Ποια είναι τελικά η αλήθεια για την “τρομερότερη” πανδημία του πλανήτη;

Ο Θανάσης Στριγάς συνήθιζε να λέει στην τηλεόραση για τους παγκόσμιους εντολοδότες και τις μυστικές οργανώσεις τους: «Όταν ακούτε για ένα γεγονός στην Κίνα να ξέρετε πως κάτι ετοιμάζουν στην Λατινική Αμερική». Ο εστί μεθερμηνευόμενον· «όταν σας μιλούν για πανδημία στη Wuhan και την Ιταλία, να ξέρετε πως καταρρέει η Wall Street στην Νέα Υόρκη».

Επίσης όπως λένε οι παππούδες μας «από τρελό και από μικρό, μαθαίνεις την αλήθεια» αρχίζουμε να συλλαμβάνουμε μέσα από το αφάνταστο πλήθος πληροφόρησης και τον καταιγισμό αναρτήσεων που γίνεται αυτή τη στιγμή ποια είναι η αλήθεια για την «πανδημία» όπως αποκαλούν μια γριπώδη συνδρομή που προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS CodV-2 και σκόπιμα έχει μεγιστοποιήσει η καθεστηκυία Ελίτ και οι λοιμωξιολόγοι, οι ανοσολόγοι, οι καρκινολόγοι καθηγητές και καθηγήτριες, δεν αντιλαμβάνονται πως κάτι άλλο βρίσκεται στο τέλος του τούνελ. Επηρεασμένοι από το άμεσο γεγονός των θανάτων μεγιστοποιημένων από τα ΜΜΕ, επί πλανητικού επιπέδου και τοπικού δεν μπορούν, κι αυτό είναι η παγίδα, ν’ αντιληφθούν πως πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού κάτι άλλο υποκρύπτεται.

Ασχολούνται και με το δίκιό τους με τα θύματα που αφήνει πίσω του και στα οποία γίνεται τρομερή διαφήμιση δια της τηλεόρασης μέχρι να ανέλθουν εις τας αιωνίους μονάς και στη συνέχεια ασχολούνται με τα επόμενα διασωληνωμένα ατυχή θύματα. Εμείς πάντως θα προσπαθήσουμε από την παρακολούθηση των ειδήσεων, το διάβασμα ιατρικών εργασιών και άρθρων, (μερικά εκ των οποίων τα ουσιωδέστερα τα αναρτήσαμε ήδη) των στατιστικών δεδομένων, την ενασχόληση με τα υπάρχοντα φάρμακα προς αντιμετώπιση των φορέων και των νοσούντων, να περιγράψουμε τι συμβαίνει μέσα στο χαώδες περιβάλλον που ζούμε. Ένα θλιβερό, αγχωτικό κλίμα που δημιουργούν οι εξαγγελίες ιατρών, όπως ο αγαπητός και συμπαθέστατος Σωτήρης Τσιόρδας, (μακάρι να μας ενημέρωνε μόνο αυτός) αλλά και τα συνεχή διαγγέλματα του πρωθυπουργού μαζί με τις αλλεπάλληλες και όλο αυστηρότερες διατάξεις-απαγορεύσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης.

Ό,τι σκεπτόμαστε γινόμαστε

Πριν καταλήξουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα για το τι συμβαίνει στον πλανήτη γενικότερα και στην πατρίδα μας ειδικότερα, με την λοιμική νόσο του κορωνοϊού, θα παρουσιάσουμε το σκεπτικό μας που έχει σαν βάση τις σκέψεις και αναλύσεις πολλών ιατρών, οικονομολόγων, στατιστικολόγων, πολιτικών, γεωπολιτικών ακόμη και στρατιωτικών.

Αρχικά έχουμε προβληματιστεί από τα κάτωθι ανεξήγητα ερωτηματικά:

Σαρία κι όχι δημοκρατία είναι ο νόμος τους

1ον) Οι μετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν, Αφρική κ.λπ. δεν αρρωσταίνουν από τον κορωνοϊό; Ουδέν αναφέρεται επ’ αυτού.

2ον)Ενώ όλοι οι Έλληνες ευρίσκονται σε καραντίνα κλεισμένοι στα σπίτια τους οι λάθρο χωρίς επίσημα χαρτιά, ταυτότητες και άδεια παραμονής, τουλάχιστον στην Αθήνα, αλλά και στα νησιά, κυκλοφορούν ασύδοτοι τόσο στην Ομόνοια όσο και σε άλλες πόλεις και νησιά.

