Αν ο ISIS(;) αποδειχτεί πως πυρπολεί εκκλησίες στην Ευρώπη, εμείς οι Έλληνες, ασεβέστατοι, αμετανόητοι και διεφθαρμένοι γκρεμίζουμε τις εκκλησιές μας

Εικόνες-σοκ! Γκρέμισαν εκκλησία με μπουλντόζα

Ας είναι καλά οι μπουλντόζες και οι εργολήπτες μηχανικοί, προπάντων να φάνε ψωμί οι άνεργοι εργάτες

Εικόνες βαρβαρότητας από το χωριό Μαυροπηγή Πτολεμαΐδας! Ουδείς αρμόδιος επέδειξε στοιχειώδη σεβασμό

Ασέβεια απέναντι στο σύμβολο της χριστιανικής θρησκείας, τον σταυρό, επέδειξαν τα μέλη συνεργείου στην ακριτική Εορδαία, που κατεδάφισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο μια εκκλησία στο εγκαταλειμμένο χωριό Μαυροπηγή Πτολεμαΐδας, ρίχνοντας το καμπαναριό μαζί με τον σταυρό! 

Η αδιαφορία τους να απομακρύνουν τον σταυρό πριν γκρεμίσουν το κτίριο είναι, δυστυχώς, ανάλογη του ζήλου με τον οποίο οι Ταλιμπάν και ο ISIS γκρεμίζουν χριστιανικούς ναούς, καταστρέφοντας εικόνες και σταυρούς. 

Το περιστατικό αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη να οριστεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ανάλογων διαδικασιών. 

Τις θλιβερές εικόνες του γκρεμίσματος της εκκλησίας κατέγραψε κάτοικος της περιοχής και το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Τα καρέ που κατέγραψε προκαλούν πόνο και θλίψη. Η μπουλντόζα γκρεμίζει το καμπαναριό, που πέφτει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης. Δυστυχώς μαζί με το καμπαναριό γκρεμίστηκε και ο σταυρός που στεφάνωνε τη σκεπή του Αγίου Δημητρίου.

Αδιαφορία

Από το 2014, όταν έκλεισε η εκκλησία, και μέχρι το περασμένο Σάββατο κανένας αρμόδιος δεν φρόντισε να απομακρύνει με τον σεβασμό που του αρμόζει το σύμβολο της χριστιανικής θρησκείας από το καμπαναριό. Ούτε ο εργολάβος ούτε οι εργάτες που προχώρησαν στην κατεδάφιση φρόντισαν να αφαιρέσουν τον σταυρό. 

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μαυροπηγή. Ο οικισμός ήταν χτισμένος πάνω σε ρήγμα των λιγνιτωρυχείων και το σαθρό έδαφος διαρκώς υποχωρούσε, εγκυμονώντας κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι μεταφοράς ολόκληρης της εκκλησίας αλλά σαν κοστοβόρους τους απορρίπτουν.

Με απόφαση των τοπικών Αρχών και της ΔΕΗ οι κάτοικοι αποζημιώθηκαν και κλήθηκαν να εγκαταλείψουν υποχρεωτικά τις εστίες τους, όπως και την εκκλησία του χωριού τους, τον Αγιο Δημήτριο. Ο Αγιος Δημήτριος ήταν κατασκευασμένος από μπετόν και ήταν τρίκλιτη βασιλική άνευ τρούλου με ενσωματωμένο το κωδωνοστάσιο στην πρόσοψη. 

Λειτουργήθηκε τελευταία φορά το 2014, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, από τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο. Λόγω της επικείμενης εκκένωσης του χωριού τότε η Μητρόπολη Φλωρίνης είχε φροντίσει να άρει την ιερότητα του ναού, αποσύροντας τα ιερά λείψανα από την Αγία Τράπεζα και όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά σκεύη από την εκκλησία. Σ.γ.:θα περιμέναμε η εκκλησία να αντιδρούσε περισσότερο.

Πηγή:https://www.dimokratianews.gr/content/98537/eikones-sok-gkremisan-ekklisia-me-mpoylntoza

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.