Αμετροέπειας και αλαζονείας συνέπειες. Μέρος Β΄

Αν είναι γνήσιο ή κίβδηλο το κείμενο αυτό της Αγίας Επιστολής επέσυρε πλήθος σχολείων πολλάκις αντιφατικών τόσων ώστε να εγείρουν απορίες τι ήθελε, πέραν από την στόχευση στο κέρδος ο Κυριάκος Βελόπουλος και αναμείχθηκε σε ένα τόσο αμφισβητούμενο κείμενο;;

Ας δούμε κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών της Αγίας Επιστολής:

Η Αγία Επιστολή: Ένα ακραιφνώς χιλιετιστικό κείμενο-μύθος που ανέθρεψε γενιές Ελληνορθοδόξων
με τρόμο:http://e-homoreligiosus.blogspot.com/2012/11/aghia-epistoli-sacred-epistle-purely.html

Catherine Lambre said…

Αγαπητέ μου , κατ’ αρχάς, υπήρχε ένας Πατριάρχης Ιωαννίκιος Ιεροσολύμων τό 1084, αλλά εκείνο το έτος, άγνωστο γιά ποιόν λόγο, ονομάσθησαν τρεις Πατριάρχες Ιεροσολύμων, ε. κ των οποίων ο ένας ονομαζόταν Ιωαννίκιος (ισως γιά μερικούς μήνες) και ουδέποτε υπήρξε άλλος Πατριάρχης με αυτό το όνομα εκεί πριν η μετά αυτό το έτος. Οπως είναι γνωστό, τον 7ο αιώνα μ. Χ. η Ιερουσαλήμ κατακτήθηκε από τους Άραβες αλλά το Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ έμεινε κάτω από την προστασία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως μέχρι το 1099 όπου κατελήφθη από τους καθολικούς Σταυροφόρους. Ίσως μεταξύ της κατάκτησης της Ιερουσαλημ (α) από τους Άραβες και (β) από τους καθολικούς να υπήρξαν και ορισμένοι αραβικής καταγωγής Πατριάρχες εκεί, στην εκκλησία Σιών. Όσον αφορά την Αγία Επιστολή από προσωπική μου πείρα σας διαβεβαιώνω ότι είναι για να μην πω η μόνη που θα ήταν ακριβέστερο, αλλά έστω η περισσότερο θαυματουργή προσευχή της ορθοδόξου εκκλησίας (και μιλώ γιά τους πιστούς ορθοδόξους, όχι γιά τον κλήρο) με άμεσο αποτέλεσμα αν διαβάζεται καλή τη προθέσει. Αδύνατον να πιστέψω ότι μία προσευχή που μόνο καλό κάνει είναι είτε απάτη είτε εκ του πονηρού. Εκείνο που ενοχλεί τον ορθόδοξο κλήρο είναι ότι με το απλό της διάβασμα συγχωρούνται οι αμαρτίες των πιστών ενώ κατά την γνώμη τους θα έπρεπε να εξομολογηθούμε πρώτα σε αυτούς και μετά μέσω των κληρικών που “μόνοι έχουν λάβει εξουσία να λύνουν και να δένουν” επειδή υποτίθεται ότι είναι διάδοχοι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (κάτι παπικό μου θυμίζει αυτό), έτσι αρνούνται κάτι που τους στερεί την ευχαρίστηση να είναι μόνο αυτοί που έχουν λάβει εξουσία από τον Θεό να επεμβαίνουν για να συγχωρούνται οι αμαρτίες και όχι οι απλοί χριστιανοί (πάλι κάτι παπικό μου θυμίζει αυτό). Αλλά Θεός είναι και ό, τι θέλει κάνει, την άδεια θα τους ζητήσει; (Σαν τους Ιουδαίους ιερείς που επέπληξαν τον Ιησού γιατί άφηνε τους μαθητές του να κόβουν στάχια και να μαζεύουν το στάρι Σάββατο και τους απήντησε ότι του Θεού είναι το Σάββατο όπως όλα και ό,τι θέλει κάνει)

