Ένας καλλιτέχνης μουσικός γράφει για το κρατικό πιστοποιητικό μουσικών γνώσεων

Ο φίολος συναγωνιστής Θέμις Συμβουλόπουλος γράφει:

Ο Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος πίσω από τον Μίκη Θεοδωράκη

Το χειρότερο σχετικά με το Κρατικό Πιστοποιητικό Μουσικών Γνώσεων, που αιφνιδιαστικά μπήκε στην ημερήσια διάταξη του κλάδου βάζοντας όλη την μουσική κοινότητα να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας, είναι η παντελής περιφρόνηση εκ μέρους των εισηγητών και συνολικά της κυβέρνησης απέναντι στην εκατονταετή τουλάχιστον καλλιτεχνική, κοινωνική και επιστημονική προσφορά των μουσικών εκπαιδευτικών και εκτελεστών σε αυτό τον τόπο. Όχι μόνο στο κομμάτι της μουσικής παιδείας αλλά και ευρύτερα στην πνευματική καλλιέργεια που αντιστοιχεί στην αναγκαιότητα, οτι η μουσική και η τέχνη γενικότερα, είναι θεμελιώδης λίθος για την κατανόηση και ανάδειξη της κοινωνικής πραγματικότητας.

Αντί λοιπόν να ανοίξει ένας δημοκρατικός διάλογος μια δημόσια διαβουλευση με τους επίσημους φορείς και προσωπικότητες του κλάδου προκειμένου να τακτοποιηθούν βήμα βήμα, με μέτρο και δικαιοσύνη οι όποιες στρεβλώσεις και αδικίες ταλανίζουν μουσικούς παιδαγωγούς, δασκάλους και μουσικούς μια ολόκληρη ζωή σε πολλά επίπεδα, και να συνδιαμορφωθεί ένα ενιαίο αποδεκτό πλαίσιο απ΄όλες τις μεριές, προτιμούν να αποφασίζουν και να διατάσσουν. Εδώ βέβαια αψηφούν και περιφρονούν ολόκληρα δημοψηφίσματα. Στην μουσική κοινότητα θα κολλούσαν;

Δεν είναι ανάγκη να αποδειχθεί, οτι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει καταρρεύσει από το 2015 και μετά. Πρόκειται για φασίζων, νεοφιλελεύθερης κοπής πλεονέκτημα. Αλλωστε τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αυτό που πρέπει όμως να παγιωθεί, είναι να τελειώσουμε με τις δεξιές και αριστερές αυταπάτες μας και να κατανοήσουμε οτι η περιφρόνηση που δείχνει το πολιτικό σύστημα στον ελληνικό λαό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Μια περιφρόνηση που έχει οριζόντιο χαρακτήρα, σε κάθε βήμα αυτού του λαού που αγωνιά να επιβιώσει, έχοντας απέναντι του την δαμόκλειο σπάθη της τιμωρίας για οτι μέχρι τώρα οικοδόμησε. Και αυτό αποτελεί Ύβρη.

Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος

1 σχόλιο

  1. Καλημέρα. Τι κανετε? Πώς ειστε? Δεν σχολιαζω αυτες τις μερες τα αρθρα σας, γιατι δεν μου ρχεται καθολου, σαν να μαι τελειως χαμενη σε αλλη διαφορετικη συχνοτητα! Κουραστηκα, βαρεθηκα, δεν μ’ενδιαφερει τιποτα αλλο πια, αρκει εγω να ειμαι καλα, να νιωθω ηρεμα κι ευτυχισμενη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.