Προεκλογική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία μετά χιούμορ που όλοι τη χρειαζόμαστε. Μέρος 1ο

 • Ο φίλος εργοδότης δημοσίων έργων (εργδημεργ) είχε το κουράγια και την υπομονή να μας κάνει Προεκλογική Συμβουλευτική και ειδική υποστηρικτική Ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσουμε την εγκεφαλόπλυση που τα προσκυνημένα στην συγκεντρωτική ολιγαρχία κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, μας κάνουν.
 • Ας τον ακούσουμε και αποφασίζουμε ανάλογα τι και ποιους θα ψηφίσουμε αν είμαστε Έλληνες πάνω από όλα…

  Έρχονται εκλογές! – α’ (Τα γενικά)

  Οι κωλοτούμπες πρωθυπουργοί μας τα ίδια λέγανε και θα λέγαμε

  41 Σχόλια

  «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε,
  πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

   

  ίναι σχεδόν αυτονόητο, πως το παρόν ιστολόγιο δεν θα μπορούσε ν’ αποφύγει την ανακύψασα πρόσφατη, τριπλή εκλογολογία· ωστόσο, θα κάνουμε μιά συζήτηση εφ’ όλης της (εκλογικής) ύλης… μιά συζήτηση, που δυστυχώς δεν την έκανε κανείς μέχρι σήμερα.

  (Αν καί, γιά να είμαι δίκαιος, κάποια ψήγματα αναπτύξεως των θεμάτων αυτών βρίσκουμε -πχ- στις προσωπικές σημειώσεις του Ι. Μεταξά. Ψήγματα, όμως· διότι, εάν είσαι “επώνυμος” -ονομάζεσαι, φερ’ ειπείν, Ι. Μεταξάς-, τα προσωπικά γραπτά σου έχουν άσχημες συνέπειες, αν τα διαβάσουν μάτια που δεν πρέπει. Όθεν, σε τέτοιες περιπτώσεις η καθαρή αλήθεια ψαλλιδίζεται.)

   

  Πρόλογος – I

  Ξεκαθαρίζω μερικά τινά, πρίν ξεκινήσουμε.

  (α) Ο λόγος εδώ περί επερχομένων εκλογών, καί το τί μπορούμε να κάνουμε μ’ αυτές. Τίποτ’ άλλο. Εάν, όμως, ανήκετε σε όσους θεωρούν τις εκλογές χαμένο χρόνο, απλά προσπεράστε. Μήν ξοδεύετε τον χρόνο σας σε ανάγνωση της ενότητας αυτής (καί των επομένων εκλογικών).

  Σας το λέω από τώρα, γιά να είμαι εντάξει απέναντί σας.

  (β) Εάν θεωρήτε ότι πρέπει να χτυπήσουμε το θηρίο (την παγκόσμια εξουσία) κατευθείαν στην καρδιά του (κι όχι στα νύχια του), δείξτε μου τον τρόπο. Διότι εγώ λέω πως στην παρούσα στιγμή δεν μπορούμε να το χτυπήσουμε.

  Τις εκλογές, όμως, μπορούμε να τις χειριστούμε προς όφελος του έθνους μας.

  (γ) Όσα ακολουθούν στο κείμενο, κινούνται καθαρά στο φυσικό πεδίο. Τίποτε το υπερφυσικό, ή το μυστηριώδες! Ούτε κάν “συνομωσιολογία”.

  Πρόκειται γιά καθαρή λογική ανάλυση (του φαινομένου των εκλογών), καί …κουκκιά μετρημένα.

  (δ) Μιλάω γιά εκλογές “δυτικού τύπου” (…μπολιτιζμένες!…), σαν αυτές που έχουμε καί στην Ελλάδα. Όχι γιά Σοβιετικού τύπου, ή μουσουλμανικού. Όπου σ’ αυτές τις τελευταίες εμφανίζονται Ν υποψήφιοι, όλοι φανατικοί καί μισαλλόδοξοι μούσλιμζ, εκ των οποίων οι Ν-1 αποσύρονται την τελευταία στιγμή, γιά να βγεί -καί να ξαναβγεί- ο προαποφασισμένος “ισχυρός ανήρ” με ποσοστό 99%.

  Φυσικά, αναγράφοντας αυτά τα μούσλιμ ανατολίτικα πονηροκαμώματα, ουδόλως αθωώνω τους “μπολιτιζμένους”· αντιθέτως, κατανοώ απολύτως τα αισθήματα των μούσλιμζ, που φάγανε κατακέφαλα (με …βόμβες!) τον δυτικό “εκδημοκρατισμό” (πχ Ιράκ) – όπου έπρεπε ν’ απαντήσουν στο δίλημμα: ή ν’ αλλάζανε τα μυαλά τους, ή να τα βλέπανε ταπετσαρία!

  (ε) Δεν κοιτάζω ν’ αλλάξω το μυαλό κανενός. Λέω, βέβαια, την άποψή μου, αλλά χρησιμοποιήστε το δικό σας. Είτε συμφωνούμε, όμως, είτε διαφωνούμε, μην πάρετε πρόχειρες αποφάσεις. Η Πατρίδα μας δεν σηκώνει άλλα λάθη!

  Πρόλογος – II

  Είναι γεγονός πως αυτός εδώ ο λαός, ο λαός μας, ο λαός των Ελλήνων, νικά σε τρομερές ναυμαχίες, αλλά το συνηθίζει να πνίγεται σε μιά κουταλιά νερό.

  Φερ’ ειπείν, ο μέσος Έλλην έχει τελειώσει Λύκειο, αλλ’ αδυνατεί να υπολογίσει (με πρακτική αριθμητική του Δημοτικού) πόσο κοστίζει ένα πτυχίο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Τα ίδια καί με μή χρηματικούς υπολογισμούς, όπως γιά παράδειγμα τον απαιτούμενο (προσωπικό του) χρόνο γιά κάτι… γεγονός που με κάνει να δυσπιστώ αγρίως, όταν ακούω πχ έναν φοιτητή να μου πουλάει γνώσεις μαρξισμού καί αριστερής πολιτικής παιδείας.

  [Πότε πρόλαβε ο λεβέντης μας μέχρι τα 22 του να διαβάσει γιά τις εξετάσεις του – εισαγωγικές καί πανεπιστημιακές; πότε πρόλαβε να διαβάσει πολιτική θεωρία, καί δή αριστερή; καί πότε πρόλαβε να διασκεδάσει, ως νέος; Αυτά όλα αθροιζόμενα ΔΕΝ χωράνε στο 24ωρο. Όθεν, το υφάκι καί το “δήθεν” τέτοιων ατόμων, είναι φούσκες κοπανιστού αέρα καί τίποτ’ άλλο – λέω, γιά τους “εξυπνάκηδες” των φοιτητικών οργανώσεων, καί τους αντίστοιχους που γράφουν “αριστερά” συνθήματα στους τοίχους καί τα Ιντερνέτια.

  Η πείρα επιβεβαιώνει 1000% τα περί μή υπάρξεως του 24ώρου των …εκατό ωρών: έχει δείξει πως τέτοια άτομα είναι καί παραμένουν αμαθείς σκράπες σε κάθε τομέα. Καί στον επιστημονικό, καί στον πολιτικό… όσα χρόνια κι αν περάσουν.

  Το κακό είναι πως, σε αντίθεση με τα εγχώρια ξυπνοπούλια, οι -μισητοί- “ξένοι” αυτό τό ‘χουν πάρει χαμπάρι εδώ καί πολλά χρόνια· γι’ αυτό καί προοδεύουν. Βλέπετε, το πρώτο πτυχίο στο εξωτερικόν ονομάζεται “μπάτσελορ”εργένης, παναπεί. Που με τη σειρά του σημαίνει ότι, αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά με τις σπουδές, δεν υπάρχει χρόνος γά γκόμενες καί διασκεδάσεις. Αν επιμένεις πως υπάρχει χρόνος, τότε απλά ξεγελάς πρώτα τον εαυτό σου…

  …πρίν δοκιμάσεις να ξεγελάσεις την υπόλοιπη κοινωνία.]

  Η αδυναμία, λοιπόν, πρακτικών υπολογισμών (“τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι”)… ή, αν θέλετε, ακόμη καί το αφ’ υψηλού σνομπάρισμά τους, οδηγεί τον νεο-Έλληνα όχι μόνο σε ανοησίες της καθημερινής ζωής (πχ δεν ξέρει τί υπογράφει, όταν παίρνει τραπεζικό δάνειο), αλλά κυρίως σε φρικώδη άγνοια της ίδιας της πολιτικής αλφαβήτας. Αυτή με τη σειρά της τον οδηγεί σε σφάλματα επαναλαμβανόμενα καί διογκωνόμενα, σα χιονοστιβάδες…

  …έως ότου αυτά καταντήσουν προδοτικού ύψους.

  Το κακό, βέβαια, είναι πως αυτά τα -προδοτικά, πλέον- σφάλματα δεν τα πληρώνει μόνον ο x μαλάκας, που τα διαπράττει.

  Τα πληρώνουμε άπαντες.

  Το δεύτερο κακό είναι πως στο Ελλάντα κανείς δεν φαίνεται να βάζει μυαλό – όσα χρόνια κι αν περάσουν.

  Αυτήν, όμως, την στοιχειώδη πολιτική αλφαβήτα (“γού καί ά, γά· τού καί ά, τά – κι όλο μαζί, γάτα”) θα δοκιμάσουμε να εκθέσουμε εδώ στην πλήρη μορφή της (καί δή εγκαίρως, πρό των εκλογών), πρώτοι καί μόνοι εμείς, μήπως καί ξεστραβωθεί κανένας.

  Τώρα, βέβαια, αναγνώστη μου, δικαίως θα με ρωτήσεις γιατί δεν δοκίμασα να ξεστραβώσω κανέναν πιό πρίν.

  Γιατί, έ; Διότι, απλούστατα, κανείς δεν (θ’) άκουγε!

  Όμως, τώρα είναι ο καιρός της λογικής· τώρα, που ο κάθε κατεργάρης συμμαζεύεται θέλοντας καί μή, με το αγγούρι της θανάσιμης σύγχρονης εγχώριας πραγματικότητας χωμένο στον πισινό του.

  Τώρα!

  Κι ακόμη ένα ερώτημα: τί σημασία έχουν πιά οι εκλογές στην Ελλαδίτσα, αφού αυτές εδώ πιθανώτατα θα είναι οι τελευταίες μπροστά στη θύελλα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου… θύελλα, που έρχεται “με χίλια”. Βλέπεις, κάθε φορά που στριμώχνουν πολύ τα πράγματα, η παγκόσμια εξουσία -γιά να ξεφύγει- στήνει κι από έναν πόλεμο· πότε τοπικόν, πότε ολοκληρωτικόν.

  Δεν ξέρω ποιά σημασία έχουν οι εκλογές αυτές, αλλά προσωπικά θα παίξω το παιχνίδι τους – έστω καί γιά τελευταία φορά προ πολέμου. Θα εκθέσω το σκεπτικό μου· κι όποιος θέλει, ακολουθεί.

   

  α1. Εισαγωγή I – Τί είναι οι εκλογές;

  Ξεκινάμε, προσπαθώντας πρώτα-πρώτα να δούμε τί ακριβώς είναι οι εκλογές. Λοιπόν, τί είναι οι εκλογές;

  Αν ανοίγαμε ένα σχετικό βιβλίο, θα διαβάζαμε πως: “…Εκλογές είναι η έκφραση της ελεύθερης πολιτικής βούλησης του λαού…”, μπλα μπλά μπλά. Καί μπλά. Όμως, εδώ δεν κάνουμε ακαδημαϊκό μάθημα, ούτε δίνουμε πτυχία σε κανέναν. Οπότε, ξαναρωτάω:

  Τί ακριβώς είναι οι εκλογές;

  Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, καί θα φτάσουμε καί στην απάντηση.

   

  Ζούμε επάνω σ’ έναν πλανήτη, ο οποίος τους τελευταίους αιώνες μοιάζει όλο καί περισσότερο μ’ ένα μεγάλο χωριό. Ειδικά με το Διαδίκτυο, καί ειδικά γιά την Ελλάδα της τελευταίας 20ετίας (που η χρήση του Διαδικτύου διαδόθηκε σε όλους), αυτό είναι περισσότερο από εμφανές. Νά, ας πούμε, υπάρχουν (διεθνώς) χρηματιστές, που κοιμούνται 5 ώρες το 24ωρο, όταν ο Ήλιος περνάει πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Τις υπόλοιπες 19 ώρες, οι λεβέντες αυτοί παρακολουθούν διαδικτυακώς κάθε μεγάλο χρηματιστήριο στον πλανήτη (όπως αενάως περιστρέφεται η Γή μας), με τις τιμές κλεισίματος του ενός ν’ αποτελούν τις τιμές ανοίγματος του επόμενου.

  Φυσικά, όπως όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες (από φυλές ανθρωποφάγων, μέχρι ποδιτσοστοές), το παγκόσμιο χωριό έχει πυραμιδική κοινωνική κατασκευή· κι απάνω-απάνω, βρίσκεται η ηγεσία του. Την οποία επακριβώς δεν θα την αποκαλούσαμε ηγεσία, αλλά εξουσία. Δηλαδή, “αρχηγία” – αλλά με την κακή… την κάκιστη έννοια.