April 22, 2016 at 8:12 PM

 

digiSapientia said…

+ Catherine Lambre
Η “αγία επιστολή” είναι ένα κείμενο το οποίο –αντικειμενικά- είναι γεμάτο απειλές. Έχει μια διάθεση αντίθετη από αυτήν την αγαπητική που παραδόθηκε στην Καινή Διαθήκη. Παρουσιάζει τον Χριστό γεμάτο θυμό, να ΘΕΛΕΙ να πονέσει και να καταστρέψει τον άνθρωπο που δεν τον ακολουθεί. Ο Θεός όμως δεν έχει την ανάγκη να μας “εκδικηθεί” για να είναι καλύτερα. Αυτά είναι ανθρώπινοι και κομπλεξικοί τρόποι σκέψης. «προσέχετε μήπως κανείς σας πλανήση, διότι πολλοί θα έλθουν εις το όνομά μου και θα λέγουν, ‘Εγώ είμαι ο Χριστός’»(Κατά Ματθαίουν 24, 4)

Ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβεις ότι όντως δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστό είναι να διαβάζεις την Καινή Διαθήκη συχνά, ακόμα και αν την έχεις ξαναδιαβάσει στο παρελθόν. Μπορείς να βρεις και εξηγήσεις των πατέρων της Ορθοδοξίας στο ίντερνετ για οτιδήποτε σου φαίνεται τιμωρητικό, κακό ή ακαταλαβίστικο γενικώς, στην Καινή Διαθήκη.

Θα αναφέρω δύο από όλες τις αντιθέσεις τις με την Καινή διαθήκη:
Για την Δευτέρα παρουσία:
-«αγία επιστολή»: την αγίαν μου Κυριακήν, την οποίαν καταπατείτε με τα άνομα έργα σας, εις αυτήν την αγίαν ημέραν μέλλω να τελειώσω την δευτέραν μου παρουσίαν

-Καινή Διαθήκη: «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας κανείς δεν γνωρίζει, ούτε οι άγγελοι στον ουρανό»

Για το έλεος και τον σκοπό του Χριστού:
-«αγία» επιστολή: «θέλω ἀνοίξει τοὺς καταρράκτας τοῦ οὐρανοῦ καὶ θὰ βρέξω αἷμα μὲ φωτιὰν νὰ σᾶς κατακαύσω»

-Καινή Διαθήκη: «όταν ό Χριστός θέλησε να πάει σε μια πόλη και οι κάτοικοι της δεν τον δέχτηκαν να κήρυξη, δύο μαθηταί του οργίστηκαν και είπαν —Κύριε, θέλεις να πούμε να πέση αστροπελέκι να τους κάψει; Και ό Χριστός απήντησε• —«Ουκ οίδατε ποίου πνεύματος έστε υμείς…», δέ’ γνωρίζετε με ποιο πνεύμα ήρθα στον κόσμο• δεν ήρθα να καταστρέψω τον κόσμο, αλλά να τον σώσω» (Λουκ, 9,55-56).

Κατ’ αρχήν ακόμα και αν υπήρξε όντως πατριάρχης Ιωαννίκιος τον Ιεροσολύμων, ήταν αιρετικός. Είναι πολύ απλά τα πράγματα: Που βασίστηκε όλος ο Χριστιανισμός πέραν της ιεράς παράδοσης; Ποιο είναι το κατ’ εξοχήν ιερό κείμενο των Χριστιανών; Η Καινή Διαθήκη, η οποία έχει περάσει από κόσκινο από εχθρούς και φίλους. Εάν η “αγία επιστολή” ήταν όντως επιστολή γραμμένη από το χέρι του ίδιου του Χριστού(!), δεν θα συμπεριλαμβανόταν μέσα στην Καινή Διαθήκη; Δεν θα φρόντιζε ο Θεός να διαδοθεί όπως και το ιερό του Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο, παρά θα την άφηνε να μπερδεύει κάποιους λίγους;

