ΚΟΣΜΟΣΗ σημερινή Δευτέρα δεν είναι…. όπως όλες οι άλλες, καθώς θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου και είναι γνωστή ως Blue Monday.Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου κατά μία θεωρία είναι η χειρότερη ημέρα του έτους.

Τη συγκεκριμένη Δευτέρα, οι άνθρωποι κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα.

Η θεωρία της Blue Monday προκύπτει από μια μαθηματική εξίσωση, [W+(D-d)]xTQ/MxNA, που γεννήθηκε στο μυαλό του από τον ακαδημαϊκού Dr. Cliff Arnall, η οποία συνδυάζει παράγοντες όπως ο καιρός (W), τα χρέη (D),τον μηνιαίο μισθό (d), τον χρόνο που έχει περάσει από τις γιορτές των Χριστουγέννων (T), το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης (Μ) κτλ. (Σ.γ.: Τα μαθηματικά είναι μια γλώσσα με την οποία μπορείς να δικαιολογήσεις λογικά και τα πιο παράλογα πράγματα. Το ίδιο και η μουσική και η κάθε λογής τέχνη, μπορείς με το πρόσχημα της τέχνης να υποστηρίξεις και τις πιο ηλίθιες εμπνεύσεις, αρκεί να τις επισυνάψεις ότι πρόκειται για τέχνη).

Η πρώτη Blue Monday στην ιστορία ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2005.

Ουσιαστικά, η Blue Monday σηματοδοτεί την ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι έπεσαν έξω στο πρόγραμμα και τους στόχους τους κι έτσι μελαγχολούν.

Ωστόσο η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας δεν αποδέχεται τη συγκεκριμένη θεωρία, χαρακτηρίζοντας άκυρη επιστημονικά την συγκεκριμένη εξίσωση.

Για να πάμε κόντρα στη μελαγχολία της Blue Monday, μπορούμε να θέσουμε νέους στόχους, να προγραμματίσουμε τις επόμενες διακοπές, να δούμε φίλους, να ξεκινήσουμε ένα νέο χόμπι, ή να αφιερώσουμε χρόνο σε κάτι που μας ευχαριστεί πραγματικά.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr/20/1/2020

Σ.γ.: Καιρός για προσευχή και διόλογο με τον εαυτό μας φυσικά δεν υπάρχει… ψυχοενέσεις βλακώδεις και λοιπά γελοία υποκατάστατα  υπάρχουν άφθονα.