  Μ’ άλλα λόγια, κάποια λίγα κράτη κάνουν κουμάντο σ’ όλα τα υπόλοιπα. Καί ειδικά σε κάτι ψευδοκράτη, σαν το δικό μας.

  Φυσικά (δίς), όποιος έχει την εξουσία, δεν είναι κορόϊδο να κάτσει να τη χάσει, ούτε να τη χαρίσει σε άλλους. Όθεν, φροντίζει ώστε η εξουσία του να είναι διαχρονικώς απρόσβλητη.

   

  Τί γίνεται, όμως, αν κάποιος (από τους «κάτω») δεν γουστάρει αυτή την …ειδυλλιακή εικόνα κι εξεγερθεί; (Ακόμη χειρότερα, αν …παρασύρει κι άλλα …αθώα καλά παιδιά σε …κακές συναναστροφές μαζί του; )

  Τί ρωτάτε κι εσείς, τώρα!… Έ, λοιπόν, αυτόν τον τύπο, η εξουσία:

  • είτε θα τον στείλει να δεί τα ραδίκια ανάποδα,
  • είτε θα τον βγάλει τρελλόν καί θα τον κλείσει σε ίδρυμα,
  • είτε (στην πιό πονηρή αντιμετώπιση) θα του δώσει ένα ισχυρό ναρκωτικό, να τον μαστουρώσει μία καί καλή – γιά να μην ξαναέχει εφ’ όρου ζωής τέτοιες …ανησυχίες αμφισβητήσεως της κυρα-εξουσίας.

  Αυτο ακριβώς το ναρκωτικό ονομάζεται “εκλογές”.

  Αυτό είναι οι εκλογές!… Ένα ναρκωτικό της εξουσίας, γιά να μην ξεσηκωθείς καί της σπάσεις το κεφάλι. Κατασταλτικός μηχανισμός, παναπεί.

  Ειρήσθω ότι οι εκλογές δεν είναι το μοναδικό ναρκωτικό, που χορηγεί στο πόπολο η εξουσία· υπάρχουν κι άλλα, ευάριθμα. Πλην όμως, αυτό είναι το μοναδικό, που βοηθάει τόσο πολύ την εξουσία να ξεγλυστράει απολύτως απ’ τις ευθύνες της. Γλυστράει σα γράσσο, το ρουφιάνικο!

  Μόνο που τα γράσσα κι οι αλοιφές έχουν καί μιά χρησιμότητα …όπισθεν… Καί μαντέψτε -εύκολο είναι!- ποιανών το “όπισθεν” αλείφουν, καί γιά ποιόν απώτερο σκοπό!

   

  α2. Εισαγωγή II – Χαρακτηριστικά των εκλογών

  Εφ’ όσον, λοιπόν, οι εκλογές είναι ισχυρό κατασταλτικό ναρκωτικό της εξουσίας, έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά εκ των ούκ άνευ. (Αλλοιώς, δεν θα ήταν ναρκωτικό.) Αυτά είναι:

   

  i. Το (παντελώς στερούμενο λογικής) τυφλό συναίσθημα.

  Βλέπετε, η λογική οδηγεί αλλού – κι όχι στην αποδοχή των ετοιματζήδικων λύσεων της εξουσίας. Όθεν, οι εκλογές πάντα τείνουν να μεταβάλονται τελικώς σ’ ένα είδος δυαδικού δημοψηφίσματος, όπου (όπως στις ερωτικές σχέσεις) στους δύο τρίτος δεν χωρεί! Κάτι σαν: από ‘δώ ο “καλός”, από ‘κεί ο “κακός”, διαλιέχτιεεεε!!! (Καί όπου όλοι κρίνουν συναισθηματικώς – σα νήπια που διαλέγουν καραμέλλες, με μοναδικό κριτήριο το χρώμα του περιτυλίγματος.)

  Κι απ’ την άλλη, χωριστήτε σε κόμματα καί πλακωθήτε στο ξύλο μεταξύ σας!

   

  ii. Η προσπάθεια αποκλεισμού κάθε λύσης, που ενοχλεί / απειλεί την εξουσία.

  Είπαμε, δίνουμε μέν στον κοσμάκη το δικαίωμα των εκλογών, αλλά δεν είμαστε καί κορόϊδα!

  Ο αποκλεισμός των ανεπιθυμήτων λύσεων επιτυγχάνεται με αρκετούς τρόπους:

  • Με την άγρια κι αναίσχυντη προπαγάνδα, κυρίως διά των ΜΜΕ (είπαμε: τυφλό συναίσθημα) – παναπεί χοντρά μούσια καί παραμύθια, που παρουσιάζονται δήθεν ως σοβαρά.
  • Με πολύ συγκεκριμένους υποψηφίους, που έχουν πάρει …πιστοποίηση καταλληλότητας από τα βαθύτατα κέντρα εξουσίας του πλανήτη μας.

  (Που την πήραν την πιστοποίηση με …βαθύτατη …εξέταση …όπισθεν – κι έκτοτε εκβιάζονται με όμορφες στιγμές της Εβδόμης Τέχνης, σκηνοθετημένες …όπισθεν! Καρα-lol!!! Θα ήταν πραγματικά αστείο, αν δεν ήταν τραγικό· κι είναι τραγικό, διότι έχει άσχημες συνέπειες στη δική μας την καμπούρα. Κι όχι στην καμπούρα των «όπισθεν».)

  Όσοι πράγματι ανεξάρτητοι (της κυρα-εξουσίας) υποψήφιοι ζητάνε την ψήφο μας, υπάρχουν απλώς γιά τα δημοκρατικά προσχήματα. Ως το παροιμιώδες φύλλο συκής! (Καί συνήθως εισπράττουν από το -συμφεροντολόγο, αλλά πανηλίθιο- εκλογικό σώμα αυτά, που βρίσκονται πίσω από το φύλλο συκής! 🙂 )

  • Με την έλλειψη χρημάτων -ακόμη καί γιά τα παράβολα- γιά τους φτωχούς υποψηφίους.

  Ενώι οι υποψήφιοι του κατεστημένου πάντα έχουν άφθονο χρήμα – καί κανείς μαλάκας ψηφοφόρος δεν ρωτάει πού το βρήκαν, οι άεργοι.

  • Με τους (σαφώς ευνοούντες την εξουσία) εκλογικούς νόμους, που αλλάζουν κάθε τρείς καί λίγο.

  Πχ υπερενισχυμένη αναλογική, ή ότι πρέπει υποχρεωτικά να κατεβάσεις συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα. (Πράγμα σφόδρα αντιδημοκρατικό, διότι σου αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικήσεις -εφ’ όσον το επιθυμείς- βουλευτικό αξίωμα μονάχα γιά τον εαυτό σου.)

  • Με πλήρως θεσμοθετημένη νομοθετική ατιμωρησία γιά τους εκλεγμένους.

  Που σημαίνει ότι τους ψηφίζεις πχ γιά πατριώτες, καί παραδίδουν την Ελλάδα στον εχθρό στα ίσα κι εν ψυχρώι. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!!

  • Με προεκλογικές υποσχέσεις ροκανίσματος του δημοσίου χρήματος, που δεν μπορεί να τις δώσει ένας τελείως λαϊκός μπατίρης υποψήφιος.

  Εδώ, χρειάζεται ολόκληρο πακέτο πολιτικών παρασίτων! Πχ οικογένειες πολιτικών, που αρμέγουν τον δημόσιο πλούτο επί γενεές ολόκληρες, κι έχουν την …τεχνογνωσία.

  Κι αν δεν πιάσουν ούτ’ αυτές οι «μαζί τα φάγαμε» υποσχέσεις…

  • Με ψυχολογικό πόλεμο.

  «- Πιάνει αυτός, μωρέ Εργοδότη; Τί λες τώρα; Ποιός φοβάται τα φαντάσματα;»

  Πιάνει, σου λέω!… Δυστυχώς.

   

  Αυτός ο τελευταίος, τώρα, έχει πολές μορφές:

  • Πχ, εκεί που ετοιμάζεται ο λαός να δώσει την αρχηγία στο κόμμα Τάδε, τσούπ! σκάνε κάτι -δήθεν κρυμμένα- σκάνδαλα του κόμματος Τάδε… παραμονές εκλογών, ώ της συμπτώσεως!!!
  • Ή, πετάγεται κάποια αλιτήρια “προσωπικότης κοινής αποδοχής”, καί λέει κάτι σαν: “- Σκάστε, διότι ή αυτό, ή εκείνο θα ψηφίσετε! Δεν έχει τρίτη επιλογή!” (Το: “- Ή Καραμανλής, ή τάνκς!”, το θυμάστε, κύριε ΜΘ; )
  • Ή σκάει κάποιο σκάνδαλο, που στη γκλάβα του βραχυμνήμονα νεο-Έλληνα σβήνει πάραυτα όλες τις καλές, ή κακές πολυετείς μνήμες της προηγούμενης διακυβερνήσεως. Τα εκλογικά διλήμματα τίθενται εκβιαστικώτατα “εδώ καί τώρα” – ο ημίχαζος ψηφοφόρος εκβιάζεται να επιλέξει ξεκινώντας από μηδενική βάση, ο δε προϋπάρξας χρόνος σβήνεται μαγικά!!! Αλλά, είπαμε: λογική καί ψυχραιμία μηδέν.
  • Ή σκάει (πάντα παραμονές εκλογών) κάποιο διεθνές άσχημο επεισόδιο – καί, μπροστά στα επείγοντα εθνικά θέματα, οι κυβερνώντες παλιάνθρωποι ξεπλένονται αυτοστιγμεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

  Τώρα, βέβαια, το ενδεχόμενο να έχουν συνεννοηθεί -προς δημιουργία επεισοδίου- τα εκάστοτε εγχώρια δικά μας μπουμπούκια με τους Τουρκαλάδες, είναι …συνομωσιολογία!!! Μην τσιμπάτε!…  🙂

   

  Τέλος, αλλ’ όχι έσχατον:

  • Η εξουσία επιβάλλει τη θέλησή της με την εκτεταμένη νοθεία στην καταμέτρηση των ψήφων.

  Ειδικά την ηλεκτρονική, που είναι κι ευκολώτερη.

   

  iii. Ο μεταβαλλόμενος σχεδιασμός των ενεργειών πολιτικών προσώπων καί κομμάτων.

  Μ’ άλλα λόγια (καί ως παράδειγμα), εκεί που πιστεύεις ότι πχ εδώ καί δεκαπέντε χρόνια ο Τάδε βουλευτής απεδείχθη πατριώτης (‘ντάξ’… μπορεί να χουφτώνει καί λίγο το δημόσιο χρήμα, αλλά ούχ’ ήττον πατριώτης, βραδερφέ! – βλέπε πχ Ερντογάν), τσούπ! σου βάζει φαρδειά-πλατειά υπογραφή στο ότι το βορειοκεντρικό πορδοκρατίδιο θα ονομάζεται “Ματσεντονίγια”. Κι από δικαιολογίες, άλλο καλό: με υποχρέωσε το κόμμα, τί μπορούσα να κάνω, θα με διαγράφανε, υπέγραψα μέν, αλλά βλέπετε πως συνεχίζω να δίνω τον αγώνα μου γιά σας, κτλ κτλ κτλ πορδές δύσοσμες.

  Φυσικά, η εξαγορά βουλευτών είναι κάτι, το οποίο στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά. (Έμ;! Γι’ αυτό ακριβώς εκλέγουμε …αντιπροσώπους, να βουλεύονται ανθ’ ημών! Διότι τα λίγα άτομα, η εξουσία τα κάνει ζάφτι μιά χαρά! Πού να δοκίμαζε να χειριστεί όλα τα έξι μύρια του εκλογικού σώματος! Αν μή τί άλλο, θα της ερχόταν ακριβώτερη η εξαγορά! Lol!!!)

  Ή στα κόμματα… Εκεί που πιστεύεις ότι πχ το τάδε “σοβαρό” κόμμα έχει καλές προοπτικές κυβερνητικής εικοσαετίας (μπάς καί ξελασπώσει η χώρα), σου βγαίνει μιά ανθελληνική συμμορία, που ενεργεί εναντίον της Ελλάδας σα να μην υπάρχει αύριο.

  Πολιτικό αύριο, εννοώ – που, όντως, δεν υπάρχει γιά την εν λόγωι συμμορία. Αντιθέτως (καί το σημαντικό), βιολογικό αύριο υπάρχει – διότι οι λεβέντες τά ‘πιασαν καλά σε εξωχώριες, κι από τον …εξωχώριο παράγοντα. Όσα θα παίρνανε στην υποθετική εικοσαετία τους, κι όχι σκέτα. Με πανωπροίκι! Οπότε, χέστηκαν κι αν δεν ξαναεκλεγούνε.

  Οπότε, εσχάτως, γιά το πολιτικό αύριο δεν ενδιαφέρεται κανείς του κατεστημένου – αφού ανθέλληνες βρίσκονται πανεύκολα, ειδικά με αμοιβή. Κι αφού σχεδόν όλοι είναι ανθέλληνες, κοιτάζουν ποιός θα προλάβει να προσφέρει τις (με το αζημίωτο) υπηρεσίες του στην μανδάμ εξουσία.

  Σαν κάτι “αυτοφωράκηδες” των νυχτερινών κέντρων, που τους χώνουν πρόστιμα καί φυλακή γιά παραβάσεις: λες καί δεν θα βρεθεί ο επόμενος μπατίρης, να παίξει τον ρόλο του αυτοφωράκια, γιά τις επόμενες παρανομίες!

