Η αρά του Θεού και των λαών, στα κεφάλια των τυράννων και των τέκνων τους, όταν αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και διαμελίζουν χώρες. Μέρος 12ο

Πάμε πακέτο μια εκπομπή ανθρωπιάς.

Την αιτία την έδωσε η εκπομπή του ALFA της 9/3/2019 Πάμε Πακέτο.  Επρόκειτο για τη Βούλα υιοθετημένη κοπελιά, η οποία χρόνια έψαχνε να βρει τους πραγματικούς της γονιούς. Πάνω από όλα, μέγα λάθος ότι οι θετοί της γονείς της απέκρυπταν την αλήθεια. «Από μικρή ένιωθα πως ανήκω κάπου αλλού. Έψαχνα να βρω φωτογραφίες της μάνας μου να είναι έγκυος και δεν βρήκα. Η ηλικία της ύστερα, όταν με υιοθέτησε ήταν ήδη μεγάλη». Ομολόγησαν την αλήθεια πως δεν ήταν δικό τους παιδί, όταν ήταν παντρεμένη και έγκυος. Γι’ αυτό και έκρυβε και ακόμη νιώθει, αφάνταστο θυμό για τους θετούς γονείς της οι οποίοι σημειωτέον την μεγάλωσαν μέσα στις ανέσεις και στις ευκολίες. Ουσιαστικά έχει απομακρυνθεί από κοντά τους και διακόψει κάθε επικοινωνία, το πιο τραυματικό πλήγμα και τιμωρία που μπορεί να καταφέρει κανείς στους γέρους έστω και θετούς γονείς. Το συγκλονιστικό όμως γεγονός που καταδεικνύει πόσο δίκιο έχουν οι ψυχολόγοι και οι παιδοψυχίατροι που συνιστούν σαν κανόνα την ενημέρωση του υιοθετημένου παιδιού από πολύ μικρή ηλικία, από 3 και 4 ετών, ήταν τα όνειρα της Βούλας. «Έβλεπα πολύ συχνά από μικρή το ίδιο όνειρο· πως αναζητούσα την πραγματική μου οικογένεια. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια είχα την αίσθηση ότι ένα από τα πιο στενά συγγενικά μου πρόσωπα δεν ζούσε. Πέθανε».

Τελικά στη διάρκεια της εκπομπής η παρουσιάστρια της αποκάλυψε ότι βρήκαν τους συγγενείς της, ζούσαν στην περιοχή Τράϊνε της Ρουμανίας, ήσαν πάμπτωχοι, λιμοκτονούσαν και μόλις γεννήθηκε η Βούλα, το 5ο τους κατά σειρά παιδί, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν 28 χρόνια πριν, ήταν να τη δώσουν για υιοθεσία.

Η συνάντηση όλης της ρημαγμένης οικογένειας μετά από 28 χρόνια αναζήτησης

 Όταν τελικά η Βούλα είδε τους συγγενείς της δεν έδειξε εντυπωσιασμένη ή ενθουσιασμένη. Είχε ήδη ενημερωθεί από την παρουσιάστρια ότι ορθά πρόβλεψε στα όνειρά της· η μάνα της είχε πεθάνει προ δεκαετίας από καρκίνο, εν ζωή ήταν ο πατέρας και τα 4 αδέρφια της. Ίσως, εικάζουμε, να κρατά στην ψυχή της ένα ποσό θυμού και μνησικακίας και προς τους γνήσιους γονείς της γιατί την εγκατέλειψαν τόσο μικρή και δεν έκαναν έκτοτε προσπάθειες να την αναζητήσουν.     

