα παιδιά τους γονείς τους. Πρόκειται για σκηνές χάους που της είδαμε κι εμείς εδώ στις 20 Ιούλη του 1974 με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Μετά δε τη συμφωνία των Πρεσπών τίποτα δεν μας εγγυάται ότι η σημερινή Ελλάδα διαλυμένη από τα μνημόνια, ένα κράτος υποτελές στους Γερμανούς, με ελλείψεις στην προμήθεια όπλων, με αστυνομικά οχήματα χωρίς ανταλλακτικά, με οχήματα του ΕΚΑΒ τα περισσότερα ακινητοποιημένα,  με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό λειψό, και άλλες φοβερές αδυναμίες στον κρατικό μηχανισμό, και στις υπηρεσίες του λόγω μηδενικής χρηματοδότησης ποιος μας βεβαιώνει ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες σκηνές πανικού και φρίκης; Ξεχάσαμε τα Noratlas που έπεσαν από φίλια πυρά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας;

Από την πορεία των πραγμάτων φαίνεται ότι μετά τις προδοτικές συμφωνίες τον δοσίλογων κυβερνήσεών μας, την έλλειψη προοπτικής για μια αναδιοργάνωση της οικονομίας, την μη προσέλευση σοβαρών επενδύσεων που να προάγουν την ανάπτυξη κι όχι το ατομικό συμφέρον των Γερμανών, των Κινέζων, των Γάλλων και των Αμερικανών ο αφανισμός μας λαμβάνοντας υπόψη και το τραγικό δημογραφικό πρόβλημα και τη μετανάστευση των μορφωμένων παιδιών μας στο εξωτερικό, βρίσκεται επί θύραις: Αν δεν λάβουμε έγκαιρα τα μέτρα μας, αν δεν  ξεφορτωθούμε τα μνημόνια, τη γερμανική αποικιοκρατία, την ασύδοτη κυριαρχία του ΝΑΤΟ στη γη, τη θάλασσα και τους αιθέρες της πατρίδας θα θρηνήσουμε όχι μόνο μια διαμελισμένη Ελλάδα αλλά και ανθρώπινες ζωές.  Ο Δημήτρης Κιτσίκης τα έχει προβλέψει και εμείς τα έχουμε γράψει κατά καιρούς, τι πρόκειται να συμβεί. Από κοντά κι ένας άλλος Έλληνας πατριώτης, ο Δημήτρης Κολλάτος επιμένει από το 1990 ότι η Θράκη σε λίγο αυτονομείται. Αν δεν καταργήσουμε μονομερώς το χρέος  με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε στο μάτι του κυκλώνα σε μια βαλκανική χερσόνησο η οποία αρχίζει και πάλι να φλέγεται με τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβίας αλλά και τους αλυτρωτισμούς του Έντυ Ράμα.

Ελπίζουμε να μην φτάσουμε σε αδελφοκτόνο διχασμό όπως συμβαίνει τακτικά σε τέτοιες περιπτώσεις στο Ελλαδιστάν με τις ευλογίες των φίλων μας και να μην περάσουμε τα ίδια με τη Ρουμανία, τη Σερβία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη. Όπως και να μην καταλήξουμε στην προσαγωγή σε ειδικό δικαστήριο πολιτικών που διαμέλισαν ή έβλαψαν την Ελλάδα κι έχυσαν αθώο ελληνικό αίμα. Ακριβώς όπως συνέβη με τον τύραννο Τσαουσέσκου, τον Σαντάμ Χουσείν, τον Μουσολίνι,  εξ αιτίας του συνδρόμου της Ύβρεως από το οποίο έπασχαν.

https://www.youtube.com/watch?v=gNi5HTUuugs
Όλοι οι τύραννοι είναι ίδιοι, εξ αιτίας του συνδρόμου της Ύβρεως δεν βλέπουν το επικείμενο τέλος τους

Αλλά ας δούμε το τέλος του δράματος και την επακόλουθη ΚΑΘΑΡΣΗ.

Καταδίκη και θάνατος του ζεύγους Τσαουσέσκου.