   

  iv. Ο διαρκώς μεταβαλλόμενος χαρακτήρας των γεγονότων.

  Θέλουμε-δέ θέλουμε, οι εκάστοτε εκλογές αντικατοπτρίζουν κάποια σύγχρονα διλήμματα, βασισμένα καί σε διεθνή γεγονότα· όχι μονάχα τα εκβιαστικά της εξουσίας, τα εμφανιζόμενα τελευταία στιγμή (του τύπου: “- Αυτούς θα ψηφίσετε, που τους βαραίνουν τόσα σκάνδαλα;”), αλλά καί πιό μακροχρόνια.

  Όπως πχ τί προοπτικές μακροχρόνιας συνεργασίας έχουμε με ένα κράτος “αναδυόμενη δύναμης” (οικονομικής καί στρατιωτικής). Εάν αυτό το κράτος στα προηγούμενα εκατό χρόνια ευνοούσε πχ την Τουρκία (αλλά ήταν της φάπας, σαν εμάς), τί θα κάνει τώρα, που γίνεται δυνατό; Καί τί πρέπει να κάνουμε εμείς απέναντί του, ως εθνική “γραμμή”… γιά τα επόμενα πενήντα χρόνια;

  Το παραπάνω παράδειγμα είναι, βέβαια, αποτυχημένο – απλούστατα, διότι εξωτερική πολιτική καταδική μας δεν διαθέταμε ποτέ. Το ανέφερα απλώς ως παράδειγμα.

  (Πάντως, μαθαίνω ότι η εξωτερική πολιτική …της σύγχρονης Ελλάδας διδάσκεται ως μάθημα σε κάτι εγχώρια ΑΕΙ! Αλήθεια, το σχετικό πανεπιστημιακό σύγγραμμα υπερβαίνει τις δέκα σελίδες; Ειλικρινά, νομίζω πως παραμέσα απ’ το εξώφυλλο δεν έχει τίποτε! Lol!!! Πέρα απ’ την πλάκα, όμως, πρέπει να καταργηθεί· θα κάνει καί οικονομία το κράτος μας σ’ έναν αχρείαστο καθηγητικό μισθό.)

   

  Συγκεντρωτικώς, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των εκλογών: μιά ρευστή μεταβλητότητα (την οποία ο νεο-Έλλην δέ λέει να πάρει χαμπάρι – αυτός, εκεί! ντουγρού! ό,τι ψήφιζε επί χρόνια, ξανά το ίδιο!), την οποία η εξουσία πάντα χειρίζεται με κάθε τρόπο (νόμιμο, ή παράνομο) προς όφελός της. Αφήνοντας, βέβαια, ελεύθερα κάτι ψίχουλα γιά δημοκρατικό άλλοθι. Τα οποία, αν της παρακουνηθούν, στην πρώτη ευκαιρία θα τα εξαγοράσει, ή -αν τυγχάνουν αγύργιαγα κεφάλια- θα τα εξοντώσει.

  Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση κι απ’ τους δούλους των αρχαίων Ρωμαίων, δηλαδή. Οι οποίοι δούλοι είχαν μιά μέρα τον χρόνο, που κάνανε τελείως ελεύθερα ό,τι τους κατέβαινε στην κούτρα – στην κυριολεξία! Ενώι όλο αυτό το 24ωρο της γιορτής τ’ αφεντικά τους το βουλώνανε γιά λόγους σκοπιμότητας. Αντιθέτως, εμείς σήμερα έχουμε μία μέρα “μή δουλείας” (κυρίαρχος λαός, κτλ) κάθε …τέσσερα χρόνια (μάλλον τα δίσεκτα! Lol!!!), καί το βουλώνουμε διαρκώς.

  Ακόμη κι αυτή τη μέρα.

   

  α3. Εισαγωγή III – Τα χαρακτηριστικά της εξουσίας

  Αφού τα πράγματα με τις δήθεν ελεύθερες εκλογές είναι τόσο χάλια, τί μπορούμε να κάνουμε εμείς; Γιατί να πηγαίνουμε κάν να ψηφίζουμε, στο κάτω-κάτω (τώρα, μάλιστα, που δεν είναι κι υποχρεωτικό) ; Γιατί να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας μιά διαδικασία, την οποία άλλοι -χωρίς να μας ρωτήσουν- έφτιαξαν καθαρά γιά την πάρτη τους, κι όχι γιά τα όμορφα τα μάτια τα δικά μας;

  Αυτή είναι μιά σειρά από λογικώτατα ερωτήματα, στην οποία δύσκολα βρίσκεται λογική απάντηση. Όμως, προσωπικά θαρρώ πως μιά τέτοια (επίσης λογική) απάντηση υπάρχει καί παραϋπάρχει.

  Ας βοηθηθούμε λίγο.

  Στα προηγούμενα, είδαμε τα χαρακτηριστικά των εκλογών, αλλά όχι της εξουσίας. Εφ’ όσον, όμως, οι εκλογές “δυτικού τύπου” είναι απότοκοι της παγκόσμιας εξουσίας, τότε καλά θα κάνουμε να ρίξουμε μιά αναλυτική ματιά καί στην τελευταία.

  Δεν θ’ αναπτύξουμε εδώ το πώς φτάσαμε στο σημείο να κάνει κουμάντο σ’ όλον τον πλανήτη μιά ομάδα μερικών εκατοντάδων ατόμων (καί μερικών λεσχών), ούτε το ποιά είν’ αυτά. Θα ξεμακραίναμε πολύ από το θέμα μας. Απλώς, γιά την κουβέντα μας θα θεωρήσουμε δεδομένη την παγκόσμια πυραμιδική ιεραρχία· άλλως (καί πιό ξεκάθαρα), την παγκόσμια δικτατορία των ολίγων εις βάρος των πολλών.

  Χαρακτηριστικά, λοιπόν, της παγκόσμιας εξουσίας:

   

  i. Γουστάρει να κρύβεται.

  Γιατί; Μά, απλούστατα, διότι εφαρμόζει καθαρά στρατιωτικές τακτικές (απόκρυψη, αιφνιδιασμό, κτλ)! Καί γιατί αυτό; καθαρά, εφ’ όσον η στρατιωτική συμπεριφορά είναι αυτή, που περισσότερο κάθε άλλης προστατεύει ένα άτομο, ή μιά ομάδα ατόμων.

  Έτσι, η εξουσία εμφανίζει μιά δομή σαν κρεμμύδι, όπου εμείς βλέπουμε μονάχα το απέξω στρώμα, κι όχι τα κρυμμένα παραμέσα. Γιά να τα δεί κάποιος αυτά τα τελευταία, πρέπει κατά 99% να γίνει κομμάτι της εξουσίας! Εκτός από την περίπτωση, που η ίδια η εξουσία τα μαρτυράει στους δικούς της αρδ (κάνοντας πλάκα), με την εντολή να τα δημοσιεύσουν. (Περίεργη αίσθηση του χιούμορ, αλήθεια, αλλά συμβαίνει καμιά φορά.)

   

  ii. Αφομοιώνει / διαφθείρει

  Χρειάζονται πολύ ισχυρές ηθικές αντιστάσεις, γιά να την πλησιάσεις καί να μη σε κάνει κι εσένα σαν τα μούτρα της. Αφομοιώνει, λοιπόν… Κυρίως (κατά 99%) με δέλεαρ το χρήμα. Πόσοι καί πόσοι πρώην ξυπόλητοι μπήκαν στην πολιτική κι έμαθαν τα χαβιάρια καί τις σαμπάνιες καί τα πούρα καί τα ακριβά αυτοκίνητα καί κόττερα; Ούκ ολίγοι!

  Αφομοιώνει καί διαφθείρει. Τελεία καί παύλα.

   

  iii. Αν ζοριστεί, θα σε στείλει γιά μετενσάρκωση.

  Αν της μπείς πολύ στο μάτι, ή αν δεν μπορεί να σε αφομοιώσει / διαφθείρει, η κυρα-εξουσία θα σε στείλει κατά Παράδεισο μεριά το συντομώτερο δυνατόν.

  (Είπαμε, στρατιωτική συμπεριφορά! Τί άλλο περιμένατε, δηλαδή; )

   

  iv. Το εξώτατο εξουσιαστικό στρώμα είναι η (πρώτη) ασπίδα της εξουσίας.

  Η κυρα-εξουσία, σε κάθε εξουσιαζόμενο κράτος φροντίζει να έχει τοποτηρητές απολύτως πιστά μαντρόσκυλα δικά της. Καί γιά να εφαρμόζουν τις εντολές της, αλλά καί γιά να απορροφάνε την αντίδραση του πληθυσμού.

  Βλέπετε, πολλοί πωλητικοί ήδη έφαγαν ξύλο από πολίτες· αλλά κανένας ιεραρχικώς ανώτερός τους στη στοά.

  Να το θυμάστε αυτό.

   

  Αυτά τα κυριώτερα, περίπου· δεν νομίζω να ξέχασα κάτι σημαντικό από τα χαρακτηριστικά της εξουσίας.

  Συμπερασματικώς, πρόκειται γιά έναν τεθωρακισμένον εχθρό του λαού. Εχθρό εξ ορισμού.

   

  α4. Εισαγωγή IV – Τί μπορούμε να κάνουμε με τις εκλογές;

  Έχουμε, λοιπόν, ένα σύνολο καλά προστατευομένων καί αμειβομένων μαντρόσκυλων της εξουσίας, που αυτή τα υποστηρίζει με κάθε τρόπο (προπαγάνδα, εκφοβισμό κι εκβιασμό του λαού, κτλ)… καί τα θέτει μπροστά μας, να ψηφίσουμε ένα από δαύτα – βαυκαλιζόμενοι πως …τιμωρήσαμε τα προηγούμενα. (Που καταξέσκισαν μέν το δημόσιο χρήμα, αλλ’ αμάρτησαν γιά τα παιδιά τους! Lol!!!) Ανάμεσά τους, αφήνει λίγο χώρο γιά (πράγματι ανεξάρτητους) υποψηφίους του λαού, που συγκεντρώνουν τα χρήματα των παραβόλων καί των εκλογικών εξόδων …με έρανο.

  Μπερδεγουέη, γιά να κατεβεί κανείς σε εκλογές σήμερα, ξεκινάει από καμιά διακοσαριά χιλιάδες ευρώ. (Δεν είναι θ’κό μ’ αυτό. Μάρκο ντέ Σάντ έφα, αν καί δεν θυμάμαι σε ποιό άρθρο, ή σχόλιο – ορθώς έφα, αν καί καθήμενος! 🙂 ) Ιδού η …δημοκρατικότητα των εκλογών!!! Τ’ είναι, τώρα, διακόσια χιλιάρικα ευρά; Έ; Όλοι τά ‘χουμε! Ολονών μας περισσεύουν! Άρα, τί γκρινιάζουμε γι’ αποκλεισμό μας από τα δημοκρατικά αξιώματα; Καρα-lol!!!

   

  Των ανωτέρω ειπωθέντων, νομίζω είναι πλέον φανερό το τί πρέπει να πράξουμε με τις εκλογές. Πάμε, μαέστρο, να τα δούμε!

  • Ψηφίζουμε με ψυχρή λογική. Όχι με συναίσθημα!

  «- Μά, τί λές, ρέ Εργοδότη; θα γίνει ξαφνικά ο φραππεδιάρης Έλληνας αναλυτικό κομπιούτερ;»

  Θα γίνει, θέλει-δέ θέλει. Δεν έχει άλλη λύση!

  • Μαθαίνουμε καλά τον εκλογικό νόμο.

  Δεν φερόμαστε σαν οπαδοί της κερκίδας που διαμαρτύρονται γιά άδικη απόφαση του διαιτητή, ενώι δεν ξέρουν την τύφλα τους απ’ τον κανονισμό παιδιάς!

  Κι αν βαρυέμαστε να διαβάζουμε ΦΕΚ, ρωτάμε άλλους. Καί ξαναρωτάμε. Μέχρι να μάθουμε.

  • Βοηθάμε καί τους άλλους ψηφοφόρους να λογικευτούν.

  Αν δεν μας ακούσουν, κακό του κεφαλιού τους.

  Δυστυχώς, αυτή η μεταβολή νοοτροπίας είναι επίπονη. Καθόλου εύκολη! Μόλις πρόσφατα, διαπίστωσα πως κάπου 4-5 Διαδικτυακοί συν-γραφιάδες αναρωτήθηκαν ποιά είναι αυτά τα αστέρια, που -κάθε τρείς καί λίγο- βγαίνουν απ’ το καπέλλο του ταχυδακτυλουργού (της παγκόσμιας εξουσίας, δηλαδή) καί ζητάνε την ψήφο μας. Από πού ξεπήδησαν! Απόλυτα σωστό το ερώτημα, πλην όμως καθυστερημένο κατά 45 χρόνια – τουλάχιστον. Κι ανεπαρκές.

  Αν μονάχα τόσα λίγα άτομα αναρωτιούνται γιά τέτοια πράγματα, τότε δεν μιλάμε γιά ξύπνημα του Ελληνικού Λαού, αλλά γιά πρωϊνά χασμουρητά. (Μαζί με το πρωϊνό κατούρημα καί μερικές πρωϊνές πορδές.) Το ξύπνημα αργεί ακόμη.

