Για όσους σχολιάζουν αρνητικά ότι προτείνουμε μικροκομματίδια αντί για τους κερδισμένους, τους μεγάλους κι ισχυρούς

Μη με λυπάσαι σε παρακαλώ, εγώ θα είμαι πάντα με τις μειοψηφίες, έκθετος πάντα μα ποτέ ένθετος! (Χρόνης Μίσσιος).

Για μένα δεν έχει σημασία να πηγαίνω εκεί που οι αποδεδειγμένα οι φαύλοι τσοπάνηδες οδηγούν τα πρόβατα. Στο στόμα του λύκου.

Τι είναι τελικά ο «αιρετικός»; Κι αν σήμερα τοποθετείται αυτή η λέξη, ή οι ιδέες που κομίζει στην κοινωνία σε ένα κάδρο, σε μια λεζάντα, έτσι ώστε να υποδηλωθούν με δεικτικό τρόπο ανάρμοστες και αποκλίνουσες συμπεριφορές, απόψεις, σκέψεις, τάσεις και στάσεις, επιτρέψτε μου να θυμίσω πως:

«Η επιδίωξη της αλήθειας στις ανθρώπινες κοινωνίες, πάντα είχε βαρύ και δυσβάσταχτο κόστος και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως είναι ελάχιστοι όσοι επέλεξαν το μονοπάτι αυτό, τον δρόμο της αλήθειας μέχρι το τέλος. Μα αν δούμε προσεκτικά την ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι οι ελάχιστοι τελικά χαρακτηρίστηκαν πρωτοπόροι, ήρωες, άγιοι, ασυμβίβαστοι και αντισυστημικοί. Κι αν η ανθρώπινη ιστορία δεν ήταν εξαιρετικά πλούσια από αιρετικές ιδέες και απόψεις, ίσως να είχαμε μια εξελικτική διαδικασία που ενδεχομένως να καθήλωνε την κοινωνικοπολιτική, επιστημονική, πολιτισμική πραγματικότητα, στα δυσβάσταχτα σύνορα ενός απέραντου ολοκληρωτισμού.

Μήπως αιρετικοί δεν χαρακτηρίστηκαν όσοι αμφισβήτησαν το status της εποχής τους; Αιρετικός ο Ηράκλειτος, αιρετικός κι ο Γαλιλαίος. Αιρετικοί οι προσωκρατικοί, ο Σωκράτης, αιρετικοί και οι Ντιτερό, Γκαίτε, Μαρξ, Αϊνστάιν. Αιρετικοί και οι Ρήγας Φεραίος, Παπαφλέσσας, Καραϊσκάκης, Βελουχιώτης αλλά και κάθε ασήμαντοι κι ανώνυμοι αδιόρθωτοι της εποχής τους, που με τις «αιρετικές ιδέες» τους διαμόρφωσαν μέσα από την φωτιά, διαφορετικές σήμερα καθιερωμένες αξίες, γύρω από τις οποίες χτίστηκε κομμάτι-κομμάτι το διανοητικό και πρακτικό πλαίσιο του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αλλά ακόμα και αν οι αλήθειες των απανταχού αιρετικών αποδειχτούν τελικά αναληθείς, η ίδια η ετυμολογία της λέξης αιρέω σημαίνει την δυνατότητα να εκλέγω και να εκλέγομαι, να αποδεικνύω, να κυριεύω, να νικώ. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να ενισχύει και να ενσωματώνει το δικαίωμα του σκέπτεσθαι, δηλαδή την ελεύθερη βούληση, την ελεύθερη επιλογή, την ελεύθερη σκέψη.

Στην σημερινή εποχή λοιπόν, την εποχή της παγκόσμιας νουθεσίας, της θεoλογίας του χρήματος, του ολοκληρωτισμού των αγορών, της απέραντης πολιτικής υποκρισίας, του ευτελισμού και της κακοποίησης της ανθρώπινης ζωής και κάθε ζωντανού οργανισμού επάνω στη μητέρα Γη και τις τόσο ξεχωριστές και όμορφες πατρίδες, χρειαζόμαστε την ασυμβίβαστη λογική και το δικαίωμα της αμφισβήτησης και επανανοηματοδότησης εννοιών και αξιών σε κάθε επίπεδο.

Μα πρώτα και κύρια στην δική μας πατρίδα, που βιώνει με πρωτοφανή κι επιθετικότατο τρόπο τις επιδιώξεις των ισχυρών πόλων εξουσίας, των σύγχρονων επικυρίαρχων, να καταλύσουν την υπόσταση της χώρας, να διαμελίσουν το σώμα και να μοιράσουν τα ιμάτια, ισοπεδώνοντας την κάθε συνεκτική μορφή συγκρότησης της κοινωνίας και του λαού μας, που επιχειρεί να ξαναδώσει περιεχόμενο στην έννοια της αυτοδιάθεσης, της ελευθερίας, της ταυτότητας, και της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτή η ιστοσελίδα αυτό προσπαθεί προτείνοντάς σας ούτε τον Κυριακούλη το γιο του αποστάτη, που διέλυσε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, ούτε τον Τσίπρα τον ισοπεδωτή της Μακεδονίας “περάστε Σκοπιανοί και αλέστε!” Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα διαδικτυακό χώρο παρουσίασης ιδεών, απόψεων και θέσεων εναλλακτικών των κρατούντων και κυρίαρχων για την πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, την επιστήμη, τις τέχνες, τον πολιτισμό. Έναν χώρο «αιρετικών ιδεών» που σκοπό έχει να συμβάλλει στον προβληματισμό για την αναγέννηση του ελληνισμού, μέσα από την απελευθέρωση από τα δεσμά της ευρωκρατίας και της αιώνιας εξάρτησης της χώρας μας από τις ξένες «προστάτιδες» δυνάμεις και την υπανάπτυξη που την έχουν καταδικάσει.

http://www.hereticalideas.gr/sxetika με κάποια τροποποίηση δική μας

Σχόλιο γράφοντος: Απαντούμε με αυτό τον τρόπο σε όσους διαμαρτυρήθηκαν ότι προτείναμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας μικρά κόμματα όπως ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΠΑΤΡΙΔΑ, Πλεύση Ελευθερίας, Δημήτρη Κολλάτο, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΑΜ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ κ.λπ. Προσθέτουμε επίσης ότι από την εποχή που είχαμε ιδρύσει την ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στα σεμινάρια που κάναμε προτείναμε από το 1989 την ψήφιση μικρών κομμάτων έναντι της αλαζονείας και της προδοτικής, ανθενωτικής, αδιαλλαξίας των μεγάλων αρχηγών και κομμάτων που διέλυσαν αυτόν τον τόπο. Επί τη ευκαιρία, θα σας αναρτήσουμε στη συνέχεια μια επιστολή προεκλογική που στείλαμε σε όλους τους συναδέλφους ιατρούς της Πάτρας, παραμονές εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου (ΠΑΤΡΩΝ) το 2011, όπου είχαμε θέση υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος υποψήφιος και ποια ήσαν τα αποτελέσματα ως προς την υποψηφιότητά μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.