Ερωτάται  γιατί δεν έχει ανακοινωθεί (πλην μιας Ρωμά φορέα που γέννησε σε Νοσοκομείο) ούτε ένα κρούσμα; Μήπως αυτοί είναι ακίνδυνοι και αμόλυντοι από σύφιλη, βλεννόρροια, έρπητα, κονδυλώματα, ηπατίτιδα Α, Β και C, HIV, και απρόσβλητοι από τον κορωνοϊό;

3ον)Όλα τα περιοριστικά μέτρα έχουν γίνει κατά παράβαση του Συντάγματος, ιδιαίτερα αν γίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Άρα αν δεν αρθούν τα άρθρα 11 και 48 του Συντάγματος έχουμε παραβίαση των δικαιωμάτων του συναθροίζεσθαι των Ελλήνων πολιτών χωρίς να αίρονται άρθρα του Συντάγματος σε περίπτωση κινδύνου, πολέμου, εθνικού κινδύνου. Δεν έγινε τίποτα από αυτά. Αντίθετα με παράνομο τρόπο επικύρωσε τον νόμο ΦΕΚ 68/Α/20-3-2020 παράγραφος 3, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στους δρόμους.

4ον)Τα φορτηγά με τα φέρετρα και τους νεκρούς που προβλήθηκαν απ’ τα μεγάλα κανάλια ήταν fake news από τη Λαβεντούζα, όπως ήδη αναρτήσαμε. Άρα προορίζονταν για να μας τρομάξουν και να δεχτούμε το κλείσιμο στα σπίτια και να μην βγάζουμε κιχ. Για το καλό μας!

5ον)Ο θόρυβος για κουρδική γιάφκα πλήρως εξοπλισμένη ακόμη και με αντιαρματικά, πέρασε λόγω κορωνοϊού στα μικρά. Κι όμως αν γινόταν μια προβοκάτσια στην τούρκικη πρεσβεία ποιος θα την πλήρωνε; Ο τρομαγμένος, ο ανίσχυρος ν’ αντιδράσει, ο οικονομικά καθημαγμένος λαός. Αυτός που τώρα δεν εργάζεται λόγω κορωνοϊού.

Από όλα αυτά καταλήγουμε ότι στην διαδικασία πρόληψης από τον SARS CodV-2 υπάρχουν δύο στρατηγικές που ακολουθούν τα διάφορα κράτη της Ε.Ε. αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Τα φτωχά και χαμηλού προϋπολογισμού κράτη εφαρμόζουν την 1η στρατηγική, ελέγχουν τον αριθμό των κρουσμάτων με καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας κ.ά. μορφές πρόληψης που τα κάνει φτωχότερα και αυξάνουν την ανεργία. Η Ελλάδα ανήκει σ’ αυτά.

Τα πλούσια εφαρμόζουν την στρατηγική Νο 2. Προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των νεκρών. Πως το επιτυγχάνουν;

Επενδύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των κλινών και του εξοπλισμού στις ΜΕΘ. Η Γερμανία πχ διαθέτει 29 κλίνες ανά 100 κατοίκους ενώ η Ελλάδα 5,5 κλίνες ανά 100 κατοίκους.

Αυτή η διαφορά είναι ένα ακόμη ράπισμα στη δήθεν ανθρώπινη Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για πλήρη διάλυση. Μια Ένωση που δεν διαφέρει σε τίποτα από τους κανόνες της αγοράς και της ζούγκλας, της προσφοράς και της ζήτησης, του μεγάλου ψαριού που καταβροχθίζει το μικρό κι αδύνατο.

Έτσι στην μεν χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν επιτρέπεται να κόψει νόμισμα για να επουλώσει τις πληγές της από τον εξωτερικό δανεισμό και να αυξήσει π.χ. σε έκτακτης ανάγκης όπως αυτή τον αριθμό των κλινών στις ΜΕΘ. Σήμερα χρειαζόμαστε 4.500 κλίνες και το ανάλογο προσωπικό και μόλις έχουμε 567 με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών μπορεί να φτάνουμε τις 750. Τούτο γιατί Αναγκαστικά πας λοιπόν σε ελλειμματική χρηματοδότηση, προσλαμβάνεις πχ 2000 νοσηλευτικό προσωπικό αλλά ούτε έναν γιατρό παραπάνω, γιατί δεν μπορείς να τον πληρώσεις. Φυσικά δεν σε νοιάζει πως θα ζήσει αυτός. Ας πάει σε ιδιωτική κλινική αν προσληφθεί ειδάλλως ας πεθάνει. Κι ας τον χρειάζεσαι κι ας σου πεθαίνουν ασθενείς γιατί δεν έχουν τα αντίστοιχα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι όμως χάνεις και ασθενείς που πεθαίνουν καθώς καθημερινά 50 με 60 ασθενείς περιμένουν διασωληνωμένοι σε κοινά κρεβάτια νοσοκομείου με όλους τους κινδύνους που προέρχονται εξ αυτού, όπως ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις κ.ά. Αλλά χάνεις και γιατρούς που σου φεύγουν στο εξωτερικό και μπορούν τουλάχιστον να ζήσουν μ’ έναν αξιοπρεπή μισθό.