  Ελπίζω, μονάχα, να επισυμβεί πρίν μας έρθει -ως έθνος- ο αιώνιος ύπνος.

  • Εμμένουμε στην αρχική μας (βασανισμένη, όχι πρόχειρη) απόφαση.

  Δεν αλλάζουμε στην πορεία, σαν ανεμόμυλοι. Ο κουμπάρος, ο κουνιάδος, ο συνεργειατζής που μας άλλαξε λάδια, ο συνάδελφος, ο εξυπνάκιας στο προποτζήδικο, που νομίζει πως μ’ ένα ευρώ θα κερδίσει ένα εκατομμύριο απ’ το Στοίχημα, να κρατήσουν τις όποιες ηλίθιες πολιτικές απόψεις τους γιά την πάρτη τους. Κλείνουμε τ’ αυτιά μας καί δεν ακούμε.

  • Δεν κολλάμε αναγκαστικά σε ό,τι ψηφίσαμε στο παρελθόν.

  Είπαμε, οι συνθήκες αλλάζουν. Κοιτάζουμε το τώρα! Καί το προβλέψιμο μέλλον.

  • Τσακίζουμε τους υποψηφίους της κυρα-εξουσίας.

  Θυμόμαστε καλά ποιός ανακατεύτηκε με τα πωλητικά σκατά· όχι να μας κάνει τώρα το λευκό περιστέρι, ο λεγάμενος!

  Ρωτάμε πχ αν κάποιος είναι τέκτων, δηλαδή εξ ορισμού όργανο της παγκόσμιας εξουσίας. (Πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν οι αρδ της τηλεόρασης, που τους καλούν όλους αυτούς σε “πάνελς” συζητήσεων. Αλλά τί να ρωτήσουν, αφού είναι το ίδιο ποδίτσες, σαν τους καλεσμένους τους; ) Ρωτάμε ποιό το μικρό όνομα καί το γένος της μητέρας του καί των γιαγιάδων του. (Κι όποιος κρύβεται σ’ αυτή την ερώτηση, κακό του κεφαλιού του. Όχι του δικού μας.) Ρωτάμε αν τέλειωσε δημόσια Ελληνικά σχολεία σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.

  (Θα έλεγα ότι ρωτάμε καί το αν είναι χριστιανός ορθόδοξος· αλλά, με τις τηλεοπτικές κάμερες μέσα στις εκκλησίες, σταυροκοπιέται -γιά επίδειξη- μέχρι καί το Αλεκσάκι. Άρα, άκυρη η ερώτηση. Δεν βοηθάει.)

  Σε κάθε αρνητική / αντεθνική απάντηση, ή καί σε κάθε καθόλου απάντηση (ομολογία του ότι ο σιωπών είναι τέκτων), του τραβάμε ένα Χ καί ξεμπερδεύουμε με δαύτον μία καί καλή.

  • Ψηφίζουμε τους πράγματι αγνώστους / μικρούς / ανεξάρτητους / έξω από σκοτεινές διασυνδέσεις ευρισκόμενους.

  Αφού το ψάξουμε λίγο το πράγμα, εννοείται. Ουδόλως είναι αναγκαστικό το ότι ο κάθε πρωτοεμφανιζόμενος υποψήφιος αυτομάτως είναι καί καθαρός. Πρέπει ν’ αποδειχθεί τέτοιος!

  • Δεν ψηφίζουμε με αρνητική λογική.

  Δηλαδή, δεν γουστάρω τον Α’, άρα ψηφίζω τον Β’ – ή, έστω, κάποιον από τους υπάρχοντες, απλά καί μόνο γιά να ψηφίσω κάποιον. Λάθος λογική!

  • Δεν ψηφίζουμε τιμωρητικώς.

  Δηλαδή, ψηφίζουμε το Γ’ κάθαρμα, γιά να διώξουμε απ’ την εξουσία το Δ’ κάθαρμα; Τί «λογική» είν’ αυτή, τώρα;!

  • Ψηφίζουμε ένα κόμμα (ή έναν μεμονωμένο υποψήφιο) γι’ αυτό που κρίνουμε εμείς ότι θα χρησιμεύσει στην πατρίδα.

  Όχι γι’ αυτά που λέει αυτό (ή αυτός). Ή, ακόμα χειρότερα, γιά όσα λένε οι άλλοι -συνήθως οι πολιτικοί του αντίπαλοι- γι’ αυτό! (Ή γι’ αυτόν.) Έχουμε δικό μας μυαλό, έχουμε δική μας γνώμη, τα χρησιμοποιούμε αμφότερα. Κλείνουμε τ’ αυτιά μας στους έξωθεν ήχους των σειρήνων.

   

  Αυτά απάνω-κάτω, με τους κανόνες της λογικής κατά την ψηφοφορία.

  Αναγνωρίζω πως, ιεραρχικώς, έπρεπε να ξεκινήσουμε από πιό σημαντικά εκλογικά θέματα. Αλλά, έτσι τά ‘φερε η κουβέντα – κι εδώ κουβεντιάζουμε, δεν συγγράφουμε πραγματείες. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά καί γιά την παρουσίαση των πρωταρχικών σημαντικών. Ιδού:

  • ΔΕΝ απέχουμε απ’ τις εκλογές.

  Διότι, είτε απέχουμε εμείς, είτε δεν απέχουμε, αυτός που είναι ταγμένος απ’ την κυρα-εξουσία να βγεί, θα βγεί. (Αμφιβάλλετε; Κακώς! Μην σνομπάρετε την πρακτική απλή αριθμητική του Δημοτικού. Εκεί βρίσκεται η απόδειξη.)

  • ΔΕΝ ρίχνουμε λευκό.

  Διότι, ακόμη κι αν ρίξουμε λευκό, αυτός που είναι ταγμένος απ’ την κυρα-εξουσία να βγεί, θα βγεί. (Αμφιβάλλετε; Κακώς! Μην σνομπάρετε την πρακτική απλή αριθμητική του Δημοτικού. Εκεί βρίσκεται η απόδειξη.)

  • ΔΕΝ ρίχνουμε άκυρο.

  Διότι, το άκυρο δεν έχει καμμία σημασία στο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν προσμετράται κάν! Τα δέ όποια βρισίδια σε άκυρο ψηφοδέλτιο, απλά τα διαβάζει η εφορευτική επιτροπή, καί το πράγμα σταματάει εκεί. Δεν τα διαβάζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός. (Καί να τα διάβαζε, σιγά που θα στεναχωριότανε.)

  Δεν χρειάζεται να εξηγήσω περισσότερο, το γιατί με το άκυρο δεν κάνουμε απολύτως τίποτε.

   

  Τα παραπάνω τελευταία τρία “ΔΕΝ” σας τα έγραψα, γιά να το χωνέψετε καλά πως δεν αποτελούν αντιεξουσιαστικές επιλογές. Αφού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα! Η δε κυρα-εξουσία μας δείχνει καθαρά την περιφρόνησή της γι’ αυτά, βάζοντας μέν τους αρδ να σιωπούν γιά τα ποσοστά αποχής, τα δέ άκυρα να τα παρουσιάζουν μαζί με τα λευκά. (Ενώι έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Τα άκυρα δείχνουν μή συμμετοχή στην διαδικασία, αλλά επιθετική· με θυμό. Αντίθετα με την αποχή, η οποία δείχνει παθητική αποφυγή της εκλογικής διαδικασίας. Τα δέ λευκά σημαίνουν σαφή συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές μέν, αναποφασιστικότητα δέ.)

  Η μόνη περίπτωση, αποχή / λευκά / άκυρα να σημάνουν πολιτικές εξελίξεις, είναι ν’ ακυρωθούν (υπό συνθήκες) οι παρούσες εκλογές καί να επαναπροκηρυχθούν. Σιγά τ’ αυγά, δηλαδή!!! Αναβάλλεις γιά κανένα μήνα το να σου κάτσει στο σβέρκο ο εκλεκτός της εξουσίας… Καί τί έγινε; Τί κατάφερες;

  Τίποτε απολύτως.

  Βέβαια, οφείλω ν’ αναφέρω πως σε άλλες εποχές (αμέσως μετά την Μεταπολίτευση του 1974), ένα ποσοστό αποχής / ακύρων / λευκών πάνω από πχ 60%, ίσως να ερμηνευόταν από τους κρατούντες ως παλλαϊκό φτύσιμο (που όντως έτσι είναι), καί ίσως ν’ ακύρωνε τους σχεδιασμούς των ξένων περί δικομματισμού στην Ελλάδα, με τις τραγικές μπλέ καί πράσινες συνέπειες που περάσαμε. (Αύξηση του δημοσίου χρέους, κλείσιμο βιομηχανιών, πληθωρισμός, κτλ κτλ. Αλλά, όλ’ αυτά …κάργα δημοκρατικά, όμως, έ;!)

  Ίσως.

  Ακόμη παλιότερα, τότε που -έστω επιφανειακώς καί υποκριτικώς- μετρούσε αυτό που λέμε «ήθος», το παλλαϊκό φτύσιμο του >60% ίσως να επέφερε σημαντικές αλλαγές (προς όφελος του λαού) στο ίδιο το πολιτικό σύστημα της εκλογής βουλευτών.

  Ίσως.

  Μιλάμε, όμως, γιά εποχές μισόν αιώνα πίσω – καί πλέον. Σήμερα, η επίκληση του δημοσίου ήθους αρχόντων τε καί αρχομένων δείχνει απλώς άνθρωπο εκτός πραγματικότητας.

  Καί, βεβαίως, η επίκληση του ήθους δεν επιφέρει καμμία αλλαγή σε κανένα εξουσιαστικό σύστημα…

  …μιάς παγκόσμιας εξουσίας, που όσο πάει καί γίνεται όλο καί πιό ξεδιάντροπη.

   

  Επίλογος

  Ωραίαααα!!!…

  Αφού, όμως, ακόμη κι η έγκυρη σωστή δική μας ψήφος νοθεύεται απ’ την εξουσία, τί σημασία έχει να ψηφίζουμε;

  Έχει, διότι “κάτι” μπορούμε να καταφέρουμε κι εμείς με την ψήφο μας στην σωστή κατεύθυνση. Παρά τα τρομερά εξουσιαστικά εμπόδια.

   

  Το 1968, στην τότε Τσεχοσλοβακία, είχε μπουκάρει η ΕΣΣΔ γιά να τη φέρει ξανά στον “ίσιο δρόμο” του “υπαρκτού σοσιαλισμού”! Σοβιετικά τάνκς στους δρόμους της Πράγας έτρεχαν γκαζωμένα, καί πυροβολούσαν προς εκφοβισμό του πλήθους. Όμως, οι νεαροί Τσέχοι καί Σλοβάκοι δεν πτοήθηκαν· πλησίαζαν τα τάνκς καί τους έχωναν καδρόνια ανάμεσα στους τροχούς απ’ τις ερπύστριες. Ή, τους έριχναν μολότωφ στις εξόδους εξαερισμού καί στα φίλτρα αέρα.

  Το τάνκ, βέβαια, δεν πολυμάσαγε από τέτοια ημίμετρα, αλλά προσωρινά αναγκαζόταν να βγεί εκτός κυκλοφορίας. Κι αυτό καί το πλήρωμά του. Όμως, με αχρηστευμένο το τάνκ γιά κανένα τέταρτο της ώρας, αρκούσε μιά χαρά στους διαδηλωτές να κάνουν τα δικά τους. Χώρια που το τάνκ μπλοκάριζε τον δρόμο των υπολοίπων αρμάτων πίσω του, μέχρι να ξαναπάρει μπρός.

   

  Τί κερδίζουμε, λοιπόν, συν-Έλληνες, με την ψήφο μας σε καταδική μας (κι όχι εξουσιαστική) εκδοχή;

  Χρόνο καί περιθώρια περαιτέρω δράσεως!

  Αυτά κερδίζουμε.

  Τα θεωρείτε ασήμαντα;

   

  Υγ 1: Είδα πρόσφατα κολλημένες πολλές αφίσες ενός (υποτίθεται) μικρού (υποτίθεται) αριστερού (υποτίθεται) κόμματος (κι όχι -υποτίθεται- ανύπαρκτης οργάνωσης-σφραγίδας), που προτρέπουν σε αποχή.

  Εκτός του ότι γιά πολλοστή φορά αναρωτιέμαι πού βρίσκουν τα λεφτά γιά αφίσες κάτι τέτοιοι, οι λεβέντες φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι ρουφιάνοι της εξουσίας. Οπότε, μή μασάτε σε τέτοιες προτροπές. Ειδικά σ’ αυτές τις εκλογές, πρέπει άπαντες να πάμε να ψηφίσουμε.

  Κι όχι μόνο! Είναι κι ανιστόρητοι, παρά το ότι (ισχυρίζονται πως) είναι αριστεροί – μή χέσω.

  Βλέπετε, με την «εξυπνάδα» του Ζαχαριάδη γι’ αποχή των ΚΚΕδων στο (σαφώς στημένο) δημοψήφισμα του 1946, που θα έφερνε πάλι την βασιλεία στην Ελλάδα κατ’ εντολή των Άγγλων, η εξουσία απλά έψαξε στους εκλογικούς καταλόγους το ποιός δεν προσήλθε, καί τον περιποιήθηκε δεόντως!

  Γι’ αυτό σας λέω… Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας, καί μην ακούτε τις αηδίες του καθενός.