Συγκλονιστική ήταν η αντίδραση της μιας αδερφής της Βούλας, της Ιωάννας. Όταν πληροφορήθηκε από τη διερμηνέα πως ήρθε η στιγμή να δουν την χαμένη τους αδερφή. Ξέσπασε σε γοερούς λυγμούς, νόμιζε κανείς πως θα λιποθυμούσε στον καναπέ. Αποκάλυψε ότι κι αυτή έβλεπε στα όνειρά της πως αναζητούσε τη μικρότερη αδερφή της τη «Βιβή» όπως την αποκαλούσαν οι γονείς της.  Η συζήτηση για ντα περασμένα έδωσε το έναυσμα ώστε όλοι να παραδεχτούν πως η μάνα έσβησε μ’ αυτόν το καημό και την εντολή στα αδέρφια· «μην επαναπαυθείτε, ψάξετε να βρείτε την αδερφή σας!» Όταν ανοίχτηκαν οι αγκαλιές και έπεσε ο ένας στο στήθος του άλλου, περίσσεψαν τα δάκρυα και σπάνισαν τα χαμόγελα. Το πιο μεγάλο δράμα κατά τη γνώμη μας το βίωνε ο πατέρας.

Το βουβό δράμα-κλάμα του χαροκαμένου πατέρα

Αυτό αποδείκνυε το βουβό του κλάμα και τα ατέλειωτα δάκρυα καθώς ξεχείλιζαν από τα μάτια του. Ένας αγρότης, μεροκαματιάρης άνδρας, τσακισμένος από τη σκληρή δουλειά και την κακοπέραση. Άφωνο το κλάμα, συμβατό με την οδύνη του. Σίγουρα σκεπτόταν τη μακαρίτισσα και το πικρό «ἁχ και βαχ» που τόσα χρόνια ανάβλυζε από τα πονεμένα στήθια της. Ίσως αυτό να την οδήγησε και στο θάνατο· πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων.  Έζησε και πέθανε βυθισμένη στην πιο σκληρή οδύνη, να μην ξαναδεί το σπλάχνο της από τη μέρα που το γέννησε. Μπορεί να φανταστεί κανείς πιο αδυσώπητη τιμωρία για μια μάνα; Έτσι ξεπληρώνονται τέτοιες σκληρές αποφάσεις με πόνο, με ενοχές, με θάνατο και αίμα.

Είναι σίγουρο πως θ’ αναρωτηθούν πολλοί:

Τι σχέση μπορεί να έχει μια οικογενειακή περίπτωση φτώχιας, δυστυχίας και θανατηφόρας ασθένειας με τους τυράννους, τα παιδιά τους, τις δικτατορίες και τη συσσωρευμένη οργή από τις αδικίες και τους θανάτους των οποίων γίνονται αιτία.

Αρκεί να θυμηθούμε πως η Βούλα γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια, δηλαδή το 1991 ήτοι δύο χρόνια μετά την επανάσταση του Δεκέμβρη του 1989, που οδήγησε στην κατάρρευση του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Τι είχε συμβεί τότε; Το ζεύγος Τσαουσέσκου βρισκόταν σε  ταξίδι στο Ιράν όταν πληροφορήθηκαν την εξέγερση του ρουμάνικου λαού στην Τιμισοάρα. Επέστρεψαν άρον-άρον για να διαπιστώσουν ότι η εξέγερση είχε επεκταθεί και στην πρωτεύουσα. Διοργάνωσαν μια αντιδιαδήλωση στις 21 Δεκέμβρη όπου ο Νικολάι το έριξε στην παροχολογία.

Ο τελευταίος λόγος του τυράννου με την απίστευτη παροχολογία μερικών δεκάδων λέι. Προσπάθεια να τους κατευνάσει με δεκάρες ο γελοίος και τραγικός δολοφόνος του λαού του. Ήδη το πλήθος άρχιζε να κινείται απειλητικά εναντίον του από ότι φαίνεται στη διάρκεια της ομιλίας του

Υποσχέθηκε αύξηση του κατώτερου μισθού από 2000 λέι, εκείνη την εποχή (1989) αντιστοιχούσαν σε 100 δραχμές τον μήνα, σε 2200 δηλαδή και πάλι υποσχέθηκε μισθό πείνα 120 δραχμών. Στα παιδιά έδινε επίδομα, εξαρτώμενο από τον αριθμό των παιδιών και τον μισθό των εργαζομένων γονέων 30 με 50 λέι (1,5 με 3,5 δρχ.). Όσον αφορά τους συνταξιούχους από 800 λέι ο μισθός τους θα έφθανε τα 900 λέι. Κάπου 45 δραχμές το μήνα ίσα-ίσα για να μην πεθάνουν της πείνας.

