Εμπειρίες που θα βιώσετε μετά θάνατον. Προετοιμαστείτε έγκαιρα. Μέρος 4ο

Τα πιο κάτω που θα ακούσετε από τον γέροντα Νίκωνα είναι το ορθόδοξο βίωμα της τρίτης γέννησης από την οποία με τον θάνατο εισερχόμαστε.

1η Γέννηση: Του εμβρύου από τη σύλληψη και μετά. Η ενδομήτρια ζωή. όπου το κύημα τρέφεται από τη μάνα, οξυγονώνεται από τη μάνα, προστατεύεται μέσα στη μήτρα, ζεσταίνεται από το κορμί της μάνας καθώς νήχεται μέσα στο ενάμνιο υγρό. Δεν έχει καμία έγνοια και σκοτούρα. Για όλα κάποιος άλλος κοπιάζει και ενεργεί.

2η Γέννηση: Καθώς περνάει αθέλητα από τον τράχηλο της μήτρας κλαίγοντας για να αντιμετωπίσει την εξωεμβρυική ζωή. Απόλυτα άγνωστη κι εχθρική γι’ αυτό. Όταν την συνηθίσει όμως του αρέσει και δεν θέλει να φύγει με τίποτα. Απεχθάνεται και τη σκέψη του θανάτου όχι να τον υποστεί. Είναι η ζωή που ζούμε στον παρόντα χρόνο, όσο το καντήλι της ζωής μας έχει ακόμη λάδι.

3ρ Γέννηση: Η εγκατάλειψη του σώματος από την ψυχή και η πρόγευση της αιωνιότητας. Η νέα κατάσταση ύπαρξης την οποία άλλοι με λαχτάρα περιμένουν κι άλλοι τρέμουν μόνο να την σκεφθούν. Ο σωματικός θάνατος είναι για κάποιους μια τρομαχτική και για άλλους μια υπέροχη εμπειρία.

Ο γέρων Νίκων μας δίνει όλες σχεδόν τις παραμέτρους της ορθόδοξης εμπειρίας για όποιον είναι πιστός/πιστή αλλά και για όποιον/όποια δεν είναι. Τα παραδείγματα που φέρνει σαν μεταθανάτιες αποδείξεις είναι μοναδικά.

Ακούστε τον με μεγάλη προσοχή σας συνιστούμε νύχτα, πριν κοιμηθείτε και πριν την νυχτερινή σας προσευχή…

Leave a Reply

Your email address will not be published.