Επιτέλους βρέθηκε ένας Έλληνας να πει «εγώ είμαι υπεύθυνος για τους συντρόφους μου και τις ήττες μας».

Θα περίμενα από τους πολιτικούς μας να το πουν αλλά φαίνεται χρόνια τώρα, δεν είναι Έλληνες, είναι εντολοδόχοι των δανειστών. Η ανάληψη ευθύνης μας προέκυψε από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο έναν έντιμο, ευσυνείδητο και αξιόλογο ποδοσφαιριστή ο οποίος παίζει χρόνια τώρα σε ομάδα του εξωτερικού.

 

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: “Αναλαμβάνω εγώ όλη την ευθύνη για τις ήττες της ομάδας μας”.

Τον παραλληλισμό πολιτικής και ποδοσφαίρου τον έχουμε κάνει πολλές φορές γιατί η αντιστοιχία είναι πανομοιότυπη και πόρρω απέχει από συμπτώσεις. Στο ποδόσφαιρο σκοτώνονται οι ομάδες και οι φίλαθλοι όπως τα κόμματα και οι οπαδοί τους. Το διχαστικό γονίδιο δουλεύει άριστα, εις βάρος της πατρίδας.

Εκείνο που τονίζει ακόμη πιο έντονα τον ανταγωνισμό, την αλαζονεία και την ψυχοτύφλωση της πολιτικής και του ποδοσφαίρου είναι το σχόλιο του προπονητού της εθνικής Ελλάδας Άγγελου Αναστασιάδη ο οποίος αντί να επαινέσει τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδας που ανέλαβε με τόση ευθύτητα και ειλικρίνεια την ευθύνη για τα λάθη που οδήγησαν σε δύο συνεχόμενες ήττες την εθνική μας, έβγαλε κακίες και μια αρνητική διάθεση λέγοντας «αν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τα βλέπει έτσι καλλίτερα να παραιτηθεί». Σαφής υπαινιγμός μιας αμυντικής στάσης καθώς νιώθει να απειλείται η θέση του σαν προπονητής, γιατί γνωρίζει ότι στις ήττες της εθνικής μας έχει και αυτός ένα μερίδιο αλλά και αρκετή ευθύνη.

Άγγελος Αναστασιάδης αντί να επαινέσει τον Σωκράτη, τον κακίζει

Συνέβη αυτό που συμβαίνει και στην πολιτική ζωή της χώρας. Καμία ανάληψη ευθύνης για το κατάντημα της χώρας κάποιος άλλος είναι ο φταίχτης, συνήθως ο αντίπαλος.

Λυπούμαστε γιατί χωρίς κάθαρση και ανάληψη της ατομικής ευθύνης στον καθένα από μας, όσο και συλλογικά, τόσο η χώρα όσο και το ποδόσφαιρο αλλά και κάθε δραστηριότητα της καθημερινής ζωής, θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο…

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.