Επίσης που λέει μέσα στην Κ.Δ ότι συγχωρούνται οι αμαρτίες με μια ανάγνωση; Ο Χριστός ουδέποτε υποσχέθηκε συγχωροχάρτια (ο πάπας το έκανε) ούτε καν για το διάβασμα της ίδιας της Καινής Διαθήκης! Παπική λοιπόν είναι η ‘α. επιστολή’ και όχι οι αντιλήψεις του ορθόδοξου κλήρου.
Το ότι σου παρουσιάστηκαν “θαύματα” με την χρήση της δεν σημαίνει ότι είναι θαυματουργή. Μπορεί ο Θεός να είδε την πρόθεση σου να προσευχηθείς και να τον ζητήσεις στην δυσκολία σου, και παρ’ όλο που το έκανες με λάθος τρόπο, σε βοήθησε γιατί το έκανες εν αγνοία σου και είχες καλή πρόθεση. Το θέμα είναι όμως ότι διαβάζοντας αυτά τα σκληρά λόγια που περιέχει και δεν είναι του Θεού, παγώνει η ψυχούλα σου και σε δυσκολεύει στο να τον πλησιάσεις ειλικρινά και με αγάπη.
Η αγία επιστολή’ είναι γεμάτη τέτοιες παγίδες. Προωθεί τον άνθρωπο να υιοθετεί έναν τρόπο «προσευχής» τελείως εγωκεντρικό και όχι αγαπητικό προς τον Θεό. «Διάβασε την και θα γεννήσεις πιο γρήγορα». «Διάβασέ την και δεν θα έχεις πειρασμούς από τον διάβολο». «Διάβαζε την κάθε μέρα και θα δεις την Παναγία τρεις μέρες πριν πεθάνεις» (!) κλπ.
Είναι επικίνδυνο όμως, γιατί ο Χριστός είπε ότι ο διάβολος θα κάνει τέτοιες ενέργειες που θα πλανηθούν ακόμα και οι εκλεκτοί του. Είναι γνωστό ότι μπορεί να μεταμορφωθεί ακόμα και σε “άγγελο φωτός” για να πλανέψει κάποιον, αν αυτός δεν είναι προσεκτικός και ταπεινός. Αυτό, για εμάς που είμαστε πνευματικά ‘νήπια’, πετυχαίνεται μόνο ζητώντας την γνώμη έμπειρων ασκητών (Πνευματικός πάνω από όλα, κάποιος ταπεινός ιερέας ή ιερομόναχος που να έχει παλέψει χρόνια και γνωρίζει τις παγίδες του)

April 25, 2016 at 5:22 PM

Τα σχόλια κατά και υπέρ είναι ατέλειωτα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η φιλοσοφία του προσώπου που εμπορεύεται ένα τέτοιο κείμενο γνωστό στους παλαιότερους και άγνωστο στους νεώτερους Έλληνες οι οποίοι με τα χάλια που έχει η άθεη και υλιστικά προσανατολισμένη Παιδεία μας είναι και παραμένουν θεολογικά ακατήχητοι. Έτσι όμως είναι εύκολο να πέφτουν θύματα κερδοσκόπων ή αμετροεπών, αλαζόνων και επιπόλαιων πολιτικών σαν τον κύριο Βελόπουλο ο οποίος υπόσχεται πολλά τα οποία και εξ αντικειμένου αφού αποτελεί το 4% των αντιπροσώπων στην μελλοντική Βουλή και θα είναι σαφέστατα η μειοψηφία όπως η Ένωση Κεντρώων σήμερα. Αν επομένως δεν συνέρθει και δεν παραδεχθεί τα αμετροεπή λάθη και τις αφειδείς υποσχέσεις του, το μέλλον του θα είναι παρόμοιο με των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού, της Χ.Α. της ΈΝΩΣΗ΅ΚΕΝΤΡΩΩΝ και πολλών ακόμη μικροκομμάτων που ήλθαν είδαν και απήλθαν.

