Μια ακόμη φωνή ενάντια στην κλιματική αλλαγή για να μην είστε τόσο εύπιστοι και υπάκουοι πολίτες

Κλιματική αλλαγή: ΟΧΙ! ΔΕΝ συμμετέχω στην ΑΠΑΤΗ του ΑΙΩΝΑ! Γιατί με παραπλανούν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΥΠΟΥΛΑ.

Όση συναισθηματική πίεση κι αν μου ασκείτε…  όσα μέιλ κι αν μου στέλνετε σωρηδόν, προκειμένου να υπογράψω το «σημαντικότερο ψήφισμα» για την κλιματική αλλαγή…  όσες οργανώσεις κι αν πέσετε πάνω μου, χτυπώντας τα ευαίσθητα σημεία μου, ΔΕΝ πρόκειται να μετατρέψετε το μυαλό μου σε μαρμελάδα! Αρνούμαι συνειδητά να ενδώσω στην προπαγάνδα, τη σκοπιμότητα ή την αφέλειά σας! Το μόνο που καταφέρνετε είναι να προκαλείτε τη λογική μου και να με… φουντώνετε! Γιατί δεν μου φθάνουν την έρμη, όσα έχω ήδη στη πλάτη μου, μου φορτώνετε ένα ακόμα ανυπόστατο βάρος, έναν παράλογο φόβο, μια γελοία ενοχή! Ναι, το ξέρω ότι ο «φόβος φυλάει τα έρμα», ότι μέσω αυτού ελέγχεις τους πάντες, αλλά εσείς το αναγάγατε σε επιστήμη περιωπής! Την παντοδύναμη «επιστήμη του φόβου» που πια αγγίζει τα όρια της τρομοκρατίας.

Εδώ και μήνες, με αφορμή την έκτακτη συνδιάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη στις 23/9 με θέμα την κλιματική αλλαγή, λαμβάνω τακτικά μέιλ από γνωστά sites που συλλέγουν παγκόσμια υπογραφές για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Για κάποια από τα οποία, όντως συνέβαλα με την υπογραφή μου ως μέσο πίεσης, άσχετα αν ποτέ δεν έμαθα την τύχη των υπογραφών και την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση π.χ. της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως η «υπογραφή», έχει για μένα συνειδησιακά την αξία μιας έστω συμβολικής κίνησης ενεργού πολίτη, που θα ήταν ευχής έργο να είχε και πρακτικό αποτέλεσμα, κι αν είχε… δεν το έμαθα ποτέ. Ας είναι… Τελευταία λοιπόν λαμβάνω τα σχετικά μηνύματα που ζητούν «πιεστικά» την υπογραφή μου για το «σημαντικότερο ψήφισμα» ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την –συμβολική- οικονομική ή άλλη συμμετοχή μου στην αντισύνοδο «κινημάτων και ενεργών πολιτών» για το κλίμα, δύο μέρες πριν την σύνοδο,  στις 21/9.

Αντιγράφω μέρος του… παραληρήματος: «…Οι προειδοποιήσεις για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες από την παγκόσμια υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή πληθαίνουν. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, ο κόσμος θα απειληθεί από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τις έντονες καταιγίδες και την αύξηση της συχνότητας και σφοδρότητας ακραίων καιρικών φαινομένων. Πολλές περιοχές της γης, οι πιο ευάλωτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο Πέλαγος, θα χτυπηθούν σοβαρότερα. Η φύση, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, δείχνει τα δόντια της. Σφοδρές κακοκαιρίες χτυπούν το Βόρειο ημισφαίριο και χρόνιες  ξηρασίες απειλούν την διατροφική ασφάλεια του πλανήτη… Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως είδος κι όλα όσα αγαπάμε. Σας ζητάμε να κρατήσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από το εξωφρενικά επικίνδυνο όριο των 2 C° , μειώνοντας σταδιακά τη ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν… οι οικονομίες μας να μεταβούν γρήγορα σε μια φάση όπου θα τροφοδοτούνται με 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050….

