Όταν οι άνθρωποι περιφρονήσουν τους Συμπαντικούς Νόμους θα φτάσουν να λατρεύουν την κτίσιν παρά τον Κτίσαντα και δούλοι αυτής έσονται. Μέρος ΣΤ!

Ξέρετε τον Niklas Boström; Πρόκειται για τον Σουηδό φιλόσοφο του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης γνωστό για τις εργασίες του Υπαρξιακός κίνδυνος, Υπερδιανόηση, Η Ανάστροφη Δοκιμασία, Τhe anthropic principle, και την Ηuman enhancement, ethics, περισσότερο όμως είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους κινδύνους που διατρέχει η βανθρωπότητα από την τεχνητή νοημοσύνη και την Υπόθεση προσωμοίωσης.

Nick Bostrom

Πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. ίσως είναι μοναδικός στο να επισημάνει τους κινδύνους που διατρέχει η Ανθρωπότητα από την αλαζονεία της και την υπέρτατη φιλοδοξία τπου Δυτικού Ανθρώπου να λατρέψει τη λογική του και να κατασκευάσει ρομποτοειδή (robotics) δημιουργήματα με σκοπό να βοηθήσουν την κοινωνία αλλά και με τον εμφανή κίνδυνο να τον καταδυναστεύουν αν όπως συνήθως συμβαίνει, χάσει τον έλεγχο κυρίως από την υπεροψία του. Αλλά για να κατανοήυσουμε κάποιες ναπό τις δυσνόητες θεωρίες του ας ασχοληθούμε με το πιο κάτω άρθρο:

Η παγκόσμια κυβέρνηση θα υλοποιεί σχέδιο μαζικής επιτήρησης των πολιτών «για να σώσει την ανθρωπότητα»

Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2019, 4:42 μμ

Ένας εξέχων υποτίθεται φιλόσοφος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που είναι γνωστός για τις τρομακτικές προβλέψεις του για την ανθρωπότητα, έχει μια νέα θεωρία για το μέλλον μας το οποίο δεν είναι καθόλου όμορφο και περιλαμβάνει εφιαλτικά σενάρια με παγκόσμια διακυβέρνηση και μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών.

Θα καταλήξουμε άραγε η τεχνητή νοημοσύνη να μας κυβερνά;

Πριν από 15 χρόνια πριν, ο Nick Bostrom, συγγραφέας πολλών βιβλίων με περιεχόμενο συνομοσιολογικού περιεχομένου έκανε την υπόθεση ότι όλοι σύντομα θα ζούμε ουσιαστικά σε μια προσομοίωση υπολογιστή που θα μοιάζει με την γνωστή ταινία Matrix.

Εδώ είναι μια περίληψη αυτής της θεωρίας:

Σύμφωνα με το σενάριο του, ο φιλόσοφος της Οξφόρδης Nick Bostrom έδειξε ότι τουλάχιστον μία από τις τρεις δυνατότητες είναι αλήθεια:

1) Όλοι οι ανθρώπινοι πολιτισμοί στο σύμπαν εξαφανίζονται πριν αναπτύξουν την τεχνολογική ικανότητα να δημιουργήσουν προσομοιωμένες πραγματικότητες.

2) Αν οι πολιτισμοί φτάσουν σε αυτή τη φάση της τεχνολογικής ωριμότητας, κανένας από αυτούς δεν θα ασχοληθεί με προσομοιώσεις.

3) Οι προηγμένοι πολιτισμοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν πολλές προσομοιώσεις και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ πιο προσομοιωμένοι κόσμοι από ότι μη προσομοιωμένοι.

Η ανθρωπότητα τελικά θα καταστραφεί από μία από τις δικές της δημιουργίες;

Αν βρούμε την ιδέα της ζωής σε μια προσομοίωση υπολογιστή που τρέχει από άγνωστα όντα ως παρανοϊκή, περιμένετε μέχρι να ακούσετε την τελευταία θεωρία του Bostrom.

«Την περασμένη Τετάρτη, ο Bostrom μετέβη στο Βανκούβερ του Καναδά για να μοιραστεί μερικές από τις ιδέες του τελευταίου έργου του, «Η ευάλωτη παγκόσμια υπόθεση» με άλλους ειδικούς.

Καθώς μιλούσε με τον επικεφαλής της διάσκεψης, Chris Anderson, ο Bostrom ισχυρίστηκε ότι η μαζική επιτήρηση θα μπορούσε να είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να σωθεί η ανθρωπότητα από μια επικίνδυνη τεχνολογία ανθρώπινης δημιουργίας.

Η θεωρία του ξεκινά με την μεταφορά ανθρώπων που θα στέκονται μπροστά σε μια γιγαντιαία αυλή γεμάτη με μπάλες που αντιπροσωπεύουν ιδέες. Υπάρχουν λευκές μπάλες (ωφέλιμες ιδέες), γκρι μπάλες (μετρίως βλαβερές ιδέες) και μαύρες μπάλες (ιδέες που καταστρέφουν τον πολιτισμό). Η δημιουργία της ατομικής βόμβας, για παράδειγμα, ήταν παρόμοια με μια γκρίζα μπάλα μια επικίνδυνη ιδέα που δεν είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση του πλανήτη μας.