Κυριάκος Βελόπουλος μια νέα αμετροεπής πολιτική φιγούρα που υπόσχεται μεσσιανικές αλλαγές στην ελληνική Βουλή

Ας δούμε όμως το σοβαρότατο λάθος στο οποίο υπέπεσε με το να ασχολείται με όλα τα θέματα ακόμη και τα θεολογικώς αμφισβητούμενα, εμφανιζόμενος ως ο νέος Μεσσίας που θα σώσει το  Έθνος των Ελλήνων από την ηθική, οικονομική, κοινωνική κ.λπ. παρακμή

Τι είναι τα «Χειρόγραφα του Ιησού» που πωλούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος
Όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος πωλούσε επιστολές του Ιησού
ΕΛΛΑΔΑ
29|05|2019 | 12:57
Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περίφημες επιστολές του Ιησού, που πωλούσε τηλεοπτικώς, με ιδιαίτερο μπρίο, ο νέος ευρωβουλευτές και επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είναι χειρόγραφα που έχουν συνταχθεί τον 15ο αιώνα μετά Χριστόν!

Είναι ένα κείμενο, που όπως έχουν αναφέρει αναλυτικά τα Ellinika Hoaxes, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Κυριάκου Βελόπουλου, απεκαλύφθησαν θαυματουργικώς στον τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Αυτός είδε πάνω σε μία πέτρα το κείμενο του Ιησού, το κατέγραψε και το έστειλε σε όλους του Χριστιανούς. Το χειρόγραφο είναι γραμμένο στα Ελληνικά και φυλάσσεται στην Μονή Διονυσίου στο Αγιον Ορος.

Οι επιστολές φυλάσσονται στην Μονή Διονύσου στο Αγιον Ορον/ Πηγή ellinika hoaxes

Η ύπαρξή των επιστολών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απόδειξη ότι είναι αυθεντικά κείμενα του Ιησού, αφού γράφτηκαν 15 αιώνες μετά την εποχή του Χριστού. Άλλωστε υπάρχει και αρχαιότερα χειρόγραφα σε άλλες χώρες, όπως η περίφημη επιστολή του Χριστού προς τον Αύγαρο, όλα όμως θεωρούνται ψευδεπίγραφες.

Η μοναδική περίπτωση που όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς έγραψε κάτι, ήταν όταν του παρουσίασαν την μοιχαλίδα και έγραψε κάτι (που δεν διασώθηκε) με το δάκτυλό του στο χώμα.

«…σὺ οὖν τί λέγεις; τοῦτο δὲ εἶπον ἐκπειράζοντες αὐτόν, ἵνα σχῶσι κατηγορίαν κατ᾿ αὐτοῦ. ὁ δὲ Ἰησοῦς κάτω κύψας τῷ δακτύλῳ ἔγραφεν εἰς τὴν γῆν. Ως δὲ ἐπέμενον ἐρωτῶντες αὐτόν, ἀνέκυψε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ᾿ αὐτήν.»

Το κείμενο της δήθεν επιστολής του Ιησού

Κανένα χριστιανικό δόγμα και επίσημη Εκκλησία δεν αποδέχεται την ύπαρξη χειρογράφων του Ιησού.

«Ο ίδιος ο Ιησούς τις έγραψε, εδώ μέσα είναι», έλεγε.

Από πλευράς του ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει κατασταλάξει για το αν τελικά πωλούσε ή όχι επιστολές του Ιησού.

Συγκεκριμένα κάποια στιγμή στην εκπομπή του ο πολιτικός είχε αρνηθεί πως πουλούσε επιστολές, μιλώντας επικριτικά σε όποιους τόλμησαν και τον κατηγόρησαν.

Ωστόσο μερικές εκπομπές μετά ο Βελόπουλος όχι μόνο επέμεινε πως πουλά επιστολές, αλλά είπε ξανά και ξανά πως τις επιστολές αυτές τις έγραψε ο ίδιος ο Ιησούς.

«Έχει επιστολές του Ιησού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Επιστολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να τη. Αυτή εδώ είναι. Την έγραψε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Θεός μας, ο Χριστός μας γράφει επιστολή. Να τη, ρε παιδιά! Επιστολή του Χριστού μας, του Ιησού μας. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τις έγραψε. Εδώ μέσα είναι. Νιώθω δέος και μόνο που το κρατώ στα χέρια μου, να έχω τις επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο;», είχε αναφέρει τότε.