Ήταν τόση η προθυμία χιλιάδων στρατιωτών να συμμετάσχουν στην εκτέλεσή τους ώστε έβαλαν κλήρο. Αλλά ας θυμηθούμε την εκτέλεσή του από το πιο κάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=fnV_WASQSB0

Είχε τον παρόμοιο φρικτό θάνατο με τον δικτάτορα στρατηγό Ίων Αντωνέσκου που εκθρόνισε τον τότε βασιλιά Κάρολο της Ρουμανίας, τον Μουσολίνι,  τον Σαντάμ Χουσείν, τον Καντάφι και άλλους. Μόνο οι δικοί μας δικτάτορες Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Μακαρέζος και Πατακός αν και καταδικάστηκαν σε θάνατο από το στρατοδικείο, τη γλύτωσαν με ισόβια και το έγκλημά τους ορίστηκε από τη δικαιοσύνη ως ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ!!! Κι ας συνετέλεσαν όλοι τους στο διαμελισμό της Κύπρου με τον Παπαδόπουλο να κάνει πρώτος την αρχή με την αναιτιολόγητη ανάκληση της ελληνικής μεραρχίας  από την Κύπρο.

Παρόμοιες συνθήκες βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα ευρισκόμενοι σε κατάσταση οικονομικού αποκλεισμού  και πολιορκίας μέσα από τα τρία μνημόνια τα οποία πνίγουν το λαό ο οποίος πίστευσε και ψήφισε για μια ριζική αλλαγή που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς διαψεύστηκε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα εξελιχθεί το ελληνικό δράμα σε τέτοια τραγωδία και δεν θα επαληθευθεί ο πιο πάνω τίτλος της ανάρτησης… “Η αρά του Θεού και των λαών, στα κεφάλια των τυράννων και των τέκνων τους, όταν αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και διαμελίζουν χώρες“.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

10 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  • Μαρια Κ. στο 19 Μαρτίου, 2019 στις 6:29 μμ
  • Απάντηση

  Γονιος αληθινος για μενα, κυριε ευαγγελατο, δεν ειναι αυτος που σε γενναει και σε φερνει σ’αυτον εδω τον κοσμο μονο για μια στιγμη με βαση το σπερμα του ή το ωαριο του και τη μητρα του, αλλα αυτος που σε μεγαλωνει και που ξερει να σεβεται την προσωπικοτητα σου, που μπορει να καλλιεργει τον ψυχικο και πνευματικο σου κοσμο, τις κλισεις σου και τις ικανοτητες σου,αυτος που σου δινει σωστη ανατροφη, αγωγη και ηθικη διαπαιδαγωγιση και που παντα σε βοηθαει καθ’ολη τη διαρκεια της ζωης σου με οποιονδηποτε τροπο, οποτε χρειαστεις βοηθεια οποιουδηποτε ειδους, ειτε οικονομικη, ειτε να σου προσφερει κουραγιο, θαρρος και την αληθινη αγαπη του, μαζι μ’ενα ποτηρι νερο, οταν εισαι βαρεια αρρωστος στο κρεβατι του πονου….!!!! Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλα υιοθετημενα παιδια δεν νιωθουν πραγματικη αγαπη για τους θετους γονεις τους που τα μεγαλωσαν με αγαπη, με φροντιδα και με πολυ κοπο κι επιπλεον, γιατι εχουν την αρρωστημενη εμμονη να θεωρουν πραγματικους γονεις τους αυτους που για μια στιγμη συνουσιαστηκαν ερωτικα και τα εφεραν στον κοσμο αυτο, χωρις να τους εχουν προσφερει απολυτως τιποτα περισσοτερο. Εξαλλου, ειναι γνωστο, οτι οταν μια μανα κανει εκτρωση, η ψυχη αυτου του παιδιου μετενσαρκωνεται παλι σ’αυτον τον κοσμο και συλλαμβανεται απο αλλους γονεις μερικα χρονια αργοτερα.