Ο Μποστρόμ θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει μόνο μία μαύρη σφαίρα στην ουρά, αλλά, μόλις αυτή επιλεγεί, δεν θα μπορεί να επανατοποθετηθεί. (Εξάλλου, η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί μια φορά).

Σύμφωνα με τον Bostrom, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχουμε επιλέξει ακόμη μια μαύρη μπάλα είναι επειδή είμαστε «τυχεροί».

Στο άρθρο του, ο Bostrom γράφει:

Εάν συνεχιστεί η επιστημονική και τεχνολογική έρευνα, θα φτάσουμε τελικά σε απίστευτα επίπεδα γνώσης. Ο πολιτισμός μας όμως θα έχει μια σημαντική ικανότητα να κατασκευάζει μπάλες, αλλά καμία δυνατότητα να τις επαναφέρει στην αυλή. Μπορούμε να εφεύρουμε αλλά δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς. Η στρατηγική μας είναι ότι απλά ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει μια «μαύρη μπάλα» στην πορεία αυτή.

Αν συνεχιστεί η τεχνολογική εξέλιξη τότε θα επιτευχθεί ένα σύνολο δυνατοτήτων που θα καταστήσουν την καταστροφή του πολιτισμού μας εξαιρετικά πιθανή, εκτός κι αν ο πολιτισμός μας εγκαταλείψει επαρκώς την ημι-αναρχική κατάσταση οριοθέτησης προτεραιοτήτων.

Ο ίδιος πιστεύει ότι το μόνο που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση.

«Η πρώτη περίπτωση θα απαιτούσε μια ισχυρότερη παγκόσμια διακυβέρνηση, η οποία θα υπερβαίνει το σημερινό διεθνές σύστημα. Αυτό θα επέτρεπε στα κράτη να συμφωνήσουν στην απαγόρευση της χρήση μιας τεχνολογίας αρκετά γρήγορα, ώστε να αποφευχθεί μια παγκόσμια καταστροφή, διότι η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να κινηθεί γρηγορότερα από ό,τι ήταν δυνατό στο παρελθόν», τονίζει ο Bostrom, ο οποίος προτείνει στο έγγραφό του ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να διατηρεί πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει τον πλανήτη μας από μια σοβαρή παραβίαση άλλων πολιτισμών ή μετεωριτών για παράδειγμα.

Το δεύτερο σύστημα είναι πιο δυστοπικό και θα απαιτούσε σημαντικά περισσότερη επιτήρηση από ότι χρησιμοποιείται σήμερα για τον άνθρωπο. Ο Bostrom περιγράφει ένα είδος «ετικέτας ελευθερίας», προσαρμοσμένης σε όλους όσους μεταδίδουν κρυπτογραφημένο ήχο και βίντεο και εμφανίζουν σημάδια ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.

Αυτό θα ήταν αναγκαίο, υποστηρίζει, ώστε τα μελλοντικά συστήματα διακυβέρνησης να παρεμβαίνουν προληπτικά προτού γίνει ένα πιθανό έγκλημα που θα αλλάξει την ιστορία. Το σενάριο του σημειώνει ότι κάθε ετικέτα θα κοστίζει 140 δολάρια, πολύ λιγότερο δηλαδή από το ένα τοις εκατό του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για να ταιριάζει σε όλους και ενδεχομένως να αποφεύγουμε ένα συμβάν που θα έδινε τέλος στο ανθρώπινο είδος μας.

«Αυτές οι ετικέτες θα μεταφέρουν πληροφορίες σε «σταθμούς παρακολούθησης» ή «κέντρα ελευθερίας», όπου μέσω της τεχνητής νοημοσύνης θα παρακολουθούνται όλα τα ανθρώπινα δεδομένα, ελέγχοντας τους «πολίτες» για να εντοπιστούν σημάδια «μαύρης σφαίρας», καταλήγει ο ίδιος.

Η παρακολούθηση των πολιτών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης είναι μια τρομακτική ιδέα.

Η ιδέα της παρακολούθησης της ανθρώπινης δραστηριότητας με τεχνητή νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, δεδομένου ότι γνωρίζουμε ήδη ότι μπορεί να προκαλέσει προκατάληψη και μίσος, χωρίς την έγκριση κανενός, διότι τα ρομπότ δεν έχουν αίσθηση χιούμορ και μπορεί να εξολοθρεύσουν το ανθρώπινο είδος κάποια στιγμή στο μέλλον. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σενάριο τελικά θα ξεπερνούσε τους ανθρώπους και το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν το τέλος της ανθρωπότητας.

https://www.youtube.com/watch?v=jNJ037oPunI
Συνεχής παρακολούθηση, ένας πλανήτης που θα συσσωρεύει δεδομένα παρακολούθησης όλων των κατοίκων της γης για να τους ελέγχει “για το καλό μας” με ρομπότ που θα μας κατασκοπεύουν άγρυπνα πάλι “για το καλό μας῾

Αυτά τα σενάρια απεργάζονται εκεί στα σκοτεινά κέντρα εξουσίας επιστήμονες όπως ο Bostrom, θέλοντας να μας σερβίρουν μελλοντικά την παγκόσμια διακυβέρνηση και μαζική παρακολούθηση ως την «σωτηρία » της ανθρωπότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.