   

  Υγ 2: Μέγα θέμα, κι επίτηδες έκανα την πάπια καί δεν το συμπεριέλαβα στο κείμενο.

  Αλήθεια, τί γίνεται με τη δική μας συμμετοχή, ως υποψηφίων;

  Εντάξει, ο ένας «ετοιματζήδικος» υποψήφιος είναι της εξουσίας, ο άλλος αρπάχτρας, ο τρίτος μαλάκας… Γιατί τελικά να μην βάλουμε υποψηφιότητα εμείς; Καί πες ότι το οικονομικό πρόβλημα της συμμετοχής μας βρίσκουμε τρόπο καί το λύνουμε. Γιατί, τότε;

  Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πλέον καιρός γιά κάτι τέτοιο. Αυτά έπρεπε να έχουν ήδη γίνει εδώ καί δεκαετίες… να έχει υπάρξει πρώτα ένας ακλόνητος εθνικόφρων πατριωτικός πυρήνας του 15% με 20%, με διαρκή «κυκλική» συμμετοχή όλων, που θ’ ανέβαινε κλιμακωτά καί θ’ άπλωνε τα δίχτυα του παντού. Πρώτα αυτοδιοίκηση, μετά Βουλή… Κάπως έτσι. Οπότε, δεν θ’ αναρωτιόμασταν σήμερα τί πήγε τόσο στραβά, καί καταντήσαμε στα χάλια που φτάσαμε. Διότι δεν θα φτάναμε σε τέτοια χάλια.

  Όπως καί στο εμπόριο, έτσι καί στην πολιτική: το χτίσιμο της καλής εικόνας της «φίρμας» δεν γίνεται μέσα σε μιά μέρα. Χάσαμε πολύ χρόνο! Κι όταν υπήρχαν καί χρόνος καί κατάλληλες συνθήκες, φάγαμε όλοι μαζί τη φόλα του «Ελληνοκεντρικού κινήματος», κι ησυχάσαμε. Ωραία, ξαναπιάσαμε μέν τον Πλάτωνα, να …μορφωθούμε αρχαιοπρεπώς· αλλά, όσο εμείς διαβάζαμε τον «Τίμαιο» καί περιμέναμε τους Ψίψιλον, οι Τούρκοι στο μεταξύ φτιάξανε δική τους πρωτοπόρα πολεμική βιομηχανία!

  Το ξαναλέω: απλά η γνώμη μου! Όμως, δεν θα εμποδίσω κανέναν, που θα βρή (έστω καί στο «καί πέντε») τρόπο αποτελεσματικής συμμετοχής των πατριωτών στο εκλογικό παιχνίδι των εσχάτων καιρών μας.

  Αλλά, όποιον δρόμο καί να πάρετε, προσέξτε τί κάνετε! Η Πατρίδα δεν αντέχει άλλα λάθη.

   

  (επόμενο)

   

  Τον νού σας ‘‘ρεμάλια’’ !!

  53 Σχόλια

   

  Τον νού σας ‘‘ρεμάλια’’ !!

  … τον νού σας !!

  εκλογοβωμολοχίας το ανάγνωσμα …

   

  Παλαιός

   

  έτσι … για να μπέκετε στο πνέμα

  Σε καμμιά 15αριά μέρες … λέει … έτσι λέει !! … τα γ-ελαδοζωντόβολα θα κληθούν να επιλέξουν τις τσατσάδες τους !! … έεεπ ένα ένα … τους νταβατζήδες αργότερως !!

  Τι δεν το καταλάβατε ;; … μα καλοί μου άντρωποι (όσοι δεν το καταλάβατε) … για τας αυτο-γδιοικητικάς και μπεριφερειακάς εκλογοπορδάς κατά πρώτον και τας δευρω-βολευτικάς κατά δεύτερον ομιλούμε, όπου θα κληθούν λέει τα Ζά, να επιλέξουν τους νέους (με σαράντα δυό μασέλες χάφτοντες) … προυχοντοκοτζαμπάσηδες!! … ναι ρε … έτσι λέει !! … και μην έχουμε πάλι κάνα κοπρίτη που πεταχτεί και ‘πεί ότι βρίζω τα Ζά … γιατί καλοί μου άντρωποι (καλά τώρα σχήμα ελόγου είν’ εντούτο) τότε θα τα ‘βριζα αν δεν τα ‘λεγα Ζά … αλλά όμως όπως βλέπετε, εγώ δεν κάνω τέτοιες «ατιμίες».

  Βέβαια τα κακόμοιρα, σαν Ζά που είναι, δεν καταλαβαίνουν και πολλά (τι πολλά … δηλαδή … τίποτις !!) και είναι και ‘κείνοι οι άλλοι (άντε να μην τους ‘πώ τώρανες κάνα κοσμητικό και γένουμε μπίλιες) που τους ρίχνουν μπούχικο σανό και τους βάνουν ιδέες … και τα καψερά την καταβρίσκουν να τον μασάνε !! … τί να μασάνε … αφού αμάσητο τον χάφτουνε !! … λες μπας και δεν προκάμουνε … και τους τον πάρουνε !!

  Αλλά όλα κι όλα όμως … του στραβού (των στραβών καλύτερα) το δίκιο να το λέμε … σκούζουν !! … δεν σκούζουν τα σκασμένα ;; … σκούζουν … πως δεν σκούζουν … συνήθειο το’ χουνε !! [[ … έ είπαμε του στραβού/ων το γ-δίκιο … να το λέμε !! ]] … άσχετο βέβαια αν δεν ξέρουν γιατί σκούζουν, ή σκούζουν … κατόπιν εορτής !! … άμα τα τσούξει !! είναι βλέπετε και ‘κείνοι οι άλλοι που τους ρίχνουν το «φιστικάκι» άγαρμπα- (αλλά όμως δεν έχει σημασία … σκούζουν !! ) … αλλά και ξανά μανά τα γ-ίδια κάνουν !! … έε μετά έχω και σας να στραβομουτσουνιάζετε που τα λέω ΖΑ … έεε μα πώς διάολο θέτε να τα ‘πώ ;;

  Και δεν το κάμνουν μιά … δεν το κάμνουν δυό … αλλά σαν να το συνήθισαν και το ζητάει ο κώλος τους … και κάθε φορά το θέλουν και χοντρύτερο … το αγγούριον !! … δεν μένουν κάν στα καροτάκια και τ’ άλλα ψιλοζαρζαβατικά … κολλήσανε βλέπετε εκείνο το ‘‘αν κάνεις κάτι … να το κάνεις … σωστά !!’’ … κι έτσι που πάνε … δεν τα βλέπω καλά τα τηλεγραφόξυλα … όπου νά ‘ναι έρχεται η σειρά τους !!

  Τα ‘φάγαν μιά … αλλά που μυαλό … θέλαν κι άλλο … απ’ το καλό !! … γι΄ αυτό φέρανε νταούλια, στήσανε χορό, κάνανε σουλάτσο και δείξανε  … πό… πό-οο !! για να καλέσουνε το όπου γής κοπριτοκιτσαριό να ‘ρθεί και να βάλει … ένα «χέρι» ένα «πόδι» κι άμα θές και «καλαπόδι» ότι κι όπως του βρίσκεται του καθενός (αλλαχουακμπαρικώς) κι ευαρεστείται για να τους διευρύνει τας (εμπρόσθιας τ’ οπίσθιας) οπάς !! μήποτε και η «τρόμπα» κάμνει το θάμα της … πάρουν αέρα … κι ανέβουνε … ψηλά !!

   

  στα  … ‘πάνω … εκεί ‘πάνω

  Ψωφήξανε μπουσταρογλέους όχι μόνο μιά, αλλά θέλανε και επανάληψη … έτσι για να το φχαριστηθούν και να ‘μπεδώσουνε για τα καλά … και πλακώσανε τα πράντια, τα κεμαλοσερμπέτια, οι δωρεές για μνηρμνία και σκαφτόματα κι αλλαξοκωλιές μ’ άλλες πουστρεύουσες … και κουνήσανε την αχλαδιά, γυαλίσανε το μπόμολο, λαδώσαν το χωνί, τρίψαν το σγ-γατί κι αφού τους μάθανε πολλοί και γέναν λέει πλέον ‘‘ξακουστοί’’ … το γυρίσαν … και γένανε … μπορντέλο !!

  Ώ του ‘‘μέγα’’ μπόλις ξακουστή … άλλο μπορντέλο δεν μπορεί με σένα πιά να παραβγεί !!

   

  …και στα παρα-σ-κατω(ό)

  Δεν θέλανε καρότα, δεν θέλαν’ μελιτζάνες … θέλαν’ κάτι πιό βαρύ … θέλανε συ-καμινιές … να γένουνε αμπαγκλαντές !! … και φέρανε μπαχυστανιές, αφραγντανιές κι την απ’ όπου γής γκυφτιά την απλώσανε να λιάζεται σ’ άλση, μπετζοντρόμια, σοκάκια και στενά, να ν-ουρεί και να κοπρεί οπού ευρεί, και ευθύς της καφρογελαδογρεκίας η πορνεύουτζα εγένηκε ευκλεοσκατής ομοιάζουσα τε ασορτί ουχί με των μπωλητικώνε μόνο το χεσμένο το βρακί, μα μ’ όλης της στα τέσσερα πολλωδιευρυμένης «καθ-έδρας» των στοών και ομιλολεσχών τες αψηλής τες κενωνίας.

   

  …ρε το τραβάει λέμε ο κ@λ@ς σας

  Δεν σας έφταναν αυτοί που φροντίζουν να σας έχουν ανοιχτά κι ελαστικά τα βάρδουλα, θέλατε και κάποιον/α να φροντίσει το πνιξοψησιμό σας … τέτοια γαϊ-ντουρου-γιά πιά !! … γι’ αυτό λέω … δεν παίζεστε με τίποτε … είσαστε απλά … άμ-παιχτοι !!

   

  …και η του γείτονος … μεγαθυμία

  Ώ της καυλοπρωκτίας τε μουνολειχοτριβίας, μπούτζας τε ζαρζαβατικών τε τριβίων, χρείαν έχοντα αγαπητά μοι της πορνεύουτζας και των λοιπών μπορνείων ζωντόβολα, χαρείτε λέγω σας χαράν υπερμεγάλην, διό κι ο πολυχρονεμένος σουλτάν εφέντης αρτογιάν απυσχέθει στο πσοριασμένο χατζαροβραίϊκο ερπετό όπως με πολλάς υπέρ του δέοντος ορδάς αλλά και πορδάς, τροφοδοτήσει τας Μιζοκαλοργανωμένας άμποτε και κοπτομένας περί της δυστυχίας των μεταναστευόντων διπόδων, μαφίας, με πληθώρα φρέσκων και άρτι αφιχθέντων κρεάτων, όπως όλοι σας εθελουσίως τε ακουσίως γευθείτε χαρά τε διεύρυνση στα σκέλια σας … επιτέλους … αι δεήσεις σας εισακούσθησαν !! … άδετε λοιπόν, πολυχρονείτε και υμνείτε άπαντες τους φροντίζοντάς σας !! … έχετε τώρα την χαβούζα σας … κι είναι ολοδική σας και δική τους !!! … οοολέ !!!!!

   

  …όρσετε το λοιπόν … για να μην …

  Αλλά πώς να το ‘πώ … εσείς δεν παίζεστε … όταν τα θέλετε τα θέλετε ΌΛΑ … κι αφού τα θέλατε τα … πήρατε !! … αξίζετε όχι απλά ένα αλλά πολλά παράσημα … των ανοιχτών παλαμοπατουσών !! … όρσετε να μην σας τα χρωστάω !!

   

  …τον νού σας … αν σας το πάρουν είστε άξιοι της …

  Τον νού σας «ρεμάλια» … τον νού σας !! … κρατηθείτε καλά στο βάθρο … και μην σας ‘πώ ότι πρέπει ν’ ανέβετε κι άλλο … αλλά εσείς είστε νοητάκια … το ξέρετε και μόνοι σας … και ποτέ δεν θα περιμένατε κάποιον άλλον να σας το υποδείξει … έτσι ;;;

   

  …λοιπόν

  Αυτά τα τερπνά φροντίσατε και κάνατε (εντοπίως) τω παρελθόντι … και τώρα ετοιμάζεστε να …..

   

  αλλά … ποίος και περί ποίου ο λόγος ;;

  Σε ένα 15ήμερο λέει το γ-ελαδοπόπολο θα ψηφήξει να βγάνει φρέσκους (καλά τώρα … μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς) μπορεί και μπαγιάτικους, δημαρχέσ(τ)ους/δημαρχέσ(τ)ες και περιφερειχέστους και περιφερειχέστες ή όπως κατά το νεομπωλητικώς ορθότερον δημαρχεύτριες, περιφερειεύτριες αλλά και ευρωβολεύτριες κάτι σαν να πούμε «χορεύτριες» κλπ. αργά τε πώς παλεύοντάς το όλο και κάτι μαθαίνουμε … αλλά που θα πάει στο τέλος μπορεί να ξεχάσουμε και ότι ξέρουμε … αριστεροσφυριζοκουκουέδικος λογισμός είν’ αυτός.