  • Μαρια Κ. στο 20 Μαρτίου, 2019 στις 1:07 μμ
  • Απάντηση

  Σχολιαζοντας τωρα το πολιτικο κομματι αυτου του αρθρου, θα ηθελα να πω ότι δεν εφταιγε ο Τσαουσεσκου που υπηρχε τοση μεγαλη φτωχεια στη ρουμανια. Ουτε κοροιδεψε τον ρουμανικο λαο, ηταν απολυτως ειλικρινης απεναντι του, δηλωσε ξεκαθαρα ότι μονο ελαχιστα μπορουσε ν’αυξησει τους μισθους, κι ότι δεν γινοταν να τους αυξησει περισσοτερο, αφου ηταν χρεοκοπημενοι και αποπληρωναν καποιο τεραστιο χρεος που ειχαν απεναντι στις τραπεζες της δυσης. Καποιοι αλλοι αμερικανοεβραιοι που δεν ηθελαν πλεον τον τσαουσεσκο στην εξουσια και τα εκαναν τα πραγματα ετσι ωστε να λιμοκτονησει τελειως ο ρουμανικος λαος για να τον βγαλουν τον τσαουσεσκο απο τη μεση, ξεσηκωνοντας τον στρατο εναντιον του. Το ιδιο εκαναν και με τον κανταφι και με τον σανταμ χουσειν. Και ο κανταφι και ο σανταμ χουσειν ηταν πολυ καλοι και ικανοι δικτατορες που πηγαν μπροστα την χωρα τους, αλλα αυτο βεβαια δεν αρεσε καθολου στους αμερικανοεβραιους τραπεζιτες που διοικουν τον κοσμο, γι’αυτο και ξεσηκωσαν τον λαο της λιβυης συσσωμο εναντιον του κανταφι και τον ιρακινο λαο εναντιον του σανταμ χουσειν. Μονο ο Μουσολινι ηταν αλαζονας δικτατορας και σατανικος παλιανθρωπος, διοτι επιτεθηκε και εισεβαλλε στρατιωτικα στην ελλαδα, ενω δεν ειε απολυτως καμια δουλεια να επιτεθει σε ξενη χωρα, που δεν τον πειραξε!!!

  1. Η εμπειρία μου και η φιλία με Ρουμάνους της εποχής του 1973-76 στις ΗΠΑ άλλα μου λέει.

  • Μαρια Κ. στο 20 Μαρτίου, 2019 στις 1:20 μμ
  • Απάντηση

  Δυστυχως η ιστορια των διαφορων καθεστωτων του πλανητη μας, δεν γραφεται παντα με αληθεια και κρινεται τελειως υποκειμενικα απο λαθος ατομα τα οποια διοικουν τον κοσμο και διαστρεβλωνουν τελειως την αληθεια για διαφορες σπουδαιες ηγετικες προσωπικοτητες…!!!! Αλλα οι διανοουμενοι ανθρωποι δεν ξεγελιωνται και γνωριζουν πολυ καλα να κρινουν για το ποιοι δικτατορες ηταν καλοι και κυβερνησαν καλα μια χωρα, ανεξαρτητως απο το φριχτο τελος που ειχαν, κι επισης γνωριζουν πολυ καλα τι υπουλα και βρωμικα παιχνιδια πισω απ’τις πλατες των λαων παιζουν οι παγκοσμιοι αμερικανοεβραιοι τραπεζιτες, οι οποιοι στην ουσια αυτοι διοικουν ολοκληρο τον πλανητη κι αυτοι ανεβοκατεβαζουν διαφορες κυβερνησεις στις περισσοτερες χωρες που θελουν να ελεγχουν!!!!

  • Μαρια Κ. στο 20 Μαρτίου, 2019 στις 1:34 μμ
  • Απάντηση

  Ο Τσαουσεσκου το 1989 ειχε ηδη αποπληρωσει ολο το χρεος της χωρας του απεναντι στις τραπεζες της δυσης και μαλιστα ετοιμαζοταν να ξανακανει μια νεα αρχη στην χωρα του, κανοντας την ανεξαρτητη δυναμη. Αλλα επειδη λιγο καιρο νωριτερα ειχε ψηφισει νομο που απαγορευε να δανειστει η χωρα του απο οποιαδηποτε ξενη τραπεζα, αυτος ηταν επιπλεον λογος που δεν αρεσε καθολου στους ξενους παγκοσμιους αμερικανομασωνους εβραιους τραπεζιτες, διοτι μετεπειτα θα μετατρεποταν η ρουμανια σε παγκοσμια ανεξαρτητη υπερδυναμη, γι’αυτο και αποφασισαν οι παγκοσμιοι μασωνοι υπερτρΑΠΕΖΙΤΕς ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩς ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, χρηματοδοτωντας μια ολοκληρη μεγαλη επανασταση εναντιον του τσαουσεσκου.

  1. Συμφωνώ για τους παγκόσμιους αιμοδιψείς τραπεζίτες και αυτό κάνουν σήμερα και στην Ελλάδα μας.