Οι δηλώσεις του τότε είχαν προκαλέσει σάλο, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Βελόπουλος να πετάξει το «μπαλάκι» στον ιστορικό που τα έγραψε.

Όταν εκλέχθηκε το κόμμα του στις ευρωεκλογές, το θέμα με τις χειρόγραφες επιστολές βγήκε ξανά στο προσκήνιο.

Έτσι, ο Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να απαντήσει ξανά στους επικριτές του μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter.

Ειδικότερα, ο κ. Βελόπουλος χαρακτηρίζει «άεργους» και «τεμπέληδες» όσους του ασκούν κριτική -ειδικά τους πολιτικούς αρχηγούς- για τις περιβόητες… επιστολές του Ιησού και τις θαυματουργές αλοιφές από το Άγιο Όρος, «προϊόντα» που πουλούσε ο ίδιος μέσα από την τηλεόραση.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΓΙΑ ΤΟΎΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ,ΝΔ,Χ.Α. ΚΤΛ ΚΟΜΜΑΤΑ …!Όταν άεργοι και τεμπέληδες με κρίνουν για μια από τις δουλειές που κάνω εγώ δίνοντας δουλειά σε Έλληνες ρωτώ: Εσείς τι δουλειά κάνετε ακριβώς ; ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ…ΑΕΡΓΟΙ!

Δείτε εδώ όταν Κυριάκος Βελόπουλος πωλούσε επιστολές του Ιησού, μετά το αρνήθηκε, μετά το παραδέχθηκε:

Αμετροεπέστατος, θρασύτατος, πολυλογάς, υπόσχεται θεραπείες μοναδικές και οριστικές ιδίως στις αρθρίτιδες, στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στις κήλες των μεσοσπονδυλίων δίσκων, στην ισχιαλγία, στο άσθμα, το ΧΑΠ, στις διαταραχές της μνήμης κ.ά. νόσους στις οποίες δεν είναι ειδικός. Η λέξη προσωρινή βελτίωση δεν βγήκε ποτέ από το στόμα του και οι ασθενείς νομίζουν πως τα αποτελέσματα θα είναι οριστικά και μόνο με 2 βαζάκια αλοιφών.

Τελικά πωλούσε η όχι τις επιστολές του Ιησού ο Κυριάκος Βελόπουλος;

Πολύς θόρυβος έγινε και για το αν πωλούσε τις επιστολές ο Κυριάκος Βελόπουλος ή όχι. Όπως θα δείτε και στο πιο πάνω βίντεο κάποια στιγμή ο Κυριάκος Βελόπουλος αρνήθηκε ότι τις πωλούσε, μετά όμως το παραδέχθηκε και επέμεινε ότι ήταν γνήσιες. Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» πουλώντας το βιβλίο του κ. Παπαζήση, ανέφερε μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής: «Έχει επιστολές του Ιησού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Επιστολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να τη. Αυτή εδώ είναι. Την έγραψε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Θεός μας, ο Χριστός μας γράφει επιστολή. Να τη, ρε παιδιά! Επιστολή του Χριστού μας, του Ιησού μας. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τις έγραψε. Εδώ μέσα είναι. Νιώθω δέος και μόνο που το κρατώ στα χέρια μου, να έχω τις επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο;».

Η επιστήμη του marketing σε όλο της το μεγαλείο με σκοπό το κέρδος. Ποιος μας εξασφαλίζει ότι ο περιφερόμενος σε όλα τα μικρά κανάλια της επαρχίας Κ. Βελόπουλος δεν μετατρέπει και το λειτούργημα της πολιτικής σε marketing υποσχόμενος ότι θα τα αλλάξει όλα σαν έρθει στην εξουσία, μέσα από το Σύστημα και αξιοποιώντας την εξυπνάδα και την ευστροφία του θα αντιπαλέσει με όλες τις παγκοσμιοποιητικές και θα τις νικήσει.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/oi-perifimes-epistoles-iisoy-poloyse-belopoylos

Τα σχόλια και  ο πρόλογος αναρτήθηκαν από τον Γεώργιο Ευαγγελάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.