   

  στα μικρά … και ξέμπαρκα

  Καλά τώρα δεν το συζητάω εκεί στα χουριά και τις μικρομπολιτίες στα αυτοδιοικητικά όλοι θα ψωφήξουν τα γνωστά … τον συμπέθερο του μπατζανάκη, τον κουμπάρο του ξαδέρφου της γκόμενας και την κολλητής της συννυφάδας του γαμιά της κουμπάρας … μην το συζητάμε καν, εδώ το πράμα είναι ενδογαμικές αλλαξοκωλιές και παρτούζες … απλά για να αρπάξουν τα μπικικίνια από το προεδριλίκι και το δημαρχιλίκι, αλλά και τις μεταξύ τους μοιραζόμενες μικρομίζες και αρπαχτές …κάτι σαν «άσε να τ’ αρπάξουμε ‘μείς και ποιός χέζει τα έργα και τα πάρεργα».

   

  στα άστε(ργ)α και στα μπορντέλια

  Στα μεγαλύτερα όμως άστε(γ)α όπου το συγγενολόϊ δεν κάμνει πιά κουμάντο και που πλέον έχει φορτωθεί το πράμα από χαλβαναριά και αφροασιατοπιθήκια, που ειρήσθω εν παρόδω το σφυριζογκουβέρνο όλους εδαύτους τους έχει λέει ελληνοποιήσει χαρίζοντας ιθαγένεια … ναί … ναί … ιθαγένεια … όπου τον κάθε ξεκούμπωτον τον έκανε φυλετικά έλληνα … όχι υπήκοο έστω του γελαδικού προτεκτοράτου αλλά ιθαγενή, του χάρισε δηλαδή εθνικότητα … αμέ τί !! … όχι παίζουμε !! … και μετά αναρωτιόμαστε αν θα λωλαθούμε !! … μα μανάριαμ’ την έχουμε ήδη ψωνίξει και απλά δεν το πήραμε είδηση !! … δεν βρέθηκε βλέπεις και κανάς καλός άθρωπος να μας το ‘πεί … και ‘μείς εκεί ακόμη χάσκουμε !!

  Να τις προάλλες βγήκε ο καρατζατέτοιος λέει και είπε ότι τα σφυριζοχάτσολα ούτε λίγους ούτε πολλούς σιακάπου εκεί στις 850χιλιάδες τους δώκανε ιθαγένεια … και τους κάμανε αναντάμ παπαντάμ έλληνες … τώρα άν κάποιους από μας τον κάμανε μπουζουμπουριανό ή κογκολέζο τι να σας ‘πώ … περιμένουμε και η νεκροψία θα μας το δείξει !!

  Και επειντί «σίπρα ντίνει επιντόματος και κοράφιος … ηγκώ ψηφίξει τσιόπρα» … και τα φρόκαλα που θα τους υποδείξουν οι σφυριζόπορδοι !!

  …δεν σας παίρνει το λοιπόν να την κάμετε λούφα ούτε παραλλαγή !! … εκτός πιά και το ζητάει ο κώλος σας … κι αυτό θέλετε !!

  Θα μου ‘πείτε βέβαια ότι εσείς δεν έχετε ανάγκη τα πιθήκια να διαμορφώσουν αποτέλεσμα, το κάμνετε και μοναχοί σας !! … να ας πούμε … μπουστάρηδες, συκαμίνηδες, ψιψινάκηδες και άλλα ψώνια βγάζατε ανέκαθεν, και φτάσατε να έχετε πλέον, αθήνα και θεσσαλονίκη ως τα μεγαλύτερα μπορτνέλια παγκοσμίως … ανώτερα χ-αμπούργκου, καλκούτας, βεγγάζης και άλλων αποανατολίτικων μπορντέλων.

  Αντί λοιπόν να σκούζετε που οι πόλεις σας γίνανε μπορντέλα, στέκια πρεζοδιακίνησης και μαϊμουδικών προϊόντων και δεν τολμάτε να κυκλοφορήσετε από τα πιθήκια και τους μπαχαλοαντιφάδες, αφού επιπλέον σας σιδερώνουν, σας κερνάνε «φιστικάκι» και σας σφάζουν σαν κοτόπουλα μέσα στα ίδια τα σπίτια σας, καλό θα ήταν (εδώ γελάμε … αφού αν είχατε μυαλό …να, τόσο δά … κουκούτσι …) θ’ αφήνατε στην άκρη τις μαλακίες και να σηκωνόσαστε να πάτε να ψηφίσετε τον πιό ακροδεξιό υποψήφιο που βάζει υποψηφιότητα (και αυτό όχι γιατί τους έχω σε καμμιά υπόληψη … αλλά επειδή κατά βάσην είναι ενάντιοι στην μπαχαλοποίηση και πολυπολιτισμικότητα … αλλιώς κατά τ’ άλλα τα ίδια σκατά είναι ), μάλλον πολύ καλύτερα κάποιον ξεκάθαρα δηλωμένον ενάντια στην μετανάστευση και την μπαχαλοποίηση [[και μάλιστα να του ξεκαθαρίσετε ότι έτσι και τα γυρίσει … αυτός και η οικογένειά του θα φάνε … θα φάνε καλά … πολύ καλά !! ]] … αν λοιπόν δεν θέλετε ο κώλος σας να καταντήσει τραπεζικό ΑΤΜ, ο λαιμός σας τρόπαιο και χατζαροδοκιμαστήριο κάποιου αλλαχουακμπάρη και το όποιο φράγκο έχετε για τα χρειαζούμενα του μήνα να βγάλει φτερά και να γίνει πετούμενο … ξεκουμπιστείτε να πάτε να ψηφήσετε !!

  Δεν ξέρω και δεν έχω να σας προτείνω συγκεκριμένα κάποιον … άλλωστε όλοι αυτοί που προβάλλονται από τα διάφορα σ-κόμματα και τα μου-μου-έ (έξη και ξερός) είναι φρούτα περι-οπής … και τα γραμμάτια των κομμάτων και των στοών τους θα προωθήσουν [[ κοινώς μπουρδελοποίηση και διάλυση των πάντων ]] αφού όλα τα κόμματα μηδενός εξαιρουμένου, δεν μιλάμε γι’ αυτά που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους … (με τους τρείς και τον κούκο), αλλά για όλα εκείνα τα γνωστά, μικρά ή μεγάλα. Γι’ αυτό σας λέω, βρείτε κάποιον άκρα δεξιό όσο δεν πάει άλλο, αφού κατά βάσην είναι ενάντιοι στην μετανάστευση και την μπουρδελοποίηση ή κάποιον άλλον ξεκάθαρα εθνοπατριώτη ή τέλος πάντων κάποιον που να είναι ξεκάθαρα δηλωμένος ενάντια σ’ αυτά και ψηφίστε τον, αλλά και παρακινήστε όποιον ξέρετε και δεν ξέρετε (ακόμα και τους πεθαμένους να σηκώσετε … τι δηλαδή ψώφησαν και τέρμα ;; … δεν έχουν πλέον υποχρεώσεις ;; … γιατί τότε αν το ρέμα πάρει τον τάφο τους, και τους πάει βόλτα να ‘δούν τα ψαρικά … να το βουλώσουν και να μην σκούζουν !!) να σηκωθεί να πάει να τον ψηφίσει !! … είπαμε αν δεν θέλετε η πόλη σας να καταντήσει χαβούζα,  αλλά και ακόμα χειρότερα, όπως έχει καταντήσει μεγάλο μέρος της Αθήνας.

   

  για περιφερειχέστ-ους/ριες

  Παρόμοια πρέπει να πράξετε και για τους περιφερειάρχες … αν και εδώ είναι πιό δύσκολα τα πράγματα, αφού κατά βάσην δεν προβάλλονται (συγγνώμη αν κάνω λάθος … την σΤΟΥ-ΒΟΥ δεν την δουλεύω) ανεξάρτητοι υποψήφιοι, αλλά μόνο απόλυτα δεμένοι με κόμματα και συντεχνίες … τι να σας ‘πώ … πράξτε το καλύτερο που μπορείτε για να μην έχετε αργότερα την τύχη που είχε η Μάντρα και το Μάτι … διότι τα εξ υστέρων σκουξίματα και δάκρυα δεν οφελούν … αν θέλετε γαϊντούρουδες και λοιπούς τότε να είστε και έτοιμοι για Μάντρες, Μάτι-α και άλλα παρόμοια τερπνά… Κόρινθος, Μυτιλήνη, κλπ. κλπ.

  Όπως και να το δούμε όμως, αν θέλουμε τις πόλεις, κωμοπόλεις  και τα χωριά μας να μην είναι πολυπολιτισμικές χαβούζες, αλλά ασφαλή μέρη για μας, την οικογένεια και τα παιδιά μας, πρέπει να ξεπεράσουμε τα σύνδρομα της κομματομπουστρίλας και του νεοδικαιωματομπωλητικώς «ορθού» και να κάνουμε στην άκρη όλα τα σούργελα, εκείνα που θέλουν τα πάντα μπορντέλο, με πράντια κι αλλαξοκωλιές, με ρουφήγματα και δοκιμές, που τα βρήκαν ωραία και τους άρεσαν και από τότενες ‘μείναν ενεοί στην θύμησή τους !!

   

  γεβροκυνοβόλια με οβρωβολευτές & οβρωβολεύτριες

  Πολλά … πάρα πολλά τα λεφτά παπ-Άρη !!

  Μόνο για δαύτα κόφτονται … μόνο για δαύτα … ούλοι τους !! … γιατί μην μου πείτε ότι όλα τα σούργελα που στείλατε εκεί (να τρώνε με δέκα μασέλες) κάνανε κάτι για την Ελλάδα τόσα χρόνια … δέκα και στο χέρι λέει και άλλα δέκα από διάφορα άλλα, παραστάσεις, παιδιά, σκυλιά, γατιά και μπορντέλα, αλλά και άλλη μια εικοσάρα για τους υμέτερους (που δεν τους τα δίνουν όλα αλλά και πολλάκις υπάρχουν μόνο στα χαρτιά) βάλτε και τα υποδέλοιπα από τα Λόμπια, τις πολυεθνικές και τους Σόρηδες, φτάνουν αισίως την πενηντάρα και βάλε τον μήνα … αφήστε δε αν επιτροπιαστούνε σαν τον Φόν Μήτσιο και την «εδώ το Φόλι της απηρεσίας» … όπου εκτός των όσων χλαπακιάζουν μηνιαίως καθ’ όν χρόνο ξύνονται έχουν λαμβάνειν επί 3ετίας και δεκάρικο μηνιαίως … είπαμε και αυτό εκτός των άλλων … αφορολόγητα κορόϊδα … αφορολόγητα !! … οπότε δικαίως μπορούνε να λένε ότι «αυτό είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ποτέ να τους συμβεί» … όχι παίζουμε … χάχά !!

  Και ποιούς στέλνουν εκεί μανάριαμ’ ;; … μα αυτούς που ήταν καλά παιδιά … και έχουν εγκριθεί από τις στοές και τις υπηρεσίες … αυτούς έχουν χώσει τα κόμματα στα ε-ουροψηφοδέλτια … και απλά εσείς ωσάν χάνοι, διαλιέγετε … διαλιέγετε ποιοί να τ’ αρπάξουν !!

  Τέλος … ακόμη και αν υποθέσουμε ότι όλοι εδαύτοι που θα στείλετε εκεί ήταν καραπατριώτες … ακόμη και τότε πέραν των άλλων (που το οβραιοσκυλοβούλιο δεν έχει ουσιαστική δύναμη) είναι πολύ μικρός ο αριθμός τους ώστε να παίξει μπάλα και να κάνει την διαφορά … οπότε τομόνο που μένει είναι αυτό της αρπαχτής από τα δικά τους παιδιά … τα καλά παιδιά … και μην ακούσω μαλακίες για δήθεν που είναι αλλιώς … για ψάξτε το καλύτερα … για ψάξτε το !!

  Οπότε … ένα μένει !! … να στείλετε το μήνυμα !! … Ευρώπη, Μασώνια και Λαμόγια Σκυφτοπολιτικάντηδες … σας πήραμε είδηση … τέρμα τα δίφραγκα … ψηφήστε ΛΕΥΚΟ … και στείλτε τους στον διάολο !!

   

  γ-ελαδικό (σ)κυλοβόλιο

  Τα ‘χουμε ‘πεί και ξαναματαπεί …ΌΛΟΣ ο μπωλητικός συρφετός είναι πιόνια εχθρικών κέντρων, είτε ως γλείφτουλα γιουσουφάκια στα τέσσερα, κουμάσια που εκτός από τον κώλο τους, τους πάντες και τα πάντα, έχουν βάλει πρός πώληση και την ίδια την μάνα τους, προδοτικά τσόλια, πεμπτοφαλαγγίτικα σκουλήκια και λοιπή χαβούζα και βόρβορος είναι όλοι εδαύτοι.

  Τι διάολο … διακόσια χρόνια τώρα … αλλά και τα τελευταία 45 εσείς κοιμόσαστε (γιά τακιμιάσατε και τα ‘χετε κάνει πλακάκια) και δεν πήρατε ακόμα είδηση ;; Τόσο μα τόσο Ζωντόβολα είσαστε που δεν βλέπετε ότι όλοι τους δρούν πάντα σε αγαστή συνεργασία πασάροντας ο ένας την μπάλα στον άλλον, και φτού ξανά μανά απ’ την αρχή … δεν βλέπετε τον ρόλο που παίζουν τα γνωστά ακρο-δεκανίκια ;;

  Βαριέμαι να γράφω ξανά και ξανά τα ίδια … έτσι κι αλλιώς χαμένος κόπος θα είναι αν δεν αποφασίσετε ν’ ανοίξετε επιτέλους τα στραβά σας … αν δεν θελήσετε να ‘δείτε και ν’ ακούσετε !!

