Ο δημοσιογράφος Dan Dicks προσπάθησε να πάρει συνεντεύεξεις κατά τις αφίξεις προσκεκλημένων στην φετινή συνεδρίαση της Λέσχης και συνελήφθη μαζί με το συνεργείο του και κρατήθηκε για είκοσι λεπτά από τις αρχές σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο της Γενεύης μαζί με το συνεργείο του.

Αποκλεισμένος από τις αρχές, ο δημοσιογράφος Dicks μίλησε για εξαιρετική μυστικότητα.

Τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι πρωτοφανή, αλλά φέτος κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει. Αυτό διεφάνη και με την καθυστερημένη ανακοίνωση του χρόνου και του τόπου της συνάντησης, κάτι που κατά πολλούς αναλυτές έγινε για να εμποδίσει τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους να βρεθούν στην Ελβετία και να ερευνήσουν σχετικά με την φετινή συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης.

Πριν απελευθερωθούν οι δημοσιογράφοι, αρκετά μέλη της συνέλευσης της Bilderberg είχαν ήδη φύγει και οι δημοσιογράφοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να κινηματογραφήσουν ούτε στο κτίριο, ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στο χώρο στάθμευσης.

«Πρέπει να σταθούμε στο μέσο του δρόμου για να γυρίσουμε ένα βίντεο. Φέτος όλα είναι απίστευτα μυστηριώδη”, είπε ο Dicks.

Η 67η συνάντηση Bilderberg πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιoυνίου 2019 στο Montreux της Ελβετίας. Συμμετείχαν περίπου 130 μέλη της ελίτ από 23 χώρες.

Source: https://www.pentapostagma.gr/2019/06/bilderberg-2019-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ac%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86.html