  • Μαρια Κ. στο 20 Μαρτίου, 2019 στις 1:41 μμ
  • Απάντηση

  Και δεν εφταιγε σε τιποτα ο τσαουσεσκου και το κομμουνιστικο καθεστως του, που λιμοκτονουσε αυτη η οικογενεια με τα 5 παιδια. Κανεις δεν ειπε σ’αυτο το ζευγαρι να κανει 5 παιδια, θα μπορουσαν να ειχαν προσεξει και να μην εκαναν κανενα απολυτως παιδι, αφου ηταν τοσο πολυ φτωχοι ανθρωποι. Την ευθυνη για τα 5 παιδια την ειχαν αποκλειστικα αυτοι οι ρουμανοι γονεις και κανεις αλλος!!!! Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του κι αυτοι οι παμφτωχοι γονεις εκαναν εναν σοβαρο εγκλημα που εφεραν στον κοσμο 5 παιδια, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ουτε να φανε. Δεν τους εφταιγε κανενας αλλος, που δεν επαιρναν προφυλακτικα μετρα και δεν εκαναν αντισυλληψη καθε φορα που εκαναν σεξ.

  1. Είναι σίγουρο ότι ούτε λεφτά για αντισύλληψη δεν είχαν!

 1. ΑΓΑΠΗ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

  Κωνσταντίνος Καβάφης «Ἀλεξανδρινοί Βασιλεῖς»

  Μαζεύθηκαν οἱ Ἀλεξανδρινοι
  Ν Α Δ Ο Υ Ν Τ Η Σ Κ Λ Ε Ο Π Α Τ Ρ Α Σ Τ Α Π Α Ι Δ Ι Α
  τόν Καισαρίωνα, καί τά μικρά του ἀδέρφια,
  Ἀλέξανδρο καί Πτολεμαῖο, πού πρώτη
  φορά τά βγάζαν ἔξω στό Γυμνάσιο,
  ἐκεῖ νά τά κηρύξουν βασιλεῖς,
  μές στή λαμπρή παράταξι τῶν στρατιωτῶν.

  Ὁ Ἀλέξανδρος – τόν εἶπαν βασιλέα
  τῆς Ἀρμενίας, τῆς Μηδίας, καί τῶν Πάρθων.
  Ὁ Πτολεμαῖος – τόν εἶπαν βασιλέα
  τῆς Κιλικίας, τῆς Συρίας, καί τῆς Φοινίκης.
  Ὁ Καισαρίων στέκονταν πιό ἐμπροστά,
  ντυμένος σέ μετάξι τριανταφυλλί,
  στό στήθος του ἀνθοδέσμη ἀπό ὑακίνθους,
  ἡ ζώνη του διπλή σειρά σαπφείρων κι ἀμεθύστων,
  δεμένα τά ποδήματά του μ’ ἄσπρες
  κορδέλλες κεντημένες μέ ροδόχροα μαργαριτάρια.
  Αὐτόν τόν εἶπαν πιότερο ἀπό τούς μικρούς,
  αὐτόν τόν εἶπαν Βασιλέα των Βασιλέων.

  Οἱ Ἀλεξανδρινοί ἔνοιωθαν βέβαια
  πού ἦσαν λόγια αὐτά καί θεατρικά.

  Ἀλλά ἡ μέρα ἤτανε ζεστή καί ποιητική,
  ὁ οὐρανός ἕνα γαλάζιο ἀνοιχτό,
  τό Ἀλεξανδρινό Γυμνάσιο ἕνα
  θριαμβικό κατόρθωμα τῆς τέχνης,
  τῶν αὐλικῶν ἡ πολυτέλεια ἔκτακτη,
  ὁ Καισαρίων ὅλο χάρις κ’ ἐμορφιά
  Τ Η Σ Κ Λ Ε Ο Π Α Τ Ρ Α Σ Υ Ι Ο Σ Α Ι Μ Α Τ Ω Ν Λ Α Γ Ι Δ Ω Ν
  κ’ οἱ Ἀλεξανδρινοί ἔτρεχαν πιά στήν ἑορτή,
  κ’ ἐνθουσιάζονταν, κ’ ἐπευφημοῦσαν
  ἑλληνικά, κ’ αἰγυπτιακά, καί ποιοί ἑβραίικα,
  γοητευμένοι μέ τ’ ὡραῖο θέαμα –
  μ’ ὅλο πού βέβαια ἤξευραν τί ἄξιζαν αὐτά,
  τί κούφια λόγια ἤσανε αὐτές ἡ βασιλεῖες.

 2. Εδώ μας κατάντησαν, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέιδες και Καραμανλήδες!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.