Η αγωνία των Ελλήνων εντείνεται η λαθροεισβολή συνεχίζεται παρά τον χειμώνα!

Ούτε το κρύο δεν σταματάει τους παράνομους μετανάστες: 300 αλλοδαποί περνούν τον Έβρο καθημερινά με αδιάβροχα!

H κατάσταση στον Έβρο θυμίζει πλέον… 2015 καθώς η παράνομη μετανάστευση είναι ανεξέλεγκτη και καθημερινά εισρέουν στην χώρα εκατοντάδες αλλοδαποί για τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι και που πάνε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναφέρει πως τα σύνορα έχουν «σφραγιστεί» αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο διαψεύδετααι εν τοις πράγμασι.

Έτσι ακόμα και σήμερα το πρωί με χιόνι, βροχή και πολύ κρύο, συνεχίζουν οι παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται στην χώρα.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που είναι από την περιοχή του Προβατώνα Σουφλίου, κοντά στο εργοστάσιο ξυλείας “ΑΚΡΙΤΑΣ”, 10 άτομα περπατούν με αδιάβροχα για να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί προς το εσωτερικό της χώρας

.

Πέρασαν νωρίτερα απ’ τον ποταμό Έβρο, μια και τα νερά ακόμα δεν είναι… απαγορευτικά και αφού ζήτησαν πληροφορίες από βενζινάδικο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή προς τα που πάνε για την… Αθήνα, συνέχισαν με τα πόδια τους και ανενόχλητοι τον δρόμο τους όπως αναφέρει το evros-news.gr

Κατά τ’ άλλα, όπως είπε και ο Άδωνις Γεωργιάδης,δεν περνάει τίποτα από τον Έβρο”.

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις πιέσεις δημάρχων, τοπικών κοινωνιών και τα όσα επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και ο ΟΗΕ, ήρθε για ακόμη μια φορά η ώρα για τον μηνιαίο απολογισμό, όσον αφορά την είσοδο των «μεταναστών» στη χώρα μας.

Ανακοινώθηκε πως μόνο τον μήνα που μας πέρασε (Νοέμβριο), έφτασαν στα νησιά μας πάνω από 7.000 πρόσφυγες και «μετανάστες». Ο αριθμός είναι τεράστιος, όμως…είναι ταυτόχρονα και πλασματικός. Μπορεί τόσοι να ήρθαν στα νησιά, όμως υπάρχει και ο Έβρος!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συνοριοφυλάκων και κατοίκων της περιοχής, από τον Έβρο, περνούν καθημερινά, τουλάχιστον 200-300 «μετανάστες». Ξαναλέμε, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, και αυτό το βεβαιώνουν κάτοικοι της περιοχής, ιδίως στο Μικρό Δέρειο.

ΠΗΓΗ: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/826599_oyte-kryo-den-stamataei-toys-paranomoys-metanastes-300 αναρτήθηκε την 4/12/19

Σ.γ.: Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης του 1951….

Πώς η Ύπατη Αρμοστεία διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες;

Ένας οικονομικός μετανάστης εγκαταλείπει τη χώρα του με τη θέλησή του προς ανεύρεση μιας καλύτερης ζωής, συνεχίζοντας να απολαμβάνει την προστασία της χώρας του / της. Ένας πρόσφυγας δεν έχει επιλογές όταν εγκαταλείπει τη χώρα του εξαιτίας του φόβου δίωξης.

Είναι οι υπογράφουσες τη Σύμβαση χώρες υποχρεωμένες να δίνουν μόνιμο άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες;

Η Σύμβαση δεν παρέχει αυτόματη ή μόνιμη προστασία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνιμα στη χώρα ασύλου, ενώ άλλες όπου ένα άτομο μπορεί να παύσει να είναι πρόσφυγας όταν οι λόγοι της προσφυγικής του ιδιότητας παύσουν να υπάρχουν. Η ιδανική λύση για τα εκτοπισμένα άτομα είναι ο εθελοντικός επαναπατρισμός, εφόσον οι συνθήκες στη χώρα καταγωγής το επιτρέπουν.

Με λίγα λόγια εφόσον έχουν παύσει οι εχθροπραξίες στη Συρία και οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν πρώτη χώρα προσφυγής την Τουρκία οφείλουν να επιστρέψουν στη Συρία και εμείς εδώ να μην δεχτούμε κανένα άλλο μετανάστη ή δήθεν πρόσφυγα. Δικαιούμαστε να τους ξαποστείλουμε πίσω στη Συρία με το ίδιο φουσκωτό που έρχονται. Πόσο μάλλον τους μετανάστες.

Αν κάνετε το λάθος και μιλήσετε σε κυβερνητικά στελέχη είτε της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ να είστε βέβαιοι ότι θα σας πουν: “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ”…

Leave a Reply

Your email address will not be published.