Είτε πρόκειται για τη ‘βόμβα μεθανίου’ της αρκτικής, είτε για τη ραγδαία όξυνση των ωκεανών μας, είτε για βιβλικές πλημμύρες – η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και πρέπει να απαντήσουμε με το μεγαλύτερο ψήφισμα που έγινε ποτέ… Πλημμύρες, καταιγίδες και αποπνικτική ζέστη προβλέπουν για το 2050 μετεωρολόγοι της τηλεόρασης … Η λεπτή ισορροπία της βιόσφαιρας του πλανήτη μας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης — σε βαθμό που πλέον κινδυνεύει κάθε μορφή ζωής στη Γη…SOS για την υπερθέρμανση! Μη αναστρέψιμο το λιώσιμο των πάγων στη δυτική Ανταρκτική…» Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κι άλλη δόση τρομολαγνείας και παράνοιας, άλλωστε ΟΛΑ τα ΜΜΕ διεθνώς υπηρετούν τη σχετική προπαγάνδα πιο πιστά κι από… σκυλιά!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στην ΑΠΑΤΗ της «κλιματικής αλλαγής», αυτή την παμπόνηρη, αισχρά κατασκευασμένη θεωρία – δόγμα που αύξησε κάποιους… τραπεζικούς λογαριασμούς κατά πολλά εκατομμύρια! Είχα ήδη έμμεσες αφορμές να το κάνω σε προηγούμενα άρθρα, αλλά η παρούσα επικαιρότητα αφορά άμεσα στο μεγάλο θέμα για το οποίο δεν θα κουραστώ ποτέ να γράφω, έστω κι αν με διαβάζει μόνο ένας. Τον οποίο δεν στοχεύω να πείσω, απλά να του δώσω και την άλλη άποψη, την φιμωμένη από τα Μέσα και να τον προβληματίσω… είναι υπεραρκετό! Ζητώ δε συγγνώμη για το έντονο, θυμωμένο ύφος, αλλά τίποτα δεν με εξοργίζει όσο η ΠΡΟΣΒΟΛΗ της ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ μου! Ειδικά όταν γίνεται συνειδητά, μεθοδευμένα και ύπουλα…  και εξηγώ:

Πλανητική απάτη;

Με παραπλανούν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ:  Γιατί έχουν επιστρατεύσει ένα τεράστιο, παντοδύναμο σύστημα επιρροής, που έχει επιδοθεί σε άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου για τη χειραγώγηση της μάζας. Συντονίζοντας με εξαιρετική ομοφωνία, τα διεθνή ΜΜΕ σε συνδυασμό με οργανωμένες χρυσοπληρωμένες καμπάνιες, παγκόσμια προβεβλημένα συνέδρια (καλή ώρα..) για την κλιματική αλλαγή, «ημέτερους» επιστήμονες χρηματοδοτούμενους γενναία, κορώνες γνωστών περιβαλλοντικών οργανώσεων… Ένα εξαιρετικά οργανωμένο σύστημα, συνεργαζόμενο άψογα, στην υπηρεσία της «κλιματικής αλλαγής» με στόχο βέβαια την… αλλαγή της κοινής γνώμης και ΚΥΡΙΩΣ της κοινής λογικής! Εννοείται φυσικά ότι κάθε αντίλογος, εκφρασμένος από κορυφαίους επιστήμονες, καταλήγει με συνοπτικές διαδικασίες στον… καιάδα, αφού προηγουμένως ο εκφραστής λοιδωρηθεί στο έπακρο ως «συνωμοσιολόγος» και «πράκτορας των πετρελαιάδων»….

