Γιατί οι μυστικές και οι φανερές Ελίτ πάντα κυβερνούσαν  και κυβερνούν τον κόσμο έως σήμερα; Μέρος Ε!

Κι άλλοι τρόποι της Ελίτ για να γίνουν οι πολίτες μαριονέτες της

Άλλοι κώδικες χειραγώγησης είναι:

21ος) Η διαρκής ενασχόληση των λαών με την εργασία σε μια άκαρπη προσπάθεια να λυθεί από τους εργαζόμενους το οικονομικό τους πρόβλημα. Η μεγαλύτερη σκλαβιά είναι αυτή που αφορά το μυαλό, τη διάθεση (συναίσθημα) και κλέβει τον χρόνο. Πελαγωμένος, ψόφιος από τον ημερήσιο κόπο που καταβάλει ο κάθε εργαζόμενος σε δυο και τρεις δουλειές, επόμενο είναι να μην έχει την ενέργεια, ούτε τη ψυχική διάθεση να ασχοληθεί με την πνευματική καλλιέργεια. Η μοναδική ευκαιρία εκτόνωσης είναι το τυφλοκούτι και τα ειδικά παρασκευασμένα από την ελίτ νέα, όσο και οι χαμηλού επιπέδου εκπομπές και  τα γεμάτα φόνους, εγκλήματα κάθε μορφής ακόμη και στα καρτούνς έργα. Από μικρά παιδιά ο λαός πρέπει να φοβάται, να εθίζεται στη βία και να τρομοκρατείται. Να κλείνεται στο σπίτι του και να μην επικοινωνεί με τους άλλους εκτός του τηλεφώνου, του facebook, του tweeter, του instagram, του skype κ.λπ.

Σε περιόδους μάλιστα οικονομικών κρίσεων όπως συμβαίνει στους Έλληνες στην περίοδο των μνημονίων και των χαμηλών συντάξεων και μισθών, το κακό κορυφώνεται αν δεν καταντά εφιάλτης με πολλά θύματα λόγω αυτοχειρίας. Δεν είναι εύκολο να αντέξουν όλοι την αγωνία να καταλήξουν στα παγκάκια και τα συσσίτια. Ούτε έχουν όλοι την ίδια ψυχική αντοχή. Το τελευταίο οι Ελιτιστές το κατέχουν πολύ καλά.

22ος)Η αξιοποίηση από την Ελίτ όλων των τρόπων παραπληροφόρησης.

Τέτοιοι τρόποι είναι:

Να δείχνουν οι ηγέτες στα ΜΜΕ δήθεν δύσπιστοι και αγανακτισμένοι.

Να διαδίδουν ανυπόστατες φήμες από τα Media τα οποία έτσι κι αλλιώς χειραγωγούνται από την Ελίτ, ώστε να παρασύρουν την προσοχή του κοινού από την αλήθεια. Π.χ. Όλοι οι Υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων τα έπαιρναν από την τάδε μονοπωλιακή εταιρεία. Γίνονται ανακρίσεις για να απονεμηθεί η δικαιοσύνη, επί χρόνια ο λαός ασχολείται με το σκάνδαλο, ξεφεύγει από την ουσία, την καταδυνάστευση από τους πολιτικούς, ξεχνά τα οικονομικά του χάλια και τελικά η υπόθεση πάει στο αρχείο και όλοι βγαίνουν αθώοι.

Αμφισβήτηση των κινήτρων των άλλων ως αποτέλεσμα αντεκδίκησης, προσωπικής αντιπαλότητας και αντιζηλίας.

Χρησιμοποίηση της λογικής του παραλόγου ή αλλιώς της λογικής της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, ώστε να συσκοτιστεί η πραγματικότητα και η αλήθεια.

Συνταίριασμα του σκανδάλου, του σοβαρού γεγονότος ή προβλήματος με πολλά εναλλακτικά συμπεράσματα τα οποία μόνο σύγχυση σπέρνουν στους πολίτες και τους οδηγούν σε έριδες, διχασμό και διαφωνία ή αναρχία και σε extreme περιπτώσεις σε εμφύλιο.

Εξαφάνιση στοιχείων και μαρτύρων ώστε να χαθούν τα ίχνη των ενόχων και να μην τιμωρηθεί κανείς. Π.χ. επί της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ κάηκαν σχεδόν όλοι οι φάκελοι της Ασφάλειας που χαρακτήριζαν τους πολίτες από τον εμφύλιο μέχρι τη χούντα σαν αριστερούς έως τρίτης γενεάς και έτσι γλύτωσαν πολλοί δοσίλογοι και φασιστικά στοιχεία.

Απαίτηση για δήθεν ολοκληρωμένες λύσεις την ίδια ώρα που η Ελίτ παρουσιάζει ψευδείς αποδείξεις, καταφεύγει σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ή πιέζει τους δικαστές να βγάλουν αθωωτικές αποφάσεις. Όμως οι παρανομίες οι οποίες θάβονται, για μήνες και χρόνια προκάλεσαν σάλο στο κοινό και βύθισαν στο χάος και στην ανυποληψία την πολιτική ζωή για χρόνια. Βλέπε σκάνδαλα Κοσκωτά επί Ανδρέα Παπανδρέου και υποκλοπών τηλεφώνου του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Μητσοτάκη. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ.

Δημόσιες εκδηλώσεις συναισθημάτων ευθιξίας και θυμού για δήθεν προσβολή της αξιοπρέπειας «οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν κρίνονται από τη δικαιοσύνη αλλά από το λαό» κ.ά.

Σκόπιμη αγνόηση των γεγονότων απαίτηση απίθανων αποδείξεων οι οποίες είναι αδύνατον να βρεθούν.

Επινόηση ψευδών αποδείξεων.

Επινόηση μιας νέας αλήθειας.

Δημιουργία μεγαλύτερων περισπασμών για να θολώσουν τα νερά.

Εξαφάνιση των πρωταιτίων, π.χ. σκάνδαλο Siemens εξαφάνιση του Χριστοφορίδη.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.