Τέτοια σατανικής έμπνευσης πλεκτάνη του εκλογικού νόμου θα μπορούσατε να την σκεφθείτε;

Αρχίζω να σκέφτομαι πως μόνο σε τελετή Μαύρης Μαγείας τύπου “Μάτια ερμητικά κλειστά”είναι δυνατόν ανθρώπινα μυαλά να μηχανευτούν τέτοια παμπόνηρα τεχνάσματα,διατάξεις και τερτίπια όσον αφορά τον εκλογικό νόμκο.

Αν διαβάσετε τα πιο κάτω αποκλείεται να μη συμωνήσετε μαζί μου.
Οι άνθρωποι της εξουσίας στην Ελλάδα, είτε Μασόνοι σε σύναξη μέσα σε κάποια από τις άφθονες στοές στην Αθήνα, είτε σε απευθείας επικοινωνία με τους δαίμονες, έφτιαξαν εκμεταλλευόμενοι την αριθμοσοφία, έναν αμαρτωλό εκλογικό νόμο στα μέτρα τους πέρα από το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Έτσι κατάφεραν αν η γενική αγανάκτηση των πολιτών τους οδηγήσει στο να ψηφίσουν μικρά κόμματα (και δεν περνούν το όριο του 3% ώστε να εκπροσωπηθούν στη Βουλή) να πριμοδοτείται το πρώτο κόμμα μέχρι απόλυτης αυτονομίας από πλευράς εδρών.

Αν λοιπόν ψηφίσετε μικρά κόμματα, σας την έχουν στημένη.
Διαβάστε το πιο κάτω άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και συγκρατείστε την ψυχραιμία σας:

Ο πήχυς και το στοίχημα της αυτοδυναμίας
28.05.2019

γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Αχ αυτή η κάλπη τι έρεβος και σατανικότητα προθέσεωβ κρύβει πίσω της!

Οσο μεγαλύτερο είναι αθροιστικά το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό που απαιτείται για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η ευρεία νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές της Κυριακής και το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε εκ των πραγμάτων βάζουν στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας το ενδεχόμενο να επιτύχει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές της 30ής Ιουνίου. Ενα από τα βασικά «κλειδιά» για την επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα, με βάση τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο είναι το ποσοστό που θα λάβουν αθροιστικά εκείνα τα κόμματα τα οποία δεν θα υπερβούν το όριο (3%) εισόδου στη Βουλή. Οσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό τόσο χαμηλότερο θα είναι το «ταβάνι» που θα πρέπει να αγγίξει το πρώτο κόμμα προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ειδικότερα: Αν το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων φθάσει το 5%, τότε αυτοδυναμία θα έχει το πρώτο κόμμα με ποσοστό 38,4%. Με αυτό ως «αφετηρία», ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι για κάθε ποσοστιαία μονάδα που θα λαμβάνουν επιπλέον τα κόμματα που θα μείνουν χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, θα «πέφτει» και το αναγκαίο για αυτοδυναμία ποσοστό του πρώτου κόμματος, κατά 0,4%.

Τούτων δοθέντων, επί παραδείγματι, αν το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής ανέλθει στο 6%, τότε η αυτοδυναμία θα είναι δυνατή για το πρώτο κόμμα με ποσοστό 38%. Κατ’ αναλογία, η συνέχεια είναι τέτοια που μπορεί να δώσει θεωρητικά αυτοδυναμία με ποσοστό 34%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα αθροιστικά λάβουν 16%. Ενδιάμεσα των σεναρίων αυτών, οι συνδυασμοί (άθροισμα ποσοστού κομμάτων εκτός Βουλής – ποσοστό αυτοδυναμίας) είναι: 7%- 37,6%, 8%-37,2%, 9%-36,8%, 10%-36,4%, 11%-36%, 12% -35,6%, 13%-35,2%, 14%-34,8%, 15%-34,4%. Ως ένα από τα «χειρότερα» για το πρώτο κόμμα, σενάρια είναι να χαμηλώσει πολύ το άθροισμα των ποσοστών που θα λάβουν τα εκτός Βουλής κόμματα: ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην περίπτωση που το άθροισμα αυτό φθάσει μόλις το 3%, τότε για την αυτοδυναμία θα απαιτείται το πρώτο κόμμα να λάβει το 39,2% των ψήφων. Η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές «ανέβηκε» σε σχέση με τις προηγούμενες 10 μονάδες και για να φθάσει στο 39,2% θα πρέπει να κερδίσει άλλες σχεδόν 6 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, ως πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστά 36,34% και 35,46% αντιστοίχως, με τα ποσοστά των εκτός Βουλής κομμάτων τότε να κινούνται ανάμεσα στο 8,62% και 6,4%. Γι’ αυτό δεν είχε κοινοβουλευτική αυτοδύναμη πλειοψηφία, και χρειάστηκε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι στις πρώτες εκ των δύο προαναφερομένων εκλογές η Βουλή ήταν επτακομματική (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χ.Α., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ), ενώ στις επόμενες προστέθηκε και η Ενωση Κεντρώων.

Στην παρούσα φάση και ενόψει των επικείμενων, πρώτων μεταμνημονιακών, εθνικών εκλογών, τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά, όπως προκύπτει και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών: πρώτον, μοιάζουν να «εξαφανίζονται» βασικοί συντελεστές της τελευταίας τετραετίας, δηλαδή το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ. Δεύτερον, δείχνουν τάσεις εισόδου δύο νέοι παίκτες, οι οποίοι στο πρόσωπο των Βελόπουλου-Βαρουφάκη επιδιώκουν να κερδίσουν έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν και οι δύο το επιτύχουν, τότε θα έχουμε εκ νέου 7κομματική Βουλή, εξέλιξη που δείχνει να «ανεβάζει» τον πήχυ για το ποσοστό που θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία στη Ν.Δ.

https://www.kathimerini.gr/1026203/article/epikairothta/politikh/o-phxys-kai-to-stoixhma-ths-aytodynamias

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.