Να μην ξεχνάτε έρχεται η σειρά μας!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020,
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν microchip στους τετράποδους φίλους μας

 

 

Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην εξασφάλιση της ευζωίας(!!!)  για  όλους τους τετράποδους φίλους μας, ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για την δωρεάν τοποθέτηση microchip και την καταχώρηση στη βάση δεδομένων του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των στοιχείων για όλους τους δεσποζόμενους σκύλους και γάτες των οποίων οι «κηδεμόνες» είναι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

Η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων είναι υποχρεωτική βάσει του Ν.4039/2012 και η μη συμμόρφωση επιφέρει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Στον Δήμο Αθηναίων αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που πολλοί δημότες και γενικότερα κάτοικοι της πόλης μπορεί να αντιμετωπίζουν – και λόγω της συγκυρίας που ενδεχομένως δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις προβλέψεις του νόμου – αποφασίσαμε να σταθούμε αρωγοί σε όσους πραγματικά θέλουν το καλό των ζώων τους.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2020 και η ηλεκτρονική σήμανση θα γίνεται από τους κτηνιάτρους του Δήμου κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 201-3239201-2 από τις 09.00 έως τις 16.00

«Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού μας για τη φροντίδα και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για τα δεσποζόμενα και μη, ζώα της πόλης μας. Δεν είναι μόνο ένδειξη πολιτισμού αλλά και μέρος της καθημερινότητας στην Αθήνα» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΠΗΓΗ:https://www.zougla.gr/greece/article/dimos-a8ineon-dorean-microchip-stous-tetrapodous-filous-mas

Σχόλιο ανάρτησης:  Και στα δικα μας!

1 σχόλιο

  1. Τα κατοικίδια δεν είναι να τα χεις φυλακισμένα μεσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας… Τα κατοικίδια είναι καλύτερα να τα έχεις σε σπίτι στην εξοχή έτσι ώστε να χουν ελευθερία να βγαίνουν έξω και να παίρνουν καθαρό αέρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.