Με παραπλανούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ: Γιατί ξέρουν ότι όσα ισχυρίζονται περί της υπερθέρμανσης του πλανήτη και του ανθρωπογενούς CO2 που τάχα μου ευθύνεται, είναι ΑΠΑΤΗ! Ξέρουν οι θεομπαίχτες, ότι η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, όταν δεν είναι σε θέση να προβλέψουν ένα σεισμό,  οποιαδήποτε φυσική καταστροφή ή ακόμη τον καιρό της επόμενης βδομάδας. Ξέρουν ότι η φύση δεν υπακούει στα «μοντέλα προσομοίωσης» του υπολογιστή τους βάσει στατιστικών. Ξέρουν ότι τα αρχικά δεδομένα που εισήγαγαν για να προκύψουν τα φαιδρά στοιχεία τους ήταν συνειδητά παραποιημένα, με πρωτοστάτη τον περιβόητο Αλ Γκορ, όπως κατήγγειλαν με αποδείξεις μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για το Κλίμα (ICCP). Ξέρουν από – μη ξεπουλημένους- έγκυρους επιστήμονες με στοιχεία που παρουσίασαν δημόσια, ότι η «υπερθέρμανσή» τους είναι πλαστή, όταν έχουν υπάρξει ιστορικά θερμότερες περίοδοι. Ξέρουν ότι οι πάγοι στην Αρκτική, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων ερευνητών, πάντα έλιωναν με τους ίδιους ρυθμούς, απλώς παλιότερα δεν υπήρχαν εξελιγμένα τεχνικά μέσα για να μετρηθούν και βέβαια να δημοσιοποιηθούν. Ξέρουν ότι, όπως έχουν αποδείξει ΟΝΤΩΣ ανεξάρτητες έρευνες – χωρίς «κατευθυνόμενες» χρηματοδοτήσεις- το κλίμα επηρεάζεται από φυσικά και ΟΧΙ ανθρωπογενή αίτια: τη θέση και δράση των ηλιακών κηλίδων, τη δράση των ωκεανών, τη δράση των ηφαιστείων, τη μετατόπιση του άξονα της γης. Ξέρουν επίσης ότι το «ένοχο» διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από ανθρώπινες δραστηριότητες, αποτελεί μια απειροελάχιστη, εντελώς αμελητέα ποσότητα του συνολικού που προέρχεται επίσης από φυσικά αίτια και ο ρόλος του στη διαμόρφωση του κλίματος είναι απλά… ανύπαρκτος! Και ότι όχι μόνο δεν ευθύνεται για την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ΠΡΩΤΑ αυξάνεται η θερμοκρασία και ΕΠΕΤΑΙ η αύξηση του CO2!!! Ξέρουν τέλος το αυτονόητο για κάθε νοήμονα άνθρωπο: ότι το κλίμα, από καταβολής πλανήτη, ΠΑΝΤΑ άλλαζε και ΠΑΝΤΑ θα αλλάζει στο διηνεκές, ανεξαρτήτως του αλαζόνα ανθρώπου που μέσα σε ένα τεράστιο σύμπαν, θεωρεί εαυτόν… καθοριστικό, ρυθμιστικό παράγοντα, ο αφελής!!! (εν προκειμένω, παμπόνηρος βέβαια!)

Με παραπλανούν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ:  Γιατί έχουν επιστρατεύσει ένα τεράστιο, παντοδύναμο σύστημα επιρροής, που έχει επιδοθεί σε άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου για τη χειραγώγηση της μάζας. Συντονίζοντας με εξαιρετική ομοφωνία, τα διεθνή ΜΜΕ σε συνδυασμό με οργανωμένες χρυσοπληρωμένες καμπάνιες, παγκόσμια προβεβλημένα συνέδρια (καλή ώρα..) για την κλιματική αλλαγή, «ημέτερους» επιστήμονες χρηματοδοτούμενους γενναία, κορώνες γνωστών περιβαλλοντικών οργανώσεων… Ένα εξαιρετικά οργανωμένο σύστημα, συνεργαζόμενο άψογα, στην υπηρεσία της «κλιματικής αλλαγής» με στόχο βέβαια την… αλλαγή της κοινής γνώμης και ΚΥΡΙΩΣ της κοινής λογικής! Εννοείται φυσικά ότι κάθε αντίλογος, εκφρασμένος από κορυφαίους επιστήμονες, καταλήγει με συνοπτικές διαδικασίες στον… καιάδα, αφού προηγουμένως ο εκφραστής λοιδωρηθεί στο έπακρο ως «συνωμοσιολόγος» και «πράκτορας των πετρελαιάδων»….

