Μια ακόμη περίπτωση νεκροφάνειας, το σύνδρομο του Λάζαρου, καταληψία κ.λπ

Οι γιατροί τον χαρακτήρισαν νεκρό, η μητέρα του θρηνούσε και προσευχόταν να «αναστηθεί» και ξαφνικά το… θαύμα έγινε

Ο νεαρός Λάζαρος φαίνεται υιοθετημένος από γονείς πολύ μεγαλύτερους στην ηλικία, προφανώς προέρχεται από τις Φιλιππίνες. Τούτο δεν έχει καμία σημασία, οι προσευχές που γίνονται από αγάπη και ειλικρινή στοργή πιάνουν και τα θαύματα τύπου νεκρανάστασης επαναλαμβάνονται αέναα.

Ο John Smith έπαιζε στην παγωμένη λίμνη Sainte Louise στο Μιζούρι με δύο φίλους του, τον Ιανουάριο του 2015. Ξαφνικά ο πάγος κάτω από τα πόδια τους έσπασε και τα τρία αγόρια βρέθηκαν να βυθίζονται στο παγωμένο νερό της λίμνης. Οι δύο φίλοι του John κατάφεραν να δραπετεύσουν αλλά ο 14χρονος βρέθηκε στο βυθό της λίμνης και ήταν κάτω από το νερό για 15 λεπτά.

Οι διασώστες τον μετέφεραν στο νοσοκομείο St Joseph και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον επαναφέρουν για σχεδόν 45 λεπτά, αλλά οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες και ο έφηβος θεωρήθηκε νεκρός. Η επιστήμη είχε «σηκώσει τα χέρια ψηλά», και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα πια.

«Περπάτησα ως την άκρη του κρεβατιού, ακούμπησα τα πόδια του και ήταν κρύα και παγωμένα».

Ξαφνικά, όσο η μητέρα του, Joyce, έκλαιγε και προσευχόταν πάνω από το σώμα του νεαρού, η καρδιά του ξεκίνησε και πάλι να χτυπά.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς του John πως ο νεαρός είχε υποστεί εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη και τα όργανά του είχαν υποστεί βλάβη. Και ακόμα κι αν επιβίωνε θα ήταν σε κωματώδη κατάσταση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Κι όμως ο John ξεκίνησε σιγά σιγά να αναρρώνει και 16 μέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο πήρε εξιτήριο αφήνοντας άναυδη την ιατρική κοινότητα και την οικογένειά του. Σήμερα είναι υγιέστατος και δεν έχει καμία ανάμνηση από το ατύχημα. Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση όπου κάποιος που θεωρήθηκε νεκρός «αναστήθηκε».

Αυτές οι περιπτώσεις είναι γνωστές ως το Σύνδρομο του Λαζάρου. Όταν ο σφυγμός ξαφνικά επιστρέφει στο σώμα αρκετή ώρα αφού η καρδιά έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με το Medical News Today, το σύνδρομο του Λαζάρου καταγράφηκε πρώτη φορά στην ιατρική βιβλιογραφία το 1982 ενώ έκτοτε έχουν υπάρξει τουλάχιστον 38 καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

Στην επιστημονική κοινότητα δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς και γιατί συμβαίνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο αλλά υπάρχουν ορισμένες θεωρίες.

Η μία είναι πως η καρδιοπνευμονική ανάνηψη δημιουργεί πίεση στο στήθος και όταν η προσπάθεια σταματήσει, η πίεση κατεβαίνει και κάνει μία επανεκκίνηση στην καρδιά.

Μία άλλη θεωρία είναι πως ο άνθρωπος απλώς μοιάζει νεκρός και απλά υποφέρει από καταληψία, μία νευρολογική πάθηση κατά την οποία οι μύες καθίστανται άκαμπτοι, η αναπνοή επιβραδύνεται και ο καρδιακός παλμός είναι σχεδόν σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα. Πηγή: https://ygeiamou.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1/20001/sigchronos-lazaros-o-14chronos-pou-pethane-ke-anastithike/

Σ.γ.: καλόν είναι αυτά τα περιστατικά να ελέγχονται από ψυχιάτρους ή ψυχαναλυτές γιατί παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες το ένα με το άλλο. μετά από αυτή την εμπειρία οι Λάζαροι αλλάζουν ζωή επί το πνευματικότερον. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι έπαψαν να φοβούνται το θάνατο. Συχνά λέγουν ότι δεν ήθελαν να επιστρέψουν στη παρούσα ζωή. Άλλοι πως συνάντησαν μια παρουσία, οπτασία απαράμιλλου κάλλους η οποία τους λέγει “δεν ήρθε ακόμη η ώρα σου επέστρεψε στη θνητή σου ζωή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.