Παιδιά, να τρέξουμε να εμβολιαστούμε όλοι μόλις βρουν το εμβόλιο οι μεγαλοφαρμακοβιομηχανίες, αυτές θα πλουτίσουν, εμείς, από τον λιμό της απόλυτης χρεοκοπίας πως θα ζήσουμε;

Η ελληνική οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει με επάρκεια τους επόμενους 2- 3 μήνες χωρίς να γίνει χρήση του «μαξιλαριού» ασφαλείας, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ΕΡΤ1. 

JP Morgan: Ίσως έχουμε τη συντομότερη και βαθύτερη ύφεση στην ιστορία

Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε επίσης ότι η ύφεση θα είναι παροδική, διότι δεν βασίζεται σε εγγενή προβλήματα της οικονομίας, αλλά σε εξωγενείς παράγοντες. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η κρίση διαρκέσει και τους επόμενους 2 μήνες, η ύφεση στη χώρα θα είναι κοντά στο 3% και το β’ εξάμηνο θα έχει θετικά χαρακτηριστικά. «φωτογραφίζοντας» τον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον κλάδο της ενέργειας.

Για το εάν θα παραταθεί η προθεσμία για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, είπε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ανέφερε ότι, παρά την κρίση, οι πολίτες συνεχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα και έως τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.100 αιτήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η κουλτούρα πληρωμών (σ.γ.:ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ με τα 120 ευρώ που θα παίρνετε για μισθό αλλά το λέει η κουλτούρα πληρωμών) και πως «για τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα, επιδιώκουμε και θέλουμε να πληρώνουν».

Τέλος, σε ερώτηση εάν εξετάζονται μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήλωσε πως «σήμερα δεν εξετάζεται αυτό. Εάν η έκταση της κρίσης είναι αυτή που προσδοκούμε,( σ.γ.: ΠΟΥ  ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ) δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι».

ΠΗΓΗ:https://www.star.gr/eidiseis/oikonomia/495215/ypoik-antexei-h-oikonomia-xwris-maxilari-mhnes

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.