Φυσικά αυτό δεν έφθανε για να απαλύνει την οργή ενός λαού που είχε φτάσει στα όριά του. Η αντιδιαδήλωση κατέληξε σε χάος και η εξέγερση γενικεύθηκε. Πολίτες και στρατός, στρατολαός πήραν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν τους εγκάθετους του καθεστώτος οι οποίοι από τους υπονόμους του παλατιού, των κυβερνητικών κτιρίων και τις στέγες, σημάδευαν και φόνευαν οποιονδήποτε ανύποπτο πολίτη έβλεπαν μπροστά τους. Όταν επισκεφθήκαμε το Βουκουρέστι το 1996 οι τοίχοι των κυβερνητικών κτιρίων ήταν ακόμη διάτρητοι από σφαίρες. Λίγες μέρες αργότερα, το ζεύγος Τσαουσέσκου μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγει, συνελήφθη και ύστερα από σύντομη δίκη όπως θα δούμε στο πιο κάτω βίντεο καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Ο εισαγγελέας κατήγγειλε τον Νικολάι κατηγορώντας τον ότι άφησε τον λαό να πεθαίνει από το κρύο λόγω έλλειψης θέρμανσης, με μερικές ώρες φωτισμού την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα κατασκεύαζε το προσωπικό του παλάτι και ζούσε με σκανδαλώδη πολυτέλεια ενώ ο λαός πεινούσε. Ας μην λησμονούμε ότι είχε και το φιλόδοξο σχέδιο να κτίσει ένα νέο, σύγχρονο Βουκουρέστι. Για χάρη δε αυτής της έμπνευσης ισοπέδωσε το κέντρο της πόλης, τα μουσεία της και παλιές ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας εκκλησίες, ενώ ταυτόχρονα για να καλύψει τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα της χώρας δανείστηκε από ξένες τράπεζες της Δύσης. Προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος του δανείου καταδίκασε τον λαό σε αυστηρά μέτρα λιτότητας που τον εξαθλίωσαν οικονομικά. Σ.γ.: Μας θυμίζει τίποτα αυτό;

Τέτοιες δραματικές ώρες γεγονότα σαν εκείνο, την υιοθεσία της Βούλας από Έλληνες γονείς, θάνατοι από τους ελεύθερους σκοπευτές της Securitat, βιαιότητες και κάθε είδους τρομοκρατικές πράξεις είναι αναμενόμενες. Γονείς χάνανε τα παιδιά τους και τα παιδιά τους γονείς τους. Πρόκειται για σκηνές χάους που της είδαμε κι εμείς εδώ στις 20 Ιούλη του 1974 με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Μετά δε τη συμφωνία των Πρεσπών τίποτα δεν μας εγγυάται ότι η σημερινή Ελλάδα διαλυμένη από τα μνημόνια, ένα κράτος υποτελές στους Γερμανούς, με ελλείψεις στην προμήθεια όπλων, με αστυνομικά οχήματα χωρίς ανταλλακτικά, με οχήματα του ΕΚΑΒ τα περισσότερα ακινητοποιημένα,  με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό λειψό, και άλλες φοβερές αδυναμίες στον κρατικό μηχανισμό, και στις υπηρεσίες του λόγω μηδενικής χρηματοδότησης ποιος μας βεβαιώνει ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες σκηνές πανικού και φρίκης; Ξεχάσαμε τα Noratlas που έπεσαν από φίλια πυρά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας;

