Κυνική ομολογία Μητσοτάκη: Στόχος μου η πλήρης ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης-Κεφαλαιοποιητικό σύστημα παντού-Σύνταξη για όποιον έχει χρήματα-Ξεκινάμε με τις επικουρικές

Δες αλαζονικό ύφος που πήρε από τώρα το μειράκιο. Είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τη γερμανική κατοχή θέλετε δεν θέλετε

Με απλό και κυνικό τρόπο, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι στόχος του είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με την καθιέρωση κεφαλαιοποιητικού συστήματος στη θέση του σημερινού αναδιανεμητικού.  Και η αρχή θα γίνει με τις επικουρικές.

«Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Ολοι πηγαίνουν από το σημερινό αναδιανεμητικό σύστημα, ότι οι εισφορές καθορίζουν τις συντάξεις, στο κεφαλαιοποιητικό, όπου οι ασφαλισμένοι έχουν μεγαλύτερη ιδιοκτησία των εισφορών τους», είπε.

Με άλλα λόγια εξηγούμε εμείς, ότι βάζεις παίρνεις. Δηλαδή όποιος έχει χρήματα θα έχει κοινωνική ασφάλιση. Οποιος δεν έχει, απλά θα δεν θα έχει σύνταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πάντως ότι εγγυάται τις επικουρικές των σημερινών ασφαλισμένων στο μεταβατικό στάδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μιλήσει με περισσότερη κυνικότητα για το τι ετοιμάζει και στο ασφαλιστικό σύστημα. Είναι το συστημα Πινοσέτ, το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ευνοεί όσους έχουν χρήματα σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων. Και αυτό δεν είναι εικασία. Είναι τα λόγια του ίδιου του κ.Μητσοτάκη. Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να αποφασίσουν. Εχουν την ευθύνη της επιλογής. Την οποία θα φέρουν μέχρι τέλους.

Και ενισχύοντας την αλαζονεία που ήδη τον διακατέχει, είπε πως έχει έτοιμη την κυβέρνηση του η οποία ορκισθεί την Τρίτη, αφού γίνουν αλλαγές στα υπουργεία, δημιουργηθεί υπουργείο επιατε’ιας-Ψηφιακής πολιτικής, καταργηθεί το υπουγείο διοικητικής ανασυγκρ΄τοησης και περάσεουν οι φυλακες στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

ΠΗΓΗ: https://www.presspublica.gr/aa-kyniki-omologia-mitsotaki-stochos-moy-i-pliris-idiotikopoiisi-tis-koinonikis-asfalisis-kefalaiopoiitiko-systima-pantoy-opoios-echei-chrimata-tha-pairnei-kalyteri-syntaxi-xekiname-me-tis-epikoyrikes/?fbclid=IwAR3uJARV8AhoErN1onnKDVGg8ZOS3-4BvJki6KzSK_YyIBcfEbgvGe6dohM

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.