Ας δούμε τώρα την στρατηγική Νο2 των κρατών με σοβαρή υποδομή π.χ. η Νορβηγία έχει τέτοια υγειονομική πρόβλεψη με βάση την διατήρηση της ζωής των πολιτών της που ως τώρα έχει 1400 κρούσματα και μετράει μόνο 3 νεκρούς. Αυτό όμως που ξεπερνάει τα όρια της ισότητας και της αλληλεγγύης και καταλήγει να αποτελέσει μοναδικό παράδειγμα-υπόδειγμα κράτους που σέβεται τους πολίτες του, είναι η Γερμανία.

Με την κρίση λόγω κορωνοϊού πρόβλεψε τόσο για την υγεία των Γερμανών όσο και για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσεις που θα έπονται. Τι μέτρα πήρε; Έκοψε, γιατί δεν είναι φτωχός Νότος που τον άρμεξε τόσα χρόνια και του απαγορεύει να κόψει χρήμα, 600 δις ευρώ για να ενισχύσει τις τράπεζες και την οικονομία της. Για τη φτωχιά Ελλάδα μέτρον ουδέν. Όσοι αντέξουν από τους τεμπέληδες Έλληνες! Ούτε καν στάση πληρωμών δεν μας άφησαν για ν’ ανασάνουμε. Είμαστε υπό επιτήρηση βλέπετε…

Για να τα βγάλουμε πέρα η κυβέρνηση της ΝΔ το Γενάρη του 2020 δανείστηκε 175 δις για να πληρώσει τους τόκους των δανείων που χρωστάει (ούτε λέξη να γίνεται για το κεφάλαιο). Την ίδια στιγμή τα οικονομικά νέα του 3ου τριμήνου του 2019 είναι τρομακτικά, 1.000.000 άνεργοι στην Ελλάδα και τα λόγια για οικονομική ανάπτυξη της κυβέρνησης ήταν φούσκες για όσους απλοϊκούς βλέπουν ακούνε και πιστεύουν την τηλεόραση. Φανταστείτε τι κύμα ανεργίας θα ξεσπάσει μετά την λαίλαπα του κορωνοϊού… Ήδη η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς και το ωράριο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά 50%

Η λύση; Κόβουμε χρήμα εμείς και το δίνουμε στο λαό. Κι αν αυτό δεν μας είναι επιτρεπτό τότε ποιος ο λόγος να βρισκόμαστε στην Ένωση της ανισότητας και της ιδιοτέλειας; Άρα κε Μητσοτάκη αν δεν τολμήσετε (που δεν θα τολμήσετε) να βγάλετε την Ελλάδα αμέσως, από χτες ει δυνατόν, από την κατάρα της σατανοκίνητης μαφίας που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση οικονομικών ληστοσυμμοριτών η οικονομία της πατρίδας μας θα καταρρεύσει. Μόνο τότε, αν κόψουμε εμείς οι ίδιοι χρήμα θα σωθεί η Ελλάδα, ειδάλλως χαθήκαμε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Αντίθετα, αυτό που κάνει πρωθυπουργός στα καθημερινά διαγγέλματά του είναι να νομοθετήσει το Lockdown, τον εγκλωβισμό στα σπίτια μας για απεριόριστο χρόνο με συνέπειες που ήδη έχουμε περιγράψει με την άφθονη κι έγκυρη πληροφόρηση που μας δίνει ο άνθρωπος-ευφυία, καθηγητής στο Stanford University Γιάννης Ιωαννίδης.

