Οσμή αίματος στο Αιγαίο, το μυρίζετε; Ή αποβλακωθήκατε από τους παιδαριώδεις διαλόγους των υποψηφίων για την Ευρωβουλή, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές; Αν για σας πέρα βρέχει, ο Νυμφίος του θανάτου θα έρθει και θα σας βρει εν τω μέσω της νυκτός ραθυμούντες.

Η Τουρκία μεταφέρει τεθωρακισμένα και στρατό κατά Αιγαίο μεριά θέλει ερώτημα γιατί;

Που είναι η προσπάθεια συνένωσης όλων των Ελλήνων; Που είναι η αγωνία σας για ενότητα; Ποιος πιέζει για την κατεπείγουσα ανάγκη ίδρυσης ισχυρής πολιτοφυλακής όπου όλοι άνδρες και γυναίκες, ασχέτως ηλικίας, με υπόδειγμα την Ελβετία θα ασκούνται στη χρήση των όπλων για να προστατεύσουμε τη χώρα πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όταν χρειασθεί; Πράγμα σίγουρο με 500.000 νέους μετανάστες στο εξωτερικό, ότι θα χρειασθεί πάραυτα. Εδώ και τώρα!

Κι όμως στη Βουλή μέχρι χθες ξεσκίζονταν τα άσοφα μειράκια του ΣΥΡΙΖΑ και της Νου Δου. Και τα υπόλοιπα κόμματα έκαναν το ισοκράτημα… :

Ακούστε όμως τι λέει ένας προνοητικός νους και ας τον κοροϊδεύετε κατά το ρητόν· «Ουδείς προφήτης στο χωριό του».

πρόκειται για τον πρόεδρο του Ενιαίου παλλαϊκού Μετώπου ο οποίος σε ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

Κίνδυνος για πολεμικό επεισόδιο στην Κύπρο

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο έδαφος και στα χωρικά ύδατα της Κύπρου αναδύουν την οσμή του πολέμου.

H προώθηση του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου «Φατίχ – Πορθητής» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενου από τουρκικά πολεμικά πλοία, ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και αναλυτών στην Κύπρο και την Ελλάδα. Αναλογιζόμενοι ότι άλλες, πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις που εκτυλίσσονται στο έδαφος της Κύπρου αντιμετωπίστηκαν με απόλυτη σιωπή, οδηγούμαστε στην εύλογη υπόνοια ότι αυτό δεν είναι παρά ένα προπέτασμα καπνού για να καλύψει τον πραγματικό κίνδυνο που ελοχεύει στην Κύπρο: την απειλή πολεμικής σύρραξης, με προεκτάσεις και στο Αιγαίο.

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει αυξήσει τη συγκέντρωση των στρατιωτικών της δυνάμεων στο νησί, σε βαθμό που η ισορροπία δυνάμεων έχει διαταραχτεί σημαντικά, φτάνοντας στην άκρως ανησυχητική αναλογία 1:6. Επίσης πρόσφατα, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής προωθήθηκαν (σ.γ.περίπου κατά 5 χιλιόμετρα) στην περιοχή της Στροφιλιάς, επεκτείνοντας τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ενώ στο νησί έχουν μεταφερθεί άρματα μάχης που έχουν αποσυρθεί από το μέτωπο της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξομοίωσε την προώθηση του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου με νέα εισβολή ανάλογη του Αττίλα, δεν έχει πει λέξη για όλα αυτά, ούτε βέβαια και η ελληνική κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις δε της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα του γεωτρύπανου ήταν από χλιαρές έως ανύπαρκτες, με τον ΠτΔ να εναποθέτει τις ελπίδες του στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και τον ΥΠΕΘΑ να συγχαίρει τις κυπριακές αρχές για την «ψυχραιμία που επέδειξαν»!

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται η Τουρκία στην περιοχή της Κύπρου, θυμίζει έντονα τις προεργασίες της για τον Αττίλα ΙΙ. Φαίνεται δηλαδή ότι η Τουρκία προετοιμάζει πολεμικό επεισόδιο, με στόχο όχι την προσάρτηση περιοχών, αλλά τη δημιουργία στρατιωτικού τετελεσμένου. Κατά τη συνήθη τακτική, κατόπιν θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για την επίτευξη αν όχι του συνόλου, τουλάχιστον ενός μέρους των στόχων της, ενώ τα υπόλοιπα θα παραμεινουν «στο τραπέζι» των μελλοντικών διαπραγμάτευσεων.

Έχουμε μπει σε μια πολύ επικίνδυνη εποχή, όπου επανέρχεται το «δίκαιο της κατάκτησης» και η έννοια της «εδαφικής μεταβολής με συναίνεση». Πρόκειται για έννοιες που κυριαρχούσαν την εποχή της αποικιοκρατίας και της Κοινωνίας των Εθνών και καταργήθηκαν μετά τον Β’ΠΠ, με την ίδρυση του ΟΗΕ και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα έχει συναινέσει σε αυτήν τη μεταβολή του Διεθνούς Δικαίου, με την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, και την αναγνώριση τεχνητών κρατιδίων, τα οποία γεννήθηκαν με τη βίαιη και παράνομη πολεμική επέμβαση (με παραβίαση του άρθρου 4 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ), που οδήγησε στη διάλυση ενός κυρίαρχου κράτους (σ.γ.:εννοεί τη Γιουγκοσλαβία).

Η απεμπόληση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «καλής γειτονίας» και ενός υποκριτικού και πλαστού «διεθνισμού» είναι μια τακτική που θα οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα και τον λαό μας.

Το ΕΠΑΜ, αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα των καταστάσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Καλούμε τον ελληνικό λαό να είναι σε εγρήγορση, ενώπιον δραματικών για το μέλλον της χώρας εξελίξεων. Η ανάγκη για ενότητα του λαού με στόχο την απελευθέρωση της χώρας, προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ!

Αθήνα, 9 Μαΐου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Σ.γ.:Κατά τα άλλα ησυχάζετε εσείς και σκεφτείτε ποιον πολιτικό να υποχρεώσετε με την ψήφο (ψόφο) σας, ώστε να σας κάνει το ρουσφέτι να διορίσει τον γιο και την κόρη σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.