Μάθετέ το μια και καλή, η ζάχαρη πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα.

Γίνετε εχθροί της ζάχαρης. Εμποδίστε τα παιδιά σας να γλυκαίνονται από μικρά με τα καραμελοειδή ματζούνια, τις πάστες και όλα τα γλυκά που δυστυχώς οι γλυκιές μανούλες εθίζουν τα παιδιά τους, ώστε να τραβάνε το  ζόρι του ελέγχου και αποφυγής των γλυκών εφόρου ζωής. Να μην ξεχνάμε ότι εκτός της ψυχογενούς βουλιμίας υπάρχει και η βουλιμία προς τους υδατάνθρακες, και το ερώτημα είναι ποια ψυχοσωματική βουλιμική διαταραχή είναι προγνωστικά σοβαρότερη.

Η πιο επικίνδυνη για τη σωματική υγεία και από τις δυο είναι  η δεύτερη και τούτο καθώς αυξάνονται οι βιβλιογραφικές αναφορές και οι επιστημονικές εργασίες που καταλήγουν στα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει η υδατανθρακούχος δίαιτα.

Διαβάστε την παρακάτω είδηση:

Παρά το γεγονός ότι καρκινογόνοι διατροφικοί παράγοντες είναι λίγοι, επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η διατροφή συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σημαντικό βαθμό.

Από πολλούς θεωρείται ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και πιθανώς με το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν τη διατροφή στη δεύτερη αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί (η πρώτη είναι το κάπνισμα).

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.

Ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες, το κυρίαρχο διατροφικό πρότυπο με τις μεγάλες ποσότητες σε κρέας, λευκό αλεύρι και ζάχαρη, αυξάνει τον κίνδυνο για αρκετές μορφές καρκίνου.

Νέα μελέτη Βέλγων επιστημόνων η οποία διήρκησε εννέα χρόνια, επιβεβαιώνει τη συμβολή της ζάχαρης στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

ΖΑΧΑΡΗ

Οι επιστήμονες μελέτησαν κύτταρα ζυμομυκήτων στο εργαστήριο και διαπίστωσαν ότι η διαδικασία ζύμωσης, η οποία μοιάζει με αυτή των καρκινικών κυττάρων, προκαλεί τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωσή τους.

Σε αντίθεση με τα μη καρκινικά κύτταρα που χρησιμοποιούν οξυγόνο για να μετατρέψουν τη γλυκόζη σε ενέργεια για τις ανάγκες του οργανισμού, τα καρκινικά κύτταρα παίρνουν την ενέργειά τους από τη ζύμωση της ζάχαρης – ένα φαινόμενο που ονομάζεται «φαινόμενο Warburg».

Η βελγική μελέτη αποκάλυψε ότι η ζάχαρη διεγείρει τα καρκινικά κύτταρα και προκαλεί την ταχύτερη εξάπλωσή τους.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της μελέτης, Βέλγο μοριακό βιολόγο, καθηγητή στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο συνεχούς διέγερσης και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων που έχει ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωσή τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications.

Αντιλαμβάνεστε ότι είτε η επεξεργασμένη λευκή σάχαρη, είτε η καφέ δεν διαφέρει ως προς το καρκινογόνο αποτέλεσμα.  Τα καρκινικά κύτταρα παίρνουν ενέργεια και αναπτύσσονται από τη ζύμωση και των δυο ειδών ζάχαρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.