Όπως αναρτήσαμε στις 22/3/2020, ο Dr Ιωαννίδης καταλήγει: «Ωστόσο, εάν η πίεση στο σύστημα υγείας ξεπεράσει τα όριά του, η πλειοψηφία των επιπλέον θανάτων μπορεί να μην οφείλεται σε κορωνοϊό, αλλά σε άλλες κοινές ασθένειες και καταστάσεις όπως καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, τραύμα, αιμορραγία και άλλα παρόμοια που δεν θα αντιμετωπίζονται επαρκώς. Αν η επιδημία κατακλύσει το σύστημα υγείας και τα ακραία μέτρα έχουν μέτρια αποτελεσματικότητα, τότε η ισοπέδωση της καμπύλης μπορεί να χειροτερεύσει τα πράγματα:

Αντί να πιεστεί υπερβολικά σε μια σύντομη, οξεία φάση, το σύστημα υγείας θα παραμείνει πιεσμένο για μια παρατεταμένη περίοδο. Αυτός είναι άλλος λόγος που χρειαζόμαστε δεδομένα για την ακριβή καταγραφή της επιδημίας.

Ένα από συμπεράσματα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο μπορούν να διατηρηθούν μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και lock-down (σ.γ.:απαγόρευση κυκλοφορίας) χωρίς σοβαρές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και την ψυχική υγεία. (Σ.γ.: Εννοεί ότι θα έχουμε προφανώς πλήθος θυμάτων με ψυχικές διαταραχές, καταθλίψεις, αυτοκτονίες, κρίσεις πανικού, ψυχωσικές διαταραχές κ.ά. αποτελέσματα της ανασφάλειας, του φόβου που έχουν σαν βάση τους την αίσθηση του πολίτη ότι χάνει τον έλεγχο και δεν είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει πλήθος αντιξοοτήτων και προβλημάτων ζωής και θανάτου).

Μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως η οικονομική κρίση, οι αναταραχές, οι εμφύλιες συγκρούσεις, ο πόλεμος και η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού. Κατ’ ελάχιστον, χρειαζόμαστε αμερόληπτα δεδομένα επιπολασμού και επίπτωσης για το εξελισσόμενο μολυσματικό φορτίο που θα καθοδηγήσει τη λήψη αποφάσεων.

Στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, το οποίο δεν υιοθετώ, εάν ο νέος κοροναϊός προσβάλλει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 1% των μολυσμένων ανθρώπων πεθαίνουν, αυτό θα μεταφραστεί σε περισσότερους από 40 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, επίπτωση όμοια την πανδημία γρίπης του 1918. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της εκατόμβης θα είναι άτομα με περιορισμένο προσδόκιμο ζωής. Αυτό είναι σε αντίθεση με το 1918, όταν πέθαναν πολλοί νέοι.

Κάποιος μπορεί μόνο να ελπίζει ότι, όπως και το 1918, η ζωή θα συνεχιστεί. Αντίθετα, με το lock-down για μήνες, αν όχι έτη, η ζωή σταματάει σε μεγάλο βαθμό, οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες είναι εντελώς άγνωστες και μπορεί να διακυβευθούν τελικά δισεκατομμύρια, και όχι μόνο εκατομμύρια, ζωές».

Με άλλα λόγια με την απαγόρευση της κυκλοφορίας οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες και θα θρηνήσουμε εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια ανθρώπους για να τους προστατεύσουμε από μια γριπούλα από ένα συνηθισμένο κορωνοϊό που έχει την ιδιαιτερότητα (γι’ αυτό πιστεύουμε ότι έβαλαν το χεράκι τους οι απόγονοι του Μέγκελε επιστήμονες οι οποίοι δουλεύουν σε ένα από τα 25 περίπου εργαστήρια βιολογικού πολέμου που υπάρχουν στον κόσμο) να μην προειδοποιεί αμέσως όσους μολύνονται αλλά να διασπείρουν τον ιό επί 15 ημέρες πριν εκδηλώσουν οι φορείς συμπτώματα.

Αυτοί οι φόβοι οδήγησαν την κυβέρνηση Μακρόν να βγάλει τα τανκς στους δρόμους κι έτσι ξένοιασε μια και καλή από τα κίτρινα γιλέκα, τον Νετανιάχου να αναθέσει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ το καθήκον του εγκλεισμού των Εβραίων κατ’ οίκον και την Κίνα να τετραπλασιάσει τις δαπάνες για να μειώσει τον αριθμό των νεκρών και μια πιθανή εξέγερση πολύ μεγαλύτερη της πλατείας Τιεν αν Μεν και του Χονκόνγκ, η οποία πιθανώς θα έβαζε σε κίνδυνο κατάρρευσης το κομμουνιστικο-καπιταλιστικό καθεστώς της Κίνας. Ό,τι έγινε στην ΕΣΣΔ επί Γκορμπατσώφ.

