Τα παιδία παίζει: ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ επί των κεφαλών των λαών του πλανήτη:«Μια σου και μια μου»..

Το ένα παιδί ο Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουμε «κλειδώσει» 52 ιρανικές εγκαταστάσεις

Κόσμος | Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν «κλειδώσει» 52 ιρανικές εγκαταστάσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν

Ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979, τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητής της Δύναμης Κουντς.

Το Ιράν, έγραψε ο Τραμπ, «μιλάει με μεγάλο θράσος για το ότι θα βάλει στο στόχαστρο ορισμένους στόχους των ΗΠΑ», σε αντίποινα για τον θάνατο του ανώτατου αξιωματικού. Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει κλειδώσει «52 ιρανικές εγκαταστάσεις» και ορισμένοι από τους στόχους αυτούς είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό». Πρόσθεσε ότι «οι στόχοι αυτοί και το ίδιο το Ιράν» θα χτυπηθούν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά» σε περίπτωση που η Τεχεράνη προχωρήσει σε αντίποινα.

«Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν άλλες απειλές», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος δίνοντας διαταγή να εξοντωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος οδήγησε τη χώρα του και τους συμμάχους της σε αχαρτογράφητα νερά στη σύγκρουσή τους με το Ιράν και τις δυνάμεις που πρόσκειται σε αυτό στη Μέση Ανατολή.

https://orthodoxia.online/5/1.2020

Απάντηση Ιράν σε Ντ.Τραμπ: «Είσαι το ίδιο με τον Χίτλερ και το ISIS – Ένας τρομοκράτης με κοστούμι»

Το άλλο παιδί: Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ορκίζεται «εκδίκηση» για το θάνατο του Σουλεϊμανί

Μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσαν τα χθεσινά tweet του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ έχουν «λοκάρει» 52 ιρανικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων και στόχων του «ιρανικού πολιτισμού», η Τεχεράνη απάντησε σήμερα σε ανάλογα επιθετικό ύφος.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου», ενώ τον συνέκρινε με τον ISIS και τον Χίτλερ.

«Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (…) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εξάλλου, δριμεία επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι έχει ορίσει 52 στόχους στο Ιράν τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη.

«Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης με κοστούμι» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o Μοχάμεντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί.

«Όπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει το «Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό»», έγραψε ο Τζαχρομί.  (Σ.γ.: Τα ίδια ακριβώς ισχυρίζεται και ο Τραμπ για το «μεγάλο αμερικανικό έθνος και Πολτιτισμό!»

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του στρατού στο Ιράν δήλωσε σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ότι «οι ΗΠΑ στερούνται του σθένους για στρατιωτική αναμέτρηση με το Ιράν». Σ.γ.: Στείλε στρατό ρε, όχι drones , να αναμετρηθούμε αν τολμάς!»

«Σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση, την οποία δεν θεωρώ ότι οι Αμερικανοί έχουν το σθένος να υλοποιήσουν, εκεί θα γίνει ξεκάθαρο που ανήκουν οι αριθμοί πέντε και δύο», είπε ο Αμπντολραχίμ Μουσαβί, απαντώντας στον Τραμπ για τους 52 στόχους.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση, από τον αμερικανικό στρατό, του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της επίλεκτης «Δύναμης Αλ Κουντς» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, οδήγησε σε δραματική κλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Η ιρανική ηγεσία έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου» από την πλευρά των ΗΠΑ και ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, απειλώντας με σκληρή απάντηση τους «εγκληματίες», ενώ έσπευσε να διορίσει αμέσως νέο διοικητή της «Δύναμης Αλ Κουντς» τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Γκαανί, μέχρι χθες υποδιοικητή του σώματος.

Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις και των ηγετών των Ιρακινών σιιτών, που αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού.

Ο πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί έκανε λόγο για «δολοφονία» επί ιρακινού εδάφους, που συνιστά «τεράστια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας», αλλά και παραβίαση των όρων για την παραμονή περίπου 5.200 Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/834933_apantisi-iran-o-tramp-einai-opos-o-hitler-kai-isis-tromokratis-me

Leave a Reply

Your email address will not be published.