60% των Ελλήνων περιμένουν τη ρήξη με την Τουρκία, μετά θ’ αρχίσουν να τρέχουν στα super-markets

ΜRB: «Θερμό» επεισόδιο «βλέπουν» οι Έλληνες – Στην κορυφή των προβλημάτων η παράνομη μετανάστευση

Έξι στους δέκα Έλληνες «βλέπουν» ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία ενώ απαντώντας στο ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας 2.000 πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της MRB έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα μετά τα ελληνοτουρκικά την παράνομη μετανάστευση και την ανεργία.

Το 7,3% δήλωσε ως σημαντικά τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής αλλά -σε άλλη ενότητα- το 59,2% των πολιτών ανέφερε ως πιθανό ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η MRB αφιέρωσε μια ξεχωριστή ενότητα στην έρευνά της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η ανεργία (52%), ενώ ακολουθεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό (40,5%). Οι πολίτες χαρακτήρισαν σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας/περίθαλψης (33,6%), ενώ ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και το φορολογικό σύστημα (33,4%).

Τη δεκάδα των σημαντικότερων προβλημάτων συμπληρώνουν: οικονομική ανάπτυξη (30%), πληθωρισμός/ακρίβεια (22,4%), Παιδεία/εκπαίδευση (18,7%), ασφαλιστικό σύστημα (9,6%), κοινωνική σύγκλιση/υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων ομάδων (8,7%), εγκληματικότητα/δημόσια τάξη (7,9%).

Όλη η λίστα με τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας:

https://www.pronews.gr/koinonia/828631_ta-10-megalytera-provlimata-tis-elladas-symfona-me-toys-polites-tis-foto 12/12/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.