ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ. Μέρος 1ο

Όταν πεθάνετε, το μόνο σίγουρο, μην εκπλαγείτε γιατί θα κινείστε με την ταχύτητα της σκέψης. Αν αφήνετε πίσω αγαπημένα πρόσωπα, γυναίκα, παιδιά, μπορεί να στέκεστε δίπλα τους και να προσπαθείτε μάταια να τους μωρώσετε. Ότι και να κάνετε να ξέρετε πως δεν καταλαβαίνουν τις προσπάθειές σας. Αυτοί θα συνεχίσουν το κλάμα και το πένθος τους στις  υγιέστερες περιπτώσεις για ένα τουλάχιστον χρόνο.

Στην περίπτωση που ήσασταν μισητός και απεχθής στη συμπεριφορά σας δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθείτε για τους συγγενείς σας που προφανώς χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η περιουσία σας. Κάτι που δεν σας καίγεται καρφί, κι ας είχατε περάσει ολόκληρη ζωή για να πλουτίσετε και η ψυχή και το  μυαλό σας δεν είχε άλλη απασχόληση από το χρήμα και το κέρδος ή τις φιλοδοξίες.

Το κέντρο της προσοχής σας θα είναι αλλού. Μπορεί να σκεφθείτε να επισκεφθείτε αγαπημένα μέρη και χωρίς δυσκολία να σπεύσετε σε χρόνο μηδέν να τα επισκεφθείτε. Μπορεί να δείτε κάποιους συγγενείς να έρχονται για το καλοσόρισμα. Συνήθως τους πιο στενούς και αγαπημένους. Φυσικά αν ήσασταν σκατάνθρωπος και σας σιχαίνονταν οι γνωστοί σας, μη περιμένετε κανέναν να σας προαπαντήσει.

Κάποιοι σκληροί, ιδεολόγοι της αθεΐας και πετρωμένοι ψυχικά και συναισθηματικά, οπαδοί του ορθολογισμού παθαίνουν την πλάκα τους όταν βλέπουν κάτω το πτώμα τους ακίνητο και περιδιαβαίνουν όροι, πεδιάδες και θάλασσες με ταχύτητα που τους αφήνει άφωνους. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν κοιτάζουν πίσω απλώς εκτοξεύονται σε μια διάσταση που τους αφήνει με το στόμα ανοιχτό και μέχρι να καταλάβουν ότι τα «τίναξαν» θέλουν χρόνο. Σχετική η έννοια του χρόνου γιατί ο χρόνος σαν ανάμνηση πιθανώς να σας κυνηγάει, Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χρόνος για σας. Αν αγωνιάτε από κεκτημένη χρονική ταχύτητα (θυμηθείτε από τη φυσική διάστημα, χρόνος, ταχύτητα) τσάμπα ο κόπος. Ανήκετε στην αιωνιότητα και ό,τι ζήσατε στο γήινο υλικό διάστημα η χωρόχρονο, είναι όσα αποκομίσατε και πράξατε στην επί γης ζωή σας.

Ότι αποθηκεύσατε στο σκληρό δίσκο της μνήμης σας μένει για πάντα. Κι από Αλτσχάϊμερ να τα τινάξατε, δεν σβήνει ποτέ. Είστε εσείς, είναι ο εαυτός σας και τα πεπραγμένα σας είναι γραμμένα στα κατάστιχα της σκέψης και της καρδιάς σας και θα σας συνοδεύουν καλά ή κακά δια παντός, for ever and ever. Είτε σας βολεύει είτε όχι.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Έτσι όπως ανεβαίνετε αντιλαμβάνεστε ότι δεν είστε μόνος ή μόνη.

Εκτός από τους στενούς και αγαπημένους συγγενείς σας, υπάρχουν και άλλοι τριγύρω σας. Μερικοί πεθαμένοι, από τους αδαείς και κολλημένους στο «εδώ πληρώνονται όλα, τίποτα δεν υπάρχει μετά», επισκέπτονται όπως ο Dr George G. Ritchie, τόπους κι ανθρώπους, περιοχές και κατοίκους άγνωστους, και βλέπουν περίεργα δρώμενα[1].

«Σ’ ένα μπαρ μια γυναίκα εκλιπαρούσε μια άλλη για ένα τσιγάρο σαν να το ήθελε περισσότερο από καθετί στον κόσμο. Προσπάθησε ν’ αρπάξει το αναμμένο τσιγάρο από το στόμα της άλλης, αλλά με ένα μικρό ρίγος αναγνώρισα ότι της ήταν αδύνατο να το πιάσει…

Παρακολούθησα μια γυναίκα γύρω στα πενήντα να ακολουθεί έναν άντρα της ίδιας ηλικίας, που περπατούσε στο δρόμο. Έδειχνε πολύ ζωντανή, εκνευρισμένη και με δάκρυα στα μάτια, μόνο που ο άντρας προς τον οποίο απηύθυνε τα έντονα λόγια της, δεν είχε επίγνωση της ύπαρξής της… συμπέρανα ότι ήταν η μητέρα του παρά το  γεγονός ότι ήταν η μητέρα του αν και φαίνονταν να έχουν και οι δύο την ίδια ηλικία. Έτσι ήταν λοιπόν ο θάνατος… να είσαι μόνιμα αόρατος στους ζωντανούς, αλλά και μόνιμα προσκολλημένος στις ασχολίες τους;»

Σε μια άλλη περίπτωση αόρατος θεατής είδε την πιο κάτω σκηνή: «Σ’ ένα σπίτι (κάπου στις ΗΠΑ ή τον Καναδά) ένας νεότερος άνδρας αξολουθούσε έναν πιο ηλικιωμένο από δωμάτια σε δωμάτιο. «Με συγχωρείς, μπαμπά!» του έλεγε. «Δεν ήξερα τι αποτέλεσμα θα είχε στη  μαμά! Δεν καταλάβαινα». «Με συγχωρείς, μαμά». Χωρίς τελειωμό , ξανά και ξανά, σε αυτιά που δεν μπορούσαν να τον ακούσουν».

[1]George G. Ritschie, MD Elizabeth Sherrill:
«Επιστροφή από την άλλη Πλευρά», Εκδόσεις Δίοδος 1997, σ.ς. 62-64.
Ευαγγελάτος Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.