Το άγος του ολοκαυτώματος δεν αφορά μόνο το Ισραήλ…

Αυτό το ολοκαύτωμα γιατί ξεχάσθηκε; Σάμπρα Σαττίλα 37 χρόνια μετά

Ολοκαυτώματα υπάρχουν πολλά, της Δρέσδης, των Ελλήνων, και των Αρμενίων στη Μικρά Ασία και Πόντο, της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, της Καμπότζης επί Πολ Ποτ και πολλά άλλα

Από την 16η Σεπτεμβρίου του 1982 οι Εβραίοι μαζί με τους συνεργάτες τους Λιβανέζους παραστρατιωτικούς σφάγιασαν περισσότερους από 2.000 παλαιστινίους κατοίκους των δύο αυτών προσφυγικών καταυλισμών της Σάμπρα και Σαττίλα στη Βηρυτό. Οι περισσότεροι από τους  δολοφονηθέντες ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.
Τον Ιούνιο του 1982, ο ισραηλινός στρατός (IDF), με την πλήρη στήριξη του καθεστώτος Ρέιγκαν, εξαπέλυσε μαζική εισβολή στον Λίβανο. Στόχος της εισβολής ήταν η εξολόθρευση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ/PLO), η οποία έδρευε τότε κυρίως στον Λίβανο, και η εγκαθίδρυση κυβέρνησης-μαριονέτας στη Βηρυτό. Οι ΗΠΑ διαρκώς ανεφοδίαζαν τον IDF κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η εισβολή στον Λίβανο κορυφώθηκε στις 15-17 Σεπτεμβρίου με την επιδρομή σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς αμάχων Παλαιστινίων των 1.500 μελών των Λιβανικών Δυνάμεων, μία από τις λιβανικές οργανώσεις σύμμαχους του Ισραήλ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνου του καλοκαιριού ο IDF βομβάρδιζε χωρίς έλεος τη λιβανική πρωτεύουσα, σκοτώνοντας περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχος πληθυσμός. Τον Σεπτέμβρη του 1982 επιβλήθηκε μια εκεχειρία στους Λιβανέζους και τους Παλαιστινίους που αντιστέκονταν στην επίθεση. Οι παλαιστινιακοί προσφυγικοί καταυλισμοί συγκέντρωναν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού των 3 εκατομμύριων του Λιβάνου τότε.

Σύμφωνα με την εκεχειρία, οι στρατιωτικές δυνάμεις της ΟΑΠ θα εκκενώνονταν στην Τυνησία. Σε αντάλλαγμα, θα εγγυούνταν η ασφάλεια των παλαιστινιακών προσφυγικών καταυλισμών. Τη συμφωνία υπέγραφαν μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η εγγύηση της ασφάλειας ήταν σημαντική, επειδή ήταν σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη γνωστό ότι οι Λιβανικές Δυνάμεις και άλλες πολιτοφυλακές θα σφαγίαζαν τους κατοίκους των καταυλισμών εάν οι τελευταίοι έμεναν απροστάτευτοι.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, με τους μαχητές της ΟΑΠ να έχουν αποχωρήσει, ο IDF είχε περικυκλώσει ολοκληρωτικά τους προσφυγικούς καταυλισμούς Σάμπρα και Σατίλα στη δυτική Βηρυτό. Οι εναπομείναντες κάτοικοι των καταυλισμών ήταν σχεδόν όλοι γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι άντρες.

Εντούτοις, ο Αριέλ Σαρόν, τότε υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, μαζί με τους ισραηλινούς διοικητές στην περιοχή διακήρυξαν ότι πίστευαν πως μαχητές της ΟΑΠ εξακολουθούσαν να βρίσκονται μέσα στους καταυλισμούς.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη δικαιολογία, ο Σαρόν διέταξε να επιτραπεί στις Λιβανικές Δυνάμεις υπό τη διοίκηση του Elie Hobeika να εισέλθουν στους παλαιστινιακούς καταυλισμούς για «να καθαρίσουν τις φωλιές των τρομοκρατών».

Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο αδιανόητης αγριότητας. Οι Λιβανικές Δυνάμεις πήγαν πρώτα πόρτα-πόρτα αναγκάζοντας τους τρομοκρατημένους κατοίκους να βγουν έξω στους δρόμους και τους χώριζαν σε δύο ομάδες.

Λίγο αφότου εισήλθαν στους καταυλισμούς ένας διοικητής των Λιβανικές Δυνάμεις επικοινώνησε με τον ασύρματο με τον Hobeika που ήταν μαζί με ισραηλινούς διοικητές. Ο διοικητής των Λιβανικών Δυνάμεων ρώτησε τον Hobeika τι θα έπρεπε να κάνουν με τις γυναίκες και τα παιδιά, και οHobeika του απάντησε οργισμένα ουρλιάζοντας στον ασύρματο: «Ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις!» (ντοκιμαντέρ BBC, “The Accused,” 2001).

Και τότε ξεκίνησε κανονικά η σφαγή. Για τις επόμενες 36 ώρες, οι BBC, “The Accused,” 2001 βίαζαν, βασάνιζαν και σφαγίαζαν, εξολοθρεύοντας σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού των περισσότερων από 2.000 Παλαιστινίων και Λιβανέζων που ζούσαν στη Σάμπρα και Σατίλα.

Οι ισραηλινοί διοικητές και υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του Αριέλ Σαρόν –ο οποίος ως υπουργός Άμυνας έφερε την ολοκληρωτική ευθύνη για την κατοχή του Λιβάνου- ενημερώθηκαν επανειλημμένα για το τι συνέβαινε. Όταν τελικά οι Ισραηλινοί διέταξαν τον Hobeika να αποσύρει τις Λιβανικές Δυνάμεις στις 17 Σεπτεμβρίου, οι Λιβανικές Δυνάμεις ζήτησαν και έλαβαν παράταση μίας μέρας για να «ολοκληρώσουν το έργο τους».

Μόλις έκαναν το γύρο του κόσμου οι απεχθείς εικόνες της σφαγής της Σάμπρα και Σατίλα, η οργή και ο αποτροπιασμός ήταν τόσο μεγάλες που ακόμα και το Ισραήλ αναγκάστηκε να ορίσει επίσημη διερευνητική επιτροπή το επόμενο έτος. Η επιτροπή Kahan βρήκε τον Σαρόν «έμμεσα υπεύθυνο» για τη σφαγή. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το υπουργείο Άμυνας, αλλά όχι και από το ισραηλινό κοινοβούλιο. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο Σαρόν αναρριχήθηκε στο υψηλότερο αξίωμα του Ισραήλ, ως πρωθυπουργός.

Η Σάμπρα και Σατίλα δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία σφαγή του Σαρόν. Το γεγονός ότι αυτός ο εγκληματίας πολέμου μπόρεσε να διενεργήσει τέτοιες ευρέως γνωστές πράξεις και παρ’ όλα αυτά έγινε πρωθυπουργός είναι το πιο ολοφάνερο σημάδι της επιρροής του κράτους του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο.

Τριάντα επτά χρόνια μετά τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα, οι Εβραίοι διάδοχοι του Σαρόν με την πλήρη υποστήριξη της Ουάσιγκτον εξακολουθούν να κατέχουν την Παλαιστίνη και να καταπιέζουν βάναυσα τον παλαιστινιακό λαό.

Ο σκοπός της σφαγής του 1982 ήταν να καμφθεί το πνεύμα του παλαιστινιακού λαού και να συντριβεί η αντίστασή του διά μέσω μιας εξαιρετικά τρομερής τρομοκρατικής πράξης. Απέτυχε να βρει το στόχο της όπως κάθε βίαιη πράξη, προσωρινά αποτελέσματα μπορεί να έχει αλλά στο τέλος χάνει τη μάχη. Πλην όμως το Ισραήλ δεν μαθαίνει από τις εμπειρίες του και η αλαζονική του πορεία συνεχίζεται. Είναι το πιο ενδιαφέρον σύγχρονο πείραμα ότι το έγκλημα, η βία, η σφαγή και οι φόνοι δεν αποτελούν κάθαρση αλλά αρχή ενός νέου φαύλου κύκλου βίας, θανάτου και οδύνης.