Με παραπλανούν ΥΠΟΥΛΑ:  Γιατί με την καλοστημένη απάτη τους που «μπάζει» και ξέρουν ότι ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπίσει την λογική, καταφεύγουν ύπουλα στο ευάλωτο θυμικό, χρησιμοποιώντας χυδαία, άλλοτε τον φόβο ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο ελέγχου κι άλλοτε την εκμετάλλευση της οικολογικής ευαισθησίας, βάζοντας πάντοτε μπροστά ως αδιαμφισβήτητους κράχτες, ξεπουλημένους ή εκβιαζόμενους επιστήμονες, που πίσω τους κρύβονται οι χρυσοφόρες μπίζνες της «πράσινης ανάπτυξης», οι κλιματικοί φόροι, το λόμπυ της «καθαρής» πυρηνικής ενέργειας. Οπότε σου λέει, τους έχουμε κυκλώσει σαν ποντίκια από παντού: αν δεν πιάσει η παγίδα του φόβου με όλες τις «πληγές του Φαραώ» και την συντέλεια του κόσμου προ των πυλών (βάσει στατιστικών πάντα!), θα πιάσει η παγίδα του φιλότιμου… και δώσε σποτάκια δακρύβρεκτα με ζωάκια και παιδάκια να κλαίνε για το κλίμα!

Πόσο ακόμα θα αντέξει ο «αντιδραστικός»! Πόσο θα κλωτσάει στους κλιματικούς φόρους… πόσο θα αντισταθεί να ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ τα νέα «πράσινα» προϊόντα και τεχνολογίες που του πουλάμε και θα τον «σώσουν»!

Για τα οποία, καθώς και για λοιπές υποκριτικές υστερίες και το χαμένο μέτρο, θα αναφερθώ στο προσεχές άρθρο, γιατί ήδη αρκετά σε έπρηξα… Μένοντας όμως στην εξώφθαλμη προπαγάνδα, θα θέσω μόνο δύο βασικά ερωτήματα: α) Ποιο άλλο τόσο μεγάλο θέμα προβάλλεται ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ προκλητικά, χωρίς κανένα αντίλογο, ως απόλυτο δόγμα;  β) Πώς είναι δυνατόν περιβαλλοντικές οργανώσεις να ισχυρίζονται ότι τα φυσικά φαινόμενα ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ και ελέγχονται μέσω της τεχνολογίας; Τί είναι προτιμότερο να καταλογίσω: τραγική αφέλεια ή πονηρά κονδύλια για «διατεταγμένη υπηρεσία»; Κλείνοντας προσωρινά, θα ευχηθώ μόνο ένα πράγμα: μακάρι η Φύση όταν ακούει τις αηδίες σας να ΜΗΝ τις πάρει σοβαρά… γιατί τη βάψαμε όλοι! Νοήμονες, πυροβολημένοι, αφελείς, πονηροί, αθώοι… οι ΠΑΝΤΕΣ! Και εκεί θα δεις τί εστί «μη προβλέψιμο»!!!

Έγραψε τα παραπάνω η Π. Στασινοπούλου εδώ και πέντε χρόνια

23 Σεπτεμβρίου 2014

http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/klimatiki-pitsa-5439/

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ:

Κλιματική αλλαγή ή απάτη;

Επιχειρηματικά συμφέροντα προωθούν την ιδέα της κλιματικής αλλαγής

Μια άβολη αλήθεια κρύβεται πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής. Επιχειρηματικά συμφέροντα και βιομηχανίες προωθούν εκστρατείες και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με αποκλειστικό στόχο να αποκομίσουν ίδια κέρδη.

