Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από το “μένουμε σπίτι”; Τι μας λέει η Δέσποινα Τσισκάκη κάτοικος Ιταλίας

Lampedusa 3 Οκτωβρίου 2013, η σφαγή που έκανε την Ιταλία να ανοίξει τα μάτια της

Κομβόϊ στρατιωτικών αυτοκινήτων με φέρετρα στο Μπέργκαμο είναι αλήθεια;

Από την Πέμπτη 1 έως το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στη Lampedusa, η “Δεύτερη μέρα της μνήμης και της φιλοξενίας” θα εορτάσει τα 368 θύματα του ναυαγίου της 3ης Οκτωβρίου 2013 και όλους τους μετανάστες που εξαφανίστηκαν στις διαδρομές που οδηγούν στην Ευρώπη. Το Σάββατο το πρωί, μετά τα εγκαίνια του γλυπτού Castaways, η πιο έντονη στιγμή με την πορεία προς την Ευρωπαϊκή Πύλη όπου οι συμμετέχοντες δεν θα σταματήσουν να θυμούνται με τους επιζώντες του ναυαγίου και τον πατέρα Mussie Zerai.

Στις 3 Οκτωβρίου 2013, στις 4.30 το πρωί, ένα πλοίο που έφυγε από τη Λιβύη το προηγούμενο βράδυ βυθίστηκε 800 μέτρα από το νησί των Κουνελιών, στο κομμάτι γης που το χωρίζουν λίγα μέτρα νερό από τη Λαμπεντούζα

Το σκάφος είχε μεταξύ 520 και 550 άτομα στο πλοίο. Παρά τις προσπάθειες προσκόλλησης σε κομμάτια και συντρίμμια και την παρέμβαση μερικών ψαράδων που προσελκύστηκαν από τις κραυγές, 368 άνθρωποι πεθαίνουν από πνιγμό.

Θα υπάρξουν 155 επιζώντες, αλλά κάποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν επίσης περίπου είκοσι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία του ναυαγίου είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κατάστρωμα, ενώ το σκάφος σταματά και περιμένει βοήθεια. Στην πραγματικότητα, η φωτιά είναι η αιτία που προκαλεί πανικό στο σκάφος, αναγκάζοντας όλους τους επιβάτες στη μία πλευρά και προκαλώντας την ανατροπή. Όμως, ο παράγοντας που προκαλεί το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων είναι τα εκατοντάδες λίτρα πετρελαίου που υπήρχαν στο κατάστρωμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά είναι μια από τις πιο σοβαρές μεταναστευτικές τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία στη Μεσόγειο.

Και είναι αυτό που θα θυμάστε περισσότερο για δύο τουλάχιστον λόγους. Πρώτα απ’όλα, γιατί πρόκειται για θύματα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη σφαγή που γίνεται στην Ερυθραία:Τα 360 θύματα προέρχονται από αυτό το μικρό αφρικανικό κράτος (τα υπόλοιπα 8 από την Αιθιοπία).

Η ελπίδα για τη χειραφέτηση των φτωχών χωρών μετά την ανεξαρτησία που αποκτήθηκε από την Αιθιοπία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, τη χώρα που κυβερνάει ο Isaias Afewerki είναι σήμερα μία από τις πιο παράλογες δικτατορίες στον κόσμο, με τον πληθυσμό να αναγκάζεται να υποδουλωθεί  στο στρατιωτικό νόμο μιας δικτατορίας που μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη τη ζωή. Έτσι ολόκληρες οικογένειες συνεχώς αποφασίζουν να ξεφύγουν για μια ελεύθερη ζωή.

Κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Δες τε το υπόλοιπο άρθρο εδώ…

https://www.difesapopolo.it/Archivio/Sociale/Lampedusa-3-ottobre-2013-la-strage-che-fece-aprire-gli-occhi-all-Italia

Σ.γ.: Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον κορωνοϊό και όπως λέγει η Δέσποινα Τσισκάκη, κάτι βρώμικο κρύβεται πίσω από τις θρηνητικές οιμωγές των ΜΜΕ και των κυβερνήσεων πλανητικά, τον εγκλωβισμό ολόκληρου του πλανήτη στα σπίτια του και την μετατροπή όλων μας δια της βίας σ’ άνεργους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή οι οικονομίες όλων των κρατών (πολύ περισσότερο της Ελλάδας) καταρρέουν…

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Ευαγγελάτος Γεώργιος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.