ΠΗΓΗ:https://www.theonlinepress.gr/diafora/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%AC/

Κι ένα σχόλιο του aaatosmihalis ατο αιεν αριστεύειν αναρτηθέν 27 Απριλίου 2016

Μπορείτε μήπως να μου διευκρινίσετε για ποιο ακριβώς ολοκαύτωμα «γιορτάζουμε»;
Και στην Δρέσδη έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Ρωσία έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Πολωνία έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Χιροσίμα έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Ναγκασάκι έγινε ολοκαύτωμα
Και στο Βιετνάμ έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Ελλάδα έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Πόντο έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Σάμπρα και Σατίλα έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Κύπρο έγινε ολοκαύτωμα
Και στην Παλαιστίνη ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκαύτωμα
Και στην βόρεια Αφρική ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκαύτωμα
Και στην νότια Αφρική ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκαύτωμα
Και στην Μέση Ανατολή ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκαύτωμα
Και στην Ασία ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκαύτωμα
Και στην Νότια Αμερική ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκαύτωμα
Και δράστες για τα συνεχιζόμενα αυτά εγκλήματα/ολοκαυτώματα κατά της ανθρωπότητας είναι πάντα οι ίδιοι «πολιτισμένοι» και «ανθρωπιστές» και «δημοκράτες»: Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Εβραίοι, και οι πολυεθνικές τους, που παθαίνουν απύθμενη κρίση αμνησίας για οποιοδήποτε άλλο ολοκαύτωμα εκτός από εκείνο των καλών και αγαθών Εβραίων που ανταποδίδουν σήμερα τα ίδια στους Παλαιστίνιους.
Και έχουν ορίσει και ειδική μέρα αμνησίας όπου πρέπει να γιορτάζουμε ΜΟΝΟ το εβραϊκό ολοκαύτωμα και ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. Και το να αντιδράσεις θεωρείται έγκλημα!
Ποιοι δημοκρατικοί εγκέφαλοι σκέφτηκαν ότι μπορούν να απαγορεύσουν δια ροπάλου να έχει κάποιος την δική του άποψη ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ;
Από πότε αυτές οι περίφημες παγκόσμιες ημέρες πρέπει να γιορτάζονται από οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο;
Προσωπικά θαυμάζω τους Εβραίους γιατί είναι μαχητικότατοι όσον αφορά τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντά τους.
Τους θαυμάζω για την επιθετική εθνική προπαγάνδα τους, αφού έχουν καταφέρει να θεωρείται ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΚΕΨΗΣ το να αμφισβητήσεις οτιδήποτε έχει σχέση μαζί τους.
Αλλά δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γιορτάσω μια δικτατορικά επιβαλλόμενη γιορτή μίσους και μισαλλοδοξίας προς όλους τους μη εβραίους.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γιορτάσω ένα κατά μεγάλο ποσοστό ψεύτικο ολοκαύτωμα, μιας φυλής με ναζιστική συμπεριφορά στην Μέση Ανατολή, ανάλογη με αυτήν της ΙΣΙΣ, που διαπράττει συνεχώς εγκλήματα κατά των αδυνάμων της περιοχής.
Αν εσείς έχετε διαφορετική γνώμη τρέξτε να αγοράσετε τα αποδεδειγμένα ψεύτικα βιβλία πολλών «επιζώντων». Θα νιώσετε εξαίσια πολιτισμένοι και ανθρωπιστές.

Πηγή: https://aienaristeyein.com/2016/04/27

Σ.γ.: Το ερώτημά μας μετά τα παραπάνω παραμένει:

Ποιος είναι ο άρχων του κόσμου τούτου;

Περιμένουμε την απάντησή σας στα σχόλια στο πιο κάτω ερώτημα ή  και στο πιο κάτω e-mail: evagellatos46@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.