Από την πορεία των πραγμάτων φαίνεται ότι μετά τις προδοτικές συμφωνίες τον δοσίλογων κυβερνήσεών μας, την έλλειψη προοπτικής για μια αναδιοργάνωση της οικονομίας, την μη προσέλευση σοβαρών επενδύσεων που να προάγουν την ανάπτυξη κι όχι το ατομικό συμφέρον των Γερμανών, των Κινέζων, των Γάλλων και των Αμερικανών ο αφανισμός μας λαμβάνοντας υπόψη και το τραγικό δημογραφικό πρόβλημα και τη μετανάστευση των μορφωμένων παιδιών μας στο εξωτερικό, βρίσκεται επί θύραις: Αν δεν λάβουμε έγκαιρα τα μέτρα μας, αν δεν  ξεφορτωθούμε τα μνημόνια, τη γερμανική αποικιοκρατία, την ασύδοτη κυριαρχία του ΝΑΤΟ στη γη, τη θάλασσα και τους αιθέρες της πατρίδας θα θρηνήσουμε όχι μόνο μια διαμελισμένη Ελλάδα αλλά και ανθρώπινες ζωές.  Ο Δημήτρης Κιτσίκης τα έχει προβλέψει και εμείς τα έχουμε γράψει κατά καιρούς, τι πρόκειται να συμβεί. Από κοντά κι ένας άλλος Έλληνας πατριώτης, ο Δημήτρης Κολλάτος επιμένει από το 1990 ότι η Θράκη σε λίγο αυτονομείται. Αν δεν καταργήσουμε μονομερώς το χρέος  με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε στο μάτι του κυκλώνα σε μια βαλκανική χερσόνησο η οποία αρχίζει και πάλι να φλέγεται με τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβίας αλλά και τους αλυτρωτισμούς του Έντυ Ράμα.

Ελπίζουμε να μην φτάσουμε σε αδελφοκτόνο διχασμό όπως συμβαίνει τακτικά σε τέτοιες περιπτώσεις στο Ελλαδιστάν με τις ευλογίες των φίλων μας και να μην περάσουμε τα ίδια με τη Ρουμανία, τη Σερβία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη. Όπως και να μην καταλήξουμε στην προσαγωγή σε ειδικό δικαστήριο πολιτικών που διαμέλισαν ή έβλαψαν την Ελλάδα κι έχυσαν αθώο ελληνικό αίμα. Ακριβώς όπως συνέβη με τον τύραννο Τσαουσέσκου, τον Σαντάμ Χουσείν, τον Μουσολίνι,  εξ αιτίας του συνδρόμου της Ύβρεως από το οποίο έπασχαν.

Όλοι οι τύραννοι είναι ίδιοι, εξ αιτίας του συνδρόμου της Ύβρεως δεν βλέπουν το επικείμενο τέλος τους

Αλλά ας δούμε το τέλος του δράματος και την επακόλουθη ΚΑΘΑΡΣΗ.

Καταδίκη και θάνατος του ζεύγους Τσαουσέσκου.

Ήταν τόση η προθυμία χιλιάδων στρατιωτών να συμμετάσχουν στην εκτέλεσή τους ώστε έβαλαν κλήρο. Αλλά ας θυμηθούμε την εκτέλεσή του από το πιο κάτω βίντεο.

Είχε τον παρόμοιο φρικτό θάνατο με τον δικτάτορα στρατηγό Ίων Αντωνέσκου που εκθρόνισε τον τότε βασιλιά Κάρολο της Ρουμανίας, τον Μουσολίνι,  τον Σαντάμ Χουσείν, τον Καντάφι και άλλους. Μόνο οι δικοί μας δικτάτορες Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Μακαρέζος και Πατακός αν και καταδικάστηκαν σε θάνατο από το στρατοδικείο, τη γλύτωσαν με ισόβια και το έγκλημά τους ορίστηκε από τη δικαιοσύνη ως ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ!!! Κι ας συνετέλεσαν όλοι τους στο διαμελισμό της Κύπρου με τον Παπαδόπουλο να κάνει πρώτος την αρχή με την αναιτιολόγητη ανάκληση της ελληνικής μεραρχίας  από την Κύπρο.

Παρόμοιες συνθήκες βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα ευρισκόμενοι σε κατάσταση οικονομικού αποκλεισμού  και πολιορκίας μέσα από τα τρία μνημόνια τα οποία πνίγουν το λαό ο οποίος πίστευσε και ψήφισε για μια ριζική αλλαγή που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς διαψεύστηκε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα εξελιχθεί το ελληνικό δράμα σε τέτοια τραγωδία και δεν θα επαληθευθεί ο πιο πάνω τίτλος της ανάρτησης… “Η αρά του Θεού και των λαών, στα κεφάλια των τυράννων και των τέκνων τους, όταν αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και διαμελίζουν χώρες“.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.