Κάψε το σπίτι σου πριν στο κατασχέσουν. Είναι κι αυτό μια λύση. Υπάρχει όμως και μια άλλη καλλίτερη.

Είχαμε γράψει και το 2013 γι’ αυτόν τον απελπισμένο που πέταξε το αυτοκίνητό του στο γκρεμό κι έκαυσε το σπίτι του γιατί το χρώσταγε και θα το έχανε.

Ο Αιτωλοακαρνάνας αδελφός μας έδωσε μια τραγική λύση αν και διώχθηκε αυτόφορα ως Συνελήφθη για εμπρησμό και στην Εισαγγελία δήλωσε: « Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες »…

Ο Αιτωλοακαρνάνας αδελφός μας έδωσε μια τραγική λύση αν και διώχθηκε αυτόφορα ως  εμπρηστής από την Εισαγγελία. Στο τέλος δήλωσε: « Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες »…

Σας έχουμε επίσης γράψει για τις κατασχέσεις από την εποχή του μακαρίτη Πέρδιου, ειδικού στον τομέα αυτό.

Τώρα οι κατασχέσεις για να μην μαζεύεται το ΕΠΑΜ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα ειρηνοδικεία και εμποδίζουν τις συμβολαιογράφους να κάνουν πλειστηριασμούς, θα γίνονται ηλεκτρονικά. Ούτε ο ιδιοκτήτης δεν θα μαθαίνει πως έχασε το σπίτι του.

Θα έρχεται η αστυνομία με έναν κλητήρα και θα του ανακοινώνει πως σε μια ώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του γιατί δεν του ανήκει πια.

Μην ρωτήσετε πως και πότε έγινε αυτό.

Με την αμέριστη βοήθεια των προθύμων ΜΜΕ πέρασε στα ψιλά, η είδηση ότι με προεδρικό διάταγμα που έκρινε νόμιμο το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων – Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ).

Ξεκινάνε δηλαδή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Επιλογή που αποσκοπεί πρώτα στην (δήθεν) ταχύτερη διευθέτηση της διαδικασίας, όμως ουσιαστικά στοχεύει στην αποτροπή της έκφρασης αλληλεγγύης κε μέρους αντιτιθέμενων ομάδων όπως ο ΚΥΚΑ (Κίνημα Υπεράσπισης Καταναλωτικών Αγαθών) με το σταμάτημα των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία. Θα ειδοποιούνται λοιπόν οι κατεστραμμένοι δανειολήπτες, από την τοκογλυφία των τραπεζών κι από τα μνημόνια που ρήμαξαν τις ζωές τους, ότι ξαφνικά μένουν εντελώς στους δρόμους.

Καθόλου τυχαία επίσης η αναβολή που είχε διατυμπανίσει η κυβέρνηση για προεκλογικούς λόγους. Μετά τις 20 Σεπτέμβρη αρχίζει η κόλαση των πλειστηριασμών. Προηγούνται βέβαια τα μπάνια του λαού. μετά έρχεται ο λογαριασμός.

Τα αρπαχτικά έχουν ήδη πάρει θέση στην εκκίνηση.

Όπως συμβαίνει σε περιόδους πολέμου, εισβολής εχθρού, οι ντόπιοι καίνε ό,τι μπορεί από τρόφιμα, έπιπλα, σπίτια,μεταφορικά μέσα, να καεί. Στην επέλαση του Ιμπραήμ στην πελοπόννησο ο Κολοκοτρώνης έκαιγε τα χωράφια, τα αμπέλια, τις ελιές, ό,τι μπορούσε να καεί για να ψοφίσουν από την πείνα οι Αραπάδες εισβολείς. Τα ίδια και οι Ρώσοι επί Ναπολέοντος.

Τα ίδια μπορούμε να κάνουμε και μεις αν μας κατασχέσουν τις κατοικίες και το βιος μας οι ευρωπαίοι εισβολής στέλνοντας μάλιστα και γερμανική αστυνομία όπως συνέβη πρόσφατα στην Σάμο.

Υπάρχει όμως μια άλλη λύση πολύ καλλίτερη αρκεί να ομονοήσουμε. Φτιάχνουμε σε κάθε πόλη ένα ταμείο το οποίο προορίζεται για την αγορά των προς κατάσχεση οικιών από τους πολίτες.

 

Αυτή τη στιγμή, οι υπουργοί επεξεργάζονται το πώς θα λειτουργήσουν τα funds. Όσοι δικηγόροι  ασχολούνται χρόνια με το θέμα, συνεπικουρούμενοι από πολίτες θα μπορούσαν να καλέσουν δημόσια την κυβέρνηση: να δώσει πρώτα το δικαίωμα στους έλληνες να ξεχρεώσουν οι ίδιοι τα δάνειά τους στις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα funds.

Σώστε τα σπίτια των ελλήνων απ’ τα αρπακτικά funds!

Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σταματήσουμε το μεγαλύτερο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα.
Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές:
– να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε βορά στα αρπακτικά
– ή να ενώσουμε τώρα τις φωνές μας για να στηρίξουμε αυτή την πρόταση
Στείλτε και ένα ενυπόγραφο γράμμα στον Ευκλέιδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη,ζητώντας
:Avaaz – Σώστε τα σπίτια των ελλήνων απ’ τα αρπακτικά funds!

Προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη:

Ως πολίτες, σας καλούμε προστατεύστε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας από τα ξένα funds και να περάσετε άμεσα νόμο που θα υποχρεώνει τις τράπεζες να δίνουν πρώτα το δικαίωμα στους δανειολήπτες να ξεχρεώσουμε τα δάνειά μας στην τιμή που θα τα αγόραζαν τα funds – όπως έκανε πρόσφατα η Κύπρος. Αυτή είναι μια ευκαιρία να βάλετε τους έλληνες πολίτες πάνω από τα συμφέροντα των αρπακτικών κερδοσκόπων.

Αλλά κι αν αυτό δεν γίνει φτιάξτε τοπικές οργανώσεις, σωματεία για να φτιάξετε έν κοινό ταμείο που να αγοράζει τα σπίτια σας σε κόστος, στις ίδιες εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνται στα funds.Έτσι τα σπίτια νσας θα επιστρέφονται σε σας σε προσιτή τιμή. Τιμή επαναγοράς.
Αν τελικά ούτε με την προσφυγή στους υπουργούς της Κυυβέρνησησς ΣΥΡΙΖΑ δεν εισακουσθούμε δεν μένει άλλη λύση. Αυτή της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τους κι αν αυτό δεν επιτευχθεί το ταχύτερον τότε κάντε το:
Αν δεν μπορείτε να τα διατηρήσετε ΚΑΨΤΕ ΤΑ

Αν τελικά δεν μπορείτε να τα διατηρήσετε ΚΑΨΤΕ ΤΑ. Στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν από το να πέσουν σε γερμανοτσολιάδες και μουσουλμάνους πρόσφυγες. ΚΑΨΤΕ ΤΑ θα τα φτιάξουμε πάλι όταν η ΧΟΥΝΤΑ πέσει και το συνδικάτο της Ευρώπης ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

Είθε!…...

Leave a Reply

Your email address will not be published.