Αλήθεια;

Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Οι εκστρατείες αποδόμησης των επιχειρημάτων υπέρ της κλιματικής αλλαγής έχουν ως σημείο εκκίνησης το 1989, λίγο μετά τη σύσταση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, όταν το Ινστιτούτο Marshall δημοσίευσε την πρώτη αναφορά που αμφισβητούσε την κλιματική επιστήμη. Σήμερα, στις ΗΠΑ, στο ‘κίνημα’ αυτό συμμετέχουν περίπου 118 οργανισμοί, που προέρχονται από πολυεθνικές εταιρείες, τους αντίστοιχους συνδέσμους επιχειρήσεων, ιδρύματα και think tanks συντηρητικών πολιτικών τοποθετήσεων. Σχετική μελέτη που διερεύνησε τις πηγές χρηματοδότησης αυτών των οργανισμών κατέληξε σε ένα συνολικό ποσό πάνω από $7 δις το οποίο υποστήριξε τη λειτουργία 91 από τους 118 οργανισμούς (για τους υπόλοιπους δεν βρέθηκαν στοιχεία) κατά το διάστημα 2003–2010. Η πραγματική προέλευση του μεγαλύτερου μέρους αυτού του ποσού, $78 εκ., παραμένει άγνωστη. Οι χορηγοί του, τα ιδρύματα Donors Trust και Donors Capital Fund, βασίζουν τη λειτουργία τους στην ανωνυμία: ιδιώτες ή άλλοι οργανισμοί, δωρίζουν ένα ποσό, και τα 2 ιδρύματα αναλαμβάνουν τη διάθεση του στους επιλεγμένους σκοπούς, αποκρύβοντας την ταυτότητα του δωρητή. Στην κορυφή των χρηματοδοτών βρίσκεται επίσης το ίδρυμα Koch, του ομίλου επιχειρήσεων Koch Industries, Inc, ενός από τους μεγαλύτερους των ΗΠΑ, με ετήσια έσοδα που φτάνουν τα $115 δις από τη δραστηριοποίηση του στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, χημικών κλπ.

Η έρευνα για την προέλευση της χρηματοδότησης όσων αμφισβητούν τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής έχει φέρει στην επιφάνεια και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Όπως την πολύ ‘στενή σχέση’ –αξίας $2,3 δις…- που διατηρεί η μεγαλύτερη διεθνώς εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ExxonMobile με μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ που αντιτίθενται στις πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ή την χρηματοδότηση ερευνών που αποσυνδέουν την κλιματική αλλαγή από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, ύψους $1,2 δις προερχόμενα από επιχειρήσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

Η ιστορία αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς στη λίστα των χορηγών των αρνητών της κλιματικής αλλαγής περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις που δημοσίως στηρίζουν τις καθαρές πηγές ενέργειας! Όπως η Google, η οποία στήριξε τον αμερικάνο γερουσιαστή Inhofe που θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως την «μεγαλύτερη απάτη εναντίον του αμερικάνικου λαού», ή την Ford Motor Company που στήριξε με $0,8 εκ. μέλη του αμερικάνικου κογκρέσου-αρνητών της κλιματικής αλλαγής, και την Microsoft που, μαζί με την General Motors, στηρίζουν το Heartland Institute το οποίο σταθερά παράγει επιχειρήματα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Είναι προφανές πως το μέγεθος της χρηματοδότησης των ‘σκεπτικιστών’ επιστημόνων είναι τέτοιο ώστε να αποκομίζει κανείς την εντύπωση πως διεξάγεται μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Το 97% των επιστημόνων συμφωνούν πως η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Κατά βάθος, αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι αρνητές του φαινομένου.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Robert J. Brulle, Institutionalizing delay: foundation funding and the creation of U.S. climate change counter-movement organizations, Drexel University, 2013
  • Robert J. Antonio, The unbearable lightness of politics: Climate Change Denial and
  • Political Polarization, University of Kansas, 2012

https://www.wwf.gr/cop21/myth08.html

1 σχόλιο

    • Μαρία Κ. στο 2 Οκτωβρίου, 2019 στις 8:00 πμ
    • Απάντηση

    Χαιρετισματα σας στελνω απο το ορεινο χωριο φιλοτι ναξου..!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.