  Η πιό πλουτοδοτημένη χώρα του κόσμου … κι αφήσατε και την κατάντησαν ράκος και μπορντέλο … ένας τόπος όπου όλοι θα μπορούσαν να ζούνε σαν σεΐχηδες, ένα σωρό κόσμος να αγωνιά πώς θα βγάλει τον μήνα, αν θα έχει σπίτι να μείνει ή θ’ αγναντεύει τ’ αστέρια και θα τσακώνεται με σκύλους και γάτες για να βρεί κάτι να φάει απ’ τα σκουπίδια !! …πάτε καλά γαμώ το καντήλι σας ρε Ζωντόβολα ;; … πάτε καλά ;;

  Εδώ που αφήσατε και φτάσανε την χώρα … και εκεί που την οδηγούν, δεν υπάρχει φώς και σωτηρία … μόνο ΚΑΤΩ κι ακόμα συνέχεια παραΚΆΤΩ … ο μόνος δρόμος να δούμε ανάπτυξη και σωτηρία είναι όλο το παλιό να πεταχτεί στα σκουπίδια και η χώρα να στηθεί σε καινούργιες βάσεις …γραμμένα τα ‘χω διαβάστε τα !!

  Αν όμως εσείς συνεχίσετε να δίνετε βάση και πίστη σε προεκλογικές παροχολογίες που ποτέ δεν θα γίνουν πράξη (άλλωστε τόσα χρόνια το ίδιο παραμύθι λένε και τρώτε) ανακυκλώνοντας τα ίδια ΣΚΑΤΑ σερβιρισμένα σε διαφορετικό πιάτο … τότε σε λίγο όχι μόνο πατρίδα, σπίτι και δουλειά δεν θα έχετε … αλλά απολύτως ΤΙΠΟΤΑ … ούτε το ίδιο σας το τομάρι δεν θα σας ανήκει !!

   

  Και η απάντηση στην ερώτηση· … και «τι να κάνουμε ;; »

  …σας την έχω ‘πεί !!… αλλά δεν βαριέστε, τόσες μαλακίες κάνω και ‘γω … ας την ξανακάνω κι αυτήν ακόμα μιά φορά … να σας το ματαξαναπώ !!

   

  …κόμματα και αποκόμματα

  Τα «γνωστά» κόμματα … αυτά δηλαδή που έχουν παίξει ή παίζουν τα μπουρδελοκάναλα … είπαμε … ξεχάστε τα … πουλημένα πιόνια είναι !! … οπότε ούτε ζωγραφιστά … μακριά κι αλάργα !!

  Τα μικρά … και πολύ μικρά, αυτά που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους … ακόμη και αν είναι πατριωτικά καθαρά και όχι γιαλαντζί και λαγοί (που παίζουν παιχνίδια ή που είναι έτοιμα να ξεπουληθούν για μιά όποια καρέκλα) … δυστυχώς ακόμη και αν πιάσουν το απαιτούμενο [ποσοστά να μπούνε στο μπουρδέλο … τίποτε δεν θα μπορέσουν να κάνουν … απλά θα δώσουν χρόνο να ξανα-οργανωθεί το πράγμα σε νέες βάσεις πλάνης και χειραγώγησης … οπότε ξεχάστε τα … καθώς έτσι απλά πετάτε την ψήφο σας.

   

  …αποχή

  Και με την ΑΠΟΧΗ … τι γίνεται με την αποχή ;;

  Και εδώ τζίφος η υπόθεση … καθώς δεν σας βλέπω έτοιμους να φτάσετε το 60% και βάλε ώστε οι εκλογές να είναι άκυρες, αλλιώς δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ αφού θα φτάσει να κυβερνάει ένα ψωφοδεές ποσοστό όπως αυτό με τα τωρινά σούργελα … και αυτό να είστε διατεθειμένοι να το επαναλάβετε ξανά και ξανά !!

   

  …άκυρο

  ΆΚΥΡΟ ;;

  …εδώ είναι που κυριολεκτικά χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι !! … ρίξατε όσα μπινελίκια θέλατε και δώσατε γέλιο στην εφορευτική επιτροπή … και τι έγινε μ’ αυτό μανάριαμ’ ;; … απλά χάσατε το αραλίκι και το χαμούρεμα των απεχόντων … τόσο σπουδαία καταφέρατε !!

   

  …λευκό

  ΈΝΑ μένει  !! … σας το έχω ‘πεί τόσες φορές … αλλά άντε μία ακόμα !!

  …έγκυρο ΛΕΥΚΟ !! … όχι κάποια υποδιαστολή που πάει να ψαρέψει ψήφους βλακών ονομάζοντας το υποκομματίδιό τους Λευκό.

  Λέγοντας να ψηφήσετε ΛΕΥΚΟ, δεν εννοώ ότι έτσι θα σώσετε, εν τω άμα, την κατάσταση … όχι … κάθε άλλο !! … ακόμη και αν το ποσοστό των Λευκών ανέλθη σε μεγάλο νούμερο … ακόμη και 50 ή 60% … η κατάσταση δεν θα σωθεί δεν θα αλλάξει «ατάκα κι επί τόπου» .

  Και τότε … τι σκατά μας λές ;;

  Για κουνήστε λίγο την γκλάβα σας … να έρθει στα ίσια … για κουνήστε την !!

  Τι δείχνει μανάριαμ’ το ΛΕΥΚΟ ;; … τι δείχνει ;; … Μα απέχθεια και αποστροφή απ’ ΌΛΟ το Πολιτικό Σύστημα !! … αυτό δείχνει !!

  Και τι σημαίνει αυτό ;; … πώς θα παίξει μπάλα ;;

  Μα μανάριαμ’ δείχνοντας ότι αποστρέφεστε και απεχθάνεστε όλο το πολιτικό σύστημα … ξυπνάτε κι ενεργοποιείτε άλλες καταστάσεις !! … και θα ξεκινήσει η διαδικασία ΑΛΛΑΓΗΣ !!

  Διότι εσείς οι ίδιοι λέτε … «μα δεν βγαίνει-εμφανίζεται ΈΝΑΣ πατριώτης, ένας Ηγέτης, να σώσει την χώρα;;» … αυτό δεν λέτε ;;

  Πώς όμως να εμφανιστεί, εάν και εφ’ όσον εσείς συνεχίζετε να επιβραβεύετε το υπάρχον σύστημα ;; … μήπως απλά θέλετε εκείνος να κάνει τον μαλάκα και εσείς να το παίζετε ωραίοι και «ασφαλείς» τρομάρα σας χωρίς να κινήσετε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι ;;

  Αν το πάτε έτσι … χωρίς να κάνετε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ … ούτε ακόμη και αυτό το πολύ μικρό … να ρίξετε ΛΕΥΚΟ και να δώσετε ευκαιρία στην Ενέργεια να κινηθεί … τότε θα μείνετε να περιμένετε στον αιώνα τον άπαντα … το αγγούρι όμως δεν θα περιμένει καθόλου στο να σας ξεσκίσει τα βάρδουλα !!

  Όμως δεν μιλάμε το να γίνουν απλά οι 30-50χιλιάδες … 100 ή ακόμα και 200 … αυτό δεν κινεί και ούτε εδραιώνει πράγματα !!

  Και μετά από πιό όριο μπορεί να κινηθεί η ενέργεια ;; …τι ποσοστό πρέπει να πιάσει ;;

  …έεε πώς να το κάνουμε … θέλει κάποιο νούμερο !!

  …πόσο ;;

  …Μα το είχαμε ‘πεί σε κάποιο σχόλιο, εκεί στους «μαλκάντο» που έγραψε ο Εργολάβος (άντε πάλι σας το μαρτύρησα) !! … για να σας ‘δώ λοιπόν τι θυμάστε … άντε να σας ‘δώ !! … θυμάται κάποιος γιά άδικα τα γράφω ;;

  Το πιάσατε ρε φιόγκοι ;; … το πιάσατε ;;

  ΆΝ είχατε λέμε μυαλό … τότε αυτό το λίγο, αυτό το μικρό … εκτός από τα μπιθήκια που θα ψηφήξει τσιπροτσίριζα και «τους άλλους που μαζί τα φάγανε» … ΌΛΟΙ εσείς οι υπόλοιποι, θα πρέπει να πάτε και να ψηφίσετε … ΛΕΥΚΟ !! … όχι κάτι άλλο … παρά μόνο … ΛΕΥΚΟ !!

  Βέβαια για τις βολευτικές … έχουμε καιρό … και … θα τα ξαναπούμε !! … αλλά να έτσι μια πρόγευση για να το εμπεδώνετε το πράγμα σιγά σιγά … μην σας έρθει απότομα και τα τινάξετε τα πέταλα … και μετά τι θα κάνουμε χωρίς τα πολυαγαπητά μας ζωντοβολάκια ;; … τι θα κάνουμε ;; … έεε … τι θα κάνουμε ;;

   

  Εν κατακλείδι

  Σας τα είπα … ξανά !!

  Αποφασίστε λοιπόν … τι σκατά θέλετε !! … πόλεις και χώρα όπου θα είστε ασφαλείς και θα έχετε μέλλον … ή θα επιλέξετε να ξαναγίνετε και τοις πράγμασι (εκτός του τύποις) γιουσουφάκια.

   

  Είπαμε …

  Εγώ σας λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω … εάν εσείς αυτά τα βρίσκετε λάθος … κάντε τα δικά σας !! … αλλά μετά μην σκούζετε !!

  Και αν απορείτε … γιατί το πήρε και το σήκωσε … μα γιατί τα εν λόγω δεν θα έπρεπε να ήταν κάν θέμα πρός συζήτηση … εάν είχαμε έστω και ένα πολύ μικρό ‘‘κουκούτσι μυαλό’’ στο κεφάλι μας !!

   

  = = / / = =

  Γκουσγκούνης, ο προφητικός!

  17 Σχόλια

  εν ήταν μονάχα πανάξιος εκφραστής ενός κρυφού μέρους των …εθνικών πόθων, ο λεγάμενος!

   

   

  Δεν ήταν μονάχα πως πολλά Ελληνόπουλα οφείλουν την ύπαρξή τους σ’ αυτόν! (Μιά που οι πατεράδες τους τον είδαν σε δράση, καί θεώρησαν καλό να τον μιμηθούν πάραυτα! lol!!!)

  Δεν ήταν μονάχα εμβληματική φυσιογνωμία!

  Δεν ήταν μονάχα ότι έβγαζε τρελλό γέλιο!

  Δεν ήταν μονάχα ότι απέδειξε πως το ακατέργαστο σέξ, το χωρίς συναίσθημα, φέρνει μακροζωΐα! (Ακούτε γυναίκες; Ξανά lol!!!)

  Ήταν καί προφήτης!

  Τί; αμφιβάλλετε; γιατί αμφιβάλλετε; εδώ κυκλοφορούν κάν καί κάν προφητείες, να μην έχει πετύχει μία κι αυτός; (Ξανά-μανά lol!!!)

   

  Δώστε βάση:

  Στην ταινία του 1973 «Ο ανώμαλος», ο Γκουσγκούνης υποδυόταν έναν πλούσιο, ο οποίος ζούσε σε μιά απομονωμένη βίλλα με πισίνα. Κι αυτός κάθε βράδυ μάζευε στη βίλλα διάφορες του σκοινιού καί του παλουκιού. (Μία κάθε φορά. Όχι όλες μαζί.) Με τις οποίες, αφού κάνανε ό,τι κάνανε προς αναπαραγωγήν του είδους, μετά τις σκότωνε!

  Καί διατί τις σκότωνε, ώ ‘γαθοί;

  Διότι είχε ψυχολογικό σύμπλεγμα. Κόμπλεξ. Αυτή ήταν η «ανωμαλία» του! Διότι, λέει, θυμόταν (σε φλάς-μπάκ) που μικρός έτρωγε ξύλο απ’ τη μάνα του, κι έφτασε ο άνθρωπος να γίνει ανώμαλος καί να μισεί όλες τις γυναίκες. Γι’ αυτό.

  Έ, λοιπόν!… Σχεδόν μισόν αιώνα μετά απ’ αυτή τη μνημειώδη στιγμή της Εβδόμης Τέχνης, εμφανίζεται στην Κύπρον ένας τύπος πάλι με τελείως ξυρισμένο κεφάλι, (ακριβώς σαν τον Γκουσγκούνη), ο οποίος πάλι μάζευε διάφορες καί μετά τις σκότωνε!!! Αυτός, όμως, τις σκότωνε στ’ αλήθεια – αυτή είναι η διαφορά.

  Πάντως, μιά που το δουλεύουμε το Μάτριξ με τα νοητικά του σχήματα… Ρέ, δε θές ο κατά συρροήν δολοφόνος (εκτός απ’ την χωρίς κανένα σεβασμό αντιγραφή του Γκουσγκουνο-σεναρίου) να είχε κάνει καί τίποτε καταχρήσεις, δηλαδή να είχε φάει τίποτε λεφτά απ’ το στράτευμα… καί νά ‘χε αγοράσει βίλλα, γιά να πηγαίνει εκεί όσες σκότωνε; (Βίλλα, δηλαδή έπαυλη· όχι με την έννοια που δίνουν στη λέξη οι Κύπριοι! Lol!!!)