Είναι εμφανές ότι όποιος κόβει χρήμα ελέγχει την οικονομία του. Π.χ. Οι ΗΠΑ μέσω της αμαρτωλής Federal Reserve Bank, έκοψαν 1 τρις δολάρια για να ενισχύσουν το πάσχον οικονομικό σύστημα αλλά και της ασθμαίνουσες υγειονομικές υπηρεσίες. Η Κίνα υπερδιπλασίασε τα νοσοκομεία της και τον αριθμό των ΜΕΘ κλινών. Οι βρετανοί αρνούνται να βάλουν τη χώρα τους σε καραντίνα για να μην γονατίσει η οικονομία. Έκοψαν όμως για καλό και κακό 600 δις στερλίνες απομιμούμενοι την Γερμανία.

Εμείς; Ούτε Σεισάχθεια δεν τολμούμε να σκεφτούμε για τον ταλαίπωρο λαό αφού απεμπολήσαμε την οικονομική μας ελευθερία του αποφασίζειν και την εθνική μας κυριαρχία με τα μνημόνια. Ούτε να καταρρίψουμε ένα εχθρικό αεροπλάνο που εισέρχεται στον εθνικό μας χώρο δεν μας επιτρέπεται αν δεν πάρουμε εντολή από την Γερμανία ή το ΝΑΤΟ. (Έχουμε αναρτήσει σχετικό άρθρο γι’ αυτό).

Επομένως εμείς που πάμε καταπλακωμένοι από ένα τεράστιο χρέος κι έχοντας παραχωρήσει δημόσια και ιδιωτική περιουσία στους δανειστές μας;

Χρειαζόμαστε άμεσα διατίμηση σε βασικά είδη διατροφής· θα το τολμήσουμε άραγε ή θα γίνει όταν δούμε τους πρώτους Έλληνες να πεθαίνουν, (όχι να λιποθυμούν) στο δρόμο όπως στην γερμανική Κατοχή;

http://https://www.youtube.com/watch?v=bgJeK1_lFpw

Αυτό που έρχεται κατά τον καθηγητή Dr Γιάννη Ιωαννίδη, τον οικονομικό αναλυτή Δημήτρη Καζάκη και πολλούς άλλους είναι ο πόλεμος και άφθονα πλήθη νεκρών από αυτόν. Κι ενώ εμείς βρισκόμαστε σε πόλεμο, τα σύνορα μας παραβιάζονται από χιλιάδες λαθρομετανάστες, πράκτορες εχθρικών κρατών, και πιθανώς φορείς όχι μόνο του κορωνοϊού αλλά της ελονοσίας και άλλων μεταδοτικών νόσων που ήδη αναφέραμε,  η Ε.Ε. λέει: ¨Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι τοπικές κυβερνήσεις» και πλένει τας χείρας της σε κεντρικό επίπεδο.

Με τις κατασχέσεις λόγω δανείων άλλαξε τίποτα; Όχι, αλλά τα κοράκια καραδοκούν αχόρταγα.

Άλλη λύση δεν υπάρχει από την παύση πληρωμών λόγω της πανδημίας, των κόκκινων δανείων που οδηγούν μεγάλο μέρος του λαού στην εξαθλίωση και τον θάνατο, αληθινή γενοκτονία κι όχι αστείες μειώσεις των τιμολογίων γης ΔΕΗ. Εκτός από τα κομμένα ρεύματα στα σπίτια Ελλήνων αυτή τη στιγμή όπου δεν υπάρχει πρόβλεψη ουδέ φροντίδα.

Όμοια να δημιουργήσουμε χρήμα για να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών κι επαγγελματιών.

Αν δεν γίνουν αυτά ή πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, η εμφύλια αναμέτρηση κι εξέγερση ενός μέρους του λαού εναντίον του άλλου, ή την υπόθεση θα αναλάβει ο λαός στα χέρια του.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι πως αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός αλλά το ΜΕΤΑ. Ένα ΜΕΤΑ που κανείς δεν αναφέρει ούτε θέλει να το σκέπτεται. Και το ερώτημα είναι και θα είναι για πολύ χρόνο κρεμάμενο ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας, «τι θα γίνει όταν μετά την πανδημία, φανταστικό πρόσχημα ή έστω αληθινός λοιμός, θα έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος;»

Ευαγγελάτος Γεώργιος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.