Αποχή ή δικομματισμός; Μέρος 3ο

Συνεχίζουμε με απόψεις και σχόλια από sites και facebook:

Αντίπαλοι στο τίποτα


Panos Zervas
28 Ιουνίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τρίτος «απόγονος» που διεκδικεί την πρωθυπουργία μετά το 1974.

Πρώτος υπήρξε ο (ανεψιός) Κώστας Καραμανλής. Κατάφερε με τις πολιτικές του να χρεοκοπήσει μια χώρα που ως τότε (κουτσά και στραβά και σε λάθος κατεύθυνση) αναπτυσσόταν.

Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου (ΓΑΠ), υιός και εγγονός πρωθυπουργών. Κέρδισε τις εκλογές του 2009 με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έχασε εννιά μήνες περιφερόμενος ασκόπως εδώ κι εκεί, προκάλεσε την έλευση του ΔΝΤ με την ανευθυνότητά του – και μετά, αφού δεν πέρασε η φαεινή του ιδέα για δημοψήφισμα, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση με πραξικόπημα στο οποίο συνέπραξαν οι δικοί του, με κινητήριο μοχλό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τρίτος. Διεκδικεί την πρωθυπουργία με μοναδικό ατού ότι οι πολίτες «θέλουν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα» στη λογική θύμωσε ο καλόγερος και έκοψε τα @@ του. Μπορούμε να τον αξιολογήσουμε με βάση α. την υπουργική του θητεία και β. τις επιδόσεις του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πρώτη περίπτωση κατάφερε «απειλώντας» συνεχώς με απολύσεις: 1. Να μην τις κάνει και 2. Να νομίζει όλος ο κόσμος που δούλευε στο δημόσιο ότι επίκειται η απόλυσή του. Πέτυχε, ωστόσο, μέσω απολύσεων ή μετατάξεων να διαλύσει την μέση επαγγελματική εκπαίδευση και τις δημοτικές αστυνομίες.

Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε τρομακτική ανεπάρκεια και ανευθυνότητα. Η οποία κορυφώθηκε με τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στην περίπτωση αυτή απόδειξε ότι δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, ενάντια και στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, αρκεί αυτό να του δώσει πόντους στην προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός.

Εκτίμησή μου είναι ότι, αν τα καταφέρει, πολύ σύντομα θα γίνει φανερό σε όλους ότι «το παιδί δεν κάνει» (έκφραση του πατρός του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για τον ΓΑΠ) και ότι θα αποδειχτεί χειρότερος ακόμα και από τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου. Πρόκειται για έναν θανατηφόρο συνδυασμό ηγετικού ελλείμματος + πολιτικού έρματος + τρομακτικής προσωπικής ανασφάλειας. Η εικόνα ολοκληρώνεται με τη διαπίστωση ότι ο ηγετικός κύκλος που δημιούργησε στη Νέα Δημοκρατία είναι ακόμα χειρότερος από τον ίδιον.

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
Σχόλιο του αναρτήσαντος:
ΕΣΕΙΣ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.