  Όμως, σας ερωτώ, καλοί μου άνθρωποι: Ήταν τελικά, ή δεν ήταν προφήτης ο γέρων Κωνσταντίνος ο Καλοπηγίτης; Έ;  🙂

  (Παρένθεσις: Γκουσγκούνης, από το Γκουσγκουνάρ· Τουρκική ονομασία του σημερινού χωριού Ευΰδριου Φαρσάλων. «Γκούsh γκνάρ» σημαίνει Τουρκιστί «καλή πηγή» – το οποίο το ενθάδε κρατίδιον το μετέφρασε αρχαιοπρεπώς σε «Ευΰδριον».)

   

  Αυτά! Τελικά, όντως ισχύει το ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει καί την πιό άγρια φαντασία…

   

  Υγ 1 – γιά ηλίθιους: Το αρθράκι είναι καθαρά χιουμοριστικό… Έστω καί με λίγο βερνίκι Κάμελ μαύρο. 🙂  Πάντως, να μην ακούσω μ@λακίες, ότι δήθεν ευτελίζω τέτοια θέματα (με ανθρώπινες απώλειες, κτλ)· διότι, άμα αρχίσω να μιλάω σοβαρά γιά τα σοβαρά (που εξυπονοούνται σε μερικά σημεία παραπάνω), οι λασπολογούντες θα φύγουν τρέχοντας!

  (Καλομελέτα κι έρχεται, πάντως.)

  Υγ 2: Ατάκα απ’ την ταινία, διότι μας λείπει το γέλιο:

  Πουρνό-πουρνό ρίχνει ο Γκουσγκούνης μερικές απλωτές στην πισίνα της βίλλας του. Γυμνός, φυσικά. Τελειώνει την άσκηση, βγαίνει έξω, καί φοράει ένα μπουρνούζι.

  Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται η αλανιάρα της χθεσινής βραδιάς, η οποία πλησιάζει σεινάμενη-κουνάμενη. Ο Γκουσγκούνης, με το που τη βλέπει, βάζει το ένα το ποδάρι απάνω σε μιά πεζούλα εκεί δίπλα· το μπουρνούζι ανοίγει από κάτω, φαίνονται αυτά που κρέμονται, κι η τύπισσα καρφώνεται απάνω τους.

  Κι ο Γκουσγκούνης, σοβαρός-σοβαρός:

  «- Σ’ αρέσουν, μαρή; Σ’ αρέσουν;»

  🙂

   

  ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ……

  40 Σχόλια

  Γράφει ο Γιάννης 301

   

  τα μαθητικά μου χρονια επικρατούσε η τάση να γράφουνε με μαρκαδόρους και σπρέι σε τοίχους, θρανία και όπου αλλού μπορούσαν. Συνήθως γράφανε συνθήματα για τις ομάδες ποδοσφαίρου καθώς και άπειρα γνωμικά σοφίας επηρεασμένης από διάφορα χορταράκια και όχι μόνο. Θυμάμαι όμως πολύ καλά έναν διάλογο πάνω σε ένα τοίχο γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο το εξής: Όσοι γράφουνε στους τοίχους είναι μ@λ.. ., την ώρα που εσύ το διαβάζεις αυτό, είσαι και εσύ μ@λ.. , γιατί εγώ σου κλέβω το πορτοφόλι…

  Εδώ ο ποιητής έγραψε κάτι πολύ σημαντικό παρόλο που δεν το είχε καταλάβει. Μας έδωσε μια τεχνική της διάσπασης της προσοχής ή αποπροσανατολισμού, η οποία λειτουργεί παντού σε όλα και έτσι το κατεστημένο έχει εγκλωβίσει όλους σε μια σπηλιά , ένα μαντρί. Τα πράγματα είναι απλά και όπως τα περιγράφει ο ποιητής πιο πάνω, αποσπάμε την προσοχή του άλλου, ενώ στην ουσία εκείνη την ώρα κάνουμε εμείς τα δικά μας. Όποτε ο άλλος δεν ασχολείται με αυτό που θα έπρεπε να ασχολείται ουσιαστικά. Γιατί ; του δώσαμε ένα νέο παιχνίδι να παίζει, να εξαντλεί όλο το δυναμικό του εκεί. Να αισθάνεται γεμάτος αλλά πάντα σε λάθος δρόμο. Όποτε δεν κινδυνεύει να κάνει πότε αυτό που δεν θέλουμε εμείς. Άρα η μέθοδος αυτή δουλεύει μια χαρά και το κατεστημένο κοιμίζει γλυκά τα προβατάκια του. Όμως για να είναι πιο αποτελεσματική η μέθοδος την ανάπτυξε ακόμα παραπέρα. Πως το έκανε αυτό; απλό με το να σπάσει σε υποσύνολα τις διάφορες ασχολίες , έτσι ώστε να μπορέσει να πιάσει καλύτερα τους πάντες. Να καλύψει όλες τις διαφορετικές απόψεις , τα άλλα γούστα , τα διαφορετικά θέλω. Θα σας φέρω το παράδειγμα του γυμναστηρίου για να καταλάβουμε καλύτερα πως γυάλισε την παγίδα και την έκανε ακόμα πιο αποτελεσματική.

  Το γυμναστήριο…

  Λοιπόν όταν πάει κάποιος να γυμναστεί όλοι οι μύες έχουν 1 ή 2 βασικές κινήσεις που γυμνάζονται. Ανάλογα την μυική ομάδα. Οι καλύτερες ασκήσεις είναι αυτές που γίνονται με τα ελεύθερα κιλά , δηλαδή αλτήρες και μπάρες που μπορούμε να φορτώσουμε όσα κιλά θέλουμε. Όμως για να έχουμε αποτέλεσμα , πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός διατροφής-άσκησης-ξεκούρασης. Ξέρετε είναι σκληρό και επίπονο κάθε φορά να φτάνεις σχεδόν στο 100% της δυνάμεως σου αν θες να πας παρακάτω. Όσο πιο πολύ πλησιάζεις στα όρια σου τόσο πιο παραπέρα πας. Έτσι λειτουργεί το σώμα μας. Με την προσπάθεια και την συνεπεία πας παρακάτω. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω μια κουβέντα που είχα με άνθρωπο που ήταν πολίστας στην Α1 και τον έβλεπα να κάνει βάρη. Μου είπε: το νερό κάνει τους μύες πολύ ελαστικούς και χρειάζονται αναγκαστικά τα βάρη που κάνουν τον μυ συμπαγή και δυνατό. Επίσης σε βοηθά να έχεις λιγότερους τραυματισμούς. Έτσι λοιπόν κάνοντας διάφορα αλλά κάνουν μια υποτυπώδη γυμναστική νομίζοντας ότι κάτι κάνουν. Ενώ στην ουσία δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα είχαν με την κλασσική γυμναστική αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Πολύς κόσμος όμως , δεν θέλει να κοπιάσει, δεν θέλει να ιδρώσει, θέλει κάτι εύκολο, κάτι απλό, έτσι για να λέει πρώτα στον εαυτό του και στους άλλους ότι πάει γυμναστήριο και ότι κάτι κάνει. Όποτε αυτοί που έχουν το γυμναστήριο για να μην χάσουν τους πελάτες τους έχουν βρει ένα σωρό αλλά και καλά, εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης όπως το trx, το cross fit και δεν συμμαζεύεται. Τα πράγματα είναι άπλα στην ουσία κάνουν γυμναστική και πληρώνουν τις συνδρομές τους που με την βασική άσκηση , δηλαδή τα ελεύθερα κιλά, δεν θα έκαναν. Έτσι λοιπόν αν κάποιος δεν μπορεί τους τέσσερις τοίχους και θέλει να είναι έξω μπορεί να κάνει croos fit που κανονικά πρέπει να γίνεται έξω. Έτσι αναλόγως πάει και με όλα τα αλλά είδη παραπλήσιας γυμναστικής. Βεβαία υπάρχει και κάτι παραπέρα για κάποιους που δεν μπορούν να κάνουν από μονοί τους και χρειάζονται κάποιον από πάνω τους να τους λέει τι να κάνουν , να τους δίνει διαταγές τι να κάνουν και τι όχι. Αυτός λέγεται προσωπικός γυμναστής, Γιατί οι ίδιοι είναι ανίκανοι να κάτσουν και να σκεφτούν πως γυμναζόμαστε κτλ. Όποτε πληρώνουν ακόμα περισσότερα.

  Άλλη μια ακόμα πιο καλά αποτελεσματική παγίδα. Την παγίδα μέσα στην ίδια την παγίδα. Για να μην ξεφεύγει κάνεις μας. Μην κολλήσετε στις λεπτομέρειες που δίνω για τα γυμναστήρια, αλλά στον τρόπο που τους πιάνουν όλους και τους κρατάνε μέσα , με αυτόν τον τρόπο , αυτήν την μέθοδο, το έχουν κάνει παντού σε χιλιάδες πράγματα. Καθίστε και σκεφτείτε πόσες εκατοντάδες πράγματα υπάρχουν για να ασχοληθεί κάνεις. Λέτε να έγιναν έτσι κατά τύχη;

  Συμπέρασμα…

  Πολύ απλά το κατεστημένο έχει στήσει ένα δόκανο που πάρα πολλοί έχουν πέσει μέσα. Έχει φτιάξει χίλιες-δυο ασχολίες που ο καθένας μας ασχολείται και κοιμάται τον ύπνο του δίκαιου. Έκτος από την αληθινή αποστολή του. Έβαψε, έντυσε, έστησε , έλουσε με χιλιάδες ψέματα και φωτεινά χρώματα τον βόθρο του , ώστε να φαίνεται ωραίος και να μην παίρνει κάνεις χαμπάρι που είναι πραγματικά. Έδωσε και κάποια ασχολία , ώστε να τους ΠΙΑΣΕΙ όλους από κάπου. Η λίστα των πραγμάτων αυτών δεν έχει τελειωμό. Δεν μπορεί να έχουμε πατώσει σαν Ελλάδα και εσύ να αρμενίζεις και να ασχολείσαι με Ότι άλλο άσχετο υπάρχει, εκτός από την ίδια σου την ύπαρξη, εκτός από την φυλή σου και την αποστολή αυτής. Μα έμενα μου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπω τον κόσμο, Αλήθεια τώρα; Εσύ γεννήθηκες πιστεύεις για να γυρνάς γύρω-γύρω και στο τέλος θα σου μείνουν οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες που τράβηξες;; Και ο τόπος εδώ; Η πατρίδα; μια χαρά κατά διαόλου πάει ε;; Κάθε μέρα που περνάει βυθιζόμαστε όλο και πιο πολύ και εσύ είσαι στον πλανήτη σου. Αν αυτή η δήθεν αναισθησία που δείχνει ο καθένας δεν είναι ισάξια της προδοσίας τότε τι είναι;;; (Αν κάνω λάθος σε αυτό να με διορθώσει ο Παλαιός) Σημασία έχει ότι δεν είναι δικά μας, φυτεύτηκαν μέσα μας σαν δικά μας. Έτσι με το σβήσιμο της μνήμης μας και τον καινούργιο προγραμματισμό, μας κάνεις δεν ασχολείται με την αποστολή του Έλληνα. Κάνεις δεν ξέρει τι είναι.. Γιατί με το ότι άλλο και αν είναι αυτό που κάνουν , δεν ασχολούμαστε με αυτό που θα έπρεπε να έχουμε σαν νούμερο 1 προτεραιότητα δηλαδή την έξοδα από τον κόσμο-φυλακή και την επανασύσταση της πάλαι ποτέ Ελλάδας. Όχι όλα αυτά δεν είναι δικά μας, δεν ταιριάζουν στον Έλληνα, Ο σκοπός σου δεν είναι να είσαι εκείνο, Το άλλο, το τρίτο, τέταρτο. Να κάνεις ένα σωρό αλλά πράγματα. Άλλα να πραγματοποιήσεις την αποστολή σου. Αυτήν την μεγίστη ευθύνη φέρει ο Έλληνας. Για αυτήν είναι υπόλογος απέναντι στην φυλή. Προσωπικά δεν βλέπω τίποτα πιο σημαντικό από το Ξύπνημα του Έλληνα και την επαναφορά μας εκεί που μας αξίζει να είμαστε. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάτι όλο αυτό το διάστημα, μιλώντας δεξιά και αριστερά για την πατρίδα και αποκαλύπτοντας τα χιλιάδες ψέματα που έχουν στηθεί για την αποβλάκωση και αποχαύνωση, αλλά θα προσπαθήσω μέχρι τέλους στον σκοπό αυτό. Όμως θα ξέρω ένα πράγμα: ότι θα έχω κάνει την προσπάθεια μου απέναντι στην φυλή μου και στον εαυτό μου. Η προσωπική βελτίωση στα πρότυπα του Άριστου θα γίνει οδηγός για τον δρόμο αυτό. Ναι θα έχω κάνει την προσπάθεια μου με το 100% της δυνάμεως μου. Το ίδιο προτρέπω να κάνουμε όλοι μας. Γεννηθήκαμε Έλληνες επιτελους να εκπληρώσουμε την αποστολή μας έστω και αυτήν την υστάτη ώρα.Την έξοδο από τον κόσμο-φυλακή και την γέννηση της πάλαι ποτέ Ελλάδας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.