Ποιος είναι επιτέλους ο Δρ VA Shiva Ayyadurai;

Ο Δρ VA Shiva Ayyadurai , ο εφευρέτης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του polymath, κατέχει τέσσερις βαθμούς από το MIT, είναι ένας παγκοσμίου φήμης επιστήμονας συστημάτων, εφευρέτης και επιχειρηματίας. Είναι ο Fulbright Scholar , ο φιναλίστας Lemelson-MIT, ο πρώτος κορυφαίος επιστήμονας και τεχνολόγος ινδικής προέλευσης της Ινδίας, ο βραβευμένος βραβείο Westinghouse Science Talent Honors και ένας υποψήφιος για το αμερικανικό εθνικό μετάλλιο τεχνολογίας και καινοτομίας. Η αγάπη του για την ιατρική και τα σύνθετα συστήματα άρχισε στην Ινδία, όταν έγινε περίπλοκη με φάρμακα στην ηλικία των πέντε ετών, καθώς παρατηρούσε τη γιαγιά του, έναν αγρότη και θεραπευτή στο μικρό χωριό Muhavur της Νότιας Ινδίας, εφαρμόζοντας το Siddha, το παλαιότερο σύστημα παραδοσιακής ιατρικής της Ινδίας , για να θεραπεύσει και να υποστηρίξει τους κατοίκους της περιοχής. Αυτές οι πρώτες εμπειρίες τον ενέπνευσαν να συνεχίσει τη μελέτη της σύγχρονης επιστήμης των συστημάτων, της τεχνολογίας των πληροφοριών και των ανατολικών και παραδοσιακών συστημάτων ιατρικής για να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που συνδέει τα ανατολικά και δυτικά συστήματα ιατρικής.

Το 1978, ως πρώιμος 14χρονος, αφού ολοκλήρωσε ειδικό πρόγραμμα στην επιστήμη των υπολογιστών στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών Courant στο NYU, ο Ayyadurai προσλήφθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής του New Jersey (UMDNJ) ως ερευνητής , όπου ανέπτυξε την πρώτη ηλεκτρονική εξομοίωση ολόκληρου του συστήματος αλληλογραφίας (Inbox, Outbox, Folders, Address Book, Memo κ.λπ.), το οποίο ονόμασε “EMAIL”, για να εφεύρει το πρώτο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, τα πρώτα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , τη στιγμή που το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν η μόνη προστασία για εφευρέσεις λογισμικού.

Το Ayyadurai πήρε τέσσερις βαθμούς από το MIT, μεταξύ των οποίων ένα πτυχίο ηλεκτρολόγων και πληροφορικής και διπλό μεταπτυχιακό δίπλωμα στη μηχανική και τις οπτικές μελέτες από το εργαστήριο MIT Media. Το 2003 επέστρεψε στο MIT για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του έργο στη βιολογία συστημάτων στο Τμήμα Βιολογικής Μηχανικής, όπου ανέπτυξε το CytoSolve® , μια κλιμακωτή υπολογιστική πλατφόρμα για τη μοντελοποίηση του κυττάρου με δυναμική ενσωμάτωση μοριακών μονοπατιών. Μετά το διδακτορικό του έργο, επέστρεψε στην Ινδία σε ένα Fulbright, όπου ανακάλυψε τα συστήματα θεωρητικής βάσης των ανατολικών συστημάτων ιατρικής, με αποτέλεσμα το Systems Health ®, ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρέχει ένα επιστημονικό υπόβαθρο ολοκληρωμένης ιατρικής. Ενώ στο MIT, ανέπτυξε επίσης ένα πρωτοποριακό νέο μάθημα που ονομάζεται Οπτικοποίηση Συστημάτων που ενσωματώνει τη θεωρία των συστημάτων, την αφηγηματική ιστορία, την μεταφορά και την απεικόνιση δεδομένων για την απεικόνιση πολύπλοκων συστημάτων.

Σήμερα είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της CytoSolve, Inc. Η CytoSolve παρέχει μια επαναστατική πλατφόρμα για τη μοντελοποίηση σύνθετων ασθενειών καθώς και για την ανακάλυψη θεραπείας πολλαπλών συνδυασμών. Οι πρόσφατες προσπάθειές του στο CytoSolve οδήγησαν σε ένα επίδομα FDA και απαλλαγή για ένα φάρμακο πολλαπλών συνδυασμών για τον καρκίνο του παγκρέατος, ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και πολυάριθμες βιομηχανικές και ακαδημαϊκές συνεργασίες. Η προηγούμενη έρευνα του Ayyadurai σχετικά με την αναγνώριση προτύπων και την ανάπτυξη μεγάλων συστημάτων οδήγησε επίσης σε πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, πολυάριθμα βιομηχανικά βραβεία, εμπορικά προϊόντα όπως το EchoMail και επιστημονικές και βιομηχανικές εκδόσεις. Διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολοκληρωτικών Συστημάτων (ICIS) , ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Cambridge.

Έχει ξεκινήσει και με επιτυχία πολλές εταιρείες εκκίνησης. Μετά τη νίκη του σε διαγωνισμό στο Λευκό Οίκο για την αυτόματη ανάλυση και ταξινόμηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προέδρου Κλίντον, η Ayyadurai ξεκίνησε την EchoMail, Inc., η οποία αυξήθηκε σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στην αποτίμηση της αγοράς. Έχει εμφανιστεί στο περιοδικό The MIT Technology Review , The Wall Street Journal , New York Times , NBC News , USA Today και σε άλλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ο Shiva ονομάστηκε Top 40 στην ακατάλληλη Βοστώνη . Έχει επίσης συντάξει τέσσερα βιβλία στο Διαδίκτυο και το EMAIL: Τέχνες και Διαδίκτυο , Ο Διαδικτυακός Οδηγός Διαφήμισης , Η Επανάσταση του Email και η Υγεία Συστημάτων που θα κυκλοφορήσουν το 2015. Ο Ayyadurai συνεχίζει το πάθος του για την επιχειρηματικότητα ως Διευθύνων Σύμβουλος της General Interactive , ένα ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών που επωάζει, συμβουλεύει και χρηματοδοτεί νέες επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, όπως η αγροτική υγειονομική περίθαλψη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η βιοτεχνολογία, η τεχνολογία των πληροφοριών, για να αναφέρουμε μερικά. Έχει επίσης ξεκινήσει το Κίνημα Καινοτομίας για να τροφοδοτήσει την καινοτομία μεταξύ των εφήβων παγκοσμίως. Εργάζεται ως σύμβουλος σε Διευθύνοντες Συμβούλους και Διευθύνων Σύμβουλο στις εταιρείες Fortune 1000, καθώς και σε κυβερνητικούς οργανισμούς.

Το Ayyadurai είναι μέλος της Sigma-Xi, της Eta Kappa Nu και της Tau Beta Pi. Υποστηρίζει το Ίδρυμα Shanthi, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για την παροχή υποτροφιών για την εκπαίδευση ορφανών κοριτσιών. Είναι επίσης υποστηρικτής διάφορων τεχνών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, όπως το Μουσείο Guggenheim, οι πολύ ειδικές τέχνες, το εθνικό δημόσιο ραδιόφωνο και η National Geographic Society. Ο Ayyadurai ζει στο Belmont της Μασαχουσέτης και απολαμβάνει γιόγκα, τένις, ζώα, τέχνη και αρχιτεκτονική.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.